Форумџика на годината

Ми треба совет и мислење

Дискусија во 'Канта' започната од kika89, 15 декември 2009.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Shlag-so-jagodi

Shlag-so-jagodi Истакнат член

Се зачлени на:
    9 декември 2011
    Пораки:
    47
    Допаѓања:
    14
    Девојки барам ваше мислење. Имам долга врска и како и секоја врска на почеток беше се супер.. Пред една година се вселивме во ист стан, па станавме цимери со дечко ми. Но одеднаш нешто се случи. Цела оваа година додека живееме заедно тој постојано излегува само со другарите ( и преку ден и преку вечер). Веќе неколку пати се обидов да разговарам со него и тој ми вели дека ќе престане, но попусто. Пак ќе дојде викенд и тој повторно си излегува со другарите, а мене не ме прашува дали сакам да излезам со него, туку ми вели зошто и ти не излезеш со другарките, наместо да седиш дома. И за на кафе преку ден е исто. Евентуално само на прошетка одиме заедно. Изговор му е што заедно сме биле цело време (во станот) па требало да посвети време и на другарите. Кажете ми која е причината вака што се однесува и зошто не сака навечер да сме заедно. Мислам иако сме цимери не трева да се запоставиме како дечко и девојка. Хелп ,моламм...

2. Angel4eeee

Angel4eeee Истакнат член

Се зачлени на:
    20 февруари 2013
    Пораки:
    529
    Допаѓања:
    336
    Точно не треба да се запоставите но сепак цело време сте заедно зар не.Сепак дај те си простор пусти го нека шетка малце иди и ти со другарки,викни си ги у стан гледајте некој филм. ;) А ако не ти се допаѓа ова тогаш кажи му изрегирај некако но не толку грубо ептен да дојде до некоја голема караница.Ако те сака не смее вака, :devil: зошто да не сака навечер да сте заедно?? :devil:
    Ова е сепак мое мислење и се надевам дека ти помогнав малку барем. Запоставување не смее да има освен ако тој не се оладил малку и си нашол занимација |( :!: |( Сеапак ако го сакаш потруди се да не го изгубиш направи нешто ако и тоа не го цени тогаш што да ти кажам... :|

3. Shlag-so-jagodi

Се зачлени на:
    9 декември 2011
    Пораки:
    47
    Допаѓања:
    14
    Но тој има дури и ПРЕМНОГУ простор... Еднаш тој остана дома со другари а јас излегов и цело време ме бараше кај сум што правам со кого сум.. А кога е тој излезен ако го побарам јас веднаш ја прави големата и ме напаѓа дека не го оставам да дише... Во цела оваа година само 4-5 пати сме излезени заедно. БУКВАЛНО... Што е работата.... И како да го натерам да каже!! Бидејќи кога и да почнам разговор за тоа.. тој вели дека нема за што да се грижам, дека ме сака... :|

4. prezagrizena

prezagrizena Активен член

Се зачлени на:
    19 март 2012
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    21
    Zal mi e sto ke ti kazam, no navistina ima za sto da se grizis :( Toj ili si bara druga ili vekje si nashol pa sega napagjajki te tebe saka samiot da skrie...:( Dokolku go konfrontiras bez dokazi,samo ke izbuvne i uste ke te napravi tebe luda! Dokolku mozes da soberes dokazi podobro pocekaj da si sigurna i posle daj mu gi klocite. Osobeno toa sto toj te proveruva tebe koga si izlezena zboruva deka si ja ima muvata na kapata...Ako imas 18 godini kako sto sti na tvojot profil,premnogu e ran da se vrzuvas so nekoj sto ne t epocituva i vaka te tretira,a bogami neam da se smeni dodeka ne se izzivee...Ako ti se ceka 10 godini toj da si izleguva i uziva a ti da cmaes doma togas cekaj go mozda i ke te zeme, a mozda i ne...Jas licno bi g otkacila i bez dokazi,zosto ova odnesuvanje ene vo red...izvini ako bev gurba.So srekja!
    p.s. nie zenite imame mnogu dobro razvieno cuvstvo na intuicija i sekogas znaeme koga nesto ne e vo red,no se pravime kjori i ludi od strav da ne e tocno toa sto se somnevame..razmisli dobro!

