Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Ми треба совет и мислење

Дискусија во 'Канта' започната од kika89, 15 декември 2009.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. mili4ka123

mili4ka123 Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2012
    Пораки:
    1.101
    Допаѓања:
    2.333
    За стореното нема назад. Прибери се малку за понатаму, сепак имаш само 14 години. Лошо ќе биде ако имаш односи со секој што ќе ти каже дека те сака.
    Не му давај веќе пари! Немаш и крај готово! Немој да му се плашиш. Барем ќе се осигураш така дали навистина е со тебе ОД ШТО ТЕ САКА или поради парите.
    Сега кога спомна и дека сте имале односи, се подразмислив малку да ти кажам и да паузирате малку со тоа, да не испадне на крај работава кај пари па и секс, а ти толку му веруваш и го сакаш.
    Олади се малку од него, не му давај пари повеќе! Види како ќе изреагира и кажи ни. И не го избегнувај. Соочи се.

2. Calla14

Calla14 Активен член

Се зачлени на:
    25 април 2013
    Пораки:
    42
    Допаѓања:
    7
    Раскинавме. ;( ;( ;( Поточно он мене............Не можам,што да направам сега? Го изгубив засекогаш..Денес на крај се предомислив и излеговме и си поминавме прекрасно,беше м нежен се до тој момент кога јас се уништив.Му реков да станеме и да идеме во паркот,седнавме на клупа.И ме праша за парите,јас не знаев што да му кажам.И му викам јави се на пријателот пред мене збори и тогш ке ти дадам.Ми вика дека не знаел тој македонски,а знам дека знае.Се изнервира.После тел му го барав за да проверам малку пораките и збесна-сфатив дека крие нешто.И во тој момент доага полиција јас целата запрепастена ми потекоа солзи.Му бараа лична карта и сакаа да го однесат во станица на испрсшување.Полицаецот ме праша колку години имам (забележа дека сум мала нормално) и зошто сум со него..бла..бла...почнав да му се дерам ма дечко ми и ми рече да се потргнам на страна и јас плачам ли плачам-нешто направил сигурно.Го пуштија и си тргна да си оди и помина покрај мене како да не ме познава целиот изнервиран и ми пиша на фб да не му пишувам и да не му се јавувам повеќе бидејки не сум стоела на збор.....Не можам стварно. ;( ;( ;( ;(

3. vinozito1

vinozito1 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 февруари 2013
    Пораки:
    582
    Допаѓања:
    3.417
    Па ти имаш причина да се радуваш, а не да плачеш . Што ти треба БИТАНГА , да те користи.Треба да си благодарна што си извлекла чива глава од оваа врска , кознае зошто му требаат тие пари и спаднал толку ниско да користи 14 годично девојче.Каков маш ке биде од него а за родител да не збориме .Немаш иднина со таков човек, ако те бараповторни не се јавувај не комуницирај ...Животот е пред тебе , тебе ти треба забава а не уште сега толкави грижи, па уште и крадачка на сопствените родители да си се сторила . Тоа немој НИКОГАШ ЗА НИКОГО. :!: Биди разумна, гледам дека тие тешко но сепак се надевам нема да потклекнеш . Те чека поголема срека ВЕРУВАЈ :rock:

На tessie му/ѝ се допаѓа ова.
  4. vinozito1

vinozito1 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 февруари 2013
    Пораки:
    582
    Допаѓања:
    3.417
    Изввини на грешките не сум ги поправила :$

5. Anne15

Anne15 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 февруари 2012
    Пораки:
    762
    Допаѓања:
    245
    Епа вака ...не знаев каде да го ставам ова.Ми се допаѓаше еден дечко,цело време се шмекавме ова она.Потоа на фб се допишувавме,ми пишуваше толку убаво-како да беше затрескан во мене.Добро,излеговме се видовме.Истотака се однесуваше многу добро со мене.Ме гушкаше толку силно,што дури толку многу го засакав.Епа сега,дечково оди на работа и е многу зафатен со тоа,скоро по цел ден е на работа.Ми пишува нонстоп на фб,љубомори и ме распрашува за се,каде се движам,па зошто,со кого,кога сум се прибрала и така натаму...Јас не знам што мисли тој за мене.Можеби е малку зачуден бидејки јас долго време не го приметував кога тој ми се насмевнуваше и пробуваше да ми пријде.Но сега толку многу го засакав,а тој мисли дека само онака ми се допаѓа,но се однесува како да е во врска со мене.Што би кажале вие за ова? Јас знам дека тој е многу зафатен со работа,дека не е како мене дојди од школо и легни си,но јас ...ако не се гледаме често ме фаќа паника,мислам дека не мисли на мене и дека не сака да има контакт со мене.Му реков да не сум ти досадна ова она... а тој ми вели во никој случај не си ми досадна и не те заборавам,да те заборавам нема да ти пишувам. :| :?:

6. julie77

julie77 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2010
    Пораки:
    5.566
    Допаѓања:
    20.073
    Ај кратко и јасно да ти кажам, опушти се ... верба во себе малку ...

