Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Ми треба совет и мислење

Дискусија во 'Канта' започната од kika89, 15 декември 2009.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Miss.M5

Miss.M5 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2011
    Пораки:
    102
    Допаѓања:
    85
    Serpentina тебе всушност само ти е криво за пропустената шанса, ништо др верувај. А типот е дволичен и го користи тоа што ти си му кажала дека имаш чувства за него да те уценува емотивно. Не можеш да знаеш дека не знаел дека имаш дечко, нели ти е малку чудно тоа што се појавува 1недела откако си фатила дечко веројатно мислел дека ке раскинеш сепак само 1нед е во прашање;и баш таа недела кога си раскинала со дечко ти тој се појавува :fubar: A TOJ исто так си бил со друга во тоа време а на тебе ти кажал ке оди со другари. Можеби само сака да ти ја расипе врската зашто си го откачила, пази да не ти вади муабети(мада не може пошо има женска). И не, не си лечи комплекси, туку убаво си продолжил со животот и сега одеднаш се појавува, ги испревртува работите дека ти си крива и игра на карта на сожалување за да имаш грижа на совест. ете такви се риби во хор.
    ако ме прашуваш мене размисли дали воопшто го сакаш дечко ти.
    а овој не вреди ни пет пари за да се замараш со него.

2. Serpentina

Serpentina Истакнат член

Се зачлени на:
    25 август 2012
    Пораки:
    306
    Допаѓања:
    137
    Знам дека не вреди , мене всушност не ми е проблемот дали да бидам со него или слични глупости , него како да си помогнам за да го исфрлам од мојот памет...
    Трендафилка ме нападна како јас да сум крива што вака ми се случува , а некои работи , дали е до судбината или така непредвидено доаѓаат не по наша вина...Јас не сакам воопшто ова да се случи..Можеби сум го сакала на некој поинаков начин , платонски , илузија ми бил...
    А со дечко ми сум зашто го имам , го сакам , и не сакам да го изгубам ...Тешко ми е без него кога сум....Не ни помислувам да бидам со овој , само ете мислев ке ми олесни ако пишам тука..и така сум затворена и не кажувам на никој...ама од сега сваќам дека нема што ни тука да пишувам , зашто многу погрешно се гледаат работите од друга страна . Само јас знам како ми е без душевниот мир...Можеби по природа сум си таква повредлива , и секоја ситница ме погодува..Се надевам ке помине, од сега најпаметно , сам- па како знам...Нека покаже времето што ке биде..иако јас треба да му се одложам за ова, јас пак му посакувам се најубаво без разлика што ја префрла вината на моја страна...тоа е тоа :)

На hermosa и okcenzi им се допаѓа ова.
  3. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.127
    Серпентина, имаш 18 години еееееј, :D така да, искрено, според мене, :) премлада си за од сега се вовлекуваш себе си во такви ситуации да размислуваш сеедно си венчана со дечкото со кого си. Не си. Никој од тука нити од надвор може да ти гарантира дека овој дечко со кого си сега ќе биде со тебе и година од сега, а камо ли гооодини потоа.
    Убаво е сепак што првото твое искуство, сериозна, сериозна врска ко што велиш, се случила со некој како него. Ама, проблемот во оваа врска ти е што, сепак и покрај се’ ти кажуваш: ама... Значи, не си баш мирна и задоволна во оваа врска. За другиов дечко, можеби и да е така ко што вели Miss.MS, можеби навистина не вреди ни пет пари ама, тоа никој од нас не може да го знае, нит да го почувствува од тука. Ти самата најубаво знаеш што сакаш. Дали ќе ризикуваш тоа што имаш, дали вреди да се обидеш со оној, па макар и да се изгориш... процени си самата. Оти, сепак се работи за тебе и твојот живот, твојата среќа и твоите чувства. Се работи за тоа колку си спремна за било што и да се деси. Ќе можеш ли и во најлоша ситуација, ако овој што 4 години го посакуваш - те остави, а си го загубила дечково со кого си, и со кого за сега осеќаш сигурност... ќе можеш ли да си продолжиш нормално потоа, особено кога 4 години го мислиш овој твој фатален момак :D
    Секој има различни искуства во животот. Нема некое правило: што и како да правиш :D Твој си е животот, ти си знаеш што сакаш и што не. Гледај да и себе се заштитиш и луѓето што ги цениш и сметаш дека вредат доволно за да не ги повредиш, но пак, немој себе си да се жртвуваш за некого, само заради тоа што е добар човек - тоа не треба да е причина да си со некој, барем не сега, на овие години ;) А, некогаш се случува и така да, најсилните чувства кон некои луѓе испаруваат најбрзо, баш поради тоа какви се тие луѓе кога се со тебе, оти едно е кога некого посакуваш...дур да го добиеш и друго е какви се кога веќе добиле.
    Размисли и терај како мислиш дека е најдобро во ситуацијава.

