Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Ми треба совет и мислење

Дискусија во 'Канта' започната од kika89, 15 декември 2009.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. planet

planet Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јули 2013
    Пораки:
    86
    Допаѓања:
    73
    барам искрено мислење дали јас грешам или тој?

Кратка и јасна ќе бидам - тој греши. И да не си ставаш в глава дека грешиш.

2. black-angel

black-angel Praefectus Vigilum Член на тимот

Се зачлени на:
    14 декември 2009
    Пораки:
    2.659
    Допаѓања:
    4.589

Све ненормално бре , све у аут отишло ! Извини вака ама овој дечко ти да не е нешо умно болен ? Ништо страшно не си рекла на човекот , да не ги заборави работите , не си му рекла дојди да ме рашчепиш ! ( пардон на израз) Ако си има вакави испади , подолго време и почесто , мој совет ти е да си расчистиш фино лепо , немаш нерви одвишок да си трошиш ! Па крај краева точна е и изреката није мене моја мама родила , да ме ти мене нервираш !

На Daydream и tessie им се допаѓа ова.
  3. tessie

tessie Форумски идол

Се зачлени на:
    11 ноември 2010
    Пораки:
    5.708
    Допаѓања:
    23.141

Јас вака да слушнам од некого, не би го удостојувала ни со муабет, туку би си заминала и не би контактирала со него одредено време. Затоа што нема ти што да иницираш муабети, тој е тој кој треба да ти објасни и да ти се извини. Од тоа што имам приметено досега, еве последно со кризата во бракот која ја имав, маживе не обожаваат да разговараат за нивната врска и разговорот не пали кај нив. Вака ќе го мачиш буквално и тој само ќе ти вика „добро, да, у реду“ или „ама и ти си крива, ме испровоцира“ и тн ...

Пробај дистанцирај се, покажи му што губи доколку те изгуби тебе, да видиш како одма цел репертоар за разговор ќе му текне ако навистина му значиш.

На Daydream му/ѝ се допаѓа ова.
  4. vice27

vice27 Активен член

Се зачлени на:
    22 декември 2012
    Пораки:
    72
    Допаѓања:
    32

ако досега не стекнал доверба во тебе нема ни да ја стекне, наискрен машки совет подобро сега да го оставиш отколку подоцна и поболно да ти биди, ваквото однесување е на незрело момче, најпрвин пробајте со пауза од најмалку две недели, ако има знаци на подобрување може да му дадеш уште една шанса, повејќето вакви врски не опстануваат само влегуваат во болка и разделба.

5. PinkGir123

PinkGir123 Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2012
    Пораки:
    1.125
    Допаѓања:
    759
    Ми треба некој да ме пресветли да чујам и 3 страна .
    Па вака , со дечко ми многу се караме а тоа се за некои обични мали грешки ,што на некој од вас сигурно и смешни ќе им стоат .
    Па еве вчера повторно се налутивме тој дојде кај мене на работа и јас го штипам по лице и врат и он не ме чепкај сега де и јас се завртев на другата страана и ништо не зборувам и тој се изнервира и си отиде . И да напоменам дека јас го барав вчера но не ми се јави . Денес пак му звонев од 3 пати еднаш се јави.
    И сега ајде како да ги решиме ваквите глупости заради кои многу се караме.
    Итно помош :)

6. kva

kva Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јули 2013
    Пораки:
    308
    Допаѓања:
    345
    Таков вокабулар за толку безначајна работа :x ?! No comment!
    Колку време сте заедно?
    Чекај,чекај, ама ова не е прво карање нели?

Имаш контрадикторна изјава, како тоа имате разбирање еден меѓу друг ама имате и многу спротивни мислења и сега “само еден пример“ ни даваш, така?
    Прочитај уште еднаш што имаш напишано!
    Очигледно ова не е прв пат! Очигледно!

Па види цуци, ти не си во брак, нели? Едно е во брак, а сосема поинаку во врска.
    Тој тебе да не те рани, да не те чува , кога ке се разболиш да не не спие по цели ноки!?

Не дека ако си во брак треба така да се однесува, ама типов ( за мој вкус)
    си дозволил многу , бре мајката. Демек ти не си к***а , ама имаш к****ско понашање!
    Ај размисли малку! Па уште и ќе му се браниш: ако сум непоштена... дрн , дрн,...
    Непоштена дека некој оставил ствари кај тебе,...

Знаеш типов или сите овци не му се наброј , или тактички уште сега си се поставува
    демек додека сте уште во врска „да се знае“ кој е кој, односно које е газда у куќа( ако е така, тогаш многу лоша форма избрал)!

Извини, мила ако звучев многу грубо, сакам само да те насочам на размислување.