На tessie, Anne15 и Offspring им се допаѓа ова.
  7. stronger.girl

stronger.girl Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2013
    Пораки:
    44
    Допаѓања:
    6
    Bтор состанок.. хелппп!?

Тој сака да излеземе вторпат на втор состанок за мене вели дека не сум како другите девојки што е точно. Тој гледам заинтересиран е за мене сигурно ке сака врска а јас несакам, се е ок кај него добар е дечкото во карактер и на изглед има и плави очи баш како што сакам јас :) само што е висок колку мене 162 а јас сакам високи така 170 до 180 утре сака да излеземе незнам како да му кажам дека несакам да излезам да не го повредам детето незнам што да правам некој совет? :/

8. mili4ka123

mili4ka123 Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2012
    Пораки:
    1.101
    Допаѓања:
    2.333
    Подобро веднаш да му кажеш дека несакаш да продолжиш со него, отколку да му даваш лажна надеж. Верувај дека така повеќе ќе го повредиш. Затоа уште одма кажи му како стојат работите. :)

9. fear

fear Активен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2013
    Пораки:
    105
    Допаѓања:
    19
    со дечко ми се искаравме за глупости оти не сум му кажала дека од на училиште ке одам на пазарење абе недај боже..цела недела бевме лути а во петокот имав матура. му кажав кое време ке одам и ми реце дека ке идет и тој со братучед му. го барав насекаде но нигде не можев да го видав а братучед му беше одма до нас, на тел не ми ни текна да му звонам да се видиме, мислев тој ке ми звони :/ кога одевме накај хотелот тој ме видел и викал со братучедаму заедно но јас ништо не слушнав мн имаше гужва..и повторно ми се налути поради тоа..сите биле со најблиските за матурата се сликале и се а јас не сум го побарала да се сликаме :( не ми бил важен не ми значел ништо..дали е во право да се лути или не?? јас мислам не :) се сликавме др ден :)

10. Ketrin.Moon

Ketrin.Moon Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2013
    Пораки:
    770
    Допаѓања:
    7.172
    Па мали нешта се во прашање , единствено требало да му се јавиш а не да си чекала тој да те бара ,тоа што не си го слушнала кога те викал не е твоја вина ,туку него му паднало тешко може се почувствувал отфрлен ,ама не е алармантно извини си се на фин начин иако немаш вина и побарај да не ти се лути за вака мали нешта. :)

11. sadgirl21

sadgirl21 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2013
    Пораки:
    7.357
    Допаѓања:
    8.482

Тоа веќе е недозреаност..
    Кажи му дека нема потреба да се лути за такви баналности ;)
    Во секој случај извини му се,можеби како што спомна феминка се почувствувал отфрлено :D

12. sim0na

sim0na Истакнат член

Се зачлени на:
    25 април 2010
    Пораки:
    84
    Допаѓања:
    10
    Ве молам девоjkи ми треба ваш совет... многу ми е тешко. Одам со дечкото 7 месеци но последнава недела не е како предходните некако мн се смени тоа му го кажувам но негира нема врска ми вели.
    секоја ден е на работа, работи претежно до 7 и излегуваме кај 9 и пол и кај 11 и пол него почнува да му се спија ...или да му се јади ... да му се оди во WC- (извинете за изразов ) секогаш трчаме за дома да си одиме. и кога ке си појдиме седиме на фб пола саат и наводно си легнува. неможам д аиздржам повеќе го сакам а тој вака се понаша а тој тоа го негира :/ :/ :/ па секоја девојка сака внимание. помогнете ми што да правам не се издржува ова неможаммммм :'( :'(

13. l-a-d-y-di

l-a-d-y-di Популарен член

Се зачлени на:
    10 јануари 2013
    Пораки:
    878
    Допаѓања:
    498
    А да го поверуваш дека навистина е изморен, како и да е касно си доаѓа од работа + сигурно сабајле треба да стане за на работа, нормално е дека не може цела вечер да дреме на фб

На Daydream му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Daydream

Daydream Популарен член

Се зачлени на:
    31 мај 2013
    Пораки:
    1.682
    Допаѓања:
    6.472
    Немора да значи секогаш дека нешто има. Ете едноставно е изморен, верувај и тоа е можно. :)

Ти биди благодарна што сепак издвојува барем малце време за тебе. И ти не мора толку да го форсираш секој ден да се гледате, па имај разбирање малце. Речи му еден ден да си се одмори, да се наспие. Другиот ден одвај ќе чека да те види.

