Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Ми треба совет и мислење

Дискусија во 'Канта' започната од kika89, 15 декември 2009.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. eye

eye Истакнат член

Се зачлени на:
    25 август 2012
    Пораки:
    50
    Допаѓања:
    5
    јас сметам дека никогаш нема да го засакаш искрено...бар јас не успеав :( дечкото беше лудо вљубен во мене а јас не се ни замарав многу,ако не си го засакала во рок од три месеци остави го нема ни да успееш да го засакаш а причина плус е и фактот што тој знае дека не го сакаш и доколку евентуално го засакаш тој ќе се сомнева во твојата љубов и нема да биде толку идилично и бајковито како што би требало да е :(
    бар мене ми беше така сепак размисли си...

2. Daydream

Daydream Популарен член

Се зачлени на:
    31 мај 2013
    Пораки:
    1.682
    Допаѓања:
    6.472
    Прво кога почнав да читам си помислив дека си згрешила, наместо години си напишала месеци. Мислев дека 3 години идете. И друго нешто, навистина имаш 23 години? Ако да, тогаш не си ми јасна некако.

Зошто вакви ограничувања? Од каде тоа дека мора до три месеци да се вљубиш во дечкото? Каде го пишува тоа правило? :^) И зошто воопшто си му рекла на него дека не го сакаш? Ете викаш дека те почитува, дека е добра личност. Незнам јас каква претстава имаш за љубовта ама јас мислам дека тоа не е нешто што треба да се форсира, не е нешто што има ограничување. Абре девојки сами си ги правите некои работи... Опушти се, значи не се замарај за тоа дека неможеш да се вљубиш, уживај во врската, поминувајте повеќе време заедно... Љубовта си иде сама со тек на време, со поддршката што ќе си ја давате еден на друг, со разбирањето, почитувањето, со убавото однесување итн да не должам многу за тоа. Муабетот ми беше дека неможеш ти да се вљубиш за два месеца. И љубовта се докажува со дела, а не со едно "те сакам".
    Јас лично не познавам пар кој е во долга врска и се вљубиле вистински во првите 3 месеци. Тоа е само заљубеност, да не речам полетаност, откако ќе помине тоа ќе сфатиш дали стварно го сакаш или не. Е сега ако ова продолжи вака цела година па и повеќе, тогаш нема потреба да се измачуваш, раскини и готово. :)

3. L-a-r-a22

L-a-r-a22 Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2013
    Пораки:
    1.337
    Допаѓања:
    10.771

Па 3 месеци и не е многу долг период за да ти мораш да бидеш заљубена во него. Љубовта доаѓа полека, баш тогаш кога нема да очекуваш. Ако дечкото е добар со тебе, ако ти е убаво со него, продолжи. Ќе видиш понатаму како ќе се одвиваат нештата па ќе одлучиш што да правиш.
    Немој да биде после ти него да го бараш, зошто секогаш кога ќе изгубиме нешто дури тогаш сфаќаме што ни значи.

4. molikaMk

molikaMk Истакнат член

Се зачлени на:
    27 февруари 2012
    Пораки:
    284
    Допаѓања:
    2.582
    Здраво! Девојки ми треба ваш совет. Со дечко ми одиме скоро 6 месеци, врската ни е супер, ме сака и тоа многу пати ми го докажал,и изгледа проблемот е до мене и до мојата самодоверба. Накратко, ослабев ококу 33 кила и дојдов до 63,ама од самата помисла дека не сум како другите (телото не ми е затегнато. имам пошироки колкови) и веќе почнувам да си правам секакви филмови во главата дека не ме сака , и дека по други ќе гледа цело лето, и со тоа си правам кавги во врската. Самодовербата што ја добив, полека ама сигурно ми ја намалува зашто дечко ми често знае да искоментира- види ова каков задник има, треба да почниш во теретана за се затегниш, види на оваа како и стојат хеланките. Ми вели јас те сакам таква каква што си, за мене си најубава, ама за мене тоа се само празни зборови зошто на крај кога ќе ми искоментира види ја типкана во природа си прави стомачно, се паѓа во вода.... :(
    Сто пати му имам кажано дека не сакам пред мене да коментира за други, ми вика немој да се лутиш, јас тебе те сакам бла бла... М
    Досега сме немале односи, ете од таа причина што неможам да се опуштам пред него, оти во главата ми се вртат секакви мисли. Првиот пат ќе ми биде со него, сакам-спремна сум, ама неможам да се опуштам. :| Ве молам за совет!

