Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Ми треба совет и мислење

Дискусија во 'Канта' започната од kika89, 15 декември 2009.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. hermosa

hermosa Популарен член

Се зачлени на:
    7 декември 2011
    Пораки:
    3.642
    Допаѓања:
    9.157
    имаш ли основа за да го обвиниш дека има друга,било каков повод од негова страна?човекот може си има таков карактер да биде подистанциран да молчи а сепак да нема друга!зошто отворено не поразговараш со него околу ова?ќе видиш што тој мисли,што сака ,или ќе си погодуваш на памет што му е :^) ?
    не разбирам бре луѓе како дојдовме до овој степен,ко само сексот да е важен ,а за разговор ни иницијатива ништо.технологијата ли толку надвладеа во човечкото срце :?:

На Greeen му/ѝ се допаѓа ова.
  2. UnknownLadyDi

UnknownLadyDi Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јуни 2012
    Пораки:
    390
    Допаѓања:
    951
    Девојки сестра ми има 16 години,тукушто раскинала со дечко и,кубе коси,плаче вришти пишти,зборови не помагаат,па се мислам да и дадам еден дијазепам од 2 мг.можно ли е да има некакви последици ? :D

3. UnknownLadyDi

UnknownLadyDi Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јуни 2012
    Пораки:
    390
    Допаѓања:
    951
    кое е тоа машко што ке признае дека има друга...незнам интуиција е само .. ама ме загрижува :\

4. heyyy

heyyy Активен член

Се зачлени на:
    3 февруари 2013
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    epa vaka bev kaj drugarka mi i i pisa decko i da se vidat i me zamoli i jas da dojdam so nea.. malce bev neresitelna ama otidov.. se sretnavme so decko i bea uste dvajca i edniot mn mi se zasvigjaa i ja ne bev sramezliva i si zborev so niv i taka.. posle nekoe vreme deckoto na drugarka mi ja trgna na strana..i i rekol deka toj so vi rekov deka mi se svigja i on me svigjal i sakaat da mi go mestat.. ama sea ja iam 13 god i nezz dali da prifatam a mnogu mi se dopadna i vo ponasanjeto i vo sve cesto pati me nasmejuvashee .. vas sovet? :wasntme: :inlove:

5. hermosa

hermosa Популарен член

Се зачлени на:
    7 декември 2011
    Пораки:
    3.642
    Допаѓања:
    9.157
    а колку години има тоа момче :^) ?ако е твој врсник или малку поголем од тебе,мислам нема ништо лошо во тоа,мала си за дечко,но едно дружење со лице од спротивниот пол нема да ти наштети ,баш напротив.ако толку многу ти се допаѓа,пробај зошто да не,само немој да се впушташ во сексуални односи,за тоа ти е прерано :!:
    па пиши како ќе се одвиваат работите,се најдобро од мене :*

6. Maya3112

Maya3112 Популарен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2012
    Пораки:
    479
    Допаѓања:
    479
    Moeто мислење е следново : Јас мислам дека со само твоите 13 години си премногу мала за да започнеш врска.Зошто од таа возраст сакате наеднаш да пораснете и да бидете возрасни?Незнам и таа твоја другарка како на тие години има дечко :x :fubar: .Би те советувала да не ја прифатиш понудата,мала си ќе пораснеш и уште од сега ако почнеш со дечковци .... :fubar: .Уживај,шетај и не се врзувај со никого за да не си ја удираш после главата од ѕид :headbang: .

На Hipica му/ѝ се допаѓа ова.
  7. MotherMonsterI

MotherMonsterI Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јануари 2012
    Пораки:
    797
    Допаѓања:
    837
    На тринаесет години се трудевме од школо да ни остане повеќе време за да се качуваме по дрва и слични ствари а камоли да помислуваме на дечковци, разбирам дека ти влегле бубачките во глава, ти пробај си подружете се ама ништо повеќе, мала си ептен :!:

8. hermosa

hermosa Популарен член

Се зачлени на:
    7 декември 2011
    Пораки:
    3.642
    Допаѓања:
    9.157
    [quote="UnknownLadyDi"

кое е тоа машко што ке признае дека има друга...незнам интуиција е само .. ама ме загрижува :\[/quote]
    јас ти реков да поразговраш со него,можеби ќе ти каже како се чувствува,како тој гледа на вашата врск а итн.,а ти да не очекуваш да ти признае дури и да има друга :^) ?
    ако после разговорот тој продолжи исто да се однесува,испитај ја убаво работата,има или нема друга!

