Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Ми треба совет и мислење

Дискусија во 'Канта' започната од kika89, 15 декември 2009.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. leighton23

leighton23 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 мај 2013
    Пораки:
    738
    Допаѓања:
    1.681
    mi treba vas sovet

Навистина сте поминале заедно низ тешки денови, 3 години не се малку. Жал ми е за тоа што се случило сигурно и тебе ти е многу тешко, но со тек на времето ќе поминува малку по малку. Инаку тоа сега што ти го прави не е во ред. Јаас лично тоа не би го дозволила. Ти треба да си му на прво место, според мене друштвото е секогаш после саканиот/ саканата. Разговарај со него и кажи му се што ти смета, пробајте да го решите проблемот. Ако не оди, секој по својот пат не си должна ти да го трпиш тоа да му бидеш на второ место. Можеби се се случило со причина и во иднина те очекува некој на кој ќе му бидеш секогаш пред се. Гледај позитивно.

2. Babylon

Babylon Активен член

Се зачлени на:
    30 август 2013
    Пораки:
    30
    Допаѓања:
    21
    mi treba vas sovet

Сте се соочиле со болни моменти. Само колку што разбрав од напишаното, спонтаниот абортус не бил резултат на апчето така што не треба ниту себе да си префрлаш ниту нему. Во поглед на неговото однесување, проблемот може да се реши само со разговор. Веројатно ти е и потешко зашто не работиш и повеќе време минуваш сама. Можеби тој не е свесен како се чувствуваш. Потребна ви е отвореност. Кажи му што ти пречи и зошто. Обидете се повеќе време да минувате заедно. Се надевам дека ќе го надминете проблемов.

3. sadgirl21

sadgirl21 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2013
    Пораки:
    7.357
    Допаѓања:
    8.482
    mi treba vas sovet

Тешки моменти сте имале,жал ми е за тоа што ти се случило :(
    Инаку спонтаниот абортус бил пред 1ипол година,така што доколку дечкото се ладел кон тебе или не те сакал,уште тогаш ќе те оставел.А вака,заедно сте поминале низ еден од најтешките периоди.
    Мислам оти и дечко ти страда,обично машките не практикуваат да покажуваат емотивност,болка и сл,повеќе во себе чуваат.Можеби има и проблеми на работа,со домашните,или со некој друг.Па затоа излегува со друштвото за да заборави на нив.
    Иако се имаш скарано со девојка му на другар му,сепак и ти инсистирај да излегуваш со нив.Ако не ти мислат добро како што врлиш,подобро е да го надгледуваш дечко ти кога е во нивно друштво и да не дозволуваш да подпадне под нивно влијание,ако тие тоа го праваат секако.

4. DarkNight

DarkNight Активен член

Се зачлени на:
    11 јули 2013
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    4
    Женски многу ми треба ваше мислење и совет. Малце е долго, се надевам нема да ве мрзи да читате.
    вака идам со еден 3 недели и убаво ми е со него, и се сложуваме се, не се караме. ние се знаеме од претходно веќе, пред две години се мувавме еден месец, ама после тоа пак искачавме и лани бевме заедно на одмор со друштво + неговата девојка. откако раскина со нејзе ме молеше да бидеме заедно али тоа беше една пијана вечер така да не го рачунам многу многу. после тоа пак искачавме се гледавме, нишо не се дешаваше, само другарски, али тоа траеше може три месеца. сега пред еден месец ја се смував со него(не е битно што како, се деси така со друштво искочени, а претходно се немавме видено 7 месеца, не ни зборевме...) и од тогаш идеме. јас гледам дека он се труди се, ама мислам дека ми глуми што нон стоп ми уггодува.. секој ден се слушаме, на фб се допишуваме, пораки такви ствари, се гледаме.. ама мислам дека ме лаже за една работа. многу често останува до рано во утринските часови, значи не спие преку ноќ и седи цела ноќ (МОЈАТА ДИЛЕМА Е ДЕКА НЕ ЗНАМ ШТО ПРАВИ) мене ми вика дека седи со другари гледаат филмови... жити се од 12 по полноќ до 7 сабајле седиш со другар ти? не знам стварно што да мислам. после тоа накај 14 часот, ми кажува дека легнува да спие и негде до кај 21. јас ова не можам баш да го разберам, ај уште сме на распуст, ама мислам дека ме лаже, имам некое такво претчувство.
    Ве молам женски, дајте ми некој совет. Да го прашам нешто у стил демек дали ме вара е глупо, зашо тазе е врската и со оглед на тоа шо го знам, не би ми кажал (а кој би кажал, со оглед на тоа дека ви викам ми угодува ептен).

