Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Ми треба совет и мислење

Дискусија во 'Канта' започната од kika89, 15 декември 2009.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Mistery

Mistery Истакнат член

Се зачлени на:
    3 декември 2010
    Пораки:
    767
    Допаѓања:
    1.626
    Ако чувствуваш нешто кон дечкото, ако сакаш да сте заедно дај му шанса....Незнам колкав е бил прозорецот односно периодот кога сте биле раскинати за да он се смува со друга...Како и да е, не му е тоа некакво оправдување, но истовремено и не треба да го толку многу обвинуваш....Сте биле раскинати....Друга ми е поентата....Ако сакаш да си со него, кога ќе се видите, напрајте сериозен муабет, ставете ги сите карти на маса, ако ти смета нешто кажи му директно во тој момент, ако му смета нешто нека ти каже уште тогаш, извадете се на маса и решете...Така ќе сте на чисто, ќе знаете што е како е за после да не дојде до забуна пак !!!

гуд лак

На angel92 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. najubava2010

najubava2010 Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2010
    Пораки:
    1.619
    Допаѓања:
    4.653
    Ангел92 да те прашам по колку години имате вие двајца???
    На профил ти пишува дека имаш 18 но искрено по тоа низ што поминала вашата „врска“ не ми е веродостојно, ова вакво понашање ме асоцира на моето понашање кога бев во цутот на пубертетот и имав 15/6 години. Тогаш само ги броевме месеците за да имаме што е можно подолга врска а секој викенд раскинуваме за да се муваме со други.После тоа караница и во понеделник пак за рака цело школо да види дека се сакаме и не раскинуваме :rofl:
    Но ајде така ви одговара, така си правите :?: јас би ти кажала дека ако ти сакаш долга и квалитетна врска тој момак не е за тебе, зошто секоја караница не треба да значи и раскинување(има цела тема за ова, прочепкај малце). Врската треба да биде стабилна, и да имате доверба и разбирање, не е доволно само да сакаш да бидеш со некој, треба многу повеќе.
    Утре фино лепо разговарајте и види дали тој е доволно зрел за врска ако не е, како што и ми изгледа останете на мување, зарем мора да идете. Едноставно е дека тој момак не ти е компактибилен за да ти биде партнер односно да бидете во врска, сигурно постои причина за вашето раскинување и првиот и вториот и третиот пат :|

Со среќа утре :hai:

На GeorGinnA и angel92 им се допаѓа ова.
  3. sonuvacka

sonuvacka Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јуни 2010
    Пораки:
    130
    Допаѓања:
    34
    ангел92 па вас веќе не ви тргнало , кога 2 пати сте раскинале верувај ке има и 3пат сигурно, па сега тоа земи го во предвид спремна ако тоа ти е ок , смири се
    и да во право , тој не те деградира со мувањето зошто во тој момент вие не сте биле заедно, за тоа нема врска, можеби вие немало никогаш да се смирите од кај знае тој

4. baby.90

baby.90 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 февруари 2011
    Пораки:
    457
    Допаѓања:
    197
    значи ако сакаш и понатака да си ги кинеш живците со типот, продолжи да бидеш со него.
    Мене ми се случи на почетокот на врската истото и седнав да разговарам со дечко ми и му кажав, немам намера за секоја ситница да се расправам и да се тресам дали ке раскинеме или не. Расправии има секогаш ама неможе поради една глупава расправија да раскинуваме постојано. Јас му викав вака, ако сега после секоја караница обична сакаш да раскинеме, што ќе се случува утре кога ке имаме деца???? ке се скараме и ке ме однесеш кај моите со се децата???? му светна сијаличката после извесно време и се смени :) :) :) пу пу пу да не го урочам :)

5. angel92

angel92 Популарен член

Се зачлени на:
    10 февруари 2011
    Пораки:
    1.957
    Допаѓања:
    4.675
    Разговорот заврши. Време е за оделување. Фала ви феминки :*

6. baby.90

baby.90 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 февруари 2011
    Пораки:
    457
    Допаѓања:
    197
    Ич да не се секираш. Јас и дечко ми почнавме за озбилно, затоа го правев тој муабет. Ама ти ако не си мн мн за озбилна врска, батали и не се замарај. Позз