На Angel4eeee и Shlag-so-jagodi им се допаѓа ова.
  5. narcis985

narcis985 Активен член

Се зачлени на:
    12 април 2013
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    1
    DEVOJKI MI TREBA MISLEJNE ,, SO EDEN DECKO DOLGO VREME KOMUNICIRAV NA FB , BUKVALNO 24 CASA BEVME ZAEDNO NA SKAJP I NA TELEFON , PRED NEKOLKU DENA DOJDE SE VIDOVNE SPIEVNE ZAEDNO DURI I RAZGOVARAVME ZA TOA DA POJDAM KAJ NEGO DA ZIVEAAM , ON MI DADE TELEFON KAKO POKLON ZA RODENDEN I JAS KOGA GI SMENIV KATRTICKITE GO IZGUBIV NEGOVIOT BROJ , PROBAV NA INTERENET DA MU NAPISAM DEKA GO NEMAM BOJOT I MU OSTAVIV MOJ BR DA ME POBARA AMA NEGO GO NEMA , GI PROCITAL PORAKITE NO NE ME POBARA ,,, SOVET PLS
    [mod-kirilica:8p0y2081][/mod-kirilica:8p0y2081]

6. kala21

kala21 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2013
    Пораки:
    1.895
    Допаѓања:
    15.406
    Сакаш да кажеш 1 пат се гледате и спиевте wow :o ,немој да се налутиш ама искрено штом видел и не ти пишува и не ти се јавува очигледно несака да те види веќе
    може и да не е така само си кажувам мислење

7. narcis985

narcis985 Активен член

Се зачлени на:
    12 април 2013
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    1
    neznam ni jas , on sakase , jas odev kon toa deka sme zaedno dolgo vreme na net , i deka se poznavame na nekoj nacin , duri i napravivme plan za idnina da odam jas kaj nego

8. Ketrin.Moon

Ketrin.Moon Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2013
    Пораки:
    770
    Допаѓања:
    7.172
    Дефинитивно нешто го мачи ...
    Прво ќе го наведам ова ( млад е во период кога сака да излегува со другари, да се журка и така натаму не му се седи дома ) но тој има девојка ти :)
    Маче само ќе ти кажам да гледаш да си останете заедно ако си се сакате ти речи му океј излегувај но потруди се и повеќе време ние да си поминуваме заедно да излагаме на кафенце прошетки ;) парк ваму таму дај му до знаење дека не го напнуваш ( тука ќе одглумиш - јас би одглумила иако би била бесна ) и кажи му на направи паралела не ги запоставува другарите но дека требе ти треба внимание било да е ноќе било по ден :hai: врската функционира со одржување малите работи многу значат , наместо лумпување еден викенд , една убава атмосфера романтична со тебе зарем може да менува :doh:

На Shlag-so-jagodi му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Ketrin.Moon

Се зачлени на:
    22 февруари 2013
    Пораки:
    770
    Допаѓања:
    7.172
    Што си брзала толку да спиеш со него :?:
    оффф девојко
    ајде не судам јас
    само ќе ти кажам ако видел пораки не вратил-веројатно не саака веќе да се гледате :doh: седи мирна прибрана ако те побара добро ако не ....здрава и жива да си
    планови за индина не прави преку Фб СКАЈП и така натаму особено со некој што не си го видела зошто сега да си повредена од невнимание :doh:

10. Shlag-so-jagodi

Се зачлени на:
    9 декември 2011
    Пораки:
    47
    Допаѓања:
    14
    Ви благодарам девојки премногу ми значи ова, и да презагрижена, имам 18 години и знам дека сум млада.. ама верувајте момчево го познавам 4 години толку и сме заедно... но овиее проблеми што сега започнаа многу ме мачат ... Како да најдам докази? и како да го решам ова што побрзо.... разговор не помага.. цела година го тупам истото и на крај нема ништо... Навистина ми е многу тешко.. Како да си олеснам себеси и како да имам цврст став спрема него.. вечерва е петок, а тој веќе испланирал со другарите.. Му реков остани, а тој ВЕЌЕ СУМ ДОГОВОРЕН, зарем мораш во последен момент се да откажеш? Многу ми е тешко

