Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Ми треба совет и мислење

Дискусија во 'Канта' започната од kika89, 15 декември 2009.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. hermosa

hermosa Популарен член

Се зачлени на:
    7 декември 2011
    Пораки:
    3.642
    Допаѓања:
    9.157
    види вака:самата си правиш проблем,и добро е што си свесна за тоа,велиш дечко ти го сакаш многу,си ја изгубила невиноста со него,но тоа само по себе незначи којзнае што ако не сте го направиле тој чин од љубов.човечката психа е таква,секогаш да мислиме на она што го немаме,и потајно мечтаеме.подобро заборави го другото момче,затоа што многу ќе го повредиш дечко ти,себеси а другиот тип исто така како што велиш,ако е женскар,тешко дека ќе се заљуби.што и да одлучиш,не седи на две столчиња,одлучи се за еден :hai:

2. Greeen

Greeen Истакнат член

Се зачлени на:
    3 септември 2012
    Пораки:
    728
    Допаѓања:
    568
    Мислам дека чувствата ти се измешани и ти ни самата не знаеш што сакаш.Неможе да сакаш двајца во исто време.Размисли си сама и одлучи кој ти значи повеќе во животот.Ако чувствуваш дека повеќе ти значи дечко ти,тогаш прекини да му се јавуваш на другиот,или па размисли како би ти било тебе ако он се јавува на друга и се мисли дали да остане со тебе.Најубаво самата си знаеш кој колку ти значи,но што би се случило ако на пример дечко ти би сакал да раскине со тебе поради некоја причина?Би ти било тешко? Ако можеш да си го замислиш животот без дечко ти,веројатно и не си толку заљубена во него и во тој случај можеби и е подобро да раскинеш со него и да прекинеш да се мачиш себе,а и него. Мислам дека веќе за врска од пола година треба да ти се средат чувствата и да знаеш дали е он тој што сакаш да биде со тебе или не.Внимавај што ќе направиш.Можеби на прв поглед ти изгледа дека подобро би ти било со другиот,ама можеш да направиш грешка и на крај да останеш сама.

3. molikaMk

molikaMk Истакнат член

Се зачлени на:
    27 февруари 2012
    Пораки:
    284
    Допаѓања:
    2.582
    Здраво! Јас сум во тазе врска, ама последниве пати кога излеговме почна да ми прави муабети дека тој не верува во вистинска љубов, дека се имало свој рок на траење, кога тогаш се исчезнува. Демек љубовта траела најмногу 3 години , после тоа се било рутина , разводи , изневерување....
    РАзлика сме 7 години, јас стварно се почнав дали воопшто имам некаква иднина со него кога уште на почеток на врска ми го зборува тоа. Зошто го мисли тоа незнам, дали зошто неговите се разведени или нешто сосема трето.
    Ми рече дека е сериозен со мене, ме бара постојано, вели дека времето ќе си го покаже своето. После овие муабети јас тотално оладив, заинтересираноста како на почетокот ја снема од моја страна. Па што можам јас да очекувам од него ако не верува во љубов???
    Ве молам за искрен совет, дали да се повлечам со време, што да правам? :^) Разговарав и со мајка ми, ми вели да се тргнам на страна со време. фала однапред.

4. Greeen

Greeen Истакнат член

Се зачлени на:
    3 септември 2012
    Пораки:
    728
    Допаѓања:
    568
    Хммм...па и јас би размислила да сум на твое место.Значи неговиот став е дека никогаш нема да сака некого цел живот туку најмногу 3 години.Со тоа веројатно сака да ти каже дека и тебе ќе те сака толку,после тоа се ќе му биде навика.Баш чудно размислување и незрело.Па и нормално веќе да не си заинтересирана затоа што не знам каква иднина би имала со човек кој има вакво ограничено размислување.Па можеби е паметно да се повлечеш на време или разговарај уште еднаш со него.Не мора тоа да биде дирекно,туку онака спомни му за тоа,за да видиш дали сериозно мисли така.И кажи му дека не би можела да бидеш со човек кој смета дека љубовта е навика.

На molikaMk му/ѝ се допаѓа ова.
  5. blond.bunny

blond.bunny Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јули 2011
    Пораки:
    255
    Допаѓања:
    122
    Секој има свое мислење,не завршуваме секогаш со личности што се исти како нас..посебно со оглед на то што имате различни искуства.Но тоа не значи дека луѓето не се менуваат,рече дека си во тазе врска,доколку навистина мислиш дека вреди да се бориш за да го имаш,тогаш докажиму дека е спротивно од тоа што го мисли тој.Дела-не зборови,знаеме дека не му било се секогаш розово во животот но направи ги неговите моменти со тебе да бидат такви.ке видиш дека мислењето ќе се смени за побрзо од колку што очекуваш..на крајот љубовта секогаш има главна улога и го менува светот :) Нормално сама знаеш што осеќаш и дали вреди.