На angel92 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. ma4e-94

ma4e-94 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јануари 2011
    Пораки:
    128
    Допаѓања:
    42
    девојки помогнете ми....
    јас никако да го решам мојот проблем....
    со мојот дечко се договоривме да разговараме во саботата и да видиме сто ке биде со нашата врска...
    кога пишувавме цело време на фб зборуваше како да не сака да биде крај...кога ми се јави зборуваше како да му е зал и мило и нежно...како да не сака да ме загуби...
    но јас му велев дека најдобро за нас ке биде да е крај...(навистина ми е тешко кога ке се сетам на се сто ми кажа кога зборувавме претходната недела и за се сто ми кажа тогаш,и никако да поминам преку тоа)
    незнам сто да правам.....да заврши се или сто да направам (знам само дека сега во моментот не сакам да бидам со него но ако ставам крај не сакам да се каам)....сто да направам??????
    размислувам да речам некој месец да не сме заедно и да видиме самите како ке ни биде да не сме заедно...но...незнам дали ке биде добро тоа?
    помогнете ми само плачам незнам сто да правам (тешко ми доаѓа кога ми текне дека повеке нема да сме заедно,но и тешко ми е кога ке се сетам на сите работи)

девојки сакам да слушнам ваше мислење!
    сакам да излегнам од ова...узасно тешко ми е
    ;( ;( ;( ;( ;( :@ :@ ;(

8. Mistery

Mistery Истакнат член

Се зачлени на:
    3 декември 2010
    Пораки:
    767
    Допаѓања:
    1.626
    Значи сакаш да си со него, но истовремено и несакаш да си со него заради некои работи што се случиле....Но и покрај тие работи ти сакаш да видеш како ќе ти е да си сама па да му речеш да не сте заедно некој месец.....Со други зборови сакаш да го држиш на лагер така? Он да ти тука у секое време а ти да си тераш како што сакаш.....Епа ма4е не верувам дека тоа ќе ти успее освен ако дечкото е идиот да се согласи на такво нешто....Те моли кој знае што прави, ти кажал дека не сака да те изгуби, ти си му кажала дека не сакаш да сте заедно и сега сакаш пак да го имаш до тебе. Најдобро е за тебе да се одлучиш што сакаш-брзо да се одлучиш што сакаш...Дали сакаш да си со него, или сакаш да си сама....зашто вака на него ќе му даваш лажна надеж за да после на крајот го повредиш уште повеќе....Тоа е мислам она што е етички правилно да го направиш.....Нормално немора да го направиш тоа и може пак да му го кажеш истото....Али јас би те советувал да се одлучиш што сакаш....Сакаш да сте заедно или не, и да се држиш до својата одлука....На крај крајот не е само он....Нормално ќе ви биде тешко и на двајцата на почеток, но верувај секој има барем еднаш поминато преку тоа ако не и многу полошо па пак наоѓаат некој со кој се среќни....Затоа среди си ги мислите, среди се психички, разгледај ги сите можни опции, одлучи се и кажи му

гуд лак

9. GeorGinnA

GeorGinnA Популарен член

Се зачлени на:
    20 октомври 2010
    Пораки:
    667
    Допаѓања:
    2.008
    ^^ Абе Мистери јес да си машко, ама си утнал у проценката.

Девојката е луда по дечко и, само свесна е дека ако падне на неговите венесечачки муабети, може да направи голема грешка. Да скратам, го сака, сака да биде со него ама разумот и кажува дека не треба!

Девојчето се што чека е некој да и рече, па гледаш дека он те моли, си ја сфатил грешката...бла бла и да си потврди дека е спремна да му притрча у прегратка.

Ама сепак јас не би играла така, ама јас....

На Mistery му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Trendafilka

Trendafilka Форумски идол

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    5.941
    Допаѓања:
    27.602
    Абре не дека некому му е гајле...
    И не дека ова мое мислње нема да оди наскоро во канта...
    Ама треба да се забрани да се делат љубовни совети на малолетни момиња...
    |(

На najubava2010 и GeorGinnA им се допаѓа ова.
  11. sesilija

sesilija Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    4.177
    Допаѓања:
    13.280
    Тренди, да се надоврзам, бараат потврда, а не совет, а ако не ја добијат тогаш следат обвинувања од типот- Па што знаеш ти? :devil:

Тоа е |(

На najubava2010, Trendafilka и GeorGinnA им се допаѓа ова.
  12. Phyramide

Phyramide Популарен член

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    3.009
    Допаѓања:
    14.816
    Се е во ред девојки, се согласувам со вас двете (Сеси и Трендафилка), а и ние даваме совети од наш повозрасен аспект и потоа роламе со очињата признајте |( ;)

Ама мене ќе ми беше посимпатично да побараше некое 14 годишно девојче совет во стилот - завчера бевме на сладолед, и од тогаш ме игнорира. Да му дадам да ме залапа или не?