4. ladies

ladies Активен член

Се зачлени на:
    2 јули 2013
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    0
    со дечкоми сме 3 години во врска ... се ни е таман во врската но веќе две години имаме еден проблем за многу мали глупости се караме а повеќе причината сум јас зошто за многу мали ситници се лутам и стварно тоа ми смета... Он за мене стварно премногу се смени и ги наорави многу работи што досега за ниедна ги нема направено... на почетокот почнавме со бранење за испагање со друштво што јас знаев дека не е убаво но чекав да помине време за и он да свати.. и конечно свати сега одам кај што сакам испагам и без него но проблемот е што јас сега неможам така кога ќе дојде време за он да испадне со другари да поседи јас почнувам да се лутам а нешто што највеќе мрази е да ми ја гледа таа смуртена и лута фаца... последниов пат за тоа се скаравме бевме испандати и еден другар го викаше во кафана да поседат и он им реече дека прво со мене да се види па кога ќе си одиме ако уште седат ќе помине да ги види и јас се налутев и овој пат стварно му дојдов преку глава и почна да вика по мене дека не си стојам на договорот дека јас кога сакам да одам негде он ништо не ми вика итн... и јас почнав да викам и он почна да ми вика да престанам да не викам сите да не слушаат и ми вика ќе те удрам доста и јас почнав да се силам и му викам ајде удри ме и ми удри шамар... ставрно не убаво ми падна мене од дома не ми удриле шамар а он ми удри... ама од еедна страна и јас во нервозата го провоцирав за да ми удри а он коа е нервозен едноставно губи контрола а и јас за инат уште повеќе и од коа се смири се он ми рече друг пат да не дозволам да ме удри...дека сака само некои работи со убаво да му ги кажам и дека така нема да може да ме одбие а не со лутење и викање.. ве молам за совет

5. sweety0

sweety0 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 април 2013
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Devojki nova sum na forumov... sakav da ve prasham i sakav da mi dadete sovet...
    Imav dechko se znaevme podolgo vreme, imavme samo edno "Zdravo".. potoa se zblizivme, se smuavavme i potoa se fativme.. si idevme 3meseci... Mnooogu se sakavme.. se beshe vo najdobar red, arno ama vo posledniot mesec i poslednite momenti nedela ipol se namevme voopshto videno, i slushnato.. jas nekako mu vodev inaet, i toj si terase po svoe.. toa seto od ljubov :rofl: potoa se vidovme nakratko, ama nekako toj beshe laden ama i jas... nekako neiskazuvavme ljubov i dvajcata.. :(
    se skaravme.. mi reche deka seushte me saka.. i jas.. no ete inaetot ne ni dozvoli pa si trgnavme po svoi patishta... Pominaa veke 5 meseci otkako se skaravme, jas seushte go sakam.. vo pocetokot nemislev na nego.. mislev deka pojche nemam chuvstva kon nego... no se izlazav... sekogash koga kje go vidam vcarshija se vrakam na starite vreminja.. ahh.. :worried:
    sega toj ima devojka... no jas sakam da napravam neshto za nego.... gledam nekako ne im odi bash vo vrskava.. i sigurno deka eden den kje se skaraat.. :devil: pa sakav otkako kje se skaraat jas da mu se priblizam, i da go odvlechkam na nekoe tivko i mirno i osameno mesto.. sakam da mu kazam deka seushte go sakam.. deka nemozam da go zabotravam, deka nemozam da gi zaboravam sreknite momenti pominati zaedno........
    ahh devojkii.. kazete mi shto da pravam.. kako da go napravam ova da bide poubavo, za da mi uspee?
    [mod-kirilica:2fjf21vw][/mod-kirilica:2fjf21vw]

