Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Ми треба совет и мислење

Дискусија во 'Канта' започната од kika89, 15 декември 2009.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Summer.Love

Summer.Love Истакнат член

Се зачлени на:
    16 март 2013
    Пораки:
    90
    Допаѓања:
    40
    Ке одел со 2 а? епа нека си иде да живее во Ирак, Иран или Пакистан таму тие држави..па ако сака и 100 нека си има..и нив таму нека така и кажува и на тој начин со нив нека се испонашува, таков одма делит од животот, па никаква почит да се немало |( а згора на тоа и отворено си кажува каква смелост :^) .
    Значи за ова нетреба да жалиш биди си срекна што му го откри вистинското лице, јас на такви и честитам. Не за џабе се вели секое лошо за добро е. Глава горе покажи став, не дозволувај некој да те понижува...денес никој никој не трпи, ваков во куќа не ти треба, луѓето во брак па се разведуваат а не пак врска.. Не губи време во разочарување посвети си поеке време, и се што е непотребно делит му прави. :*

На elenaecka12 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. monika.123

monika.123 Активен член

Се зачлени на:
    22 јуни 2013
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    0
    neznam zoshto ste go izbrishale toa,ali mi trebashe da mii prevede neshto...sepak ako imav zgresheno neshto se izvinuvam.

3. longlife

longlife Активен член

Се зачлени на:
    24 јуни 2013
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    2
    Што мислите дека ќе се случи понатака?Ќе се врати или не?

Вака...бев во врска 1 година.Почетокот беше повеќе од совршен. Знам дека направив една голема грешка а тоа беше што јас му се јавував секогаш кога тој ќе ми титнеше. Ко што кажав врската ни беше повеќе од совршена. Јас често одев кај него дома неговите знаеа дека сме во врска исто така и тој доаѓаше кај мене дома ( немав односи со него). За нова година не бевме заедно излезени но вечерта после полноќ се видовме што е и најбитно. Од него добивав убави и скапоцени поклони..Но дојде и крајот на совршенството, пред да замине на екскурзија во друга држава на 1 недела јас побарав да се видиме, но тој почна да се инаети така да не се видовме.После неговото враќање од екскурзија се гледавме ама не редовно.Кога излегувавме во ноќен клуб тој не доаѓаше на нашата маса или понекогаш доаѓаше на кратко време а после тоа се извинуваше зошто не дошол...Последните две недели тој почна да се однесува одбивно тогаш се видовме и сакаше нешто да ми каже но кога ме виде неможеше да ми го каже тоа во очи јас го прашав зошто не се гледаме и добив одговор дека тој има многу работа и дека било убаво ако поретко се гледаме и дека нема време. Другата ден ми кажа да ја сменам сликата на фб што ми е со него (повеќето мислеа дека тоа ми го кажа заради тоа што секое редење на слика со него на фб јас го прашував него а добивав одговор дека за тоа нема потреба да се прашува..тоа нему му се здосади).После една недела воопшто не контактиравме затоа што кога ќе му се јавам кажуваше дека има многу работа покасно ќе се слушнеме (иначе да навистина работи во неговиот кафич).Не поминаа неколку дена се јави и кажа како врската не оди дека неможеме повеќе така ( тоа го кажа со тажен глас и како да нема повеќе сила) јас тоа го прифатив без плачење и приговори. Се заблагодаривме за убавите моменти поминати заедно што никогаш нема да ги заборавиме.Јас му кажав дека најмногу сум го сакала и му кажав како тој не беше многу заинтересиран во последно време за мене и тој кажа да, не бев многу заљубен во тебе.Неможам да сватам колку многу ми покажа дека ме сака,а после 3 недели сосема нов лик.Што мислите дека ќе се случува понатака?

На elenaecka12 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. hermosa

hermosa Популарен член

Се зачлени на:
    7 декември 2011
    Пораки:
    3.645
    Допаѓања:
    9.176
    Што мислите дека ќе се случи понатака?Ќе се врати или не?