5. Irrepleceable

Irrepleceable Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2013
    Пораки:
    1.069
    Допаѓања:
    1.360
    Јас па имам обратен проблем,премногу сум слаба,а машко како машко верувај дека сака облини а не коски,и никако неможам да се здебелам :)
    Aко пред се,ти не си задоволна со твоите облини,почни да си вежбаш,немораш во теретана,прави домашни вежби кои помагаат за затегнување на телото.
    Но,да одиш по препорака и желба на дечко ти,не би ти препорачала.Точно е дека има од поубави девојки-поубави,и од поубавите-најубави..али он е со тебе,а не со нив.Не треба да воздигнува некои други во твое присуство,и после на крај да ти каже "ама јас те сакам само тебе".Нормално е дека ќе се налутиш и дека ќе си напраиш милион филмови во глава.Тука е крив.
    Пробај да не обрнуваш внимание од сеа кога ќе коментира некоја друга,можеби тоа го праи намерно да види како ќе реагираш,или пак многу налути се во таква ситуација за да сфати колку ти смета,чим не сака со добро да сфати :lol:
    Твоето тело си е твое,и ако те сака вистински ќе го сака и твоето тело.Нема потреба да се секираш,и да чекаш прилика за било што.
    Работи на твојата самодоверба-"Јас сум прекрасна,убава,згодна и имам се што може да посака едно машко."-имај го ова секогаш во памет ;)

На molikaMk му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Daydream

Daydream Популарен член

Се зачлени на:
    31 мај 2013
    Пораки:
    1.682
    Допаѓања:
    6.472
    Па ти си ослабела цели 33 килограми. :o Јас би ти рекла само едно големо БРАВО. :clap: Па сега најмногу треба самодоверба да имаш. Сигурно кога ќе си се погледнеш во огледало гледаш нешто позадоволително од предходно. Ништо не е страшно, зошто толку се потресуваш. Доброто е тоа што ти веќе си ги симнала килограмите сега само почни да вежбаш. Се што ти треба е да се затегнеш малку, а тоа ако вложиш малце поголем труд за еден месец ти гарантирам дека ќе почнат да се покажуваат резултати. Има теми во фитнес категоријата, прочепкај има преубави вежби и многу искуства, сигурно ќе најдеш нешто за тебе. Не мора во теретана да одиш, па и јас не одам во теретана, немам ни финансии моментално за тоа, а ни време доволно. Ова ти го пишувам за тебе, ти да си бидеш задоволна со изгледот, а не да го задоволиш дечкото.

Впрочем он ти вика дека те сака таква каква што си. И тоа мене ми е ок. Немој да мислиш дека коментира за други затоа што ти не си како Адриана Лима, туку коментира затоа што е машко. Колку пати низ форумов сум прочитала дека на девојките им смета тоа коментирање, и он си коментира и покрај тоа што девојката е супер на изглед. Е сега да не се разбереме погрешно се си има граница. Ама не живеам па ни јас во бајки, знам дека сите си гледаме, и јас неможам да не се свртам кога ќе помине некој преубав дечко, па и преубава девојка едноставно тоа е во природата на човекот. И секогаш заедно си коментираме со дечко ми, па зошто да не. Ама што се вика се тоа со усул, без непотребни сочни коментари. За се си има граница, е сега доколку дечко ти ја поминува, за мене тоа покажува непочитување. Тебе тоа треба да те загрижи, а не дека ти не со по неговите критериуми. Затоа што верувај ако он е од тие што постојано мора да гледа и да коментира пред тебе на глас, ти и да го направиш најдоброто тело он пак ќе си гледа и пак ќе си коментира.