7. Daydream

Daydream Популарен член

Се зачлени на:
    31 мај 2013
    Пораки:
    1.682
    Допаѓања:
    6.472
    Така е tessie кај машките нема разговор како кај нас женските. Неретко и навистина не те разбира што збориш. Имам напишано во една друга тема дека се како деца мораш да го казниш па за да сфати. Тогаш одма ќе ја сврти политиката. Само тактички му е мајката, инаку ништо. :lol:

За проблемов на devojka-28..... :x
    Искрена да бидам за ваков не вреди ни да се невираш, ниту пак да губиш време со пишување на форумов. За ваквите нема спас, колку и да се трудиш НЕМА СПАС. Во тоа сум дефинитивно убедена. Јас сум секогаш за разговор, секогаш сум за решавање на проблемот, секогаш сум за расчистување на работите ама кај ваквите е се џабе. Секогаш ќе се служи со вакви ниски напади, секогаш ти ќе биде омаловажувана, навредувана итн. Јас лично со ваков нема ни една секунда да седам, ама буквално.

Ако не сакаш да живееш под притисок, ако не сакаш да си ги преиспитуваш чекорите кои ги правиш, ако не сакаш да даваш извештаи секој ден, ако сакаш да напредуваш со животот, ако сакаш да си се градиш како личност, ако се почитуваш себеси и ако сакаш да бидеш почитувана и сакана вистински, раскини. Ако го сакаш спротивното тогаш седи си во врскава. Ама немој да се жалиш утре кога во брак нема да ти дава да работиш, кога ќе ти го мери времето од дома до продавница, кога ќе треба да го прашуваш и дали може до тоалет да одиш, кога ќе те навредува со секакви погрдни зборови или недај боже те удри. Тогаш ќе си ќутиш и ќе си трпиш.

Незнам, навистина незнам што гледате во вакви личности. Како може да ми биде убаво со некој што ме навредува и ме нарекува со секакви погрдни зборови. Почит НУЛА. И згора на сето тоа кога ќе ми речат ама он ме сака и јас него го сакам ми иде да си подповратам, баш онака... сочно. :puke:
    Немам зборови, страшно! :x

На tessie и Miss.M5 им се допаѓа ова.
  8. Cvetcinja11999

Cvetcinja11999 Активен член

Се зачлени на:
    29 јули 2013
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Здраво...Потребен ми е совет затоа си го направив профилов . Имам врска од 8 месеца, двајцата сме над 20 години. Случајно на одмор му фатив пораки на телефонот од друга женска која го повикува на секс .... Видов и други пораки од истата личност , но колку што можев да видам он немаше вратено на пораките .....Кога го прашав што бараат пораките кај него во телефонот он изреагира многу бурно што сум му чепкала во телефонот.Инаку за некои работи воврската не ми дава објаснување ми вика да не се замарам.Секогаш ми наога мани и не сум доволна добра за него,јас не сум била женската што он ја барал.Врвот на се што ми рече дека ке оди на роденден кај некоја женска ,а не ми каза кај која ни пак ми даде некое објаснување.И кога го прашував дали ме има изневерено ми рече дека ме нема и набргу ке ми дал објаснување.Инакуодамкај него дома и се е ок од таа гледна точка.Но сепонаша многу збунувачки и неможам да сватам што сака.Го сакам и сакам да сум со него но понашањето негово не го разбрам.Совет?

9. LadyFlame

LadyFlame Истакнат член

Се зачлени на:
    20 февруари 2012
    Пораки:
    658
    Допаѓања:
    339
    Типов не те сака, одма да расчистиш и да му се скараш, какво е ова однесување ти на улица божем си најдена, незнам како дозволуваш свесно некој да те гази и да си игра мајтап со тебе

10. Summerlover

Summerlover Форумски идол

Се зачлени на:
    5 август 2010
    Пораки:
    5.531
    Допаѓања:
    34.908
    Епа штом не си женската што ја тражи, тогај зашто е со тебе, а уште поточно, зашто си ти со него?

11. LittlePinky

LittlePinky Популарен член

Се зачлени на:
    8 јануари 2013
    Пораки:
    1.421
    Допаѓања:
    4.392
    Одма да го оставиш, не го заслужува твоето внимание.. чим ти вели ваква си , таква си ова она значи не те сака.. |(

12. sadgirl21

sadgirl21 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2013
    Пораки:
    7.357
    Допаѓања:
    8.482
    И самиот кажал дека не си личноста шо ја бара,а тоа подразбира не го исполнуваш..
    Зашо да се трудеш околу таква личност која не го заслужува твоето внимание? М?
    Нема многу простор за совети,кратко и јасно-прекини со таа фарса од врска додека е време :)

13. shy94

shy94 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јули 2013
    Пораки:
    20
    Допаѓања:
    7
    Zdravo ! Nova sum na forumot, imam eden mal problem .. Mi se svigja drugar na brat mi zaedno se vo band super se slozuvaat. Na nekolku svirki se poglednuvavme i mislam deka i toj cuvstvuva nesto no ne sum sigurna . Nekolku pati go fativ negoviot pogled i na poslednata svirka mi se nasmevna i nesto se poseguva koga se sretnavme, a i drugarka mi mi kaza deka me merkal celo vreme , no mislam deka od pocit sprema brat mi ne saka da prezeme nesto . Mozebi ceka na mene :/ nemame bas prilika za razgovor retko se gledame neznam sto da pravam :/ dali da go prezemam jas prviot cekor ili da cekam :/ isto taka doznav deka sakal uste nekoe vreme da e single mozebi i toa e pricinata. Da mu kazam deka mi se svigja ili da cekam ?