Фала ви :*

5. Strumka22

Strumka22 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јули 2013
    Пораки:
    894
    Допаѓања:
    2.445
    mi treba vas sovet

Тоа е тоа презаситување и монотонија во врската, и сама си го даде одговорот дека тој е те сака и можеби никогаш и не те сакал. Мое прашање до тебе е: Што бараш сеуште со тој човек?
    А за 2 дел не гледам причина за тага или грижа на совест за спонтаниот абортус, млада си ке имаш прилика да родиш деца а и секоја жена мора да биде спремна на спонтан дури и кога бременоста е посакувана. Јас се извинувам но навистина ме ужаснуваат вакви лигавења по година ипол и текнало т.е и проработила грижата на совест, ма немој.

6. dushiche

dushiche Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2013
    Пораки:
    826
    Допаѓања:
    602
    Е тој ако сака да те изневери ќе те изневери и преку ден и пред 12. Вие обично кое време се слушате, видувате ? Неможеш некако ненадајно да му се јавиш после 12 часот. Ти сигурно не си легнуваш премногу рано?

7. sadgirl21

sadgirl21 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2013
    Пораки:
    7.357
    Допаѓања:
    8.482
    Ако во се ти угодува,тогаш да не халуционираш дека те изневерува :D
    Немој тоа да го прашуваш во никој случај-свежа врска од 3 недели и секој нормален би кажал НЕ :D
    Распрашај заеднички познајници за него,што како,зашо раскинал со претходната девојка,со минати девојки,така би можела да имаш некој преглед за него-дали е по изневерувањето :)
    Инаку можеш да да му се јавеш во неговото предвидено време за спиење со изговор дека го мислеш,и ќе слушнеш дали е галама или сл.
    И секој ден е така,тоа му е определено време за спање?Богами и мене ми е сомнително,како програмиран да е..

8. dushiche

dushiche Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2013
    Пораки:
    826
    Допаѓања:
    602
    Моја другарка имаше таков програмиран дечко по цел ноќ играше некои си игри и заспиваше со филм ( барем така кажуваше мојата другарка) а по цел ден спие буквално по цел ден.
    Така да не ме чуди што и тој е таков. Само провери си некако индирекно за да ти е мирна душата, се може да е во прашање ама неверувам дека е изневерување.

9. K-pozitiv

K-pozitiv Истакнат член

Се зачлени на:
    27 август 2013
    Пораки:
    462
    Допаѓања:
    143
    машко ко машко, ја ич не би го мешала спиењето со врската со љубовта. :D по мое немат никаква заемна точка :D нека си се изнаспиет детето, ија некојпат ужива да си лежа и да си дрема по цели деној :) а кога ако не дур е млад, не ке играт игричиња и немат забави до сабајле на 40 50 години :D опуштисе, уживај :) незначит ако знајт да се забавуват со другари дека не те сакат тебе :)

10. DarkNight

DarkNight Активен член

Се зачлени на:
    11 јули 2013
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    4
    па работата е што он преку ден спие, ние збориме да речеме откако ќе стане во 21часот и негде во 00 искача и се враќа да речеме накај 2 и после тоа ќе позбориме малце, ја си легнувам, он останува до сабајле и так.... тоа ми е чудно, коа искача цело време ми вика со другари, некои што не ги знам, а му го знам добро друштвото, и нонстоп со различни искача.

