Форумџика на годината

Ми треба совет и мислење

Дискусија во 'Канта' започната од kika89, 15 декември 2009.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.806
    Допаѓања:
    100.721
    Ако си отишла не го однела кислородот со себе. :)
    Гледам дека не изиграла како човек,очигледно не чувствувала ништо за тебе.И не треба да жалиш за некоја која не ги игра правилата на играта...така да ...ќе помине...се поминува...

На mkd.mkd му/ѝ се допаѓа ова.
  2. innamylove

innamylove Истакнат член

Се зачлени на:
    17 август 2011
    Пораки:
    379
    Допаѓања:
    231
    Девојката ти направила истото шо му го напрај ти на многу од нив како шо велиш никогаш не си одел на посериозно со нив се подразбира си ги откачил, и сега кога некоја тебе ти го напрај се осети понижен, навреден,непожелен итд.....ако ако малку и ти да сетиш како е горчината кога некој ке те остави ;)

3. teddygirl

teddygirl Популарен член

Се зачлени на:
    7 август 2010
    Пораки:
    714
    Допаѓања:
    618

Не сакам да бидам дрска, и погрешно сватена али алал да и е на девојката.Конечно и тебе да ти го направи некој тоа што ти си им го правел на многу други девојки.Како што си пишал дека сеуште се мислиш што погрешно си направил така мн други се прашувале кога тебе те снемувало без збор и причина.Остави ја девојката, ако мислиш дека немаш шанси, ако веќе она има друг.Во случај да гледаш некоја искра надеж, биди упорен ама па не досаден :) Во секој случај со среќа :)

На Hipica му/ѝ се допаѓа ова.
  4. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.806
    Допаѓања:
    100.721
    Значи го нападнавте човеков ,готово! :D
    Зборувате за минатото и за иднината,правел -ќе научи,а неговото прашање беше за сегашноста.
    А можеби тој едноставно не знае како да се однесува во врска.Ниедна не му покажала како е да се љуби.И секое поинакво однесување на партнерките ќе го тера да се преиспитува.Тоа е таа школа на животот.И не верувам дека постои некоја личност која на секоја пружена шанса за љубов ,одговорила потврдно.Повредуваме и не повредуваат.Се додека не се најдат две души кои ќе се совпаднат како коцки во сложувалка.

На Moira му/ѝ се допаѓа ова.
  5. SunnyGirl2

SunnyGirl2 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 ноември 2012
    Пораки:
    5.557
    Допаѓања:
    5.904

добива упорниот не убавиот... инаку тошно е дека се се враќа ете како правиш така и на тебе...не мора да и досадуваш ама пробај си ;)

6. mkd.mkd

mkd.mkd Активен член

Се зачлени на:
    12 мај 2012
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Немојжеш да заебеш некој ако уште на почеток објасниш како стојат работите :) Нели?

7. mid

mid Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2011
    Пораки:
    56
    Допаѓања:
    11

bidi iskrena so nego i kazimu sto sakas, ako iskreno se sakate se ce bidi vo red :))

8. mid

mid Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2011
    Пораки:
    56
    Допаѓања:
    11
    Vaka forumki so decko mi sme vo vrska 3 godini, preubavo ni e, se soglasuvame nema problem, postoi ljubov isrekna ljubov, no imam eden problem.. posledniov mesec sum stanala ne mozam ni sama da se opisam problematicna i kiznaj si kakva.. izbuvnuvam za nikakvi raboti za bez vrska nesto i ce pocnime da zboruvame i da se raspravame.. se pocnuva od mene i toa za sitnici vaka ko ce se priberam doma ne mozam da se razberam samata zosto sum go rekla toa so mi trebalo.. vcera imavme edna rasprava i toa pak po moja vina kao demek toj prael nesto a jas ne sum znaela a toj samo se zafrkaval so mene da vidi kako ce izreagiram i jazikot mi zamina tolku daleku so go navrediv.. mi se naluti cela vecer sedevme zboruvavme iskreni sme ..
    ne znam so mi e .. ne mozam da se razberam ce ve molam da mi pomognite ...
    veruvate li deka mozi i da sme pocudeni zatoa so sekoj od strana so ke ne videl ni zaviiduval ???

9. pupi.girl

pupi.girl Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2011
    Пораки:
    4.464
    Допаѓања:
    7.841

:?: Не знам дали си свесна што напиша, мислам дека треба да внимаваш како се однесуваш, а не вервам некој да се замара со вас. Пази како се однесуваш, да не си ја расипеш врската.