Aх зошто си го комплицираш животот за нешто што не било како што треба,уште од почеток тој се дистанцирал од тебе,можеби му се чиниш како нападна девојка штом стално си му се јавувала,може и само секс да сакал а штом не сте биле интимни може му поминал меракот и не те засакал и тоа е се.Tоа што те опсипувал со скапи поклони но не и со љубов и внимание доволно зборува.Tој нема да те бара повеќе,знам дека ти е тешко но барем бил искрен што признал оти не те засакал отколку да те мавтал натаму наваму.Mој совет не го барај и ти,издржи ,а ако тој те побара што не верувам ,но да претпоставиме дека ќе те побара- тогаш размисли со ладна глава што ќе правиш :!:

5. vinozito1

vinozito1 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 февруари 2013
    Пораки:
    582
    Допаѓања:
    3.417
    Можно е да се врати .Може минува низ некоја криза и сака да е сам.
    Може за три недели некоја друга му го свртела паметот.
    Сомнителна ми е таа Ескурзија. Пред и после неа, почнал да се држи на дистанца :!: .
    Разделбата ви поминала пријателски ...ама после пак те блокирал на фејсбук.
    Така да се сомневам дека друга е во прашање, можно е и да грешам....со оглед дека е искрен и се обидел да прекинете на што е можно побезболен начин.

Останува на тебе да размислиш дали ќе го прифатиш доколку ти се ти се врати, а во мегувреме те изневерил.

6. elenaecka12

elenaecka12 Активен член

Се зачлени на:
    30 јуни 2013
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    7
    ne mora da znaci deka e druga,moze samo da mu ja napunile glavata so 3000 :) lesno e da se vrti pamet na masko bez karakter

7. Ultras.girl

Ultras.girl Активен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2013
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    Вака девојки. Скоро 4 години ми се допаѓа едно момче. Значи премногу го сакам. Моментално е со неговите во странство, но доаѓа за неколку дена. Почнавме да комуницираме, по моја иницијатива, од септември минатата година, и се одеше прекрасно, збореше како сум му мила, ме почитува, сака, значи секоја минута од денот ја минувавме заедно, немаше саат а ние да немавме зборено, ми праќаше филмчиња, посветуваше песни, зборуваше како му значи што сум со него кога не му е баш најдобар денот, до сабајле седевме, на камери ова она.... Последниов месец многу слабо ми пишува, ретко ако се случи, а и гледам дека сега скоро се смири со една негова другарка (што е постара од него) и како скроз да заборави на мене, често му објавува песни, ова она.......... А баш вчера му беше роденден , значи таа му пишала скроз обична порака на зид, додека ја му напишав една посебна, затоа што стварно и он ми го честита преубаво роденденот.......И добив исто така прекрасен одговор......Сакав да ве прашам вас, што мислите, како да му се доближам, за да сфати дека премногу ми значи и дека премногу го сакам....Како да го доближам до мене баш сега кога се враќа во Македонија? ....

8. elenaecka12

elenaecka12 Активен член

Се зачлени на:
    30 јуни 2013
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    7
    Ako mu kazes u lice ke iskocis ljubomorna kucka,ednostavno bidi svoja i ti odnesuvaj se taka sprema nego ,pa mozes i da go odbegnuvas,ama potrudi se da izgledas sekogas prekrasno http://www.youtube.com/watch?v=_wRsWWACoos

9. Boleyn.7

Boleyn.7 Популарен член

Се зачлени на:
    16 февруари 2013
    Пораки:
    375
    Допаѓања:
    425
    Па , ко за почеток излезете на кафе, онака опуштено кафе, и ти прашај го зашто слабо почнал да ти пишува, да не има нешто кај тебе што него му пречи, што го нема, кај се изгубил,ама онака смирено, гледај да не се караш со него, затоа што ако се скарате може да стане поблизок со неа, а уште поодалечен од тебе.Покани го некој ден да идете во кино, можеш да му кажеш: '' Еј има еден многу добар филм, се дава таму и таму...сакаш да одиме , зборат дека е добар ;) ''. Смисли му некое изненадување кога ќе дојде, ако знаеш дека би го изненадило тоа, тогаш направи така.Кажи и на некоја другарка да ти помогне ако не можеш сама, и поминете го целиот ден заедно. :) Само немој да покажуваш знаци на љубомора, добро ти кажа феминката горе. Машките мразат љубомора околу нив. :)
    Среќно девојко ! :)

