Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Ми треба совет и мислење

Дискусија во 'Канта' започната од kika89, 15 декември 2009.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. jovanovska94

jovanovska94 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2013
    Пораки:
    1.109
    Допаѓања:
    3.804
    Баш незгодна ситуација... Можеш да седнеш и отворено да зборуваш со татко ти, едноставно кажи му дека ги завршуваш сите работи кои тој очекува да ги завршиш, кажи му дека си млада и дека сакаш да имаш свој живот со тоа момче... Би требало да те разбере како родител и како што велиш дека е супер татко :)

На n.a.t.y му/ѝ се допаѓа ова.
  2. jovanovska94

jovanovska94 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2013
    Пораки:
    1.109
    Допаѓања:
    3.804
    Па можам да кажам дека 2 годишна врска, во која се е во ред, не е за запоставување... За да бидеш со некој толку време сигурно има повеќе причини од кои и тоа дека се сакате и ви е убаво заедно... Одговорот на твоите прашања е затоа што тој дечко е несигурен во себе и и се пушта на девојка која јасно нагласила дека има дечко... Сега ти е интересно бидејќи тој е симпатичен, ова за тебе е ново, во врска си подолго време и убаво се чувствуваш додека флертуваш со друг... Мој совет ти е сето ова да остане на еден обичен флерт, кој сите ние го имаме, без скриени мотиви, чисто онака, да се почуствувани посакувани повторно :) ;)

3. sadgirl21

sadgirl21 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2013
    Пораки:
    7.357
    Допаѓања:
    8.482

Немој да си фрлеш 2 години од врската во вода.За џабе.
    Тоа е само моментална симпатија,ќе помине ;)

4. sadgirl21

sadgirl21 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2013
    Пораки:
    7.357
    Допаѓања:
    8.482
    Здравоо :)
    Ми треба совети и мислење девојки(па и момци).Инаку станува збор за банална ситуација,ама сепак да прашам и за други мислења.
    Значи сестрата на дечко ми,излегува подолго време со едно момче,ама не се во врска.Барем тој не бил иницијатор за тоа.А таа е премногу заљубена.
    Е сега тој дечкото знам од претходно,излегуваше со моја другарка.И баш денеска приметив дека константно и лајкнува слики по фб..
    Не би сакала таа(сестра му на дечкото) да биде повредена или сл.
    Прашањето ми е,дали во ваква ситуација би кажале на дечко ви или би преќутале како да не сте приметиле?
    Ви благодарам однапред :)

5. newring86

newring86 Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2009
    Пораки:
    678
    Допаѓања:
    885
    Ја на твое место не би се мешала. Тие душебрижниците секогаш се погрешно сфатени.

На Monika.J му/ѝ се допаѓа ова.
  6. fox.megan

fox.megan Истакнат член

Се зачлени на:
    7 март 2013
    Пораки:
    92
    Допаѓања:
    85
    И јас мислам дека е најдобро да не се мешаш. Најдобро ќе биде така.

7. hermosa

hermosa Популарен член

Се зачлени на:
    7 декември 2011
    Пораки:
    3.645
    Допаѓања:
    9.177
    Aко не друго,барем на другарка ти кажи и што се случува,барем биди фер другарка,тоа зборува убаво за тебе што несакаш да биде повредена сестрата на дечко ти но нејзе подобро не и кажувај ништо може погрешно да бидеш сфатена и што и да се случи тебе да те обвини ти зборувам сум искусила на своја кожа излегуваш како да си натрапник,сепак секој да си го гледа во својот живот што и како прави.Tаа е сестра на дечко ти и може за вакви работи и врската ваша да ја расипе,мој совет држи се настрана .

8. Agawa

Agawa Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јули 2013
    Пораки:
    226
    Допаѓања:
    280
    Подобро е да не им се мешаш зошто ти сакаш да кажеш едно, останатите сфаќаат друго, а на сосема трет несоодветен начин се толкува.