А што се однесува до сексот не брзај, види прво со каков човек си. Ако ти уште сега имаш некое незадоволство од негова страна тогаш треба малце да си кажеш стоп. Најпрво врати си ја самодовербата, треба да си се сакаш таква каква што си. И ова знам дека е клише реченица ама навистина е така. Ти ако не се сакаш себеси и другите нема да те сакаат. Се најпрво тргнува од нас самите. Главата горе и почни да работиш на твојата самодоверба уште денес. :*
    Уште нешто, јас во моментите кога ќе почне да коментира би коментирала и јас за некое машко одма после него. Па да види како е. :lol:

На molikaMk и Irrepleceable им се допаѓа ова.
  7. lovce

lovce Активен член

Се зачлени на:
    19 јуни 2013
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    0
    Dragi moi mi treba sovet i vase mislenje imav dolga vrska po nekoe vreme od taa vrska se zapoznav so eden covek sto vo opsto ne go ni poznavav bevme zaedno okol 5 meseci jas nisto ne znaev za nego skoro mi kazaa deka toj bil zenet no nivniot brak ne e na hartija smo onaka.Po seto toa sto go znam pak sum so nego i so negovite lagi deka taa nema da e dolgo vreme so nea.Toj postojano e so mene i koga ke mu se javi taa ednostavno ke kreva slusalka ne odi doma bideeki e taa tamo ostanuva kaj mene.Jas stvarno neznam sto da pravam zatoa mi treba vas sovet ve molam pomognete mi
    [mod-kirilica:wf53a010][/mod-kirilica:wf53a010]

8. L-a-r-a22

L-a-r-a22 Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2013
    Пораки:
    1.337
    Допаѓања:
    10.771
    Мој совет ти е да се тргнеш подалеку од тој човек. Размисли малку и да ја остави жена му, можеби еден ден истото што и го прави нејзе ќе ти го прави и тебе... Бегај што подалеку од него!

9. lovce

lovce Активен член

Се зачлени на:
    19 јуни 2013
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    0
    Da ama postojano veli deka e sreken so mene a ne so nea i jas sum srekna so nego ama me boli i toa sto e so nea nikogas ni ne pomisliv deka toa ke mi se sluci go sakam imav vrska od 3 godini taj go sakav i ne ama za ovoj ozenetiot ako ne go vidam ili slusnam se poseknuvama i toj ako treba za minuta dovaga samo da se videme dali e toa ljubov ili samo malo zalazuvanje

10. Irrepleceable

Irrepleceable Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2013
    Пораки:
    1.069
    Допаѓања:
    1.360
    Женет,ама сепак не? Каков е тој статус? Зарем и тоа го има во денешницава :^)
    Ќе бидам кратка..
    Никогаш немој да дозволиш да се задоволуваш со место бр.2 во животот на еден маж.Твоето место е на бр.1 и само таму.Ако толку те сака,нека прекине со девојка му/жена му(незнам како да ја наречам)и продолжете заедно.
    Само :!:
    Зошто ти дознаваш дека е женет,без он да ти каже?
    Каква е таа врска со лаги?
    Искрено,да сум на твое место,не би продолжувала..замисли утре тебе може да ти направи такво нешто,а полошо во случајов може да биде вие да бидете навистина во брак :tmi: Што потоа? Може и деца ќе имате?
    Имам прашање:
    Како се чувствуваш кога знаеш дека он е со неа? Убаво ти е? Не ти е?