10. Ultras.girl

Ultras.girl Активен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2013
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    Фала ви на мислење прекрасни сте :* И да, го имам прашано зошто слабо пишува, сака кога директна сум, и ми има речено као заради обрврските у последно време, знам дека му се наголемија, ама не е тоа причина. И за излегување, му имам одоколу спомнувано, и ми има речено дека е сосем нормално тоа, дека ова она, и сега ќе чекам тој прв да се јави за излегување, да не бидам премногу директна. А дека живееме блиску, па фала Богу, ќе има и “случајни средби“. Фала ви, ве сакам ! :*

11. katerince.27

katerince.27 Активен член

Се зачлени на:
    1 јули 2013
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    5
    zdravo feminki vo vrska sum so maz koj e veke razveden i ziveeme vo negoviot stan skoro edna godina bideiki toj ima sin ,postojano e vo vrska so negovata bivsa sopruga.telefon ili kaj nea na kafe seedno.sto da napravam umiram od ljubomora

12. okcenzi

okcenzi Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2012
    Пораки:
    3.522
    Допаѓања:
    9.561
    па незнам што конкретно да ти кажам, пошто само една реченица си пишала, ама пробај со разговор да му кажеш дека ти пречи одењето на кафе кај неа, а па за на телефон незнам зашто да ти пречи ако зборуваат за детето

13. naatashaa

naatashaa Активен член

Се зачлени на:
    2 јули 2013
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    3
    Вака..во врска сум речиси 2ипол години, но во последно време мислам дека почна да ми се допаѓа друг дечко, со сегашниов функционираме супер, го сакам..но овој другиот некако се повеќе и повеќе ми го одвлекува вниманието, го знам од порано ама ете сега почнав така да се чувствувам, за голема среќа или несреќа не знам, тој работи во еден кафиќ каде обично излегувам дали со дечко ми или со другарките, и постојано ми се насмевнува, секогаш кога ке го погледнам и тој ме гледа, ми прави така помалку муабет, дури ми кажа ее видиш знам и какво кафе пиеш, на фејсбук ке ми стави по некој лајк.. и не знам што да правам. Некогаш си велам сакам нешто со него, но не сакам да раскинам со дечко ми бидејќи го сакам(можеби не како порано кога овој другиот не го приметував), не знам навистина што да правам.. Некој совет..

14. Irrepleceable

Irrepleceable Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2013
    Пораки:
    1.069
    Допаѓања:
    1.360
    Размисли убаво,да не ти биде криво после кога ќе раскинеш?!
    Да не не биде убаво како со сегашниов?
    Можеби нема да можеш назад..
    Можеби ќе изгубиш повеќе од што ќе добиеш..
    Немој само да дозволиш да го извараш дечко ти или на било кој начин да го повредиш,со цел набрзинка да го откачиш.
    Можеби е само потреба за флерт..сепак си долго во врска,па си заборавила како ти било порано кога си се ''шмекала'' со други.

ПС. Ако сакаш да ја зачуваш врската,можеш да почнеш со тоа да не одиш во кафичот каде што работи тој,со цел поретко да го гледаш и да не ти лета паметот накај него :)

15. naatashaa

naatashaa Активен член

Се зачлени на:
    2 јули 2013
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    3
    Па гледам да избегнувам да одам, но бидејќи имаме ‘‘многу‘‘ места за излегување често нема место никаде и некогаш мораме таму, а не можам да му кажам на дечко ми не сакам поради тоа и тоа. Се обидов еднаш демек ме нервира еден таму што работи демек секогаш грубо се однесува, ама тој ајде со мене си, ништо не ти може. Не знам навистина што да правам, ке гледам да се исконтролирам бидејќи мислев дека е само период но веќе некое време трае. Ке одам на одмор со другарките овие денови и ке се обидам да не мислам на него па ке видиме што како...

