Форумџика на годината

Ми треба совет и мислење

Дискусија во 'Канта' започната од kika89, 15 декември 2009.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. owi

owi Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јануари 2013
    Пораки:
    252
    Допаѓања:
    123
    И тебе тоа ќе те смири ? Ќе му веруваш ?
    Ако ви е толку совршено што бара да биде во врска со некоја си таму? И што дека е од друг град?
    Разбирам дека само излегувате, без обврски, ама и така да е пак би барала објаснување која е таа и каков статус воопшто носи кај него.
    Глупава ситуација. Низ град сите ве гледаат заедно, на фб го гледаат со друга.
    И ај да е така заборавено, ама па и му става срцина на зид, а тој излегува со објаснување ’’така испадна’’ ?

Како ќе си посееш сега на почеток, така ќе жнееш на крај.

Незнам, или јас сум премногу лоша и принципиелна или вие сте премногу добри..
    Не дозволувајте да ве газат бе, не дозволувајте !

На H.VAGA му/ѝ се допаѓа ова.
  2. kiki101

kiki101 Активен член

Се зачлени на:
    9 јануари 2013
    Пораки:
    56
    Допаѓања:
    4
    Неможам да го сватам дечко ми, значи за 1 мај бевме заедно цел ден и се убо си поминавме,вечерта се вратив дома и му пишам на фб ае утревевер да изл сами 2 в кола ќе поседиме малце на еден сат, и ми вика нз на раб сум др ден од 5 сабалје и плус немам пари, ок ае сваќам можи ств немал, но др ден си пишиме на фб и ми вика да се искапам и кај 6 ќе одам на кафе, и си викам јас таман кај 6 ќе изл и кај 8 и пол ќе му се јавам ќе помини ќе си поседиме, и му се јавувам кај 8 и пол и ми вика сега седнувам, му викам мн касно и ми вика јас не сум на сат ок ае и му викам ае да не ти сметам се слушаме и демек не не ми сметаш ама исклучивме, и после кај 10 и пол ете се ук на фб и ми пиши и јас онака кратко му вракам и ниш не го прашвам и чек после и по 15 мин ми вика да не си лута неш, и му викам и да ти кажам нема ниш да се смени, и ми вика се иск јави ми се кога ќе си легниш,ама да не ти е наредено ако сакаш,ако не немораш, и не му се јавив сношти, сабалје станвам и гледам ми нема тит после кај 11 ми тит и по некога минута му вракам, и потоа кај 1 и пол ми пиши порака демек налутена си или со е муабетот, и земам му ѕвонам и крева и ќути и му викам тука си, да ми вика,оти кревш и не зборваш, и ми викаш неможам ме мрзи, и му викам ок ае ако те мрзи чао и исклучив, и сега се ук на фб и гледам ук и му пишам, да не те мрзи и да пиши и ми вика еми така некако, и му пишам и можи те мрзи да живејш и се иск и не го прочита тоа, и сега ми е муабетот оти и тој се лути, кога јас не нервирам за него и плус чоекот незнаел оти јас се лутам, а толку не се сеќава дека му викав за изл пред таа вечер и демек неможел а потоа замина не се секава, зар се треба да му повторувам и да му кажвам,нека се сети! И сега нз што да прам дали да го барам или не,дали да му кажам оти се лутам или ќе му текни иако тешко се текнувалето, заедно сме 2 год баш на денешниов праазник се фативме и несакам да сме скарани,ама и ако попуштам јас тој секогаш вака ќе ми прај, помош некој совет....