9. sweetyB

sweetyB Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2013
    Пораки:
    131
    Допаѓања:
    79
    Драги мои, би сакала од вас да ми дадете ваше мислење, совет за мојата ситуација..
    Во врска сум веќе три месеци (знам не е многу), претходно бев во врска од 2 години, каде што тогашниот дечко ме искористуваше на секој начин. Дечкото со кој сега сум во врска, напочетокот ме гледаше како капка вода во дланката.. Секогаш ми велеше дека јас сум неговата женска верзија. На почетокот јас го гледав само како другар, воопшто не го сакав, но секој поминат ден со него си го правеше своето. Го засакав и тоа многу.. Така поминаа 2 месеца, и тој замина во Италија кај неговите.. Секој ден поминат без него, пеколно ме болеше.. Дури на календарот секој поминат ден го прецртував и броев уште колку малку има.. Се беше океј.. Се додека не се врати.. Сега кога е тука, тој е друга личност.. Веќе нема време за мене и тука почнаа караниците, љубомора од моја страна.. Оваа недела додека е тука, ми е пеколна.. Пред некоја вечер зборувавме на телефон, и ми кажа да не се надевам на долга врска, ми кажа дека има големи веројатности да раскинеме во иднина, кога го прашав за причината ми рече дека животот би бил причина.. Тоа што ми го кажа е многу поинакво од тоа што ми го велеше пред да отиде во Италија. Ми кажа дека тоа што ми го зборува е само реалност, дека на тој начин ме подготвува доколку се случи тоа раскинување.. Јас за прв пат се чувствував сакана.. Не знам како да го сфатам ова, не знам како дасе однесувам сега.. Ми треба ваше мислење, совет.. Дали далечината си го направи своето, или пак (јас мислам) му треба слобода да излегува со други..
    Знам дека ова што го напишав е долго, но сепак ќе ве замолам за внимание. БЛАГОДАРАМ!

10. babaDara

babaDara Популарен член

Се зачлени на:
    4 март 2011
    Пораки:
    515
    Допаѓања:
    622
    Мое мислење е дека додека бил тука во Македонија му било убаво со тебе и тоа што ти го кажал навистина го чувствувал. Кога веќе заминал за Италија почнала да му ,,смета,, оддалеченоста ( сега не знам колку време е таму, колку е тука ) и сфатил дека нема да биде океј. Не поради него само туку и поради себе. Сепак кога ќе оди таму ќе мисли на тебе односно што ти правиш тука, дали си му верна и слично а оддалеченоста си го прави своето. тој таму ( можеби не во првиот момент ) но подоцна ќе му здосади ,,мрежната врска,, и ќе посака да искочи со другарите а со искачањето сепак доаѓаат и девојките. Истото ќе се случи и со тебе. Ако навистина сакаше да искача со други тука ќе ти кажеше такво нешто. Пиши ни повеќе информации за да можеме поблиску да се доближиме до проблемот. Поздрав мила. :) :) :) :)

11. sweetyB

sweetyB Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2013
    Пораки:
    131
    Допаѓања:
    79
    Само преку летото оди во Италија, инаку е во Македонија, бидејќи студира тука.. Меѓутоа не сме од исто место, но пред да отиде во таму, јас секој викенд бев кај него, седев по три дена, излегувавме, постојано бевме заедно.. А во неговото друштво девојки нема, кога идев таму ја бев единственото девојче со нив.. Не знам дали ќе ми верувате, но тогаш ги броеше деновите кога повторно ќе ме види, сега како да му е сеедно.. Да, сум верна.. Ме болење многу тој разговор.. затоа што знам каков е..Можеби треба повторно да поминем некое време заедно, за да пак види како е кога сме заедно.. Откако е дојден само еднаш го видов, сега во среда пак..

12. Draganche

Draganche Активен член

Се зачлени на:
    24 август 2013
    Пораки:
    50
    Допаѓања:
    17
    Девојки ми треба ваша помош. Идам со дечко ми више 2години и 6месеца. Но оваа наша врска почна со мн проблеми од страна на неговите. Но се реши и се избори за мене секој ден ми кажува колку ме сака и сл. Но овој последен период е мн ладен, сака да биде само со друштво а коа ќе седиме заедно мора за нешто да се рчнеме и испокараме. Се понаша мн ладно. Праевме муабет и ми рече дека сака да му оставам простор да размисли дали да продолжиме или не. По две недели ми кажа дека несакал више да има врска дека му било некако загушливо во врска. И дека сака да се гледаме нејќе да ме изгуби сака да биде со мене, но овој период не му требала женска сакал малку да олади и да биде со друштво. Ова исто така се дешаваше два пати во цела врска ќе раскинеме, потоа пак ќе се слушнеме само ради тоа што он неможе да заспие ако не ми се јави. Па ќе се гледаме скоро секој ден и он станува се подобар и подобар тоа трае само 1месец највише до 2ва и пак ќе бидеме во врска. Незнам што да праам да се тргнам ли некој период од него да оставам да се оади со мисли и се или да продолжам да се гледам иако не сме у врска.. сакам помош од вас ваше мислење мн ми треба .. А мн го сакам и неможам без него а знам дека и он ме сака, само незнам зашто вака се дешава на моменти со него. Фала однапред :D

13. diamonds.in.the.sky

diamonds.in.the.sky Истакнат член

Се зачлени на:
    15 октомври 2012
    Пораки:
    217
    Допаѓања:
    196
    te saka, ama ima problemi od strana...razgovarajte oci vo oci, ama onaka dlaboko prodni vo negovata dusa, potseti go na vasite pocetoci, i ke vidis..

