Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Ми треба совет и мислење

Дискусија во 'Канта' започната од kika89, 15 декември 2009.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. jovanovska94

jovanovska94 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2013
    Пораки:
    1.109
    Допаѓања:
    3.804
    Ти воопшто и не се појавувај пред него, кажи на некој твој близок- брат, братучед, татко, другар- како што кажа една девојка погоре, тие знаат што треба да прават... Кога ќе го направат своето, тој нема да те тепа каде ќе те сретне-кај те види ќе бега од тебе!!! Млада си, треба да уживаш во животот, училиштето, другарките а не да се плашиш да излезеш од дома поради некој насилен идиот!!! :)

На flyy му/ѝ се допаѓа ова.
  2. flyy

flyy Активен член

Се зачлени на:
    5 септември 2013
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    8
    Веќе му се јавив ии му кажав се што ми лежеше на душа не го оставив ни еден збор да каже незнам од каде собрав таква храброст но успеав потоа му исклучив и ја скршив картичката..Среќа што моментално и во наредните денови не е во градов па ќе бидам спокојна но доколку проба да ми направи нешто тогаш најдобро е да го известам таткоми па да видам што ќе прави тогаш..

На Daydream и Emotional123 им се допаѓа ова.
  3. jovanovska94

jovanovska94 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2013
    Пораки:
    1.109
    Допаѓања:
    3.804
    Паметно си направила, незнам ни како си трпела толку време... И извести го татко ти, така ќе се чувствуваш посигурна...

И несмееш да дозволиш НИКОЈ, ама баш НИКОЈ да го повиши тонот, а не да крене рака на тебе, држи ја главата крената високо и живеј го животот на твој начин! ;)

4. sadgirl21

sadgirl21 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2013
    Пораки:
    7.357
    Допаѓања:
    8.482

Како бе така си дозволила да те малтретира физички?
    И тоа..врска 2 години,најверојатно трпеш ќотек подолго време.
    Имаш 16 години,живото е пред тебе,а ти се заробуваш во врска без иднина.Да без иднина за тебе.Требало уште кога првпат подигнал рака на тебе да реагираш паметно.А не да го оправдуваш-прв дечко,прва љубов.Уште колку само дечковци ќе запознаваш ехее. :D
    Ајде раскинувај со него,и за друг пат да ти е за памет-од насилник подалеку!

5. Buli-bum

Buli-bum Активен член

Се зачлени на:
    1 септември 2013
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    4
    Девојки еве ја мојата ситуација.
    Излегував со еден дечко некое време, но не нон стоп. Кога ке ми текнеше мене или нему само тогаш. Инаку тој е познат женкар во нашиот град и додека излегуваше со мене повремено, излегуваше и со многу други девојки, дури и пред мои очи. И после се останавме во добри односи, но она што ме загрижува е тоа што неговиот другар ми се наврте. Почна да ми пишува, да ми се јавува, кога сме излезени тој секогаш стои со мене. Минатата сабота ми рече дека му се допаѓам и дека би сакал нешто повеќе да има меѓу нас. Е сега не знам како да го сватам тоа. Што мислите која му е намерата и како би требало јас да се поставам спрема него? Навистина не знам што да правам, а ми се допаѓа. :sweat:
    Инаку да напоменам дека дечкото со кој излегував веќе не е тука, отиде во странство.

6. Agawa

Agawa Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јули 2013
    Пораки:
    226
    Допаѓања:
    280
    Buli-bum нема веза тоа што дечкото што си излегувала заминал во странство, ако ти се допаѓа неговиот другар зошто да нема нешто повеќе?
    Тоа нешто повеќе што ти го кажал сфати го како дека сака да му бидеш девојка.
    Ти најдобро знаеш што чувствуваш али според мене мислам дека ова е обострано и дека може да биде успешна врска. Да не се замараш со женкарот воопшто, батали.
    Ова може да е една убава шанса за тебе-искористи ја ;)

7. mili4ka123

mili4ka123 Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2012
    Пораки:
    1.101
    Допаѓања:
    2.333
    Епа ако ти се допаѓа тогаш пробајте, зошто да не. :) Но претходниот заборави го,ако веќе почнуваш нешто со овој вториот :)

8. sadgirl21

sadgirl21 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2013
    Пораки:
    7.357
    Допаѓања:
    8.482
    Тоа е како правило-со другар на бивш не!
    Барем јас би го практикувала.