На mid му/ѝ се допаѓа ова.
  10. mid

mid Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2011
    Пораки:
    56
    Допаѓања:
    11

мислам дека некој таков период ми е.. очигледно треба да преземам нешто и тоа уште од денес, нема да чекам и да дозволам да се направи некоја глупост .. сепак фала :)

11. Kaylee

Kaylee Активен член

Се зачлени на:
    13 јули 2013
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    22
    Некое време биди сама.Размисли за своето однесување и своите постапки.Бидејки,ако продолжиш вака моежеш многу да си наштетиш и на себе и на вашата врска.

12. LadyFlame

LadyFlame Истакнат член

Се зачлени на:
    20 февруари 2012
    Пораки:
    658
    Допаѓања:
    339
    Олади малце, можеби има нешто што те нервира кај дечко ти никој неможе да реагира така без никаква причина, преиспитај си ги чувствата не гледам причина за твоето однесување ако се е во ред како што и самата напиша

13. mid

mid Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2011
    Пораки:
    56
    Допаѓања:
    11
    Vcera imav cel den za razmisluvanje i mislam deka vredese toa.. so deckomi gi razjasnisnivme site raboti i toa deka povekje nema taka da se odnesuvam
    Fala vi na site :****

14. streeelec

streeelec Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јуни 2013
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    7
    Сварно незнам дали му се има случено ово некому ... но не е ок.... вака сега.
    Се запознав со едед типац и излеговме ... но и братучет му дојде со нас . И сега јас и тоа момче се смуавме таа вечер но братучет му почна да инсистира да си одат јас се посомневав а со тај со излегов ногу ми се свиѓа ,, (мисламѓи јас нему) но повеќе несакал да излеземе ... го прашав зошто и инсистирав и он ми вика дека бтратучет му ме свиѓјал и јас многу му се налутив и му реков дека јас него го сакам не братучедму и и му кажав дека ако тој ме одбие јас нема да се зближам со неговио братучед ... :( и сега јадс многу го сакам а тој несака да разбере .... кје вида дали е е друг проблем. но незнам како да му докажам да не го слуша него ако и он го мисле истото помогнете :'(

15. senza.parole

senza.parole Форумски идол

Се зачлени на:
    22 септември 2010
    Пораки:
    3.823
    Допаѓања:
    24.101
    ^^

Читајќи ги твоите претходни мислења на форумов заклучив дека имаш најмногу 15 години (тоа и си го пишала во едно мислење) под дифолт да не си имаш накачено самата број на години.

Не знаеш што сакаш, луташ, хормоните најверојатно ти вријат. Имаш разноразни дечковци спомнувано низ мислењата во период од еден месец. |(

А, за ова погоре... па види Струмица е мало место, можеби тој дечкото те знае како лесна па си го викнал и братучед му па и он да ќари нешто. :hai: :rofl:

16. streeelec

streeelec Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јуни 2013
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    7
    Ne sum lesna devojka samo ..na lesen nacin razmisluvam....i fala nogu epten mi pomogna...inaku sum razviena i sportuvam...so pomos na vas pominav niz nogu problemi i ovoj go otkaciv mozno e. i pas o d fb da go dal na brat ..pa i on da pisuva ....kovga bi go videla samo veroj.. nmv samo sakam da ti kazam da imamm 15 god .i zatoa baram pomos a ako mi vrie krvta. e toa nemozam da go sopram samo sum malce popripazliva

17. senza.parole

senza.parole Форумски идол

Се зачлени на:
    22 септември 2010
    Пораки:
    3.823
    Допаѓања:
    24.101
    Имам впечаток дека не се цениш доволно себеси.
    Си пишувала за некој дечко кој те изневерил, а ти си му простила и дури си го молела да бидете заедно.
    Абре, зошто толку очај? Зар на 15 години ?!
    И после некои дилеми за сексот, од кои добив впечаток дека си го направила тоа со него. Или со некој друг? :^)

Нема врска, работиве ти се случуваат за многу краток период, а и годинките ти се многу кратки.
    Абе, застани малку... уживај. Шетај со другарки, лето е. Прочитај некоја лектира, ќе ти се најде. :D
    Паузирај малку од дечковци, лоша слика си ствараш за себе во очите на тие околу тебе.
    Не прифаќај секакви покани за излегување, од очај за внимание. |(

Ти што подразбираш под "лесно размислување" ? :^)
    Тебе лесна те прави сето она што го правиш. Абе, не си играј играчки со тие работи, уште 15 години имаш.
    Има време за сè, каде брзаш толку?