9. mime87

mime87 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2010
    Пораки:
    3.956
    Допаѓања:
    6.949
    На 16 години сестрати вака се понаша?па ако и дадете уште малку повеќе слобода може и на глава да ви се качи,и незнам што ти е смешно искрено сестрати има 16 години треба со корисни работи да се занимава да земи книга во раце а не да куби коси за безвеза не треба диезапам треба еден шамар да му врзите и да се свести малку :x

На simpaticnaa му/ѝ се допаѓа ова.
  10. curious-doll

curious-doll Популарен член

Се зачлени на:
    8 јануари 2013
    Пораки:
    360
    Допаѓања:
    804
    ех јас каков проблем имам...незнам самата што и да кажам,да одлучам дечко ми ме напаѓа,не сум во право,крива сум :@ ах лелее..
    како прво,од различни градови сме,не баш блиску да може да си дозволиме патување секој ден. бевме во врска десетина месеци,после јас отидов за америка,со моите и не требаше да се враќам тука во Мк,а и не ми беше дечкото доволно озбилен,после откако заминав он почна да напиња да си дојдам,јас го сакав и го сакам не дека не,ова она,мајка ми беше многу против тоа да си дојдам,па незнам ти што, ми ветуваше 300 чуда,и јас се вратив, после 7 месеци,и работата беше да си седам тука дома со татко ми,и да одам кај него,додека не ме побара,и да си се земеме.Така и е,јас одам таму, по 1-2 недели седам,па дојдам дома на неколку дена,па пак таму,ама патот ме уби, неможам веќе кој што прави јас куфери расправам,автобуси,он иде некогаш ама работи секој ден,освен недела,кога му кажам дека неможам така веќе он ми се смее, не ме сфаќа озбилно,као ее што е тешко,си седнеш во бус и ете си.ццц :@ и што се случува сега кај него, неговите ме прифатија,се ок,ама кога дојдат некогаш гости,не секогаш ама 2 пати се има случено,што е према мене МНОГУ,прашаат кое е девојчето,и они ГОСТИНКА НИ Е,ОД СК,РОДНИНА!!!! :@ а јас ни сум од ск,ни роднина... лелеее... пукам.. му кажам на дечко ми, и он што ќе каже прво ми се исмее,а јас плачам,па ми вика ее не се замарај,за глупости се нервираш како дете си.баш ме нервира..ми вика дојди си кај мене,земи си стварите од дома и дојди, ама КАКО,КАКО викам кога немаш ти правено муабет со твоите,со татко ми, ме немаш побарано,не иде тоа така да си дојдам.. и пак не сум во право, сум можела да си одам кај него нема ништо он против. ахх викам, да си дојдам, ама да е се како што треба, а вака... му викам ако неќеш ништо кажи ми ќе си го бараме чарето и јас и ти.сега сакам да не одам кај него толку често,дома ке си седам па што сака нека прави,ако ме сака кај него нека дојде и нека ме побара како што е редот. во право сум,нели? и многу ми треба со некој да правам муабет,да ми даде некој совет..во врска со ова,еве... со мајка ми и сестра ми неможам многу веќе и се нервираат што си дојдов,плус поради дечко,па и сега да им кажам каква ми е ситуацијата,дека не оди..... :(

11. Christina.A

Christina.A Истакнат член

Се зачлени на:
    15 април 2012
    Пораки:
    552
    Допаѓања:
    354

Неможи тоа туку така ти да си заминеш кај него,а не иде да те побара од твоите. Од каде знаеш утре можеби ќе му текне несака да биде веќе со тебе и ти што ќе правиш? Штом не е сигурно не се оди. Не се нервирај ќе си најдеш и друг,гледај си ги своите не ги нервирај во овај случај не вреди. Не ми делува сериозно и сигурно дечково. Тоа е од мене. ;)

