Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Ми треба совет и мислење

Дискусија во 'Канта' започната од kika89, 15 декември 2009.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. marissa12

marissa12 Активен член

Се зачлени на:
    18 ноември 2012
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    0
    дали би сте се бореле за врската ? иако гледате дека му се имаат изладено некои чувства ?

2. fatamorgana123

fatamorgana123 Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2013
    Пораки:
    1.273
    Допаѓања:
    1.530
    Па би седнала да разговараме,ако тој навистина несака ништо повеќе со мене иако би ми било тешко едноставно би морала да се разделам со него.Зошто би била во врска во која само јас придонесувам а не и тој? :^)

3. marissa12

marissa12 Активен член

Се зачлени на:
    18 ноември 2012
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    0
    не ми вели дека несака да биде со мене,само...јас осеќам дека не е тоа што беше...

4. fatamorgana123

fatamorgana123 Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2013
    Пораки:
    1.273
    Допаѓања:
    1.530
    епа седни разговарај со него или пак почекај да помине некое време па види дали ќе се врати се како шо си било

5. hermosa

hermosa Популарен член

Се зачлени на:
    7 декември 2011
    Пораки:
    3.643
    Допаѓања:
    9.172
    во секоја врска има такви периоди.колку време сте заедно?пробај да увидиш во што е проблемот,разговарајте отворено.па не си морон бе да не забележиш што се случува :!: ...отворено прашај го а ако и понатаму те игнорира,нема зошто да продолжиш со него.

6. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.757
    Допаѓања:
    145.220
    Добро тие рекоа и девојчињата над мене, седни разговарај само така ќе си го решиш проблемот и ќе знаеш на што си.
    Вака се мачиш ти, а веројатно и тој. Во една врска треба и двајцата да се трудат, а не едниот да дава се од себе, а друг да не се замара. Можеби му е период и ќе му пројде , но можеби и не, а за да не се оптеретуваш - разговорот ти е единствено решение.

Со среќа :*

7. the.child

the.child Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јануари 2013
    Пораки:
    179
    Допаѓања:
    34
    Од лично искуство, пред да почни да ме игнорира секогаш бев јас таа што се лути а тој попушта, Еее кога почна тој да ме игнорира ме болешееее до срце, тогаш јас се лигушев и се нервираше, несакаше да ме гледа таква, и само ми викаше Прекини да цимолиииш, остај ме 1 ден на раат бла бла бла... А јас не дека немаше пто да правам, ама ете ко ќе ти сврти некој, трчаш накај него..
    Затоа мој совет, не го прави она што сум го правела јас, туку едноставно не го напнувај и не мисли дека се случува тоа што се случува, сврти си се во твоја корист и ќе видиш колку полесно ќе го поднесиш тоа.
    Нека ти текни дека, така ќе имаш повеќе време за другарки, излегувања, дружење.. И потоа кога малку ќе ви се изладат односите, ќе ви биди подобро, потоплоооо.. Ќе се загрејтее :) :P Абее ајде, не се нервирај за машкиии.. Од искуство.. После оние плачки, по една недела, тој ми понуди брак, и као демек ме ставил на тест да види како ќе реагирам ако тој ме одбегнува хахахаха :D А ии многу ослабив тој период, етеее голема добрина што ми ја направи тооој несвесно :$
    Аааааа инаку, колку време стее заедно и на која воздраст сте двајцата?? И тоа е многу важноо. :*

8. marissa12

marissa12 Активен член

Се зачлени на:
    18 ноември 2012
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    0
    сокоро 2 и пол години сме заедно. тој има 18 јас 17...бевме скарани неколку дена ради моето понашање како демек не сум го барала сум се понашала дека ми е сеедно и тоа се...но јас искрено не го осеќав тоа мое понашање. и сега незнаеше што да правиме, ми вика несакам повторно така да ми се понашаш затоа незнам дали да продолжиме....денес се смиривме...но незнам мислам дека не му е до толку стало. :(

