Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Ми треба совет и мислење

Дискусија во 'Канта' започната од kika89, 15 декември 2009.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. eye

eye Истакнат член

Се зачлени на:
    25 август 2012
    Пораки:
    50
    Допаѓања:
    5
    со дечко ми сме заедно едно 5 месеци супер ни е заедно, со дела покажува дека му значам и дека ме сака се гледаме скоро секој ден но сепак нешто недостасува...секогаш кога сме заедно сме во друштво,а кога не сме имаме односи ми пречи тоа што од моментот кога почнавме да имаме односи времето што го поминуваме сами го користиме за тоа а многу поретко разговараме на почетокот разговаравме многу за секоја ситница а сега поради фактот што се познаваме доста добро нема и за што да разговараме на почетокот ми беше многу мило што само со поглед можам да го разберам и обратно ама сега целата ситуација ме иритира
    незнам дали таа тишина е добра или не........

2. simeonasimeona

simeonasimeona Активен член

Се зачлени на:
    18 јуни 2013
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    2
    И јас имав некоја случна ситуација ..искрено на крај сватив дека тоа не е љубов ,бидејќи се повеќе и пивеќе гледавме да бидеме само за да си ги споделуваме емоциите и на крај се решив да ставам крај на таа глупава врска ..По мене подобро стави крај на сето тоа ,бидејќи врската ке ви биде само за секс и за нишо повеќе

3. simeonasimeona

simeonasimeona Активен член

Се зачлени на:
    18 јуни 2013
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    2
    pomognete mi :(

Ма одкачиго ,тој кога сега те контролира и ти наредува што како замили каков ке ти е животот понатаму .
    А за твоите дома не се нервирај сега сите имаме финансиски проблему такво е времето да се надеваме дека ке дојдат и подоври денови ..

4. mime87

mime87 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2010
    Пораки:
    3.956
    Допаѓања:
    6.949
    pomognete mi :(

Прв треба ти и твоето семејство да сте на прво место потоа другите ме разбираш?и јас сум во фаза на распаѓање на мојата 2 и пол годишна врска и дури сега сватив дека било погрешно само тој тој и тој да е на 1во место,не си ги изгуив контактите со другарките одам на кафе ваму таму за тоа си покажував заби нормално но со повеќето немам контакт да ете и ти истата грешка ја правиш како мене дури и полошо и да знаеш еден ден мн.ќе се каеш за жал.Кој е тој тебе да ти става забрани да не станваш од комј.на секој 15 мин да му пишуваш пораки?које тој господ бог?што се замислува тој лиглото имале пари,па нека си имат бе девојче што ти е гајле на тебе твоите толку можеле толку створиле тој тебе те сака поради тебе или поради тоа колку имаат твоите?немој не си го потценвај семејството еден ден кога тој ќе замини пак твоите ќе бидат со тебе и покрај тебе а ако него му е понижење да те претстави на неговите и да му кажи за твоето семејство TOJ COVEK NE E NITU KE BIDE ако на самиот почеток некој не те прифати вистински таков каков што си нема никогаш да те прифати,зато клоцата во газот на овај колку и да боли таја е реалноста ти си ти тој е тој ...

На koritsaki му/ѝ се допаѓа ова.
  5. DaddyDirectioner

DaddyDirectioner Активен член

Се зачлени на:
    20 јуни 2013
    Пораки:
    51
    Допаѓања:
    8
    Pa mislam deka ste dovolno vozrasni za da si gi dopirate intimnite delovi. No nemora da imate odnosi ako ti ne sakash. Pa shto ako ti gi dopre cickite i malce mu dadesh da ti gi polizhe ? Bash ubavo kje ti bide. Skrijte se na nekoe mesto (kade shto nema krevet, ako ima mozhno e da se zanesete i da imate odnosi) i napravete go toa. Ako sakash neka ti go pokazhe. Shto ima vrska :D

