Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Ми треба совет и мислење

Дискусија во 'Канта' започната од kika89, 15 декември 2009.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. dushiche

dushiche Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2013
    Пораки:
    826
    Допаѓања:
    602
    А имате односи или само тоа колку тој да се на некој начин задоволи??

2. sweetyB

sweetyB Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2013
    Пораки:
    131
    Допаѓања:
    79
    Драги мои, би сакала од вас да ми дадете ваше мислење, совет за мојата ситуација..
    Во врска сум веќе три месеци (знам не е многу), претходно бев во врска од 2 години, каде што тогашниот дечко ме искористуваше на секој начин. Дечкото со кој сега сум во врска, напочетокот ме гледаше како капка вода во дланката.. Секогаш ми велеше дека јас сум неговата женска верзија. На почетокот јас го гледав само како другар, воопшто не го сакав, но секој поминат ден со него си го правеше своето. Го засакав и тоа многу.. Така поминаа 2 месеца, и тој замина во Италија кај неговите.. Секој ден поминат без него, пеколно ме болеше.. Дури на календарот секој поминат ден го прецртував и броев уште колку малку има.. Се беше океј.. Се додека не се врати.. Сега кога е тука, тој е друга личност.. Веќе нема време за мене и тука почнаа караниците, љубомора од моја страна.. Оваа недела додека е тука, ми е пеколна.. Пред некоја вечер зборувавме на телефон, и ми кажа да не се надевам на долга врска, ми кажа дека има големи веројатности да раскинеме во иднина, кога го прашав за причината ми рече дека животот би бил причина.. Тоа што ми го кажа е многу поинакво од тоа што ми го велеше пред да отиде во Италија. Ми кажа дека тоа што ми го зборува е само реалност, дека на тој начин ме подготвува доколку се случи тоа раскинување.. Јас за прв пат се чувствував сакана.. Не знам како да го сфатам ова, не знам како дасе однесувам сега.. Ми треба ваше мислење, совет.. Дали далечината си го направи своето, или пак (јас мислам) му треба слобода да излегува со други..
    Знам дека ова што го напишав е долго, но сепак ќе ве замолам за внимание. БЛАГОДАРАМ!

3. dushiche

dushiche Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2013
    Пораки:
    826
    Допаѓања:
    602

Ти ја имаш прекитано својата врска поради овој дечко?? И сега сте заедно 3 месеци? Не секоја врска успева на далечина, и не секоја среќа се гради врз лаги. Ако со овој дечко го имаш изневерено предходниот после 2 години, верувам дека и тоа може да е проблем поради што тој сега очекува ако се појави некој друг можеш лесно да го изневериш.

4. sadgirl21

sadgirl21 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2013
    Пораки:
    7.357
    Допаѓања:
    8.482
    [/spoiler

Идеме али само 1 месец.[/quote][/quote]

И што зборува тоа за тебе?

5. leighton23

leighton23 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 мај 2013
    Пораки:
    738
    Допаѓања:
    1.681

Колку и да ја бараш вистинската причина можеби никогаш и нема да ја најдеш. Луѓето се менуваат или подоцна го покажуваат своето вистинско лице. Е сега тоа е твојот проблем да си објасниш зошто се променил. Не мачи се залудно вистинскиот одговор можеби никогаш нема да го најдеш. Сега ти живееш со страв дека секој момент може да ти раскине. Сигурно ти е многу тешко, на некој начин можам да разберам, но ти најдобро си знаеш како ти е. Ти го кажав моето мислење во врска со ова, сега да ти го кажам и мојот совет. Мислам дека треба да седнеш да разговараш со него и да го прашаш дали те сака и дали сака да продолжи со тебе. Да му кажеш дека неможеш да живееш со страв дека ќе го изгубиш. Доколку добиеш позитивен одговор дека те сака и се тоа, кажи му да се промени и да ти го посветува вниманието кое го заслужуваш. Доколку несака да продолжи со тебе, прекина ја таа врска. Сигурно ќе ти е тешко, но како што ти рекол тој да не очекуваш долга врска значи еден ден ќе пукне. Мислам дека е подобро сега да го сториш тоа отколку подоцна, бидејки ем ќе ти биде тешко периодот иако ќе бидеш со него, ем ќе си имаш свои надежи дека и можеш повеќе да се приврзаш за него и подоцна повеќе да ти биде тешко.

6. sweetyB

sweetyB Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2013
    Пораки:
    131
    Допаѓања:
    79
    не ја прекинав заради овој дечко, тогаш не го ни знаев... со бевшиот раскинав во февруари, со овој сум од мај..

7. dushiche

dushiche Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2013
    Пораки:
    826
    Допаѓања:
    602
    Во ред де.. само прашав, ти ги пролистав мислењата и затоа прашав.
    Кратко сте заедно, ако оди оди ако не најдобро е да прекинеш, немаш потреба толку да размислуваш. Прави муабет со него и најдобро ќе видиш во што е проблемот.