11. DarkNight

DarkNight Активен член

Се зачлени на:
    11 јули 2013
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    4
    па баш му ѕвонев пред некој ден, му реков ако сака да се видиме, и он вика океј, и утредента му се јавувам, и не ми крева, го прашувам после и ми вика дека спиел, а тоа беше накај 16 часот.
    тоа веќе рутина му стана таквото спиење, вика дека не може да издржи цел ден без спиење па затоа мора да легне...
    единствено нешто што сакам е да дознаам само дали е тоа вистина дека со другари искача..

12. dushiche

dushiche Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2013
    Пораки:
    826
    Допаѓања:
    602
    Ти излегуваш ли? Зависно од тоа кај живееш, ама ако сте од мал град можеш и да го изненадиш. Јави му се кога е излезен и кажи му и јас ќе дојдам кај си? Ако се буни значи има нешто што му смета. Но ти не карај се следниот пат, ако веќе знаеш каде излегува изненади го. И еден ќе биде изненаден или ти или тој. Глупаво е тоа, секоја вечер да е излезен и тоа со друштво, а ти каде си во тие планови??

13. hanickaa

hanickaa Активен член

Се зачлени на:
    3 септември 2013
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    1
    mi treba vas sovet

jas recisi sum sigurna deka me saka mozebi poveke me nervira toa sto samo toj odi vo toa drustvo sam a site ostanati drugari se so nivnite devojki i nikogas tie ne bi dosle ako nivnata devojka ne zbori so nekoj od toa drustvo i vednas mi odi pomislata deka ne me pocituva voopsto:( sto da napravam neznam mnogu me boli toa..a za spontaniot imam griza veke podolgo vreme i seuste ke ja imam...

14. Daydream

Daydream Популарен член

Се зачлени на:
    31 мај 2013
    Пораки:
    1.682
    Допаѓања:
    6.472
    mi treba vas sovet

Во врска со спонтаниот абортус, не мораш да читаш одредени постови овде, зошто некои многу се прават дека знаат па на крај они ќе ја у***ат работата. Така што немој да се нервираш за тоа, било поминало, знам дека си имаш грижа на совест и мислиш дека абортусот се случил поради апчето што ти си го испила, што воопшто не мора да значи. Апчето не предизвикува абортус, туку спречува воопшто да дојде до бременост. Значи абортусот си дошол сам од себе и ти немаш никаква вина за тоа.

Инаку што се однесува за другиов порблем јас би те прашала зошто ти не одиш со дечко ти кога ќе оди со друштвото на кафе? Што ако си скарана со девојка на негов другар? Зошто таа не те одбегнува туку ти неа ја одбегнуваш? Па ако си скарана со неа не значи дека си скарана со другите. Нека бегаат они од тебе, а не ти од нив. Зошто да си ствараш непотребни проблеми. Кога знаеш дека не си ти виновна ич да не се замараш и ич уво да не те боли. Јас знаеш како би ти рекла, дечко ти под рака, дотерај се, среди се, крени глава, удри една насмевка и со него на кафе. :)

Ако само заради ова мислиш дека дечко ти не те сака, јас мислам дека грешиш, освен ако немате и други проблеми. Инаку ете велиш три години сте заедно, внеси нешто ново, малце биди иницијатор за некаква ваша заедничка активност и ќе биде подобро.

Извини што ќе те изанализирам малце ама не знам, мислам дека ти премногу имаш грижа на совест заради тоа што се случило и мислам дека не можеш да продолжиш со животот и убавите нешта што ги носи, па на некој начин тоа ти влијае и на врската. Ми изгледаш дека си малку негативно настроена и можеби малку депресивно. Очигледно тоа што се случило премногу влијае и на тебе и на се околку тебе. Поправи ме ако грешам ама мораш да продолжиш понатака. Ти не си виновна.