3. LitttleRNBPrincess

LitttleRNBPrincess Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    795
    Допаѓања:
    950
    епa вaкa имa едно дете со месеци што се допишувaме и еднaш се имaме видено и се беше океј муaбет обичен и почнa дa ме гушкa дa ме зaкaчкa излеa сaкaше дa ме смувa aмa јa глупичкa не сaкaв леснa дa испaднaм и не се деси ништо и после тој ден пaк требaше дa се видиме aмa се имaше некои пречки он неможе или јaс ке неможев и добро и после некое време се пишувaвме пaк и е договaрaвме дa се видиме aмa ке ме зaебе немa дa моѓе и некaд не врaкaше и добро и јa не му пишaв еднa неделa и он ми пишa и почнувa пaк дa пишувa прв и се кaј другaр беше и се прaеше нешо a-у пред другaров и еднaш го видов и се рaзминaвме он не ме виде и јa го прaшувaм кaо што се прaвиш ко демек не ме виде и он викa не сум те видел (може ствaрно не ме видел сеa незнaм ) и добро и го прaшaв кaде зa први мaј не ми врaти и јa остaив тaкa нишо не му пишaв и зa први мaј ми гледaa нa кaфе и имaв очи и лицето по формa и кaкви очи и исто кaко неговaтa формa нa лице ми јa опишaa a очите знaчaт декa сaкa некој дa те види или јaс него и следниот ден идев кaј бaбa ми и успaт ми е и неговaтa кукa и јa многу многу не се зaгледувaм нaтaму декa глупо ми е и сaмо сестрa ми се свртелa и у дворот он бил седнaт нa скaли ги гледaл комшиите кaј него што прaвaт и тие пред портaтa беa кaј што поминaвме јa и сестрa ми и сигурно ме видел и сеa после овa мене мн ми се свиѓa и незнaм кaко дa му дaдaм до знaк декa ми се допaѓa и немaм никaков нaчин кaко дa го викнaм дa се видиме пошо се ке ме зaебе и више не го викaм чекaм он дa не викне ... и сеa незнaм бaрaм нaчини кaко дa го видaм дa се видиме зa бaрем еднaш дa се смувaм со него пошо многу ми се свиѓa ке може некој совет вaш?

4. ripkata

ripkata Истакнат член

Се зачлени на:
    15 мај 2011
    Пораки:
    116
    Допаѓања:
    68
    И јас имам еден проблем.
    Со дечкото одам 6 месеци и се е совршено тој предобар со мене,понекогаш мислам дека не го заслужувам. Никогаш не сме се скарале озбилно наоѓаме компромис,можам да кажам дека има многу љубоморни на нашата врска.
    Е сега да го кажам проблемов.
    Вчера се видов со едно машко со кое се знам од мала и сме куќни пријатели.Поминавме вечер заедно, се потсетивме на старите времиња ,му кажав дека имам дечко и на некој начин му беше мило. Бидејќи и двајцата имавме пиено се зближивме многу и погодете што,се смувавме..Мене ова досега ми се нема случено да изневерам меѓутоа ете за се има првпат.Сега се чуствувам ужасно. Знам дека нема шанси дечко ми да дознае ако јас н е му кажам бидејќи бевме далеку со километри од него и нема како да дознае,нема ни познајници од таму ...Имам преголема грижа на совест најмногу бидејќи знам дека тој никогаш н е би го направил тоа. Кажете ми што да правам?

5. Greeen

Greeen Истакнат член

Се зачлени на:
    3 септември 2012
    Пораки:
    728
    Допаѓања:
    568
    Јас мислам дека е најубаво да ја знае вистината,за да си бидеш ти мирна.Е сега не знам каква ти е ситуацијата,дали ќе те разбере и ќе ти прости.Малку е безвезе зашто од една страна ти ќе осеќаш некаков притисок ако не му кажеш,а од друга страна можеш да го изгубиш,ако му кажеш.
    Јас да сум на твое место би му кажала.Па што биде нека биде.Барем нема да чувствуваш грижа.

6. ripkata

ripkata Истакнат член

Се зачлени на:
    15 мај 2011
    Пораки:
    116
    Допаѓања:
    68
    Грин, ако му кажам толку ќе биде. Тој ми има речено дека се ми е дозволено освен тоа. Нема да ме разбере а и јас самата сум свесна дека не беше оправдување тоа што сум била пијана.
    Мислам дека можам да поминам преку ова , едноставно како да не се случило, тие 10 минути ќе си ги избришам од главата. еве сега се слушнав и со тој вчерашниот и двајцата се согласивме дека беше грешка и да не си расипуваме долгогодишно пријателство.

7. simona98

simona98 Активен член

Се зачлени на:
    20 април 2013
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    0
    vo petokot praevme mesec ni ednash ne se gusnavme ili bacivme...mi beshe mnogu cuden i ete vcera raskinavme...mnogu mi e teskoo
    [mod-kirilica:7o4wgqvi][/mod-kirilica:7o4wgqvi]

8. Diamondkiss

Diamondkiss Истакнат член

Се зачлени на:
    26 август 2011
    Пораки:
    140
    Допаѓања:
    39
    Леле девојки јас ке си умрам више хххх. Еве некој може да примети дека повтрно ке барам совет. Значи вака:

