Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Ми треба совет и мислење

Дискусија во 'Канта' започната од kika89, 15 декември 2009.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Lalalalala

Lalalalala Активен член

Се зачлени на:
    13 септември 2013
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    0
    Да не го сакав сигурно немаше да ги одбивам сите со надеш дека “ он ќе ме засака “ иначе не и кажав да затоа што ако и кажев ќе се трудеше повеќе да го придобие дека она во моментов е во добри односи со него а јас не и кога ќе го добиеше ќе се дигаше и ќе ме буцкаше цело време ! :(

2. Lady-in-white

Lady-in-white Истакнат член

Се зачлени на:
    16 април 2012
    Пораки:
    352
    Допаѓања:
    53
    Се заљубив во едно момче. После еден месец дознав дека ми е 3 братучед. Не се знаеме со детето. Онака лично не се знаеме инаку јас знам се за него :angel: Како и да е незнам што да правам од кога го дознав ова... :worried: Дајте ми некој совет. Всушност јас знам дека со ова се треба да прекине ама како.. :|

3. K-pozitiv

K-pozitiv Истакнат член

Се зачлени на:
    27 август 2013
    Пораки:
    462
    Допаѓања:
    143
    заборавиго и поарно ништо што не започнало и си дознала на време :)
    ехе ке си го најдиш љубениот и ти а то сигурно не е братучед ти ;)

На Lady-in-white му/ѝ се допаѓа ова.
  4. sadgirl21

sadgirl21 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2013
    Пораки:
    7.357
    Допаѓања:
    8.482

Е де,имаш само 15 години.
    Едноставно е,како си се заљубила,така и ќе се одљубиш :D
    Сеа мислаш дека си заљубена,за кратко време всушност и ќе се смееш кога ќе ти текне.
    И добро е што на време си дознала за роднинската врска.

5. Savana93

Savana93 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2013
    Пораки:
    162
    Допаѓања:
    159
    Ова тие некаква навика или илузија кон замислениот совршен дечко што го ''сакаш'' дури од основно и мислиш дека тој тие суден и никој друг. Епа драга постојат многу поубави и пофини момци кои сама кажа си ги игнорирала, заради него, а тој цело време те игнорира инаку ќе бевте заедно. Сигурна сум дека таму некде има некој дечко кој чека да биде приметен и би имала прекрасна врска со него, уште првиот ден ќе заборавиш на оваа илузија. А ''совршениот'' i ex-другарка ти оставиги мене ми личи дека баш си одговараат ;)

На blond.bunny и Hipica им се допаѓа ова.
  6. Strumka22

Strumka22 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јули 2013
    Пораки:
    894
    Допаѓања:
    2.445
    Јас мислам дека треба да си продолжиш со дечкото и нема врска што ти е 3 братучед, тоа се само бабини деветини. Уживај си во врската и не се оптоварувај со глупости, она што мислиш дека ве разделува тоа може уште повеке да ве збкужи. Македонија е толку мака што сиѕе сме роднини. Јас верувам дека на многумина им се десила таква врска без да знаат но ако тоа е грев не ги оправдува тоа што тие не знаеле. Ке има многу што ке ти паметуваат дека е грев, дека не е во ред, ке се повикуваат на бога но јас сите тие би ги запрашала: Кога се создавал светот како тогаш се пареле првите луге? Гледале ли тие дали се роднини? Дури сеуште постојат племиња кои се парат внатре во своето племе.

7. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.613
    Допаѓања:
    40.101
    Како бе да не гледа на тоа?
    Свесно со свој роднина, своја крв да биде во врска?
    15 години имаш, едноставно кажи му што е работата и готово.
    Денес утре ќе запознаеш друг дечко и живот иде даље!