11. Shlag-so-jagodi

Се зачлени на:
    9 декември 2011
    Пораки:
    47
    Допаѓања:
    14
    долго време глумев дека не ми пречи, дека не сакам да испаднам напорна девојка, но колку повеќе попуштав толку повеќе ситуацијата се влоши... и сега наводно се е океј, а викендов тој пак си скрои други планови.. не можам да се обратам дури ни до другарките да го следат, ниту никој.... Јас го сакам, колку што знам и тој ме сака.. ама вака е тешкоо. Мене ми значат дури и најмалите ситници со него, а тој како сето тоа да не го гледа. и да му зготвам нешто романтично. еден час ќе биде импресиониран а веќе наредниот како ништо да не се случило.. додека сме заедно дома постојано седи на интернет, чита статии и кога ќе почнам да раскажувам за некој случка не ме ни слуша... ;(

На Ketrin.Moon му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Ketrin.Moon

Се зачлени на:
    22 февруари 2013
    Пораки:
    770
    Допаѓања:
    7.172
    Оф ...да не алудираме на тоа дека можеби има друга , што јас некако сум оптимист и мислам дека нема....
    арно ама тој тебе не ти го дава потребното внимание
    шета и сето тоа е во ред- можеби тој се чувствува врзан прерано |(
    знам дека сака да шета да се дружи што е и нормално
    кога не би живееле заедно можеби исто внимание како и сега ќе добиеше :geek:
    ај прашај го дали е оптеретен со тебе дали промените дојдоа со вашето заедничко живеење? :doh:
    а за моментот каде што не те слушал додека зборуваш е алармантен :@

На Shlag-so-jagodi му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Shlag-so-jagodi

Се зачлени на:
    9 декември 2011
    Пораки:
    47
    Допаѓања:
    14
    Фала ти Ketrin.Moon и извини ако замарам.. И ја сум оптимист во животот исто како тебе, но во врска со ова па... :?: го прашав за живеењето заедно и тој толку збесна во смислам како воопшто да прашам такво нешто. Колку се трудел тој за да живееме заедно а јас тоа не го ценам... И еден куп други работи! Но најмногу ме боли што мислам дека не е искрен со мене... Ниту ме слуша, а од друга страна се лути ако нешто дознае а јас „не сум му кажала“ (читај: тој не слушнал кога сум зборувала за тоа) и така почнуваат и караници и се.. Сакам да се издигнам над ова и да покажам малку цврст став, бидејќи многу бев слаба и кршлива.. Малку хелп околу тоа.. како да се однесувам?

На Ketrin.Moon му/ѝ се допаѓа ова.
  14. nonenceee

nonenceee Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2012
    Пораки:
    335
    Допаѓања:
    1.016
    [/quote]
    Eпа затоа сега вака ке ти прави , требало уште на почетокот да се претставиш како строга , љубоморна девојка , нормално тоа го има во секоја врска во која што има љубов . Постои страв да не се изгуби саканиот .
    Тој сега си знае си има некоја што го сака , тука си за него секогаш и затоа така попуштил .
    истиот проблем денес го имаат многу млади двојки , машките ке си најдат некое пристојно девојче таа ке седи дома а он ке си шета наваму натаму додека не му помине меракот . :fubar:
    Среди го навреме , а ако не сака да се среди пушти го да си остане со другарите и со неговото шетање .

15. Ketrin.Moon

Се зачлени на:
    22 февруари 2013
    Пораки:
    770
    Допаѓања:
    7.172
    Мораш значи мораш да се потрудиш да го средиш делот со (не ме слуша)
    тој мора да обрне внимание да девојката која ја сака и приота со неа и живее
    да биди поцврста посамоуверена , однесувај се малкуу построго за степен :lol: за да сфати дека во животот се губат и добиваат нештата
    и јас бев како тебе слаба кршлива претерано, не ми донесе тоа резултати искрено :doh:
    :* :*