На Hipica и molikaMk им се допаѓа ова.
  6. WomanInRed

WomanInRed Истакнат член

Се зачлени на:
    13 мај 2011
    Пораки:
    1.605
    Допаѓања:
    1.607
    Serpentina

Ко прво и основно, викаш дека го сакаш сегашниот дечко НО дека мислиш на друг, не ми е јасно.. не ми е јасно дали си сигурна во твоите чуства за дечко ти? бидејки мене не ми изгледаш?
    И мислам дека и самата си даде одговор на прашањето "si go sakam deckomi i ne bi go ostavila zaradi ovoj koj flertuva i izneveruva zenski" или пак друга опција е дека не го сакаш дечко ти толку колку што мислиш дека го сакаш..
    преиспитај се самата себеси прво бидејки мислам дека не знаеш што сакаш

Molika не гледам ништо лошо во тоа што дечко ти ти зборел и јас го мислам истото дека љубовта не е вечна.. но не мора да значи дека ке го оставам дечко ми или дека толку 3 години ке бидеме и послем више не мора.. Јас верувам дека после се станува навика, па ако се земеме веќе ке ни биде интересен заедничкиот живот, но најважно е да ни остане почитта што ја имаме меѓусебе.. Можеби дечкото не сака да ти каже дека нема иднина туку едноставно реално ги гледа работите. Гледај он е 7 години постар од тебе, поинаку ги гледа работите, но нема човек што не верува во љубов. така да немој да си ги зимаш муабетиве при срце.. време ке докаже се, или ке биде или нема да биде ;)

На molikaMk му/ѝ се допаѓа ова.
  7. unhappyy

unhappyy Истакнат член

Се зачлени на:
    10 април 2011
    Пораки:
    320
    Допаѓања:
    147
    devojki za sovet da ve prasam bidejki jas neznam sto da i kazam i neznam ni kako da i pomognam. drugarka mi ostana bremena od covek koj e vo proces na razveduvanje i ima deca..majka i ne znae no se somneva, a toj nejziniot i rekol podobro e da abortira,ai majka i i rekla ako e ke abortira,a devojcevo ne saka..i neznae sto da pravi..nekoj sovet bidejk jas nemam pojma sto da i recam..
    [mod-kirilica:3npgj9s3][/mod-kirilica:3npgj9s3]

8. Serpentina

Serpentina Истакнат член

Се зачлени на:
    25 август 2012
    Пораки:
    306
    Допаѓања:
    137

9. hermosa

hermosa Популарен член

Се зачлени на:
    7 декември 2011
    Пораки:
    3.642
    Допаѓања:
    9.157
    а што барала другарка ти со оженет човек?да бре,човекот се разведува а и рекол неа да абортира :fubar: ,значи сигурно не планира да остане со неа.ако има финансиски средства да живее сама и да го издржува детето,ок,а под други околности тешко зашто и нејзините ако не и дозволуваат да го чува детето,тогаш ќе мора да абортира.жално за неа,но тебало да внимава да не остане бремена,незнам што друго да кажам :x

10. hermosa

hermosa Популарен член

Се зачлени на:
    7 декември 2011
    Пораки:
    3.642
    Допаѓања:
    9.157
    а што барала другарка ти со оженет човек?да бре,човекот се разведува а и рекол неа да абортира :fubar: ,значи сигурно не планира да остане со неа.ако има финансиски средства да живее сама и да го издржува детето,ок,а под други околности тешко зашто и нејзините ако не и дозволуваат да го чува детето,тогаш ќе мора да абортира.жално за неа,но тебало да внимава да не остане бремена,незнам што друго да кажам :x

11. Unicorn26

Unicorn26 Активен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2013
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    0
    Shto da pravam??