А ова, па фејсбуци, па ми пишал на Скајп, па не ми одговара 5 минути откако јас ќе му пишам, ме поукнал, не ме поукнал, ми лајкнал фотка и слични тракатанци, се ми е некако туѓо. Не ни имам воља да давам совет искрено :|

No hard feelings девојчиња.

На bittersweet, najubava2010, FBI и 3 други им се допаѓа ова.
  13. manutdwomen

manutdwomen Истакнат член

Се зачлени на:
    9 февруари 2011
    Пораки:
    50
    Допаѓања:
    9
    Девојко,остави тој фејсбук и мобилен телефон,разговарај со него очи во очи и ке дознаеш дали е искрен и дали навистина сака да се смирите или не....Не,не велам дека типот си игра со тебе но моментот е очи во очи а не да чатате цело време кога можете да разговарате лично.Така подобро ке ги разјасните работите мегу вас а и ако откриеш дека е искрен зошто а не му дадеш уште една шанса?

Phyramide во право си,денес девојките се премногу затворени во тој интернет свет и мислат дека ако си чатат со некој онлајн секој ден без да го знаеш навистина мислат дека се заљубени.

14. sweety90

sweety90 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 октомври 2010
    Пораки:
    182
    Допаѓања:
    224
    Девојки здраво :) ...Пред 4 месеци си фатив дечко и сега пред две три недели цимерката моја со која што живеам година ипол, почна да ми се меша у врската, почна да ми кажува дека тој не бил за мене, дека тој бил само со мене од корист, дека неговата цел било само да ме ожени мене и некои слични работ...ве молам за ваше мислење и ваш совет. Позз

15. ma4o4female

ma4o4female Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2009
    Пораки:
    482
    Допаѓања:
    352
    На твојата другарка само :!: Нејзината реакција е очекувана. Сега не е таа на која и кажуваш се туку тоа е дечко ти. Таа се чувствува запоставена. Решение е кога ќе ти пререче пак, ќе ја прашаш зошто така мисли? Која е причината за таа така да зборува? Разговор е единствено решение. Држи ја до тебе другарка ти бидејќи таа ќе ти биде деверуша :lol:

16. najubava2010

najubava2010 Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2010
    Пораки:
    1.619
    Допаѓања:
    4.653
    А да си поразговараш ти со цимирката искрено и отворено, која е причината за таа така да мисли?
    Можеби девојката има право, можеби не, не велам ништо но сигурно можеш да поразговараш и да и објасниш дека тоа е сепак твој живот и твој дечко.
    Не мора да значи дека е љубоморна можеби има добра причина поради која таа така зборува, а можеби и пречи што сега твоето внимание му го посветуваш на некој друг, затоа најдобро би било искрено како другарки да си поразговарате.

И во потполност се согласувам со Трендафилка, Сесилија и Пирамит дека некои девојчиња кои незнаат како да постапат не знаат да сфатат дека ние овде ги советуваме онака како што ние сметме дека е најдобро да се постапи во некоја ситуација. Девојчиња од 14-5 години бараат совети и зборуваат за врски од по година, две па јас на нивни години уште симпатии имав и правев споменари а не дечко и долга врска.
    Се во свое време цурици, ќе дојде и тоа време кога ќе имате сериозни врски сега уживјте во тинејџерскитте години максимално...

17. nedzma

nedzma Истакнат член

Се зачлени на:
    1 октомври 2010
    Пораки:
    688
    Допаѓања:
    192
    И допира до тебе нешто од тоа што таа го кажува? Пуста љубомора, ништо друго! Не се замарај и не ја прашувај зошто така мисли и не знам што нека не те интересира воопшто само кажи и дека тоа си е твој живот и дека ти си доволно голема и паметна за да приметиш дали некој иде со тебе од корист само. :)

18. Faline

Faline Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2011
    Пораки:
    682
    Допаѓања:
    549
    Вака дечко ми секогаш успева за што и да се работи да биде на крајот во право е овде се појавува и проблемот :( па се осмели и да ми каже како не сум сфатила до сега дека тој секогаш е во право и никогаш јас нема да бидам...што да праваам и за се што ќе кажам нему тоа му звучи глупо,секогаш надополнува и кога се обидувам да се спротивставам секогаш пак е во правооо....помагајте девојкиии ;(

19. julie77

julie77 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2010
    Пораки:
    5.566
    Допаѓања:
    20.053
    Заврши со него...ете толку.

На LivingGlam му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Mistery

Mistery Истакнат член

Се зачлени на:
    3 декември 2010
    Пораки:
    767
    Допаѓања:
    1.626
    Клоцата у гз и ај нзадравје....И речи му на крај......... Во право си !!! ;)

На LivingGlam и Hipica им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.