6. LadyFlame

LadyFlame Истакнат член

Се зачлени на:
    20 февруари 2012
    Пораки:
    658
    Допаѓања:
    339
    Колку и да го сакаш не заборавај дека ти и само ти треба да си бидеш на прво место, почитувај се себеси доколку сакаш да те почитуваат друѓите. Собери храброст ,направи го тоа што мораш и соочи се со реалноста. Не дозволувај некој ако има пари да се однесува со тебе како што сака ти не си вреќа фрлена на улица па секоја да ја шутира , вистинските вредности кај човекот не се парите и парите неможе да те направат да бидеш човек. Ако дечкото те сака незнам зошто би де однесувал така, треба да ти помогне а не уште да ти го комплицира животот повеќе ,јас ако некого сакам ќе се борам со секој и со секого за таа личност. Собери храброст и направи го првиот чекор и не заборавај едно нешто сега ова ти изгледа трагично дека е крај на светот и несакаш да живееш, но кога ќе го пребродиш ова верувај ми ќе сватиш дека залудно си се потресувала и си го трошела времето на некој што не те заслужува.
    За ситуацијата со твоите родители би рекла дека е проблемот сериозен незнам јас како би реагирала доколку татко ми би кренал рака на нејзе несакам ни да помислам

7. monika.123

monika.123 Активен член

Се зачлени на:
    22 јуни 2013
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    0
    Здраво!! :)
    Нова сум на форумов,па неможев да најдам некоја тема за да го пишам ова,незнам дали е соодветна темава,мислам дека нема да смета.:worried:
    Па вака..дали вие оправдувате врска со муслиман,секој различно реагира на ова..
    Го направив форумов бидејќи сакав да се консултирам и со вас...се работи за моја блиска другарка,нејзините не и даваат да иде со него поради тоа сега она седи дома ради него,мислам нејзините не и даваат да излезе,неможам да ја гледам во таква ситуација во овие најубави години најлути дома да е кога сите шетаат и све..Онака дечкото добар е и све нај има карактер со неа е најдобар се сакаат,не дека имам нешто толку против но сепак никој не им ја оправува врската чим нејзините не...:worried: Ја незнам како да постапам да и објаснам нешто барем дека фамилијата треба да и е на прво место,да не ме свати погрешно нешто и..незнам стварно.:worried: Многу би ме интересирало и вашето мислење,и би ми било од корист,како на пример вие би постапиле,како што кажав јас незнам како да постапам.:/

8. CandiceSwanepoel

CandiceSwanepoel Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2013
    Пораки:
    31
    Допаѓања:
    1
    toj ne e ni prv ni posleden kje si najde drug decko sto kje ja saka i pocituva , a ako premnogu se sakaat neka se obide da im objasni na nejzinite mozebi kje ja svatat :)

9. monika.123

monika.123 Активен член

Се зачлени на:
    22 јуни 2013
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    0
    Но проблемот е што нејзините во ниеден случај нема да го профатат тоа.
    Иначе и ја сака и почитува,само верата и националноста е прблем..на нив не,но на нејзините да.:/

10. Irrepleceable

Irrepleceable Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2013
    Пораки:
    1.069
    Допаѓања:
    1.360
    А да остави време да помине,нејзините подобро да го запознаат,да го видат што човек е.
    Па времето ќе покаже,ако љубовта е вистинска сите пречки ќе ги помине,па и нејзините родители,сакале нејќеле,за нејзина среќа ќе мора да прифатат.
    Нека не брзаат со одлуки. ;)

11. monika.123

monika.123 Активен член

Се зачлени на:
    22 јуни 2013
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    0

Мислиш дека ќе помогне тоа,до сеа зборев со неа како што ми кажуваше тешко да прифатат.:/

12. Irrepleceable

Irrepleceable Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2013
    Пораки:
    1.069
    Допаѓања:
    1.360
    Нека проба,ништо неможе да изгуби,ако е цврсто решена во тоа што го сака,може само да добие позитивен резултат.
    Негативните веќе се присутни :(

13. Matee

Matee Активен член

Се зачлени на:
    28 април 2013
    Пораки:
    68
    Допаѓања:
    3
    Ќе спобудалам незнам што да правам.:/ малце е подолго,ама се надевам ќе ми помогнете.:(
    Онака све ни беше добро дур не се појави некој негова другарка,што како демек ми кажуваше од мали се знаеле со неа израснал и незнам што,ај реков добро нека биде така мислам дека нема потреба да ме лажеш,ама на фб се коа ќе видам како се допишуваат косава ми се крева,само со мило душо мене тоа ми е премнг сумљиво тука,некогаш брише и разговори да не видам,еднаш само што станав и навика ми е да се ставам кај него на фб прво и сеа глеам така се доп..и мнг се изнервирав и таман му пишав од кај мене тој и пиша нешто и одма изб разговор таа врати само ок и почнаа нормално да се доп,а прде тоа му имав кажано дека несакам така да пишува со неа,ќе ми каже добро нема више и пак истото ставрно незнам што да правам еве и сега изз е каснеше не фб ми враќаше покасно малце го напнав и само ми рече ајде чао и се искл му вртев 1саат на тел не се јави 3пораки му пишав и на крај се стаи ми пиша едно смајли и пуштен е ама не ми враќа,некако мнг ми е чуден и сумљив прееемногу.:/
    Незнам што да правам повеќе..ве молам некој совет или било што.:(