Со дечко ми се ни е убаво ама проблемот е што он и јас сме на иста возраст и знаете дека не се созреани баш машките на таа возраст. Имам 17 год. И постојано ке ми се налути за некоја глупост, не пр. не сум видела кога пишал и јас му кжаувам вистина тој ке се подлути и после пак ке се смири и така постојано ми прави а се сакаме...мислам уште сме тазе што се вика ама навистина јас го сакам а и он мене ми има речено и осеќам и јас самата. И сега последно баш ми се налути вчера кога нешто искрено признававме што сме сакале да направиме пред да се фатиме ии јас му реков дека планов ми бил да одам и со него и со други ама дека јас сварно го засакав и сум му верна и НАВИСТИНА СУМ МУ И ПРЕТЕРАНО СУМ ЗАЉУБЕНА ВО НЕГО И НЕ САКАМ НИКОЈ ДРУГ! ии сега јас зборов “планов„ сум го напишала “поанов“ уз брзање и плус од моб пишував, и тој кога го виде зборот си го сфатил како ПОАРНО и кога се налутииии ти мене не ме сакаш оди ете сега слободно со кого сакаш а јас луѓе животов го остаев вчера пишувајќи му дека го сакам ама он никако бре никако да сфати тоа.!! ми вика јас ти спремав изненадување ама сфатив дека ти не го заслужуваш тоа и јас кога го видов ова се изнервирав ....и му кажав, и навистина ми е криво му реков дека нонстоп он кога ми се лутел за глупости јас трчав по него и смирував ситуација и он така....и претерано е љубоморен..и не знам што да правам..го сакам..а неможам да го оставам , плус заедно учиме и мн ми е тешко значи не сакам да се лути за нешто што не е вистина !! ПОМОГНЕ ТЕ МИ ВЕ МОЛАМ СОВЕТ НЕКАКОВ ШТО ДА ПРАВАМ КАКО ДА ГО ВРАТАМ зашто немам ни идеа веќе поцркав..... ;( ;( ;( ;( :puke:

9. Ketrin.Moon

Ketrin.Moon Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2013
    Пораки:
    770
    Допаѓања:
    7.172
    Diamondkiss -значи машкиве кога ќе запнат им нема рамни и тотално не созреано се однесуваат ,си пишала збор погрешно де -мора да сфати дека е погрешно напишано,љубомората е лоша навика ,треба малку по малку да се исфрла од врската, не се нервирај многу пушти малку ден два да се смири , седни го објасни да расчистите се , да не прави еден погрешно напишан збор збрка ако тоа ти ниша врска што за подоцна ако сте заедно. :)

ripkata- не сум тука да судам ама и сама си свесна дека погреши..сега имаш две алтернативи или смири се и МОЛЧИ и надевај се дека тој нема да дознае никогаш.Или собери храброст и ПРИЗНАЈ што тука сигурно ќе се разочара во тебе ...и лошо ќе ти биде ...ах девојко девојко...смисли нешто знам дека се каеш...избери ја најдобрата алатернатива . :|

10. Diamondkiss

Се зачлени на:
    26 август 2011
    Пораки:
    140
    Допаѓања:
    39

11. Ketrin.Moon

Се зачлени на:
    22 февруари 2013
    Пораки:
    770
    Допаѓања:
    7.172
    Лошо е , за една врска да успее треба двајцата подеднакво да се трудат е сега вие сте во години кога треба да сте зрели но не мора да имате сериозност...опуштено треба туку ,знам јас дека е несозреан и тој треба да има поинаков пристап па тоа е само еден збор погрешен ту ту што толку прашина ...мораш да го седнеш и да се потруди да нема караници за обични глупости,(кога ти рекол-оди со кого сакаш ) ти ако сакаш нема со него да седиш не смее вака.Разговарај друго нема. ;)

12. Diamondkiss

Се зачлени на:
    26 август 2011
    Пораки:
    140
    Допаѓања:
    39
    E ми се лути а не е жив ако не ми пише, еве ми пиша пак ,без врска и да е,мора да пише нешто ... ми вели нема никогаш дати се смирам, и ке му пишам јас ок, и тој и те молам исчезни и ја траев ништо не му враќав и он песто пораки ми пиша у рок од 2 мин као глава ме заболе сеа од тебе одам да легнам а за 1 мин ке пише ааа сега не враќаш? ок ок и јас епа нели сакаш да исчезнам еве исчезнав и тој засекогаш? и ја да? и тој дааа и ја епа нема , му реков и он те молам и ја реков епа и јас те молев и молам за некои работи па ти нејкеш епа и ја сеа нејкам. ион ок само ми врати..и сега непиша уште....ке полудааам значи..ако сака да го оставам запто нонстоп ми пишува?!??! :^) ауф!

13. Diamondkiss

Се зачлени на:
    26 август 2011
    Пораки:
    140
    Допаѓања:
    39
    се смиривмеее аууу ...ми рече дека како што јас не сум можела без него така и он, и дека многуу сум му фалела...аххх кога ми го пиша ова плачев од не знам од што мн се вознемирив, и од среќа и од зборовиве.