11. prinstongirl2

prinstongirl2 Популарен член

Се зачлени на:
    18 јуни 2013
    Пораки:
    1.961
    Допаѓања:
    1.715
    Zdravo devojki jas sum nova na forumov nemam na kogo da s eobratam nemam prijateli nemam nikoj na koj da se obratam a mi treba sovet golem imam decko so kogo odam skoro 1 god i finatat e sho negovite se mn bogati znachi mnogu i tie sakat snaa od nivna klasa a nie sme mn podole od niv .. a toj nis ne kazuva nis ne prevzema okolku toa ne go interesira a mene mi smeta me nrvira zahso da e taka.. isto toj e amerika sega mn sme daleku i ke bidi tamu do septemvri i postojano se karame se mu smeta kaj mene a jas nis ne pram po celi denovi i nojki sedam na net i na sekoi 10 15 min mu pisham na fb deka sum tuka so pram kako pram samo da znaj deka sum tuka znachi i do tolku stignav zdraveto si go rasipav ali ke go prebrodam seto ova ke gochekam ke se vrati mn go sakam znachi mnogu ali me nervira toa sho nego mu e se e seeedno znachi se postojano fajka kavgi so mene bez pricina pred da zamini beshe povnimatelen pocustvitelen a sea seto go nema toa ... imamproblemi mn doma isto moite postojano se karat tato ja maltretira mama .. finansisiki sme mn slabi znachi mnogu dushata me boli mnogu koga ja gledam mama kako strada koga s epoglednam jas kako stradam se prausvam dali imam srejka ja vo ovaj zivot dali nekogas ke se nasmeam i ke recham jas sum srejkna dajte mi sovet ve molam :(
    [mod-kirilica:13tsm7fo][/mod-kirilica:13tsm7fo]

12. prinstongirl2

Се зачлени на:
    18 јуни 2013
    Пораки:
    1.961
    Допаѓања:
    1.715
    pomognete mi :(

ima li nekoj koj bi mi dal sovet mn sum nesrejkna za moite znam deka nema nis da se resi nema nazad a za deckoto nez kazete mi so da prava so nego kako nekoha gnasa se odnesuva sprema mene barem eden problem da imam pomalku barem 1 neka e :worried:

13. silk

silk Популарен член

Се зачлени на:
    15 ноември 2011
    Пораки:
    892
    Допаѓања:
    778

prinstongirl2... си имаш ти проблем навистина...За твоите што да ти кажам, тоа е веќе проблем кој изгледа е стар, малтретирањето сигурно трае веќе со години и само еден е спасот од тоа...се знае развод.Ама во денешно време оние стари парови тешко се одлучуваат за такво нешто па незнам колку ќе се реши тоа...за финансискиот дел па...повеќето крпиме крај со крај, тешко е,знам но барем да е само тој проблем а не и ова насилствово плус...
    Е сега мое мислење е дека ти НЕ СМЕЕШ да дозволиш да ти се повтори судбината на мајка ти. Значи ако тој дечко уште од сега така се однесува со тебе, што останува за понатаму. Разликата во статусот може да не е никаков проблем, ама дечково и неговите тоа го потенцираат и дури им смета, и верувај дека секогаш ќе им смета. Тоа што лошо се однесува со тебе треба да ти е сигнал дека он не е за тебе.Кажуваш дека се трудиш околу него, го сакаш, а он гајле си нема. Што ќе ти е таква врска девојче кога некој не те почитува? Со сила неможеш никого да натераш да те сака и да ти посветува внимание...
    Јас знам дека ти е тешко и дека сметаш како си несреќна...ама тоа е пролазен период...тоа што сега ти се чини трагично утре ќе те прави среќна, во смисол дека си се решила од овој никаков дечко и си дала шанса да најдеш добар дечко и да бидеш среќна.
    Сврти ја работава во твоја корист...не го барај, не му пишувај, не му подавај слабост... Колку имаш можности излегувај, запознавај луѓе, ќе видиш дека ќе се најде добар дечко кој ќе те сака и почитува како што заслужуваш. Тогаш ќе му речеш фала на господ што те спасил од овој сега. Верувај дека ова сега ќе помине...барем ако ништо друго ќе ти биде мирна душата и нема некој секој ден да те полни со нервози и негативни енергии.

14. prinstongirl2

Се зачлени на:
    18 јуни 2013
    Пораки:
    1.961
    Допаѓања:
    1.715

ja ne smea od doma da izlezam moram da zaboravam na prijateli na kafina diskoteki studentski znachi se ... osven doma i ida sum pred kom dr ne smeam da pram zivotot sigo smeniv radi nekoj.. oti mislev deka vredi radi nekgo izgubiv priatelite i sega sum sama zat pisham tuka na nekoj sho ne go poznavam oti nemam drugarka ni pa drgar od koj mozam da pobararam sovet tesko mi e :worried: imam 20 god a placham kako malo dete