6. Melori

Melori Активен член

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    3
    колку што можам да видам 19 години имаш, а се понашаш ко 8мо одделенка, остај го дечкоти малце и со другари да излези ако навистина го сакаш и му веруваш треба да му оставиш малце простор да излегува и со другарите не само со тебе, таквите мали промени позитивно влијаат на долгите врски :)

На ladies му/ѝ се допаѓа ова.
  7. savana

savana Популарен член

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    1.770
    Допаѓања:
    9.567
    Не го оправдувам твоето однесување, велиш дека кога излегуваш сама тој ништо не ти вели не ти забранува, а тој кога ќе излезе со другари ти бунтуваш, не може тоа така. Остави го малку да диши, вака само си правиш штета на самата себе,со забранување ништо нема да постигнеш. ;)

На ladies му/ѝ се допаѓа ова.
  8. ladies

ladies Активен член

Се зачлени на:
    2 јули 2013
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    0

знам и јас сакам така морам да се сменам зошто самата си правам лошо дури и во нервозата го провоцирав и да ме удри :/ не ми е убаво заради шамарот ама од една страна и самата си го барав..

9. Anne15

Anne15 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 февруари 2012
    Пораки:
    762
    Допаѓања:
    245
    Па вака ми треба совет бидејки навистина не можам да разберам што се случува.Се запознав со еден дечко што пред 2 месеца многу ми се допаѓаше,но тој за тоа немаше појма,али најважното е и јас на него му се допаѓав.Епа добро се видовме што се видовме со него.Беше прекрасно.Едноставно се заљубив многу и јас,а и тој,бар така излегледаше и така велеше.Од почетокот кога тргнавме малце гледањето ни беше некој проблем,но не поради далечината напротив поради тоа што работи.Секојдневно се слушаме на телефон,во секој момент.Се' знае каде одам што правам,мислам го интересира нормално,a и јас за него.Но е многу уморен од работа бидејки работи од 6 сабајле до 6 навечер,така да не знам не може многу често да се гледаме.Мене тоа ужасно ме нервира.А и поради тоа што ретко се гледаме,некако како да нема доверба во мене и ми зборува за тоа дека не би знаел што би направил ако ме види со друг. :x Сум разговарала за тоа со него,но неговата работа е причината.Дали има место за паника ? Или пак трпение-спасение.А вака да ме лаже не може бидејки се дознавам во моментот,а и плус живее само две куќи од мене.Зборував сега нешто за одмор,сака да оди со мене.Збунета сум.Дали навистина е неговата работа-проблем,или пак некој нешто му ја пунел главата,па сега ми враќа за нешто. :sweat:

10. Irrepleceable

Irrepleceable Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2013
    Пораки:
    1.069
    Допаѓања:
    1.360
    Koј да му ја пуни главата?
    Си направила нешто досега,па чекаш одмазда од него?

Искрено оној што сакам да го видам,ќе го видам па макар и на 5 минути,и ништо нема да ми претставува проблем.Сум имала и за учење,за полагање..но ниту еднаш не сум го откачила дечкото со причина дека немам време.Ми значи и сакам да го гледам,и тоа е тоа.