Поарно да бегам од тука веќе не знам што пишувам хахахах... ви благодарам на сите што ми дадовте совет. :* :* :*

На Ketrin.Moon му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Calla14

Calla14 Активен член

Се зачлени на:
    25 април 2013
    Пораки:
    42
    Допаѓања:
    7
    Два пати го излажав дека ке дојдам бидејки немав пари да му дадам.Еднаш му удрив шлаканица и сум му рекла иди еби се,идиот,скапан...Моменти на слабост.Сега повторно му реков дека утре ке дојдам,а и пари ке му дадам,помислив скришно од дома да земам,ама се плашам да не ме фатат. ;( ;( ;( Тој должи на пријател,а и му требаат за излегување со другари/колеги од факултет.Имам совест на грижа.И не можам да прекинам со него,а он не ме остава бидејки ме сака..

Ова е последното...Кај да идам,кај да избегам да се спасам??? Што да направам?

15. Ketrin.Moon

Се зачлени на:
    22 февруари 2013
    Пораки:
    770
    Допаѓања:
    7.172
    Прочитав се... и Зошто тој не си најде работа ?од кај пари ти работиш колку години имаш?
    Тука читам само пари пари...ќе му појзајмиш ...но нели немаш ?колку време сте заедно ..океј е да те сака и да го сакаш но велиш каде да бегам,зарем тој не може да најде некоја работичка м?
    не велам да раскинеш, но што ти мислиш за ситуацијава?

16. Calla14

Calla14 Активен член

Се зачлени на:
    25 април 2013
    Пораки:
    42
    Допаѓања:
    7
    14 имам..Оди на факултет и затоа не може да работи.Ако му кажам немам ке мисли дека го лажам..Сега цела ноќ нема да спијам.

17. mili4ka123

mili4ka123 Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2012
    Пораки:
    1.101
    Допаѓања:
    2.333
    Calla14 извини вака, ама на дечкото изгледа парите му се во прв план.
    Ај ти кажувај му некое време дека навистина немаш пари, татко ти ете заминал во Италија, немаш од кого да бараш. Чисто да се осигураш дека е со тебе од што те сака, а не од што влече пари цело време.
    Ако по одредено време кога нема да му даваш пари, се промени во однесувањето на полошо пр: ретко се гледате, се олади кон тебе, не ти пишува како порано, повеќе не ти вели дека те сака, тогаш остави го бидејќи единствената работа која тој ја сака се парите.
    Стави го на еден таков тест, па види што ќе се случува и каква ќе биде реакцијата од негова страна :)

На Ketrin.Moon му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Ketrin.Moon

Се зачлени на:
    22 февруари 2013
    Пораки:
    770
    Допаѓања:
    7.172
    Јас мислам дека ти не мораш да му дадеш пари нема ли тој родители? ,мала си да направиш точна проценка на некои работи, како може да бара пари од 14 годишно девојче ,а тој студент?
    Нема што да не спиеш , дали си ти свесна дека имаш 14 години и дека сега треба да спиеш и да мислиш за на школо.
    Сфати ме во најдобар контекст
    направи како што кажа миличка... :) ах детеее

На mili4ka123 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Calla14

Calla14 Активен член

Се зачлени на:
    25 април 2013
    Пораки:
    42
    Допаѓања:
    7
    Sega vo 2 saatot treba da se vidime.Go iskl tel,ne se pustam na toj fb sto e namenet samo za nego i ke gledam da ne go sretnam nekade...
    Ne mu se samo parite vo prv plan.Toj ne mi veruva.Mi vika samo edno,seks pa seks i toj vika dokazi mi deka me sakas i togas ke ti veruvam.Ajde mu dadov i toa pak ne veruva.Pa sto da pravam...Dali navistina ne me saka?? Inaku ne mozev da spijam i razmisluvav....
    [mod-kirilica:3kmk8j0j][/mod-kirilica:3kmk8j0j]

20. Ketrin.Moon

Се зачлени на:
    22 февруари 2013
    Пораки:
    770
    Допаѓања:
    7.172
    Ти веќе имаше сексуален однос? :o имаш ли некој од блиските да те посоветува сестра, мајка, братучетка? :^)
    Ова е алармантно ти си дете,не можеш да ги распознаваш работите калла 14.Не гаси телефон туку јави се и расчисти ,според мене си направила големи грешки во животот ,разговарај со постара личност.
    Повелчи се ти си дете дете од 14 години.Жал ми е што ќе ти кажам но ти си искористена и повлечи се.
    Размислувај :!:

На mili4ka123 му/ѝ се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.