А доколку ова продолжи со недели и месеци тогаш значи не е до тоа дека е изморен и знаеш што треба да направиш. :*

На sim0na му/ѝ се допаѓа ова.
  15. butterfly992

butterfly992 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    91
    Допаѓања:
    22
    Здраво феминки! Имав пишувано за мојата врска и како заврши, дека дечкото и јас раскинавме зошто тој не бил за врска и ми рече дека не ме сака. Еве веќе три месеци бевме само на само здраво, што правиш и како си. Одеднаш тој се смени. Почна да ми прави муабет, да ми пишува на фејсбук за глупости колку да почне муабет. Понекогаш се зеза, дури и претерува само не знам дали тоа му е намерно или од што не знае како да се однесува. Неколку пати бевме излезени заедно спонтано, без да се договориме, заедно со другари и другарки што се дружат. Првиот пат кога излеговме нешо се зезавме цела вечер и се кладевме и не ми ја пушташе раката никако, и после се препиравме и ме бакна силно во образ. Следниот пат ме праша само мене дали сакам да одам со него и со другите другари да излеземе. На факултет кога ќе се видиме поинаку се однесува од порано, седиме заедно сами и сл. Другар му почна да не зеза како порано. Што мислите вие кои му се намерите?

16. vinozito1

vinozito1 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 февруари 2013
    Пораки:
    582
    Допаѓања:
    3.417
    Сака де смирите. :) .Само може се плаши да не го одбиеш и оди полека ама сигурно . :!:

17. Serpentina

Serpentina Истакнат член

Се зачлени на:
    25 август 2012
    Пораки:
    306
    Допаѓања:
    137
    Пред 4 години точно го сретнав дечкото што го сакам веќе 4 години...тогаш беа другари со брат ми..се приметуваше таа хемија но ни јас ни тој не признававме...летово се фатив со дечко ми(сегашниот, идеме 10 и пол месеци) и првата недела уште онака лабаво беше и со овој почнав да пишувам...ми се отвори и ми кажа како ме свиѓал цело време дека неможел да ми признае заради брат ми итн..
    После тоа отидов на одмор со другарки и дечко ми беше таму со другари, се сретнавме јас кога се вратив ставив слика од нас...и одма ми стигна порака од овој што го сакав 4 год..у стил Фала многу што ме заеба нема да ти го заборавам ова..
    И така се заврши се тоа..он си се смири со женска му што идеа 1 година пред тоа а јас продолжив со дечко ми....и пред месец дена раскинавме со дечко ми за банални глупости...и пак почнав да комуницирам со овој...он исто така имаше раскинато со тоа што идеше година и пол...и сите ми викаа уште ја сака вака така..ама пламенот меѓу нас беше се појак и појак...и таман кога требаше да биде нешто јас се смирив со дечко ми а со овој продолживме да контактираме..
    Иначе дечко ми ептен ептен ме чува,ме сака...не дека него сакам ама кога ке се појави овој типот на се заборавам..и така едно време почна да ме избегнува а нејќеше да ми каже зашто...и деме било ради тоа што имам дечко ...
    Се слушнавме пак и у меѓувреме дознав дека си нашол некоја..Се имаше начукано пред некој ден и од кај другар му ми се јави и ми спушташе муабети дека јас сум била крива , он кога сакал може да ја откачи..... После тоа му вртев и ми се женска му..незнам зашто така просто изреагира.нејзе да ми ја дава..
    Утредента му вртев и ми кажа спиел ке се јави после..и не се јави...Му пишав порака дека не сум идиотка и дека неможе така да се понаша со мене и дека нема никој како мене да го почитува...
    Навечер му вртев (бев пијана) тоа беше вчера..и не се јави само му кажа да другар му да ми пренесе дека нејќе да му вртам више ...и мене истото ми го пиша...
    КАКО ДА РЕАГИРАМ
    ОД ЕДНА СТРАНА ИМАМ ДЕЧКО ШТО МЕ САКА И ЧУВА...АМА ЗА ЏАБЕ НЕ ВИКААТ БИДИ ГАД ЗА ДА ТЕ САКААТ
    А ОД ДРУГА СТРАНА Е ОВОЈ ШТО ДЕНОНОЌНО МИ СПУШТАШЕ ЅВЕЗДИ А СЕГА МЕ ЗАЕБА...
    ТОЛКУ ВРЕМЕ СЕ ПОСАКУВАВМЕ ПОТАЈНО А СЕГА МИ ЗАВРТЕ ГРБ? ЗОШТО ? ДАЛИ Е ДО ТОА ШТО ИМА СЕГА ДРУГА...ИЛИ ДО ТОА ШТО СУМ ГО ИЗНЕРВИРАЛА СО ПОРАКАТА?