На Savana93 и Gocaa им се допаѓа ова.
  15. Savana93

Savana93 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2013
    Пораки:
    162
    Допаѓања:
    159
    mi treba vas sovet

И пред да го направиш тоа што Daydream правилно го напиша, разговарај отворено со дечко ти за твоите сомневања, немој да се затвораш во себе тоа ќе те направи уште подепресивна, ако мислиш дека не му си приоритет, или му си досадна тогаш разговарај. Не го познавам дечко ти некои мажи покажуваат емоции, некои не..но за време на 3 години мораш да спознаеш кога лаже или не, не дозволувај да избегнува тема, биди директна. Ако и после се ова е во ред тогаш главата горе и дечкото под рака ;)

На Daydream му/ѝ се допаѓа ова.
  16. hanickaa

hanickaa Активен член

Се зачлени на:
    3 септември 2013
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    1
    mi treba vas sovet

sum razgovarala otvoreno i toj znae deka ne sakam jas da odi i deka se lutam...obicno odi kaj niv doma za rodenden ili onaka ne cesto no nekolku pati otide bidejki taa drugarka sto sum skarana zivee so drugarmu zaedno.. i jas normalno deka nema da mozam da otidam i tamu e toj samo bez mene a drugite drugari so devojkite..ne begam od nea jas nmo ete situacijata kakva e :( i stalno si mislam zasto mora da otide...srekni sme i dvajcata mislam deka nema monotonija no cim otide jas sum odma deprisivna i razocarana bidejki kako sto kazav mislam ne misli kako jas se custvuvam togas i koga ke se navratam na minatoto so abortusot se custvuvam skrsena...znaci so razgovor se obidov so nezborenje posle toa isto...:(((

17. S25

S25 Активен член

Се зачлени на:
    7 септември 2013
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    1
    Со дечко ми сме заедно 3 години. Тој е малку љубоморен, но некако излегувавме на крај. Проблемот сега е што јас треба да одам на факултет во друг град, поточно во Скопје. Се запишав примена сум на факултет и во студентски дом. Но тој ме убедува да одам во друг град кој е поблиску до нашиот па така да можеме секој ден да бидеме заедно. А ако одам во Скопје вели дека ке стави крај на врската и ке раскинеме. Многу сум тажна затоа што премногу го сакам. Јас нема да го оставам или да го изневерам но тој не ми верува... :( според мене тоа што го прави не е во ред

18. Vertigo014

Vertigo014 Активен член

Се зачлени на:
    2 септември 2013
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    13
    Дечко ти уште сега поставува услови, можам да замислам што се ќе ти прави понатаму. Ова е само почеток. Остануваш во Скопје, таму ти е факултетот, колеги, колешки, закажани и презакажани предавања и ЈСП. Најбитно имаш сместување а се знае како е тешко да се дојде до место во студентски дом. Јас да се малтретирам да патувам до некој друг град, па ни сум во Скопје каде ми е факултетот, ни сум дома кај моите, не доаѓа во предвид. Нека доаѓа бе тој во Скопје, ако толку сака да ја оддржи врската. Тој не сака ништо да жртвува за тебе а ти за се треба да му удоволуваш?

Време е да го откачиш него или да чекаш тоа само по себе да си дојде.

На tessie му/ѝ се допаѓа ова.
  19. S25

S25 Активен член

Се зачлени на:
    7 септември 2013
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    1
    Ти благодарам многу за искрениот одговор. Јас нормално дека ќе останам во Скопје а тој ако ме сака се надевам ќе сфати дека ако има љубов таа може да опстане и на далечина

20. K-pozitiv

K-pozitiv Истакнат член

Се зачлени на:
    27 август 2013
    Пораки:
    462
    Допаѓања:
    143
    точно дека ојте со дечкото 3 години, ама можно е еден ден работата да ти зависит од факултетот.. а ако поставуват такви услови значит не те ни сакат искрено..
    и дечкоми ке ојт во друг град поточно скопје примен е и встуденски и на факс, далеку сме ама не претставуват проблем.
    разговарајте со дечкоти и ако можит да сватит дека немат никаква смисла то што го мислит и дека ти го сакаш и немат потреби за паники би било добро.. ама за време од три години мисла дека веќе требало да го сватит то :?: ама сепак напрајте муабет па после одлучи што како само никако немој да дозволиш тој да ти кажуват на што факс ке одиш :!:

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.