Ако не почекај малку,и ако продолжи да нема време од работата,збори со него.Кажи му дека ти смета и дека ако се сака се' се може.Плус позитивно ви е тоа што живеете толку блиску,и срамота е да не се гледате. ;)

Во врска со довербата,сеуште сте тазе,така да времето ќе покаже дали треба или не да веруваш во него,и тој во тебе.
    Треба можеби повеќе да работите на тоа да он верува повеќе во тебе,и ти во него.Каква основа ќе си поставиш сега,така и ќе продолжи.
    Почетокот е најубав,но :!: и најважен.

На Anne15 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Anne15

Anne15 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 февруари 2012
    Пораки:
    762
    Допаѓања:
    245
    Да срамота е што сме толку блиску а да не се гледаме-знам.Но ,љубоморен е на моето слободно време,што понекогаш дури и ми станува смешно.Истото би го направила и јас,бар на 5 минути да го видам.
    Ќе почекам и ќе видам,според сите други работи што ги прави за мене,не можам да речам дека нешто ми згрешил.Инаку не сум направила ништо за да ја изгуби добербата во мене,но ете едноставно поради овој проблем мисли дека ако имам толку слободно време го трошам на други,што си нема никаква врска.Не знам со што би му докажала дека не се зафркавам и дека ми значи.Еднаш ми има речено дека не сум била сериозна :o .Не можам да разберам што правам погрешно.Сигурно,од мене не може да очекува јас да седам дома постојано и да не се гледам со пријателките,мислам премногу сум млада за такви глупости.Телефонот ми го проверува,врти да види кој е иако името е женско.Од каде оваа недоверба во мене не знам. :| Го прашувам што е проблемот, ми вели дека тој мене ми верувал и дека јас не би го изневерила? Епа? Не разбирам? Зошто тогаш така се однесува?Не можам да излезам на раат, не ми се верува но праќа другари или не знам премногу блиски личности да ме следат.Но валда се увери во тоа дека немам друг. |(

12. Irrepleceable

Се зачлени на:
    1 јуни 2013
    Пораки:
    1.069
    Допаѓања:
    1.360
    Kaжи кратко и јасно дека ти ако сакаш да го изневериш,и на 5 мин ќе искочиш и ќе го направиш тоа.
    И кажи дека е смешно тоа што изигрува контролор цело време,сакајќи да најде некоја лага.
    Подобро со време,зошто ова може да му стане преокупација и да прерасне во болна љубомора.
    На ништо не личи тоа што врти по другарки за да проверува дали се навистина тие. :worried:

13. charliee

charliee Истакнат член

Се зачлени на:
    19 март 2012
    Пораки:
    816
    Допаѓања:
    716
    Кога нешто не оди,со сила неможе да се тера...ајде и мене ми треба итно советување.како што добро знаете јас сум во 3 годишна врска со дечко кој ми забранува се,не ми дозволува многу работи,на моменти ме малтретира ми се заканува ми кажува отворено дека не ме сака и на кој друштвото му е побитно од девојката.бев толку приврзана што скоро и неможев крај да ставам ама не трае се толку долго.кога поубаво размислувам па и не го сакам толку многу колку што сум го сакала ама сепак неможе три годишна врска тек така да се заборави.Освен тоа моите се против оваа врска заради сосем оправдани причини а јас не би сакала да сум против нивната желба,велат родител никогаш не ти мисли лошо.
    Муабетот ми беше друг скоро се појави еден момак кој мислам дека е доволно достоинствен да остане со мене и во кој сум сигурна дека нема да направи ни малку од тоа што сегашниот го прави.Американец е и тој прв се заинтересира.Тој е толку грижлив,внимателен,трпелив(ќе ме чекал да завршам факс ако тоа ми било толкава желба тука да завршам),симпатичен,добар,знае да се шегува....прав џенталмен.
    Проблемот е што не знам како ќе изреагира овој мојов кога ќе му кажам дека сакам да ја прекинеме оваа тортура и дали воопшто да завршам со него.иначе почесно поканета на вечера во сабота вечер со американецот.кажувајте сеа нешо шо би ми помогнало да се одлучам,како би се одлучиле вие?мајками ми вели дека не многу често во животот се нудат вакви прилики таа испуштила една ваква...