14. Draganche

Draganche Активен член

Се зачлени на:
    24 август 2013
    Пораки:
    50
    Допаѓања:
    17
    Го напраив тоа пред да го пишам ова на форумот и ми кажа дека мн сакал и мн му било убаво коа седи со мене дека со неговите мн мн не се замара и дека му е како од едно уво да влегло а од друго да излегло. но дека сака овој период да не сме у врска сакал да биде малку повеќе со другарите за да го излади мозокот од се. Но ипак се праи за мене ме штити ме чува ме пази коа сум со него. сака да знае кај ќе идам и кога со кој. ми рече дека ќе биде се океј но сеа овој период нејќел да ме лаже и да ми дава лазна надеж со тоа што ќе се вади со нешто дека немоше да седи со мене. незнам дали да се отргнам од него малку да му дадам малку простор да не го гушам бидејќи јас си знам по неколку пати да му се јавувам на ден. и сеа се договоривме да му се јавувам еднаш и он мене коа ќе легне да спие затоа што неможе да заспие ако не ми се јави. :$ иначе следен пат ќе правам муабет и ќе се вратам на почетокот на врската. но дали да се одалечам малку?

15. dimdim

dimdim Истакнат член

Се зачлени на:
    24 август 2011
    Пораки:
    106
    Допаѓања:
    121
    Moe mislenje e deka sekoj sam ke proceni dali vredi, bi uspealo da se bide vo vrska so nekogo ili ne, normalno mozebi ke bides zaljuben vo nekogo i ke imate dosta dolgi godini fenomenalna vrska no vo eden moment seto ta ke go zmena od x pricini i tolku i toa ne znaci deka ne te ceka nesto podobro vo zivotot ispolnet so poubavi i posrekni momenti se vo zivotot e iskustvo a uste poubavo e koga iskustvoto e prijatno, ispolneto so ubavi momenti, a i mnogu nesta vo zivotot se zaboravaat i bledeat isto ko slika ko kniga koja so godini mozebi nema da prepoznaes sto imalo na slikata i koj e naslovot na knigata bez ogled kolku bila ubava taka e i so zivotot

16. Draganche

Draganche Активен член

Се зачлени на:
    24 август 2013
    Пораки:
    50
    Допаѓања:
    17
    да тоа е точно во животот секое искуство е мн важно. иако тоа може да биде и добро и лошо. но сепак јас незнам што да праам во оваа ситуација и затоа ви се обратив вас зенски за совет. дали да го оставам малку настрана, дали да прекинам се што сме имале или нешто друго :worried:

17. sadgirl21

sadgirl21 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2013
    Пораки:
    7.357
    Допаѓања:
    8.482
    Прпблемот е што јас веќе со таа другарка не комуницирам подолго време..
    Како и да е,нема да се мешам јас,од причина што лошо ќе ме разберат.
    Ќе си ќутам,па каков ќе биде исходо,ќе видиме..

18. sadgirl21

sadgirl21 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2013
    Пораки:
    7.357
    Допаѓања:
    8.482
    Семејството секогаш е на прво место,и колку и да ти кажува дека немат влијание нивните зборови,свесен е дека не е така..
    Прашањето ми е,зашо неговите правеле проблеми?

19. Draganche

Draganche Активен член

Се зачлени на:
    24 август 2013
    Пораки:
    50
    Допаѓања:
    17
    заради тоа што он има брат постар 3ри години има женска со која е од 2ра година. да не бил он само со една женска јас сум била мн пониска од него бидејќи е 15-20 сантима повисок од мене.. но веќе тој проблем го нема више . го имаше на почетокот од врската првите 7-8месеца но сеа више ништо не зборат.

20. sadgirl21

sadgirl21 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2013
    Пораки:
    7.357
    Допаѓања:
    8.482
    До толку ли родителите се деталисти :^)
    Што знам,долг период сте во врска,би требало до сега да го запознаеш неговото однесување,како реагира на моменти,поради што го менува своето расположение и сл.Најдобро е да се одалечеш некое време.Да му дадеш нему,и на на себе да си дадеш време,да видете какви ви се чувствата и дали би продолжиле-или веќе врската ви е сведена на навика.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.