15. MeSofija

MeSofija Истакнат член

Се зачлени на:
    26 март 2013
    Пораки:
    88
    Допаѓања:
    90

Навистина имаш голем проблем, но ако продолжиш вака само ќе тонеш подлабоко. Размисли добро што сакаш од животот не сакаш да ја доживееш судбината на твојата мајка, оти како што тргнала работата не води на добро тој тебе ти забранува се, на 15 мин. треба да му пишуваш што правиш, а што би се случувало понатаму ако сега ти го прави оваа. За тоа што ти се случува дома навистина ми е многу жал немам како да ти помогнам, најдобро решение мислам дека е развод барем ќе имате колку толку помирен живот. Тоа што дечко ти се побогата фамилија мислам дека ако тој те сака него нема да му биде важно и ако тој смета дека ти си вистинската за него никогаш нема да те омаловажува поради тоа. Сепак јас мислам дека треба да постапиш поинаку не дозволувај да те контролира, не му пишувај на 15 минути, пробај малку по опуштено, стави му до знаење дека и ако го сакаш не може вака да постапува со тебе, ако те сака ќе се потруди. А ти во меѓувреме немој да се нервираш. Пробај излегувај ако немаш пријатели со кого излези некогаш сама онака сврти два круга колку да ги промениш мислите, а за разговор секогаш не имаш нас тука на форумот. Ти посакувам среќа :*

16. SnowWhite8

SnowWhite8 Популарен член

Се зачлени на:
    26 јули 2012
    Пораки:
    1.275
    Допаѓања:
    1.620

Заборави го колку и да го сакаш.

17. prinstongirl2

Се зачлени на:
    18 јуни 2013
    Пораки:
    1.961
    Допаѓања:
    1.715

posakuvam da umramm devojki ne sum srejkna jas vo ovaj zivot cela vecer pacham znachi cela solzi mi tecat kako na nekoe malo dete koga nema da mu kupat igracka :worried: nemam hrabrsot da mu rskinam go sakam :( :( :(

18. silk

silk Популарен член

Се зачлени на:
    15 ноември 2011
    Пораки:
    892
    Допаѓања:
    778

Нема ништо да постигнеш ако не му раскинеш.Само ќе се измачуваш. Немора сега одма да му раскинеш, едноставно игнорирај го.Ако му значиш ќе се заинтересира што е со тебе па може и муабет да направите за целава ситуација. Немој да збориш дека сакаш да умреш, зарем за еден дечко се умира? Луѓе живеат со секакви проблеми и лоши судбини...ти си толку млада што цел живот е пред тебе. Не дозволувај една ваква неуспешна врска да те упропасти...Издигни се над целата ситуација.
    И никогаш више немој да си спомнала дека ради него несмееш да излегуваш, да имаш другарки или незнам што...Па ти на робија ли си? Дечково божем модерен, нашетан, пун пари а се понаша како да си му роб...
    Активирај си ги старите пријателства и почни да си го живееш животот како млада особа...со забави, журки, пријателства па и некоја нова љубов...

19. lovce

lovce Активен член

Се зачлени на:
    19 јуни 2013
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    0
    poveke e so mene otkolku so nego za toa neznam kako da odgovoram na prasanjeto.Custvoto mi e mn grozno zatoa so koga si ide doma sekako se sretne so nea.veka nasta vrska bese samo po telefon znaci ne sme od isti grat i ne znaev nisto za nego od kako doznav ne se gledavme poveke vreme posle pa prodolzivme da se gledame sekako on rabote u mojo grat i sede vo mojot stan znaci on e poveke so mene otkolku so zena mi devojka mu i jas neznam kako da ja kazam.Zena mu e samo na ime a ne i vo kniga

20. simeonasimeona

simeonasimeona Активен член

Се зачлени на:
    18 јуни 2013
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    2
    Извини ама тој те искористува ем живее во твој стан ем има жена (семејство ) , а ти додека го чекаш ти минуваат годините...па сега размисли си убаво . Моја препораке е да се тргнеш од таков човек зошто секогаш ќе наоѓа изговори зошто неможе да се разведе од жена му. А сепак и ти да си на место на таа жена не би се чувствувала убаво да знаеш даке тој те изневерува .

На lovce му/ѝ се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.