Zdravo pocituvani forumdjii,zenski i mashki
    Mi treba ocajno vasheto mislenje..
    Se raboti za lichnost,decko koj go zapoznav pred mesec i pol.
    Intenzivno mi se javuva ,se slusame,no nikako vo brzo vreme ne dojde do sredba.Iako nonstop mi veleshe deka epten saka da me vidi,projavuvase interes.Mi prizna deka se gledal onaka neozbilno so nekoja licnost,i toa bil razlogot so ne sme se videle.Se vidovme pred nekoj den,nakratko,dojde na mestoto kaj so bev izlezena,(za prvpat uzivo)i mi kaza deka sum bila slatka mn i sl stvari.Posle sredbata,znaci narednive 2 dena mi se javuvase u isto tempo kao porano,i istata vecer koa se vrati doma mi pisa ubava poraka.Megjutoa,vcera,go nemase da se javi,ja mu se javiv od drug mobilen,mi rece aj ne trosi ja ke te baram,se cuvme na kratko,i mi rece imal nekoja obvrska ke ti se javam pak i ne se javi.Denes do vecer neznam dali ke se javi,megutoa nekoe loso custvo me obzema.Me interesira vasheto mislenje,kako da postapuvam so nego,specificen e kako licnost,SKORPIJA u horoskop,i ne mi e jasno sto on saka od mene ustvari..Mesec i pol mi s ejavuva intenzivno,saka da znae kakov mi e denot i se,a samo ednas se vidovme..isto taka,da napomenam deka vecerta koa se vidovme i upoznavme me prasha koa ke izlezeme pak i da se vidime asalno..Lele,dajte mi pravec ili vase slicno iskustvo ,ke se mrdnam!

12. H.VAGA

H.VAGA Популарен член

Се зачлени на:
    10 април 2012
    Пораки:
    1.808
    Допаѓања:
    6.778
    Shto da pravam??

навистина имаш 25 години?

13. Unicorn26

Unicorn26 Активен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2013
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    0
    Shto da pravam??

Da

14. H.VAGA

H.VAGA Популарен член

Се зачлени на:
    10 април 2012
    Пораки:
    1.808
    Допаѓања:
    6.778
    Shto da pravam??

ova mi se tinejdzerski problemi ama ajde.ne mora vednas da panicis.navistina mozebi ima obvrski.pocekaj uste malku ako ti se javi vo red,ako ne nema sto poveke da se zamaras so nego.sepak ednas ste se videle,ne go ni poznavas covekot i ne moras da mu veruvas se do zbor.

15. Unicorn26

Unicorn26 Активен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2013
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    0
    Tochno..i znam deka glupo e na 20 i kusur godini da se zamarame so vakvi stvari..megutoa me interesirase potocno,dali po vas masko bi trosel vreme mesec i kusur ako samo ima za cel da me legne u krevet?..S:
    i dali mozebi nekoj od vas imal iskustvo so skoprija,..kako se ponasaat oni u vrska,kako davaat do znaenje deka im znacis neso..

16. H.VAGA

H.VAGA Популарен член

Се зачлени на:
    10 април 2012
    Пораки:
    1.808
    Допаѓања:
    6.778
    Shto da pravam??

машко не месец,би можел многу повеќе време да троши на девојка ако сака само да ја легне.

На srcekrsacka му/ѝ се допаѓа ова.
  17. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.733
    Допаѓања:
    107.104
    Shto da pravam??

Јас би ти препорачала да не се замараш многу многу , почекај малку да видиш како ке оди немој одма да се истрчуваш , ако има интерес тој ке те бара , а тоа што викаш дека се гледа и со некоја друга личност , не ми се баш и допаѓа. Тој да не сака на две столчиња `да седи` :^) Или нека се гледа со тебе или со таа друга личност. Почекај некое време , да видиш што ке биде , еве јас имав едно време еден и тој така чекај една друга ми се свиѓа , да видам што ке правам. И така тој се гледаше и со мене и со таа за на крај да ме откачи мене и потоа мене ми беше тешко бидејки бев многу заљубена. И не верувај многу многу на хороскопиве нема врска се си зависи од карактерот на човекот и тоа колку е заинтересиран :)

18. AlalVera

AlalVera Активен член

Се зачлени на:
    26 декември 2012
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    52
    Shto da pravam??

не можам да поверувам колку наивно девојки гледаат на волку очигледни работи.

Дечкото е во врска и тоа сериозна очигледно. Можеби и женет. Гарант тоа не му е личен број од кај што ти се јавува. Нема време да те легне, ама сака. Затоа одржува комуникација додека најде време и место.

Толку едноставна работа, а не ја гледате

На srcekrsacka, ljubam и Springy им се допаѓа ова.
  19. Unicorn26

Unicorn26 Активен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2013
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    0
    Shto da pravam??

Ufff...ova e vekje premnogu surovo..megjutoa fala na tvoeto mislenje..sto ke te rastrezni poubavo ako ne eden iskren shamar!

20. SexiLy

SexiLy Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2011
    Пораки:
    500
    Допаѓања:
    2.109
    Shto da pravam??

Типов има девојка (не) официјална.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.