16. Angel4eeee

Angel4eeee Истакнат член

Се зачлени на:
    20 февруари 2013
    Пораки:
    529
    Допаѓања:
    336
    Ова е премногу,премногу му попушташ и тој тоа не го цени.Тој не сфаќа дека не е лесно да се добије она што сака а тебе те има,ке сфати кога ке те изгуби. :devil: Совет од мене кој многу ми помогна кога си го дадов самата на себе и така и постапив: (читај подоле) :!:
    Значи се однесуваше исто вака и ја не можев веќе да трпам повеќе ја гледав мајка му отколку него.И пукнав.Истиот ден кога се видоме ја му реков,не се согласуваме, те нема,не си дома и ништо не ме слушаш може ли да се одалечиме да не бидеме толку блиски??
    Ме гледаше здрвено и чути и ја му викам штом не добив одговор тогаш доволно сум паметна да го свататм истото како потврдено и си одам.Истиот момент само слушнав не не не погрешно одговорот не е потврден што ти е,нема повеке да биде така ти ветувам. :!: Се смиривме и веќе не прави така(чукам во дрво).

17. Shlag-so-jagodi

Се зачлени на:
    9 декември 2011
    Пораки:
    47
    Допаѓања:
    14
    Девојки помагајтеее, знам дека треба да сум цврста посебно сега во овој момент.. Пред неколку вечери овој мојооов беше в стан со другари, замина во 10 часот (вечер) и ми кажа дека брзо ќе се врати.. НО! Се врати во 2 и пол, што е касно.. Го прашав како си поминал, што правеле.. Тој одговори дека било океј и толку. Вчера вечерта (конечно се одлучив да излезам) бевме заедно, во ист кафич, но на различни места.. Тој беше со другари и уште една девојка (братучеда на негов другар).... Кога заминав да се поздравам со нив.. оваа братучедава ми вика леее како сме поминале пред некој ден в стан кај брачед ми многу беше смешно (а мојов не ни спомна дека и таа била тамууу ). ЗБЕСНАВ! отидов и го прашав за тоа, а тој не одговори ништо само ми рече: да беше, ти требаше да и залепиш шамар што ти рекла така. Потоа наводно многу му било лошо и не можел да зборува за тоа па си замина. Го барав на телеон 1000 пати крена и ми рече те молам да разговараме утре, ме боли главата не ми е доброоо.... Повторно ѕвонев и ѕвоневвв но залудно. КАЖЕТЕ МИ ШТО ДА НАПРАВАААМ... КАКО ДА СЕ ОДНЕСУВАМ ДЕНЕЕС кога ќе се видиме. Што да му речам, не сакам повеќе да ме газиии ;( ;( ;(

18. Angel4eeee

Angel4eeee Истакнат член

Се зачлени на:
    20 февруари 2013
    Пораки:
    529
    Допаѓања:
    336
    Е среценце па не дозволувај да те гази. :) Многу му попушташ и тоа е факт,немој ти кажав 1000пати очигледно е дека не те сака. :fubar: Дечко кој што е заљубен никогаш вакво нешто не прави. :) Почни да го одбегнуваш и кога ке види самиот ке те бара но не се вракај лесно. :!: ]:) :!: Тогаш ке види колку вредиш,ама ако можеш да го трпиш вака цел живот слободно врати се. Човекот не е за тебе се гледа од авион :fubar: :!: :devil:

19. Shlag-so-jagodi

Се зачлени на:
    9 декември 2011
    Пораки:
    47
    Допаѓања:
    14
    Знам ангелче јас го знам тоа, ама сакам да му покажам дека е така за и тој да си знае :|

20. Angel4eeee

Angel4eeee Истакнат член

Се зачлени на:
    20 февруари 2013
    Пораки:
    529
    Допаѓања:
    336
    Не мора ти да му кажеш за да го знае тоа не е толку глуп сигурно ама ако за тебе тренира да биде глуп е тогаш... :^) Сигурно со ова си има една цел а тоа е да се откачиш од него, тој го сака тоа (гарант) ама сеа како да ти каже ти направи како што ти реков и ако ставрно те сака ке направи се за да останеш со него а ако не тогаш знаеш... :doh: Што и да се случи никогаш не паѓај пред неговите очи ,биди јака,не мора да го направиш лом,тој сам ке се направи лом кога ке му дојде мозокот ама ти тогаш не ја врти главата назад бидејки едноставно не те заслужува. :!: Ке те гледа од далеку и нема да ти пријде а ти ке бидеш срекна со некој друг подобар од него :) Затоа не му давај до знаење дека ова те боли затоа што знам како ти е и ја бев како тебе. :* :* :*

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.