8. Lady-in-white

Се зачлени на:
    16 април 2012
    Пораки:
    352
    Допаѓања:
    53
    Луѓе што ви е, ние не сме во врска. Не се ни познаваме лично. :rofl: Јас се заљубив во него и толку. На почетокот ко демек и он нешто осеќаше ама тоа е тоа остана само на погледи. Не сме се запознале официјално иако јас цело семејство му го знам и мн. пати биле заедно нашите семејства ама јас на него не се сеќавам а не верувам ни дека и тој се сеќава. Можда па и он дознал дека сме роднини па затоа почна да се понаша така студено...Како и да е. Ми требаше некој да ми го искаже своето мислење во врска со работава за да ми олесни. Затоа и пишав. Ви благодарам :))

9. Agawa

Agawa Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јули 2013
    Пораки:
    226
    Допаѓања:
    280
    Lady-in-white си кажала знаеш дека треба да се прекине, но прашањето ти е како?
    Не ти е доволен фактот тоа што ти е братучед? :^)
    Имам јас едно прашање до тебе (се надевам нема да те навреди) како си се заљубила во него кога не се познавате лично? :^)

10. K-pozitiv

K-pozitiv Истакнат член

Се зачлени на:
    27 август 2013
    Пораки:
    462
    Допаѓања:
    143
    никогаш немој да се двоумиш за вакви работи :) :hai: и секако убаво кажа agawa немат шанси да се заљубиш само од гледање.. |(

11. Lady-in-white

Се зачлени на:
    16 април 2012
    Пораки:
    352
    Допаѓања:
    53
    Веројатно имате право...Можда и не сум се заљубила...Како и да е ви благодарам... :)

12. fear

fear Активен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2013
    Пораки:
    105
    Допаѓања:
    19
    значи преку глава ми се овие негови расправии за глупости :worried: зошто сум се укл на фб сум барала другии момчиња ( кога ја започнавме врската јас уште си флертував со др), да не сум се укл на вибер незнаел што сум правела боже ме сачувај сестрами е во друга држава и со неа се слушам..а сега ја направи најголемата глупост :/ Бруцош сум и се дог со другарките утре да одиме заедно, дечко и од една од нив во исто време требело да оди на фак, оди со негова кола и за да не плаќаме такси да одиме со него и сите сме по пат за накај фак но прва сум јас па потоа тие, и да ме земе прво мене па потоа нив и да одиме..зошто да сум одела со него, зошто тој да ме земел, зошто не одела само девојкаму и ред други глупости, оди со него и ќе видиш после :/ Утре правиме точно 3 год од кога сме заедно а тој уште се расправа за вакви глупости..Што да правам ми треба совет од вас :(

13. bebence94

bebence94 Активен член

Се зачлени на:
    9 септември 2013
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Здраво јас имам еден проблем и незнам како да постапам па барам некој совет ако може.Значи вака со дечко ми одиме 10 месеци, во тие 10 месеци имавме многу прблеми со мојте родители бидејки не ми ја одобруваа врската.но сепак не се откажавме и останавме заедно и сега не ни е баш најдобра ситуацијата.во тој период кога ми строго ми забрануваа родителите тој нормално понекогас излегуваше со друство и незнам сега има некоја навика и поцесто излегува со другарите отколку со мене инаку сега кога по малку се средуват работите јас и децко ми се расправаме бидејки тој несака да излегуваме во нашиот град бидејки имало многу лоши луге и ке не оговарале незнам што веке немало да кажат за нас.И сега сето тоа мене ме повредува и некогаш се чувствувам дека тој не ме сака,се сраме со мене да излегува и незнам како веке да постапам со него да му објаснам дека не е важен народот. Ние понекогас излегуваме и натрана некаде во друг град ама сепак не сме толку во можности за на страна. Ако може совет како да го убедам да не ми праве вака. позз

14. sadgirl21

sadgirl21 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2013
    Пораки:
    7.357
    Допаѓања:
    8.482
    :o :o
    Дечкото како да си има мува на капата :?:
    Како така по 10-годишна врска,вие да излегувате по други градови само поради тоа што во вашиот град имало лоши луѓе?
    Хмм некако не ми е на арно ваквото криење.
    Разговарај со него,и му кажи дека го сакаш заедно да излегувате во јавност.Имаш 18 год,мислам оти времето за такви криења ти поминало :)

15. K-pozitiv

K-pozitiv Истакнат член

Се зачлени на:
    27 август 2013
    Пораки:
    462
    Допаѓања:
    143
    девет месеци sadgirl :)