9. koko8888

koko8888 Активен член

Се зачлени на:
    18 април 2013
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    1
    mozokov ke mi eksplodira od misli postojano se opteretuvam sto e pravilno a sto pogreshno!vaka sto se deshava ako ne mora da ima glupi i tradicionalni i stereotipni razmisluvanja od tipot na nikako seks vednash taka ke misli deka si lesna ili ako imate mn brzo seks i im se prepushtish na emociite toj nema da te gleda za seriozno nikogash sto ako ne postoele tie mislenja ???? i dali tie mislenja se pravilni i tocni???DALI??? ili ednostavno treba da se prepushtish na sopstvenite momentalni cuvstva??ednostavno da si bideme SLOBODNI BEZ NIKAKVI PREDRASUDI no, dolkolku bideme slobodni i bez predrasudi za seks prerano ondak nie aftomatski sme izvinete na recnikot kurvi ili lesni ???? neznam sto e tuka NORMALNO??? dali treba da bideme slobodni pa kako i da ne gledaat drugite nie sepak takva isto taka slobodna licnost ke si najdeme ili da ziveeme vo konzerva za da se zashtitime od etiketite koi mozat da ni gi nanesat????? TO CHOUSE A FREEDOOM OR BE GUST A PRISIONER!?\
    [mod-kirilica:1g4n53i0][/mod-kirilica:1g4n53i0]

10. the.child

the.child Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јануари 2013
    Пораки:
    179
    Допаѓања:
    34
    Моето мислење секогаш се разликува од толпата.. Јаас секогаш се трудев да се изделувам, заради тоа, што сакав да бидам поразлича од останатите. Без разлика дали стануваше прашање за облека, размислување, какви другарки, какви другари, на која воздраст да имам дечко, првата шема, кога првиот секс, дали е во ред секс со друго машко освен со првиот. Никогаш не сум сакала да се согласам со мислењата на останатите.. Едноставно се трудев да ги разубедам, несакав да бидат толку традиционални, толку НЕсвои. Секогаш ме нервирал фактот дека некој е идентичен на другиот.
    Според ова што го пишав, не ти велам дека јас имав 2 или 3 или 4 или 5 секс партнери, туку сакам да ти кажам да имаш свој став, свое миселње. Мојата причина што немав повеќе од 1 секс партнер беше тоа што немав прилика, истиот дечко сега ми е сопруг :)
    Народот и без тоа ќе те озборува, заради тоа што ти вејќе гледам дека се противиш на таквите стереотипи, и тие ќе се сомневаат и без да излезиш на улица да правиш нешто јавно.. Мое мислење, нека не те боли к***ц за нииикој, освен за тебе и најблиските. Ако не си го направиме сами животот, тогаш несвесно му дозволуваме на другите да управуваат со нас, психички ќе не уморат и потоа ЦАЦКО ни е крив кога се нервираме ЗОШТО МОРА ДА БИДЕ ВАКА.... БЛА БЛА БЛА
    :talk: :talk: :talk: :lol:

На koko8888 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. UnknownLadyDi

UnknownLadyDi Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јуни 2012
    Пораки:
    390
    Допаѓања:
    951
    Јас сум многу против тие стереотипи и предрасуди.На сексот се гледа како којзнае што,но сепак е само потреба,природна едноставна работа.Подобро е во животот да искусиш повеќе работи да имаш односи со 3-4,а не само со 1 со него да заостанеш,треба да си бараш некој што ти одговара и што тебе ќе ти биде убаво,а ако не пробаш како ќе знаеш?-Ако сме веќе кај првиот секс годините немаат никаква врска,треба да го направиш тоа кога се осеќаш спремна,таа работа ти е само еднаш и треба добро да размислиш кој ја заслужува.Многу подобро е да ја направиш од љубов,а не од љубопитност,за после да нема каење.Таа личност немора да ти биде дечко,може да ти биде и најдобар другар,исто така довербата е многу важна,да можеш да се опуштиш и сконцентрираш на самиот чин.

ПАМЕТ ВО ГЛАВА !
    ПОСЛЕ ЕБЕЊЕ НЕМА КАЕЊЕ ! :D

На the.child му/ѝ се допаѓа ова.
  12. the.child

the.child Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јануари 2013
    Пораки:
    179
    Допаѓања:
    34
    На истата воздраст се каравме јас и мм, лани овој период.
    Мое мислење е да не се нервираш воопшто, освен ако сакаш да ослабиш, тогаш ова ти е најбрзо и ни малку тешко слабеење.
    Женскааааа, пред тебе е животот, има и по црни денови, само не го свајќај секој пораз толку трагично!!!!! Позз ;)

13. Devotion

Devotion Истакнат член

Се зачлени на:
    26 април 2013
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    32
    Ме интересира дали кога на пример после неколку мувања,дојде до ситуација да имаш односи со дечкото, веднаш после тоа тој те гледа како лесна девојка и вашето подоцна не може да прерасне во нешто повеќе. Не оправдувам легнување со било кој,нормално, меѓутоа ако дечкото навистина ти се допаѓал и ете се случило,си подлегнала на искушението и емоциите, ке му остане ли нему запечатено тоа што сте имале односи а не сте во врска,и дали можат да се сменат некои работи за да му дадете до знаење дека не сакате да продужите само со односи и дека не го правите тоа со кого ке стигнете? Се надевам ме разбирате што сакам да кажам и ме интересира како вие размислувате на таа тема?