16. manta123

manta123 Активен член

Се зачлени на:
    24 октомври 2012
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    10
    Pa mozhebi mozhesh da pochnesh malce po malce da se sprijateluvash so nego ako ne ti uspee da ne mislish na nego, pa otkako kje se sprijatelish mozhe kje svatish deka toa bilo greshka ili kje vidish neshto ubavo vo nego neshto shto dechko ti go nema i kje go zasakash, a ako stignesh do raskinuvanje razmisli poubavo za se! :!:

17. Serpentina

Serpentina Истакнат член

Се зачлени на:
    25 август 2012
    Пораки:
    306
    Допаѓања:
    137
    Во врска сум скоро една година...уште пола месец...и убаво ми е ...мислам дека не постои некој да чува девојка како мојот дечко...ама тоа малку ме гуши...здодевно ми биднува, толку е добар и мил што неможам да го оставам...но имам еден проблем...бев заљубена 4 години во еден тип (кој порано му беше другар на брат ми а сега воопшто не зборат , и поради тоа неможевме ништо да имавме) и мислам дека сеуште осеќам нешто за него..до пред 1 година ги криевме чувствата и јас и тој..таман кога фатив дечко немаше недела дена, тиипот не ни знаеше за дечко ми , таман ми се отвори , ми кажа што осеќал цело време, јас си продолжив со овој , го заебав неприметно...и се така беше до пред први мај , кога раскинав на недела дена со дечко ми и повторно ми се заврати овој , пак почнавме со муабет правење но тогаш не планирав да се смирам со дечко ми и му кажав што сум чувствувала сите тие години...мислам дека се осеќав како во рај да сум , конечно нешто што го посакував долго време имав прилика да биде мое..ама ненадејно излегоа компликации се смирив со дечко ми и идеме уште...значи од една страна имам дечко со кој сме среќни и ни е убаво..ама од друга страна ме фаќаат периоди кога си викам , зашто не пробав, зашто не направив нешто , толку време се трудев за џабе ли?? типот стално ми се мотка по паметов...буквално не мислев на друг сето време порано , до пред да се фатам со сегашниот дечко, секој ден секоја минута, секунда ми беше во глава...и сега така некако , ама успевам да го заборавам , не сакам да упропастам врска што ни е убаво , и прв дечко ми е за озбилно во се...(ме разбирате)....
    После тој период околу први мај , можеби пред месец дена , го запознав другарот на овој типот ...и онака се здрруживме , и неколку пати сум била кај него , и случајно демек доаѓа и овој....ама односите ни се заладени 100%....од како се смирив тогаш со дечко ми се тргна на страна и ни муабет не правиме веќе а не се ни гледаме , и овој другар му , случајно ми кажа дека во периодот околу први мај кога правевме муабет 24/7 таа недела со овој типот , кога раскинав со дечко ми...он уствари кога ми кажал дека ке иде на први мај со друштво и со ххх девојки што наводно не ги знае , тој бил со таа што сега е заедно...СТВАРНО НЕМОЖАМ ДА РАЗБЕРАМ , ТОЛКУ ГОДИНИ СЕ ПОСАКУВАВМЕ ПОТАЈНО , ТОЛКУ СЕ ПРИМЕТУВАШЕ ТАА ХЕМИЈА , ПОВРЗАНОСТ КОЈА НЕ НЕ ОСТАВАШЕ РАМНОДУШНИ , ТОЛКУ СЕ ЗАЛАГАВМЕ ЗА НЕШТО И СЕ ТРУДЕВ ЗА НЕГО , И НА КРАЈ НЕ ИСКОЧИ НИШТО ОД ТОА, ДОЗНАВ ДЕКА НА ТИПОТ ШТО МНОГУ МУ ВЕРУВАВ , ШТО МИ СЕ ОТВОРИ И МИ ПРИЗНА СЕ ШТО ЧУВСТВУВАЛ ВСУШНОСТ МЕ ЛАЖЕЛ ДЕКА БИЛСАМ , СЕ УТЕПАВ ОД ВРТЕЊЕ ТОГАШ МИ ИЗМИСЛУВАШЕ КАКО НЕКОИ ПРОБЛЕМИ ИМАЛ А ТОЈ УСТВАРИ СИ БИЛ СО НЕЈЗЕ ЦЕЛО ВРЕМЕ....
    и најкриво од се ми е што после сето тоа не сака никаков контакт со мене...искочи дека јас сум крива за оваа ситуација , што сум се смирила со дечко ми....он мисли дека уствари јас сум го заебала а не тој мене....со таа...сељанка е, стварно , да беше некоја подобра бе...манекен е за нејзе ,измислен...
    уште кога беше пијан еднаш, кога односите ни беа во фаза на заладување пред 1 месец...беше пијан и ми рече ти само раскини јас ке ја баталам оваа , само да бидам со тебе... :) :) Типот е риба у хороскоп и дали од толку што е таен и прикрива се, се разочарал што сум го "заебала" па ми враќа со оваа, или стварно не сака никаков контакт со мене , или пак трета опција си ги лечи раните од бивша му , и си пополнува време со оваа за да не му е досадно..ама не бе , иде кај нејзе дома ,се моткаат одамна..незнам што да мислам веќе ...ПОМАГАЈТЕ ВЕ МОЛАМ...знам дека ке речете , остани со дечко ти , секако дека ке останам , не планирам да раскинам и да го оставам заради овој , амаа до кога веќе....кога ке го снема од главава што слепо верува.... :( :( :(