18. Tijana.slatka

Tijana.slatka Активен член

Се зачлени на:
    3 јуни 2013
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Тешко ми е и многу ми е срам ама морам на некого да кажам. бидејки имам тајни. Вака на кратко ке расказам. Јас пред 8 месеци се запознав со едно момче беше постар од мене. бевме многу блиски и се разбиравме се беше ок. еднаш излеговме и се муваме и тој посака да имаме односи ,јас се двоумев и се согласив но како се се согласив не сум свесна. Кога сум покрајно него многу ми е убаво треперам покрај него .Многу го сакам . Бевме срекни заедно. тој ме сакаше исто и јас го сакав и се уште го сакам. дури еднаш помегу мене и работата ме избра мене. Имавме уште неколку пати односи.потоа некое време тој се одалечи од мене еднаш јас му завртев тој се јави и разговараме зашто се одалечи ,јас го прашав со се случи така од еднаш, му казав дека сакам да биде како порано тој каза треба да размисли јас го прашав колклу време му треба да одлучи тој кажа 1 месец јас секој ден чекав да се јави еднаш јас изгегов со другарки јас сакав да го видам и така се случи го видов и тој кажа дека ме сака и убаво му било со мене мене убави спомените имале сме. и јас му кажав дека го сакам и тој вика незнам незнам .сега за први мај се видовме тој ме побара јас се двоумев и на крајот неможев да го одбијам . тогаш беше и брат му тој почна да расказува со си купил дека куката ја средувал ,сакал све да му биде средено...каза дека многу сум ми недостигала дека ме сака.а брат му кажа уживајте додек сте малди .цело време ми кажува дека ме сака а по 2 дена пак не ми врти и јас не вртев. на фб ми пишува како си со праиш. сега на 8 мај ми пиша на фб како си со праиш која смена нашколо ја сум казав прва го прашав зашто тој пиша да се видиме и јас пишав ок. и тој се иск и толку повеке несме се виделе ни пишувале на фб .јас чекав тој да пише но не . сега на 21 мај една другарка ми кажа дека го видела во град тој бил со брат му и други девојчиња исто така има на фб слики на едното девојче роденден било му. јас ништо кажав дека знам .но јас не знаев .тогаш ми кажа исто девојче дека он ја боцкал на фб нејзината другарка а јас ја познав и тој знае дека ја познав ..од кога ми го кажа тоа јас се изнервирав и ве4ерот неможев да издржам на фб му пишав. која му е целта толку ли сака да ме понижи.тој не ни праса зашто се работи само пиша слободна си .јас не вратив ништо (мн нервозна бев) веднаш кога пиша ме избриша од пријати на фб. јас пишав дека убаво биди со некоја потоа остави ја .јави ми се утре. јас проверив тој го процитал но не се јави ништо од тогаш немаме разговарано незнам што да правам го сакам. многу се срамам од тоа дека имав односи .се срамам кога ке ги погледам моите родители во очи(иако незнат за тоа) и да го оставам овој незнам како со друг послем ова незнам штоо да правам. Ве молам помош. несакам да живеам повеке. : :( ;( ;( ;(

19. MeSofija

MeSofija Истакнат член

Се зачлени на:
    26 март 2013
    Пораки:
    88
    Допаѓања:
    90
    Абре девојче кај ти е паметот имаш 16 години не сакала да живее повеке.. Малку нејасно ти е објаснета ситуацијата не можам да разберам каков совет бараш, а мое мислење е дека тој не те сака, само ја користи твојата слабост затоа што знае што чувствуваш кон него. Најдобро ти е да се тргнеш од него има толку многу машки, а и цел живот е пред тебе. Сигурно нема да дозволиш некој да те искористува, го добил тоа што го сакал и ти рекол слободна си. Ако ти пише пак да се видите ти фино откачи го и така ќе му дадеш до знаење дека ти не си му него играчка па да те има тогаш кога му требаш.. Ич немој да се замараш и да плачеш за некој кретен ако тој те сакаше верувај немаше вака да те откачува. Сигурно еден ден ќе се заљубиш во некој кој ја заслужува твојата љубов и памет во глава :fubar:

На Tijana.slatka му/ѝ се допаѓа ова.
  20. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.757
    Допаѓања:
    145.220
    Тијана.слатка човек кој те сака, почитува, се грижи за тебе, ќе биде секогаш до тебе. Нема да те бара кога ќе му претекне за да си го исполнува слободното време. А ти си мала и изгледа типот ти прави филмови, ама затоа ти не треба да леташ во облаци.
    Уживај со другарките , излегувајте, дружете се, има време и за дечковци и за се.

На Tijana.slatka му/ѝ се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.