14. leighton23

leighton23 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 мај 2013
    Пораки:
    738
    Допаѓања:
    1.681
    За тоа кога да започне една врска нема определено време, се случува тогаш кога треба да се случи. А тоа дека сака уште малку да е сингл ми звучи како изговор, инаку тоа е менливо не е страшно. Јас мислам прва да не му пријдуваш никако. Само давај ми знаци, насмевнувај му се, посветувај му внимание, зближи се со него и тоа само од себе ќе си дојде, ќе ги сватиш неговите чувства.

15. bo...cko

bo...cko Активен член

Се зачлени на:
    1 август 2013
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    0
    ineedhelp :o

Имам 14 години,таа е година ипол,две постара од мене ^_^ се дружиме веќе 2 месеци :) едноставно се заљубив :) секогаш мислам на нејзе..неможам да спијам...блиски сме многу...најдобар другар и сум...најдобра другарка ми е...во град излегоја приказни дека сме заедно...не и смета нејзе тоа...мојата бивша ме запозна со неа  значит прашањето допрва следува...за недела дена има роденден...дали да ја поканам да излезиме сами за да и дадам поклон пошо за нејзиниот роденден ќе бидам на море и при давањето на поклонот да и кажам се што осеќам? :) дај некој подолг текст со кој би и ги открил сите чувства..иииииии предложи некое такво поклонче...слатко ^_^ :) <3 :inlove: :inlove: :inlove:

16. frutisima

frutisima Активен член

Се зачлени на:
    12 јули 2013
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    2

Можеш, добра ти е идејата но првин сигурен си дека нема да ја повредиш? .. ако мислиш дека добро ке реагира тогаш можеш да и подариш пример некое мече поголемо и да држи писменце во имаш напишано што осеќаш за неа и ке и го дадеш и ке и кажеш да прочита на глас..и гледај ја реакцијата

После исто така можеш да и купиш некоја алка и менѓуши, зависи што носи, некоја колекција и да го подариш и после во разговорот речи и не е ова единственото изненадување сакам уште нешто да ти кажам..и ке си почнеш ..

Гледај да и купиш нешто што ке и остане и да се сеќава дека и е од тебе..

А за текстот.. па можеш вака пример
    Ни јас незнам како но се случи, ти си преубаво девојче со преубави очи кое ги мами сите машки, во тие спаѓам и јас, се заљубив во тебе едноставно, мислам на тебе по цел ден и ноќ неможам да заспијам, мислам на нашата блискост постојано, постојано сакам да ти кажам што чувствувам но се плашев да не има некоја друга реакција од твоја страна но се одлучив подобро е да ти ги кажам чувствата..
    Многу ми се допаѓаш, сакам да сме нешто повеќе од другари, и двајцата знаеме колку ни добро оди блискоста, се надевам ме разбираш што сакам да кажам.. сакаш ли да бидеш со мене? :inlove:

еве нешто во тој стил, се надевам помогнав :*

На bo...cko му/ѝ се допаѓа ова.
  17. bo...cko

bo...cko Активен член

Се зачлени на:
    1 август 2013
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    0

Се плашам од нејзината реакција и случувањата потоа...

18. frutisima

frutisima Активен член

Се зачлени на:
    12 јули 2013
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    2

Епа прво прашај некоја нејзина другарка, кажи и што и спремаш и што мисли како ке рагираш, разбираш .. да не биде трогателно ептен, во негативна смисла ..

19. Stifler123

Stifler123 Активен член

Се зачлени на:
    15 септември 2012
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    2
    Женски малку се страмим, имаше овде една тема ''од машките за женските'' или така нешто беше не ме фаќајте за збори али не можам да ја најдам, па овде ќе го пишам мојот проблем, се надевам дека ќе ми помогнете :)
    Да не пишувам многу опширно како сме се фатиле и др. работи, ќе го кажем само во основа проблемот. Идам со неа веќе 2 години, ја запознав со цела моја фамилија од татко и мајка до баба и дедо, она се уште не го направила во целост тоа се знам само со мајка е, татко е малце ја негира оваа врска поради тоа што мисли ќерка му ќе заглави ќе плаче цел живот итн. Што да напраеме што треба да напрам за татко е да им друга слика за мене и за нашата врска во целост :$

20. sadgirl21

sadgirl21 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2013
    Пораки:
    7.357
    Допаѓања:
    8.482
    А да те прашам,татко и има повод за таквото негативно мислење?М?Така сам од себе да си помисле нешто :?: ..некако сомнително е,мора да има повод човекот за тоа..
    Нема простор многу што да направиш,за да смениш нечие мислење,посебно ако станува збор за родител.
    Да не си ти од оние bad boys по градот,па затоа не си му симпатичен на човекот :P
    Ќе се трудеш,друго чаре нема,во смисла гледам 20 год си,значи може да најдеш раб за преку летото(да му дадеш до знаење дека си вреден,одговорен,самостоен),кога ќе одеш кај неа на гости,ќе бидеш културен,насмеан,опуштен,ќе знаеш да се пошегуваш... :D

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.