*што се работит за родителите потполно ист случај сме и месеци и се мала сум била вака така. само што кај мене не претставуват и дечкото проблем плус.
    за прифаќањето кога тогаш морат да прифатат дека се сакате за то ич гајле да не бериш, трпение спасение.. со другарите секако дека ке се гледат немој за то да се лутиш, тие секогаш ке бидат тука со него а ти можит некогаш ке го пресакаш! и ти стај си ги другарките на прво место па после дечкото (да се работит за долгогодишна врска веќе е друг муабет )
    ама па да се срамит да излегуват со тебе и да размислуват што ќе речеле другите никако! ко ке сакаш некого не ти е битно то што другите ке си кажуваат разни приказни - било вистини било измислици, и секако немат да се срамиш од него туку гордо ке го фаќаш за рака! ова последново навистина незна како да го свата, имат две можности или не те сакат или ти само така си прајш филмчиња од страв да не го изгубиш :|

16. Captain-Omni

Captain-Omni Популарен член

Се зачлени на:
    2 септември 2013
    Пораки:
    662
    Допаѓања:
    5.231
    Десет месеци, не години, Sadgirl21. :)

Инаку, бебенце, зошто не напишеш, дечко ми е Албанец, живееме во Тетово, нема да ти дојдеме на врата, форум е ова. :geek:

Види, него му е срам, што е сосема нормално. Луѓето го осудуваат, а никој не сака да биде осудуван. Плус, општествените рамки во едно место на живеење се многу важни за вашата среќа, така што, до оној момент додека не се преселите во Скопје или некој друг поголем град, каде нема да ве знаат, најпаметно би било да ја прекинете врската, зашто околината секогаш ќе ве има на нож и нема да ви биде убаво. Подоцна ќе биде тоа повод и за нови расправии, сигурно.

На K-pozitiv му/ѝ се допаѓа ова.
  17. K-pozitiv

K-pozitiv Истакнат член

Се зачлени на:
    27 август 2013
    Пораки:
    462
    Допаѓања:
    143

aко се работит за албанец - македонка.. што да ти кажам ти одлетал паметот тебе девојче ;)

18. fighter

fighter Популарен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    1.249
    Допаѓања:
    2.485
    Откачувај...ОДМА...за тебе допрва почнува нов живот...батали ваква будала што ќе ти ја уништува самодовербата и ќе те лиши од слобода!

На Hipica му/ѝ се допаѓа ова.
  19. sadgirl21

sadgirl21 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2013
    Пораки:
    7.357
    Допаѓања:
    8.482

Се извинувам за грешката :) Како и да е,колкав временски период да е врската,сепак криењето отвара простор за сомнежи.
    Инаку Тој е Албанец?
    Во тој случај не!Знам дека со 18 год ја идеализираш љубовта,ама во реалноста не е така.
    Националните бариери се занемаруваат само во филмовите.
    Кај нас менталниот склоп е друг.Раскини додека е време ,во спротивно во право е дечко ти-ќе ве оговараат,ќе ви судат итн.
    Знаеш какви се нашите стеретипни размислувања.Македонче! :D

На Emotional123 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. jovanovska94

jovanovska94 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2013
    Пораки:
    1.109
    Допаѓања:
    3.804
    Јас воопшто не би го убедувала- тој самиот одлучил дека не му е пријатно да се шета со тебе во град, каде сите ќе можат да ве видат...
    Мислам дека нема да го убедиш, или ќе му раскинеш или пак ќе се криете (што јас никако не би си го дозволила, без разлика која е причината)... Искрено ако тој не може да премине преку тоа дали другите ќе го оговараат или не, запрашај се дали тој навистина те сака... Нема логика во тоа што одите толку време а тој да не сака сите да те гледаат со него. Ти одлучи, или џа или бу: или ќе бидете заедно како што доликува, како што би сакала ти да функционирате, како дечко и девојка или воопшто нема да бидете заедно... Ако уште на почетокот не можете да најдете заеднички јазик околу излегувањето, што ќе остане за подоцна, кога ќе излезе некој друг проблем... ;)
    И уште ова, едно е кога вие би биле пројатели со бенифиции, тогаш навистина не би требало луѓето да ве гледаат заедно, ама од друга страна пак, вие сте дечко и девојка...

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.