18. Angelce.15

Angelce.15 Активен член

Се зачлени на:
    16 јули 2013
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Вака јас со дечко ми сме 2 ипол години во врска..На почетокот тој беше многу заљубен во мене секјое утро ми пишуваше порака:
    -Добро утро срце.Се наспа?Те сакам многу <3 :*
    Когога појдов 1 година во училиште тој ми раскина поради неговиот татко кој мене не ме сакаше му рече да бира или семјството или мене и он мораше да го одбере семејството бидејќи немаше каде да оди и ние се разделивме..после 1 месец јас стапив во врска со едно момче од мојот клас..супер ни одеше во врската,единствена пречка за која се каравме беше мојот бивши ( за оној кој пишувам на почетокот од текстот)му се закани дека ако не ме остави ке има проблеми со него и се разделивме.после 6 месеци се смиривме со овој што го започнав текстот и пак многу го сакам но и тој ме сака ама неговиот татко мислам дека сака да ме раздели со она што го кажува за мене;
    -сине оставија неа она тебе не те сака ја видов вцера како се држи со друг за рака
    И тој не ми верува повеќе не ме пушта да се шетам мисли дека го варам..неможам да му докажам буквално ја загубил довербата во мене.
    ве молам дај те некој совет .
    Благодарам однапред :*

19. Feodora

Feodora Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2013
    Пораки:
    924
    Допаѓања:
    4.347
    Порано користев друг профил на фемина уште далечната 2009 година, но решив да не го користам.
    Премногу се исповедував, многу лесно можат другарките, роднините, дечкото да ме откријат....Не е дека лошо сум пишувала, но сепак фемина ми беше како личен дневник.
    Па така решив и си го направив овој профил кој би го користела само по потреба.

Ве знам скоро сите феминки посебно оние постарите кои отсекогаш сте ми биле мили и со задоволство сум ве читала.

Порано сите ми бевте исти, но сега во последно време ме кочи некоја работа.. Многу феминки ги знам од фејсбук.... Без да сакам ја открив девојката на мој близок роднина која е доста активна. Наеднаш го сменив мислењето за нејзе како личност што го имав на форумов и она мислење кое општо за нејзе го имав отсекогаш.
    Има пишувано секакви работи за него, дури и дека го изневерува.
    Не знам што да правам.
    Дали да му кажам или не е убаво да се мешам? Тие се во врска пред брак...

Јас не би сакала да се мешам меѓу нив, но прочитав многу неубави работи за неа. :?: :?:
    Совет??

20. Daydream

Daydream Популарен член

Се зачлени на:
    31 мај 2013
    Пораки:
    1.682
    Допаѓања:
    6.472
    ^ Ваквите ситуации се секогаш најкомплицирани. А твојата е уште покомплицирана заради тоа што ти не си видела со свои очи туку си ја препознала девојката на форум кој што е анонимен.

Е сега прво според мене треба да бидеш 100% ма какви 100% треба 200% да бидеш сигурна дека навистина е таа девојка која мислиш дека е.
    Второ, незнам колку си блиска со тој твој роднина, колку мислиш дека он би ти верувал, да не излезеш на крај љубоморна роднина која се обидува да им ја расипе врската. Знаеш какви се некои машки, она ако добро го истренирала да ја слуша тогаш ти можеш и слика да му однесеш како доказ он нема да верува.
    Трето, размисли убаво дали вреди. Некогаш па и не треба да го пикаме носот каде што не ни е местото ама се зависи колку си ти блиска со дечкото и дали ти е криво што го прават будала.

Јас вака би постапила, значи би кажала ама само и само ако дечкото премногу го сакам како роднина (претпоставувам дека братучед ти е), блиска сум со него, можам да направам искрен муабет, знам дека ме знае каква личност сум (дека не сум некоја расипана па да сакам да им расипам), криво ми е така да му прави итн. Секако сето ова доколку сум сигурна дека е она. Макар на крај и да не ми збори јас ќе си се осеќам дека моето сум го направила. Ама пак ќе кажам само ако сум навистина блиска со него, го осеќам како брат.
    А ако се гледаш со него еднаш во месецот па и еднаш во неделата нека биде и имате само еден општ муабет и едно обично кафе тогаш подобро ти е да си стоиш на страна.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.