8. Savana93

Savana93 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2013
    Пораки:
    162
    Допаѓања:
    159
    Раскини, пред да бидеш откачена. Типот кој те гледал како на дланка сигурно немал излезено од границите на нашата мала државичка во која секој бара спас во секој. Кога излегол и видел каков е светот сигурно се заслепил од лудилото кое може да му ги овозможи таквиот живот, пари, gold diggers итн.. но сепак во темнината не се гледаат светливите коли ;) запамти го ова како борба која си ја преживеала и биди горда што си се извлеква посилна од новото искуство. А кретенот ќе падне во само создадената кал.

9. abc1234

abc1234 Популарен член

Се зачлени на:
    12 март 2013
    Пораки:
    703
    Допаѓања:
    1.636
    Незнам како да ви го објаснам мојот проблем ...

Имам 2 годишна врска.Од убаво по убаво ми е.Немам проблеми.Нема љубомора.Нема караници.

Но сепак имам еден проблем.
    Висока сум 165 имам околу 70кг.и малку сум пополничка.Не сум дебела.Во последно време тој постојано ми збори за мојата тежина.Денес дури и ми се закани дека треба да прекинеме.Што да правам...?
    Советувајте ме ве молам

10. mila89

mila89 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 декември 2009
    Пораки:
    925
    Допаѓања:
    890
    Не е во ред да ти се заканува дека ќе прекинете заради ова, ниту пак треба тоа толку да му значи ако стварно те сака.
    А дали ти ја имаше истата тежина кога почнавте да се гледате, или со тек на време си се здебелила? Ако е второто, тогаш можеби стварно му смета промената, макар што не е изговор вака да се понаша до тој степен да ти се заканува.
    Јас да сум на твое место би се навредила искрено, ама би се сменила ако стварно сметам дека можам да изгледам подобро.
    Ама ако ти си задоволна со твојот изглед, воопшто не се замарај, и кажи му го тоа па шо сака нека праве после

11. jovanovska94

jovanovska94 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2013
    Пораки:
    1.109
    Допаѓања:
    3.804
    Ти се заканил дека сакаа да ти раскине поради твојата тежина??? А две години сте заедно??? Како тоа претходно не му сметале твоите 70 кг. а сега му сметаат???

12. dushiche

dushiche Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2013
    Пораки:
    826
    Допаѓања:
    602
    Можеби проблемот не е во килограмите туку во него, можеби незнае како да ти раскине па се вади со твојата тежина.
    Најдобро е да не му обрнуваш многу внимание околу тоа, ако вистински те сака ке те прифати и со 100 килограми ако ти сакаш да ослабнеш ке те подржува а доколку сакаш таква да си повторно ке те подржува.
    Прави муабет со него, нека ти каже отворено дали вистина е проблемот во килограмите ако е така не ти е потребен. Вистински маж ќе те сака каква и да си.

На SparkyAngel му/ѝ се допаѓа ова.
  13. SnowWhite8

SnowWhite8 Популарен член

Се зачлени на:
    26 јули 2012
    Пораки:
    1.275
    Допаѓања:
    1.620
    Мојот проблем не е љубовен незнаев каде да го напишам. Сега матурирав и имам една другарка во Штип учи и може таа се да ми обезбеди и цимерки д ами најде и се и материјали пошто таа е подолго време таму. А моите ме тераат пак вонредно да се запишам како прво многу сум пробирлива за храна а во друг град немам живено до сега незнам како ќе биде и они се грижат. Навистина нема што да правам. А вонредно пак знам дека е потешко за испити ама сепак во мој град ке сум. Незнам кој студира во Штип нека микаже некој совет јас веќе незнам што да мислам.

14. Malena85

Malena85 Активен член

Се зачлени на:
    8 август 2013
    Пораки:
    50
    Допаѓања:
    32
    Мој совет е да се пробаш редовно,а потоа ако нешто не е ок можеш во било кое време да се префрлиш вонредно.Иначе тоа дека си пребирлива за храна(ова го потенцира како којзнае каков хендикеп и ми созвуче мало разгалено девојче) не е никакво оправдување да не се посветиш на факултетот и на уживањето во студентскиот живот.Значи ако е дотолку тоа проблем научи да го готвиш тоа што сакаш да го јадеш.А во тоа дека никогаш не си живеела во друг град не си само ти,сигурно и 99% од твоите врсници не живееле ама за сее има прв пат а и не одиш надвор од Мк па така трагично да го сваќаш.Преку викенди пак ќе си дома,а запознавањето,дружењето и сите лудории кои те чекаат се голем плус на тоа дека и факсот ќе ти биде полесен ако си редовна.И уште еден совет:секогаш гледај ги позитивните страни на работите(а не вакви безвезни ситници),зграпчи сее што ти пружа животот и уживај во тие моменти....поздрав

На Hipica, SnowWhite8 и Elena69221 им се допаѓа ова.
  15. SnowWhite8

SnowWhite8 Популарен член

Се зачлени на:
    26 јули 2012
    Пораки:
    1.275
    Допаѓања:
    1.620
    И никогаш не сум се одделила од моите. Со мајка ми сум посебно блиска.. Но ќе пробам.