На Daydream му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Daydream

Daydream Популарен член

Се зачлени на:
    31 мај 2013
    Пораки:
    1.682
    Допаѓања:
    6.472
    Кратко и јасно, целосно се согласувам. :) Сум го практикувала и секогаш ќе го практикувам тоа правило. :)

На sadgirl21 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Blue.Ribbon

Blue.Ribbon Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јули 2013
    Пораки:
    126
    Допаѓања:
    78
    Не треба да ти биде грдо затоа што му бил другар бидејќи излегувал пред твои очи со други девојки, да било некоја си поозбилна врска не битребало ама вака само пропушташ прилика. А за намерата, логично е дека му се свиѓаш, постапи како со секое друго момче што ти се свиѓало :)

11. lukrecijaaa

lukrecijaaa Активен член

Се зачлени на:
    11 септември 2013
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    0
    Ве молам давајте совет!Незнам што да правам..има еден дечко што се познаваме од школо генерација ми е(не учиме заедно)едаш седевме со друштво тој почна да ми се пушта..така беше неколку недели и искочивме но јас несакав никој да знае за тоа,потоа не ми ни пиша ништо немавме никаков контакт,после некое време за викенд пак искочивме потоа пак немавме никаков контакт како да не се познаваме и сега пред недела време за викенд искочивме,но и двајцата немаме никакви чувста еден спрема друг.. што мислите ако имам прилика нареден пат да искочам или да го одбијам,цело време ми се врти во главата дека само ме искористува.. ??

12. dushiche

dushiche Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2013
    Пораки:
    826
    Допаѓања:
    602
    Како тоа излегувате некогаш а во меѓувреме немате никаков контакт?
    Најдобро е да прекинеш додека немаш никакви чувства многу полесно ќе ти е.

13. Agawa

Agawa Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јули 2013
    Пораки:
    226
    Допаѓања:
    280
    Ако не остварувате никаков контакт во меѓувреме, не можеш да сметаш на него ни како другар, а за нешто повеќе да не зборуваме. Одбиј го без грижа на совест. ;)

14. lukrecijaaa

lukrecijaaa Активен член

Се зачлени на:
    11 септември 2013
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    0
    fahfhhfhg se nerviram,sakam da zboruvam so nego za toa no kako da go nateram da mi pride..za da mozam da se iskazam.. i da zavrsam so ovaa.ednostavno me kopka

15. Daydream

Daydream Популарен член

Се зачлени на:
    31 мај 2013
    Пораки:
    1.682
    Допаѓања:
    6.472
    Вие онака си се гледате за викенди, во исто друштво сте, немате никаков контакт и што е најбитно немате чувства еден за друг... и што совет бараш? А да, и како мислиш дека те искористува? :?:

16. Chimera

Chimera Популарен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2013
    Пораки:
    1.044
    Допаѓања:
    1.969
    И јас не знам зошто мислиш дека те искористува кога само ти се пуштал еднаш!?!

17. lukrecijaaa

lukrecijaaa Активен член

Се зачлени на:
    11 септември 2013
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    0
    zatoa sto nie izleguvame samo koga na nego kje mu tekne!

18. Buli-bum

Buli-bum Активен член

Се зачлени на:
    1 септември 2013
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    4
    Многу ви благодарам, сега не се двоумам толку што да праваим :*

19. Lalalalala

Lalalalala Активен член

Се зачлени на:
    13 септември 2013
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    0
    Вака, имам 17 години и веќе неколкy години ми се свиѓа едно прекрасно дете :inlove: но како и секогаш мора да постои некоја која ќе умешува се :@ Ова девојче порано ми беше многу добра другарка, но се се измени откако почна да се дружи со други девојчиња и почна да се дига и да ме одбегнува. Пред некој ден таа почна да збори за тоа дете што ми се свиѓа и ме праша дали уште го сакам, јас и кажав дека веќе го имам заборавено и она рече дека е слободна ако не го сакам. Денес исто почна да пее песна за него и ме праша дали уште го сакам јас пак повторив не, и ја прашав зошто и почна да ми збори дека го свиѓала и ќе и го местеле, а јас тоа дете го сакам више дури и од основно, има многу работи што сум претрпела поради него колку и да ме игнорирал, колку и да не зборел со мене и неможам да го забораам колку и да се трудам. Незнам што да правам!! Ве молам помагајте! ;( :worried:

20. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.613
    Допаѓања:
    40.101
    Мицлам дека не го сакаш, само ти се допаѓа.
    А зошто не си и кажала дека ти се свиѓа, едноставно да си рекла да и готово :)

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.