На curious-doll му/ѝ се допаѓа ова.
  12. miljana1991

miljana1991 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јули 2012
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    6
    Се надевам надевам феминки ќе ми помогние некако јас мислам дека полудувам.... Епа вака: Најпрво да ви кажам со типов сме разлика 10 год јас 22 г. тој 32, се гледаме скоро една година. Типов си е шема во градов, многу е убав, убаво тело, имат убај количина, станој, мотори, девојки му се бидени 2-3 пејачи од естрадава а и „најаките“ девојки во градов, па искрено прво сметав дека тој никогаш не би ми се опулил мене и дека немам шанси кај него. Имал некоја врска од 8 год ама типката го изневерувала и со наши и со турци и човеков разочаран, уништен мисли дека сите женски се исти и со сите се однесува како со к*рви.. Јас случајно се запознав, почнавме со мување, уште на почеток искрен беше си кажуваше дека си се гледат и со други девојки и секогаш до него имаше женско друштво, ама јавно не се мува со никоја. Со мене како што забележав му беше поинаков односот, ко ќе се видевме в уста се бакнувавме, јавно по кафичи се мувавме, се гушкавме и ми кажа дека таков е со мене бидеќи сум невина и немало кој да му се чука во гради дека ме е*ел. Во првите месеци и кога ќе бевме заедно излезени доаѓаа девојки кај него, му звонеа, му пишеа пораки, ги чепкаше и тој, ама со тек на време сето тоа исчезна, па од ноември месец навака знам дека беше само со мене. Почнав да одам и домаму, ме запозна и со неговите, ме носеше по визити и слави кај другарите, а од друга страна ми викаше јас не можам да се заљубам многу сум изгорен, неможам да се врзам за некоја, сите женски се исти, се трудам да те сакам, некогаш со денови го немаше да се јави па јас ако се јавев убаво ако не..... после излегување од кафич секогаш се каравме, ми викаше гледаш во машки, зошто онај онака те гледа, ако се поздравев со некој низ нос тоа ми го вадеше, а од друга страна ми викаше не се замарам со сакаш прај си ништо не сме јас и ти, другарка ми си ти. Другариве негови сите ме сакаат многу и кога ќе се искараме со него ме бараат, го правдаат као демек таков си е тој, не треба да му се лутиш, тешко му е да верува во женско.... Значи колку и да си нормална, со ваков човек ќе полудиш, ништо не е нормално во случајов. Во ваква ситуација јас премногу се плашеев да имам секс со него, си мислев дека само тоа го сака и откако ќе биде тоа ќе ме остави. А од друга страна цело време ми велеше ќе ме чека ко ќе сум спремна за тоа тогаш, ама сега веќе почна ептен да ме напина...... Стварно не знам што да правам, не знам што да мислам.............ВЕ МОЛАМ ЗА ПОМОШ И ЗА ВАШЕ МИСЛЕЊЕ!!!

13. mismici

mismici Активен член

Се зачлени на:
    3 февруари 2013
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Женски ај малку помош... Сакам да слушнам ваше мислење... Се гледав со еден батка искрено само секс и се подскаравме односно јас се скарав, ама зацапана сум ( а дури бевме заедно се некако се натерувавме кој да почни прв, незнам дали и тој е затрескан како мене ама многу се познаваше дека не му е сеедно ) и сега незнам како да почнам и дали треба да пробам или да остани вака како е.
    Благодарам однапред

14. MerlinMonro8

MerlinMonro8 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 септември 2012
    Пораки:
    360
    Допаѓања:
    209
    Го прочитав целиот твој проблем. Сега ќе ти кажам мое мислење. Сметам дека човекот е изгорен. Изгорен од љубовта, од жените. Тоа значи дека навистина ја сакал девојката, а и 8 години се период каде што може да се оформи една многу цврста врска. Сега се е до тебе, дали ќе успееш да му ја вратиш довербата и да го скротиш или не. Ако успееш твој е, ако не.... се знае што следува. Сепак би ти предложила да внимаваш доколу не си вљубена сеуште, да го одбегнеш тоа проклето вљубување, за да не патиш потоа и ти. :)

15. miljana1991

Се зачлени на:
    28 јули 2012
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    6
    Го прочитав целиот твој проблем. Сега ќе ти кажам мое мислење. Сметам дека човекот е изгорен. Изгорен од љубовта, од жените. Тоа значи дека навистина ја сакал девојката, а и 8 години се период каде што може да се оформи една многу цврста врска. Сега се е до тебе, дали ќе успееш да му ја вратиш довербата и да го скротиш или не. Ако успееш твој е, ако не.... се знае што следува. Сепак би ти предложила да внимаваш доколу не си вљубена сеуште, да го одбегнеш тоа проклето вљубување, за да не патиш потоа и ти. :)[/quote]

Фала многу на мислењето и што издвоја време да го прочиташ мојов проблем. Веќе и не знам како да му ја вратам таа проклета доверба, уште кога почнав со него да се мувам со ниту едно машко немам излезено, не се ни имам пишувано во смисла да флертувам, не ни ми се свиѓа некој, на бивши не ни помислувам.... немам ништо досега згрешено а во секоја кавга јас сум крива, му се причинуваат работи. Знам дека најдобрата варијанта е да се тргнам, сум пробала ама не сум успеала, а патам!!! И цело време си го поставувам тоа прашање како да го скротамм?!