14. Barbie20

Barbie20 Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    676
    Допаѓања:
    10.722
    Јас би се одлучила за другиов.За Американецов.
    Со дечково расчисти си што побрзо.И онака самиот ти кажал дека не те сака.Зошто да губиш време со него,кога можеш да уживаш со друг.

На charliee му/ѝ се допаѓа ова.
  15. leighton23

leighton23 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 мај 2013
    Пораки:
    738
    Допаѓања:
    1.681

Ти забранува се ? Размисли како ќе можеш да живееш така ако останеш со него ...те малтертира и ти се заканува...ти кажал отворено дека не те сака, друштвото му е побитно од тебе...Незнам што уште бараш со него :x Зар ова не се доволно причини за да го оставиш ? Јас би рекла дека се и премногу. Знам тешко е, време е тоа поминато заедно 3 години не се малку. Но никаде не пишува дека треба вечно да останеш со него, тој не те заслужува. Американецот ако ти се допаѓа излези на вечера, запознај го подобро. Мајка ти е во право тоа е навистина добра прилика. Јас на твое место, би ја прекинала 3годиншната врска со таквото момче кое и сама велиш дека не го сакаш толку. Ќе го преболиш со текот на времето, луѓето се разведуваат по 20 години брак па што. Подобро тоа да го сториш сега отколку подоцна да се каеш.

16. Irrepleceable

Се зачлени на:
    1 јуни 2013
    Пораки:
    1.069
    Допаѓања:
    1.360
    Па мислам дека тука веќе се знае конечната одлука.Знаеш дека со сегашниов си вложила многу труд за да успее но не бива.Ти не си најдена на улица,па ајде сеа да те малтретира,навредува итн.Секој заслужува елементарна почит.Да,точно е дека 3 години поминати со еден човек се многу,но и ти веќе се двоумиш околу тоа што го чувствуваш.
    Размисли убаво,но јас на твое место би раскинала на мирен и културен начин,и би си ја пробала среќата со Американецот.
    А колку време се познаваш со американецов? Зошто веќе имаш доволно позитивно мислење за него :)

17. charliee

charliee Истакнат член

Се зачлени на:
    19 март 2012
    Пораки:
    816
    Допаѓања:
    716
    Доволно долго за да стекнам силен впечаток за него а и тој за мене.а и мислам дека и доволно се покажа со тоа што почитува постари и не оди преку ред,му било битно мислењето на мајками и татко ми(за разлика од сегашниот кој ги пцуе и не ги почитува).

18. Irrepleceable

Се зачлени на:
    1 јуни 2013
    Пораки:
    1.069
    Допаѓања:
    1.360
    Епа во предност е американецот. ;)
    Да ни пишеш како поминала вечерата :lol:

На Daydream, V.e.n.e.r.a, hermosa и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. hermosa

hermosa Популарен член

Се зачлени на:
    7 декември 2011
    Пораки:
    3.645
    Допаѓања:
    9.176
    Tака е Carliee,навиваме за Aмериканецот ;) .Tреба да си среќна со кого и да е ,и не ми е јасно како досега не си му раскинала на овој дечко штом и отворено ти кажал дека не те сака :^) ,немораш да трпиш некој си идиот таму.

На Daydream, charliee и Irrepleceable им се допаѓа ова.
  20. cheetah.girl

cheetah.girl Популарен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2012
    Пораки:
    1.620
    Допаѓања:
    1.416
    charliee ти тоа озбилно?? :o
    Не е битно колку време сте заедно. Кога нешто не функционира како што треба со сила убавина не бидува. Да те потценува,навредува и забранува работи за кои што од дома сигурно не ти забраниле - стави крај. Што побргу тоа подобро! И јас прекинав 2ипол годишна врска заради слични причини и знаеш што? Уживам во животот иако не ни има друго машко во мојот случај.
    Стави крај и излези со американецот. Тоа не мора да значи дека одма ти ќе имаш нешто со него. Дај си време,почувствувај малку слобода. Што е твое ќе си дојди ;)

На charliee и hermosa им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.