18. Trendafilka

Trendafilka Форумски идол

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    5.941
    Допаѓања:
    27.609
    Не, јас ќе ти речам - се надевам дечко ти ќе ти раскине што поскоро, зашто ќе увиди и сфати со кого си има работа и како бесрамно го влечеш за нос.

А за другиот дечко - doh! |( НОРМАЛНО дека си има друга девојка и сигурно не е само таа, може си има(л) и друга и трета... во кој свет живеете вие девојки, од еден обичен флерт да мислите дека дечкото ќе ви се обврза на верност година дена, додека сте о вашиот дечко, а тој душата ќе ве чека верно, ќе брои денови на календарче додека се ослободите и не му паднете во прегратка... толку ли сте суетни, каде живеете, сериозно сакам да знам?
    :^)

Ако ти си сакала да бидеш со овој првиот фатален дечко требало да си почнеш нешто со него уште откако си раскинала со дечко ти, таму накај 1ви мај или кога и да беше.
    Ама нееее, ти си се смирила и што очекуваш, што точно сакаш, златна резерва да те чека и да ти кисне под прозор? Уствари не знам кој ти е златна резерва во случајот, првиов тип или дечко ти.

Искрено се надевам дека ќе останеш некое време сама, за да си ги собереш мислите и да си почнеш од почеток со некој сосем нов дечко... зашто со овие не бидува ништо.

На Hipica и Daydream им се допаѓа ова.
  19. Serpentina

Serpentina Истакнат член

Се зачлени на:
    25 август 2012
    Пораки:
    306
    Допаѓања:
    137
    Смешен и ироничен коментар даваш , мене со дечко ми ми е преубаво...
    Само изгледа треба да го осетиш истото што ми се случуваше мене за да можеш да ме разбереш од страна изгледа многу смешно...
    Прво јас не сум крива и неможам туку така да заборавам некој што 4 години ми беше под кожа. А второ , јас не правам никакви потези за да го изневерам дечко ми , има девојки што вараат па пак се со дечкото , никогаш не би направила такво нешто , само сакам да се смирам , и се надевам што побрзо ке исчезне од мојата глава...Не по моја вина е вака, јас не сакам да мислам на него..
    И намерно не го пишував ова порано зашто на феминава сите напаѓаат , не можат да разберат како се чувствуваш и одма осудуваат , како во судница да сме . . .

20. Trendafilka

Trendafilka Форумски идол

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    5.941
    Допаѓања:
    27.609
    ^ Ако сте среќни и ви е преубаво, тогаш нема воопшто да мислиш на некојси платонски тип, ни на крај памет не треба да го ставаш.
    А зашто така нервозно се брецкаш во оваа „судница“ како што ја нарекуваш темава, и не можеш (или не сакаш) да видиш каква штета му нанесуваш на дечко ти и на вашата врска, само замисли си го ова -
    Замисли утре да дознаеш како твојот дечко 4 години мисли на ДРУГА, сака да ја има, не му дава мир и додека е со тебе и те допира, потајно си ја посакува неа, како ти другиов... па после подзамисли си како ТИ ќе се чувствуваш, па после кажувај за среќна и хармонична врска. ;)

На butterfly6223, Daydream, LilBaby и 1 друга личност им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.