16. Hipica

Hipica Форумски идол

Се зачлени на:
    31 декември 2009
    Пораки:
    14.369
    Допаѓања:
    14.821
    ^ Абе ајде, ни прва ни последна не си ;)
    Нормално е да си уплашена, кој не бил, ама ќе видиш како брзо ќе се вклопиш, ќе запознаеш нови луѓе, ќе склучиш нови пријателства... и со тек на време ќе ти станува убаво исто како кога си дома.
    Мечка страв - тебе не страв ;)

На SnowWhite8 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. richgirl998

richgirl998 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2012
    Пораки:
    320
    Допаѓања:
    286
    Последните три дена дечко ми се однесува многу ладно. Кога бевме пред три дена излезени многу кратко бевме заедно и слабо комунициравме, можам да кажам само два реда муабет. Од тој ден тврди дека наводно е уморен. Тогаш поверував, но тој продолжи секој ден истото да го вели. Го замолив да ми каже што е проблемот, а тој тврди дека нема никаков проблем само не бил расположен и тешко му било на душата. Сакам да кажам не се однесуваше на тој начин. Секој ден ми кажуваше дека ме сака. Сега не знам кога последен пат ми кажал дека ме сака :( Еднаш дневно ми се јавува и кратко разговараме, само како помина на школо ова - она и тоа е се. Навистина не знам што да мислам. Многу оладивме некако деновиве. Што мислите зошто вака се однесува? Инаку, многу му напнав да ми каже што е работата, а тој постојано го повторува истото :worried: Бај д веј, пред некое време се подскаравме, но мислам дека го решивме тоа и се смиривме. Епа од тој ден веќе не е се како што треба...

18. dushiche

dushiche Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2013
    Пораки:
    826
    Допаѓања:
    602

Остави го недела две, можеби има проблеми дома или пак на работа ( школо) нека биде по негово, кога може тој видете се, кога може зборувајте, не го напнувај едно време и ако проблемот не е во тебе и вашата врска се ќе се среди. Ако продолжи и после 10тина дена значи дека можеби проблемот е меѓу вас па затоа смирено предложи му да направите муабет и да видите што е проблем ии дали може да се реши.

На richgirl998 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. hanickaa

hanickaa Активен член

Се зачлени на:
    3 септември 2013
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    1
    mi treba vas sovet

imam decko zaedno sme skoro 3 godini...pocetokot ni bese mnogu dobar mnogu pokazuvase ljubov sprema mene i sega ja pokazuva no pomalku..pred 1 ipol godina jas ostanav trudna.eden den po odnosot jas imav vrtoglavica se resiv na pogolem cekor se napiv apce den potoa da ja sprecam bremenosta posle 36 casa megutoa apceto ne deluvase jas posle 1 nedela napraviv test za bremenost i testot bese pozitiven jas ostanav trudna...na nikoj nemozev da kazam znaevme samo jas i on...odev na pregledi mi zemaa krv i se se potvrdi toj bese so mene.po nedela ipol jas cela iskrvarev imav spontan abortus mnogu mi bese tesko..premnogu i do den denes mi ostana toa kako griza na sovest doznaa i moite oni najveke mi pomognaa...kako sto pominuva vremeto si razmisluvam zasto go ispiv toa apce ako me sakase nemase da mi dozvoli apce da se napijam kako drugarkami sto si go rodi detenceto i si go cuva a i ona e kolku mene ...poslee toa bevme bliski a sega pak nekako po dalecni jas ne rabotam momentalno toj raboti se gledame poretko i mislam deka poveke bi sakal da se gleda so drugarite ili da igra fudbal .nekako ne sum mu poveke na prvo mesto i ne me pocituva.vo drustvoto jas sum skarana so edna drugarka devojka na negov drugar site se so devojkite samo toj odi bez mene so niv na kafe bas so luge koi mene ne mi mislat dobro..ve molam za sovet
    [mod-kirilica:3eyrf2n9][/mod-kirilica:3eyrf2n9]

20. K-pozitiv

K-pozitiv Истакнат член

Се зачлени на:
    27 август 2013
    Пораки:
    462
    Допаѓања:
    143
    mi treba vas sovet

жал ми е многу за то што се десило ама ете се било поминало. :) гледајте напред а не назад инаку тој бил со тебе и ко си била бремена,и при спонтаниот абортус.. мисла дека немат потреба и дека ти така си мислиш оти се гледате поретко ама сепак љубовта не исчезнуват преку ноќ :) a то со друштвото лично мислење што су научила досега е дека пријателите требат да бидат на прво место, а подоцна ако веќе се работит за брак, за жена би било проблем ако е толку запоставувана :) не разбрав многу што е проблемот ама колку што можев ете ти мислење :)

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.