На Iviy му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Marie.m

Marie.m Популарен член

Се зачлени на:
    14 јули 2011
    Пораки:
    843
    Допаѓања:
    764
    Зависи до личностите и самата практично си одговорила на прашањето. Има разлика многу до за каква те смета дечкото, каков е по карактер, некои луѓе од х причини не сакаат да влегуваат во врска, а исто така не значи дека не може ти рече дека сте официјално сте во врска - па имате секс и наредното утре ти рече мора да раскинеме... Секој сам ја оценува личноста со која сака да се впушти во нешто и тоа е субјективно.

15. liily

liily Активен член

Се зачлени на:
    10 февруари 2012
    Пораки:
    46
    Допаѓања:
    5
    ми треба туѓо мислење па ќе ви се обратам вас
    со дечко ми сум година ипол и за тоа време сме се карале, сме раскинувале али тоа не траело повеќе од 3-4 дена. сега проблемот ми е што првата пола година бевме многу блиски, секогаш му бев на прво место, ми тераше кејф и може да се каже дека изиграваше папучар :lol: али после тоа постепено почна да оладува и сега кога сме заедно некаде излезени се понашаме како другари. многу ретко искачаме за викенд заедно или воопшто некаде, а кога сме дома, најчесто сме кај него, тогаш се си е океј, се глупираме, се смееме, се тепаме, лежиме гушнати... тоа што ми е чудно е зашо е сеа така, дали е нормално после некое време да се оладиме или нешто не е ок со мојава врска? :)

16. S.N.E.G.U.L.K.A

S.N.E.G.U.L.K.A Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јануари 2013
    Пораки:
    117
    Допаѓања:
    50
    Да имаш односи со 3-4 ? Ова ми нема смисла.Ти можеш да имаш дечковци два тројца меѓутоа да легнеш со тој вистинскиот.Не знам колку години имаш и зашто вака размислуваш.Па знаеш како е кога дечкото спиел со неколку девојки пред тебе,што знам мене не би ми било убаво во никој случај.И обратно кога ти би спиела со 3-4 и на него не би му било убаво,нема да те гледа со исти очи.Многу е убаво кога на двајцата ќе си бидете први.Нема да има,недоразбирање,карање,туку ќе ви биде најубаво.И секогаш се држам за тоа дека сакам да имам само еден кој ќе биде и мој маж.
    Како таа личноста не мора да ти биде дечко ? Па океј секој има свој став на размислување,можда ти би го направила тоа со првиот кој би го сретнала на улица.Не го земај ова при срце,него според начинот на твоето размислување дојдов до ваков заклучок.И уште нешто...За да го направиш тој чекор и те како треба да ти биде дечко,кој ќе го познаваш подолго време и ако заслужи да ја изгубиш невиноста со него.Со другар можеш да делиш размислувања,но не и кревет ;)

17. the.child

the.child Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јануари 2013
    Пораки:
    179
    Допаѓања:
    34
    Има смисла ако имаш неуспешна долга врска и потоа едноставно ти е страв да имаш дечко, а сексуалните потреби нормално не можат да чекаат. И Само доколку најдеш некој кој нема да те прикажува низ градот, тогаш е оправдано. А доколку со кој што ќе ти излези на патот легниш, тоа навистина не е во ред!! ]:)

18. Clio

Clio Активен член

Се зачлени на:
    28 април 2013
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    3
    Постот излезе малку поголем, но се надевам дека ќе го прочитете и ќе ми помогнете малку...