16. ivanus

ivanus Истакнат член

Се зачлени на:
    25 август 2010
    Пораки:
    135
    Допаѓања:
    51
    Ми се случуваше истото и мене, како што го читав разговорот и си велам зар е можна истата приказна :D Мојот е постар 7 години од мене, а имал пред тоа врска од 5 години и типката го изневерила и од тогаш све за 1 вечер бил со некоја. Со мене на почеток беше некако со резерва и јас и тој, не се надевавме многу дека ке излезе нешто. Се гледавме скришно, не во смисла дека се криевме, туку да не ми зборуваат, тој со оваа беше, со онаа беше, нешто што го знаев и сама... Но ете сега се си е во ред, да не се урочам. И кај мене беше така скоро година време му требаше додека да почне да сфака дека не сум јас како другите, дека сум само со него, а не кога ќе видам подобро парче ќе исчезнам. И заедно сме 2,5 години. И јас бев невина, после година ипол му дадов и тогаш некако уште повеќе почна да биде поблизок со мене и ептен внимателен. Ваљда со тек на време ќе се среди, ако го сакаш навистина и ако сакаш да останеш со него. Само треба да бидеш мнооогу трпелива, и да го разбереш за некои однесувања. Барем јас ти кажувам од мое искуство. Се надевам дека ти помогнав :*
    Мој совет остави го некое време, не му пишувај, не му обрнувај внимание, ако сака да бидете пак заедно ќе те побара тој сам, ако не не те заслужува! А сакав да те прашам бидејќи видов дека си му го вратила фб, дали знаеш како да му влезам на дечко ми во фб, но да не му се смени пасвородот, да искористам што не се пушта сега, бидејќи е надвор од мк. Не дека нешто ми е сумлив, туку онака пуста радозналост, чисто да видам :D :*

17. miljana1991

Се зачлени на:
    28 јули 2012
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    6
    Уффф ти си имала трпение.... Мене ми е при крај. Дај Боже да завршиме и ние како вас. Се плашам јас од онаа поговоркана: Волкот крзното го менува, карактерот не.... Фала мн за мислењетоо :))

18. mrchatorka

mrchatorka Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јануари 2013
    Пораки:
    98
    Допаѓања:
    55
    Јас сум малце скептична кога станува збор за такви фраери популрани по градот со коли, женски итн...сте тие имаат прикаска како биле повредени и бла бла па затоа сега не можат да имаат доверба во девојките и мора да е*ат се живо и диво, мижи асан да ти јадам слатките. Зошто бе девојките кои се повредени не спијат со секој и не си играат со дечките така како нив?! На крајот на краиштата тоа е негова страна на приказната, вистината е секогаш некаде помеѓу.
    Мила, сум се дружела со такви и 99% (оставам 1% резерва) остануваат такви. Немој само да се најдеш во ситуација ти да му бидеш официјалната, а освен тебе да има уште 5/6 зошто таквите фраери така прават па ти да го чекаш дома додека он искача и ги вози колите и моторите.
    Биди внимателна, значи имај си резерва да не се изгориш.

19. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.315
    Допаѓања:
    158.331
    Какви голд дигери,чудо. Да ми опростиш,ама ќе ти го опне и чао ќе ти каже,ама ако. Мисли си ти дека си посебна,дека ќе го скротиш и ќе се скратиш у некој од неговите станови и ќе бидеш султанка у неговиот харем. Суштинска среќа. А и типот си има право шо е така според вас покварен. Иста си како таа неговата од 8 години. Тебе ти е за целиот исход на крајот да добиеш статус, пари и удобност и после да ти се спојат жичките и да правиш глупости пошо ќе сфатиш дека нема таму љубов. Мех,дајте нешто ново.

Шо ви е бе девојчиња?! Остана некоја нормална? Ај смалете доживљај.
    Јас уствари никаде не прочитав нешо за љубовта...

На Maya3112, tessie, ljubam и 3 други им се допаѓа ова.
  20. ivanus

ivanus Истакнат член

Се зачлени на:
    25 август 2010
    Пораки:
    135
    Допаѓања:
    51
    Немора да значи! Постојат голем дел на такви женски, не велам не, но ако не го познаваш некој не треба да го критикуваш. Мојот нема ни станови, ни коли, па затоа да сум јас со него. Туку онака се опекол од таа и не верувал извесен период у женски и затоа идел натаму, наваму со тие. Јас и кажав од мое искуство, ако го сака како би требало да постапи, е сега ако и битен неговиот статус и пред се гледа на тоа колку има во џебот, ту нема помочи, што би рекле србите :D

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.