14. friendy

friendy Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2012
    Пораки:
    4.338
    Допаѓања:
    51.771
    Зарем постои другарство меѓу маж и жена? :^)

15. hermosa

hermosa Популарен член

Се зачлени на:
    7 декември 2011
    Пораки:
    3.643
    Допаѓања:
    9.174
    Aх женска,ова на арно не ми мириса.Kоја и да му е таа другарка,кога изгубил контакт со неа и кога ти дозна за неа,оти не е можно наеднаш толку да стане важна а до вчера ја немаше никаде.Kако доказ ти е бришењето пораки,па не те рецка заради неа,па машките што беа друштвени бре бре сите се посветени другари :rock: .Aбре има тука нешто,нека му е и другарка од јасли,јасно се гледа оти има нешто со неа,побарај да те запознае лично со неа да видиш како ќе реагира и оттука натаму се ќе ти се разјасни како бел ден :hai:

На Daydream му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Daydream

Daydream Популарен член

Се зачлени на:
    31 мај 2013
    Пораки:
    1.682
    Допаѓања:
    6.472
    Како тоа другарка му е, од мали се знаеле, израснале заедно, а ти сега ја запознаваш? Ако стварно му била другарка од детство ти ќе си ја знаела од почетокот на вашата врска.

Мене работава ми изгледа сомнителна. Да не веруваш многу, многу што ќе ти збори. И немој да правиш скандали, туку одоколу тактички почни да ја испитуваш ситуацијава. Немој да му збориш, да му забрануваш или слично, прави се дека немаш проблем со тоа ама очите широко отвори ги и види до каде ќе одат.

А ја знаеш ли ти девојката од претходно, ти објасни ли он каков е нивниот однос, зошто така од нигде никаде она се појавува, ако биле другари зошто одреден период немале контакт, од каде одма таква блискост??? Испитај се, ама тактички зошто ако има нешто и ако приметат дека ти истражуваш ќе бидат многу претпазливи. Без нервоза и изиграј паметно зошто како што ти кажав мене ми е ова сомнително.

На hermosa му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Matee

Matee Активен член

Се зачлени на:
    28 април 2013
    Пораки:
    68
    Допаѓања:
    3
    Фала ви многууу.:*
    Само што после се скаравме нешто и му викам јави ми се да се разбереме ко луѓе не иде по фб,он ми вика нема што да ти се јавувам збори тука..и после како демек ќе идам јас и со двете,ако сакаш така океј,ако не заборави ме засекогаш.
    И што да изреагирам јас на ова? За 3 дена праиме 9 месеци,а тој глеј шо ми пишува,па неам сретнато поглупо нешто од машко.-.- океј со исклучоци.:(
    и на крај ми вика као демек се зезав срце вака така фаќа се умилкува.:@ не заслужува сеа да го плукнам,а не да му се смирам.

18. hermosa

hermosa Популарен член

Се зачлени на:
    7 декември 2011
    Пораки:
    3.643
    Допаѓања:
    9.174
    :o како бре ќе идел со двете?типот отворено си признава а?кажи му тој да те заборави засекогаш :devil: .не се сите машки глупи има и паметни ,ќе сретнеш добро момче некој ден,не е крај на светот.сега избриши го идиотот од животот :emo:

На Daydream му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Matee

Matee Активен член

Се зачлени на:
    28 април 2013
    Пораки:
    68
    Допаѓања:
    3

А шо да праиш,кретен!!!!

20. Daydream

Daydream Популарен член

Се зачлени на:
    31 мај 2013
    Пораки:
    1.682
    Допаѓања:
    6.472
    И треба да се радуваш што сега на девет месеци си го покажал вистинското лице, а не да бидеш тажна. Полошо ќе беше да идевте неколку години па да ти направеше вака. Абе откачи го таму и не му се замарај.

Многу голем фраер бил он, па дури апла си кажува, види го ти него. :fubar:

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.