Пред многу време (~3,5 години) на факултет се запознав со еден дечко.. Откако се запознавме почнавме да се дружиме, не многу активно но си правевме муабет и на факс и преку интернет па понекогаш и на телефон. После една година почнавме и малку поактивно да се држиме почнавме на факултет заедно да си седиме, да учиме, ме испраќаше до дома, шетавме заедно, одевме у шопинг, на ручек... и така полека станавме најдобри другари. Меѓутоа пред една година (~2,5 откако се знаеме) ми кажа дека се вљубил во мене, дека ме сака и би сакал да бидеме заедно. Малку ме шокираше тогаш, но според односот што го имаше кон мене не бев многу изненадена. Веднаш му одговорив дека не можам да бидам со него, дека го гледам и чувствувам само како другар и дека ми е мило што го имам како другар, дека ми е убаво со него да се дружам, пријтно ми е во негово друштво. Ако сака може да продолжиме како до сега, но ако би му пречело може и да не се дружиме веќе. Тој избра да продолжиме како другари. Продолживме ама после некое време пак се отвори истата тема (дека ме сака, сака да е со мене..) и тогаш сфатив дека продолжи да се дружи со мене со надеж дека некогаш ќе се предомислам. Тој и самиот кажа дека се надева и секогаш ќе се надева, но продолжил да се дружи со мене бидејќи му било убаво, забавно, пријатно и ќе се дружел со мене додека немам дечко (потоа не дека нема да сака туку ќе му е премногу болно)... Оттогаш навака можеби секој месец се расправаме за тоа. Нема-нема па ми каже дека ме сака, да му дадам шанса, дека јас сум единствената девојка што навистана ја сакал во животот, дека нема погледнато друга девојка откако ме познава, дека се би дал и се што има во животот би сменил и би оставил за мене. Ако треба да бира помеѓу мене и родители или брат би ме избрал мене, јас сум му се во животот.. И знам дека се тоа што го кажува е вистина, му верувам и знам дека е така и го има тоа покажано. Секогаш е тука за мене, секогаш можам да сметам на него, секогаш кога ми треба помош ми помага, ако треба да отидам некаде ми прави друштво (иако не сме од ист град може и во недела да дојде за мене и се случувало тоа), кога правев операција тој беше еден од ретките, можби и единствениот кој ми се јавуваше и со кого разговарав секој ден. Дури има и други девојки одбивано поради мене... Го убедував да проба и да биде со друга но секогаш се случуваше истото „Не можам да бидам со друга, само тебе те сакам, само со тебе сакам да бидам... Зошто ти не пробаш со мене?“. Па сака да ме гушне, а мене ми е непријатно (не тој проблемот таква сум си уште од мала, не сакам да ме гушкаат и чепкаат :@ ) го знае тоа и го почитува и секогаш ме прашува дали може да ме гушне (и не многу често бидејќи знае дека ми пречи). Но не можам да бидам со него, не го доживувам и не го гледам како некој што би ми бил дечко :(

Тој ми е посебно мила и драга личнот, навистина ми е убаво и пријатно кога се дружам со него, си имаме супер однос, искрени сме и отворени, можам било што да му кажам, да се пожалам да побарам совет, помош.. Покрај 2-3 другарки кои ги знам цел живот тој е еднствениот со кој имам таков однос и не ми е сеедно дали ќе го имам него во животот или не. И не знам што да правам, се надевам дека ќе ми дадете некој разумен совет или предлог...

19. charliee

charliee Истакнат член

Се зачлени на:
    19 март 2012
    Пораки:
    816
    Допаѓања:
    716
    јас сум се борела и сеуште се борам да го добијам некогашното право,мислам дека ако се сакате и ако постои љубов вреди да се трудиш.не го прави само тоа што не го сака тој и прашај го што му смета во твоето понашање.

На Angel4eeee му/ѝ се допаѓа ова.
  20. eye

eye Истакнат член

Се зачлени на:
    25 август 2012
    Пораки:
    50
    Допаѓања:
    5
    здраво,повторно јас... :D
    минатата недела пишував за мојот проблем (so dechko mi sme zaedno edno 3ri meseci i minatiot vikend eden negov drugar mi kaza deka toj ne me saka i deka e so mene samo za da ima nekoja do nego(za redoven seks) jas razgovarav so nego veli deka toa ne e tochno
    a jas veke neznam shto da mislam,ako e toa taka zoshto togash ponekogash ispagjame onaka na kafe, se shetame a od seks ni S....) епа моментално сум во дилема на почетокот се гледав со него секоја ден а овој последниов месец многу поретко викенди испаѓаме заедно ама обични денови не,секогаш е со другарите дали можеби неговиот бифши другар имал право... :(

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.