Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Ми треба совет и мислење

Дискусија во 'Канта' започната од kika89, 15 декември 2009.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. sadgirl21

sadgirl21 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2013
    Пораки:
    7.357
    Допаѓања:
    8.482
    Чим станува збор за тепање,најверојатно станува збор за недозреани и невоспитани дечишта.
    Како бе ќе се тепа зашо другар ти се мувал со туѓа женска?А таа каде е спомената?
    Не бе не сакала она,на сила било.Јас би рекла тој да си ја преиспита женската,а не силеџиски да се однесува.
    А ти кажи му на дечко ти да си смире страстите,и да не се понаша како најголем сељак.Обично тие прават инциденти по град ;)

2. jovanovska94

jovanovska94 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2013
    Пораки:
    1.109
    Допаѓања:
    3.804

Хаха абе како така ќе го тепа, разлогот е од глупав поглупав!!! Кажи му на дечко ти да ги смири страстите, и прво прашај го што ќе направи ако го истепа??? Незнаев дека сеуште има вакви недораснати, зелени фраери кои работите го решаваат со ќотек!!! Каај отиде светот? :)

3. adrijanka

adrijanka Активен член

Се зачлени на:
    20 септември 2013
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    7
    Здраво,
    си имам и јас едно проблемче, читам паметни совети овде, па ако може и мене нешто да ми кажете.
    Со дечко ми сме точно 1 година. Возрасни сме и двајцата, се разбираме за многу работи, имаме прилично исти или приближни сфаќања за многу работи.
    Скоро да нема нешто а да имаме спротивставени сфаќање, да ви кажам право чудо! Како исти ум да имаме, не ми се верува колку добро зе разбираме. Сосема солидно функционираме и во друштво и сами.

Но, :) секогаш има едно но... секогаш.
    Во последниве 3 месеци кај него откривам некои особини кои, незнам како да кажам, да ме нервираат не ме нервираат сеуште, ама не ми се допаѓаат еве така да се изразам.
    Збележувам повеќе пати, дека ако само споменам некое друго машко да кажам нешто позитивно, некоја пофалба за него,кој дури и не мора да го знам, може да е личност од ТВ, како веднаш да станува љубоморен и веднаш одговара со контра удар. Првиот пат така кога кажав нешто за еден човек, после 15-тина минути одеднаш ми ја спомена една негова бивша, тенеденциозно, за де ме “пецне“.
    Потоа еднаш зборував за една јавна позната личност со пиетет, тој почна да го напаѓа, да дава за него лоши приемри кои јас не сум ги знаела. За воља на вистината, мене пак многу ми гајле каков е тој човек но не ми се допаѓа што така збори. Незнам дали ќе ме разберете добро, но некако енергетски чувствувам дека намерно така збори.
    Еднаш си правев муабет со еден пријател, тој ми упадна одма. Си реков, ај може случајно да е. Потоа до вечерта пак уште еднаш си правам муабет со истиот човек, тој не само што застана до нас , туку и ме прекина и му го сврте вниманието, не можев да се докажам.
    Не станува збор за култура, културен е тој :), само што на моменти глуми некултура.
    Нормално јас реагирам со некоја постапка за да му укажам, или пак не му одговарам позитивно ако сака да излеземе за да сфати, но со тоа не постигнав којзнае што.
    Фактички тој добро ме “чита“, знае дека сум љута, чека неколку дена да ми помине :D , потоа пак си се сакаме. Паметен е многу!

Што ќе кажете?

4. Evertsen

Evertsen Истакнат член

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    155
    Допаѓања:
    104
    Его. Сака да е единствен и најдобар за тебе на овој свет, и подобар да нема.
    Убеди го во истото, на разно разни начини. Храни му го егото, нека знае дека му нема рамен, можеби ќе олабави малку.
    Ама биди спремна дека ова не може од еднаш или два пати, треба да вежбаш со него и да работите заедно на неговата реакција :) Отворено мораш да разговараш и да му укажеш, штом е паметен ќе сфати како изгледа неговата реакција во твоите очи и дека ти создава непријатност.

Друго, со тивко љутење не решаваш проблем со ваков тип на човек. Отворено покажи му дека ти смета и не е во ред, бидејќи мора да покаже почит и разбирање за твоите критериуми и она што ти сметаш дека е добро и достојно за восхит.
    А можда и сака да ти контра, чисто за ватра во односот? :lol: Чисто онака да не се сложувате во се како што велиш. :D

На adrijanka, Hipica и sweetyB им се допаѓа ова.
  5. sweetyB

sweetyB Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2013
    Пораки:
    131
    Допаѓања:
    79
    Сите сте во право, но овој мојов сите негови проблеми ги решава со тепање, тоа е особина која ми пречи многу и за која не знаев на почетокот.. Но тоа е е важно сега. Кога ми кажуваше за тоа, дека сака да го тепа тој другар ми за некое девојче, дознав кое е девојчето, и го прашав дали вреди таа толку. Бидејќи таа има мерак да си шета наоколу (ако ме разбирате).. Вечер ќе го прашам што како.. Морам да го разубедам..

6. leighton23

leighton23 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 мај 2013
    Пораки:
    738
    Допаѓања:
    1.681
    Навистина имаш 19 години ?
    Колку незрел и недораснат е дечко ти. :x
    Ај тебе некој да те задева па да му се закани со ќотек разбирам до некаде.
    Ама вака за друга да оди да се тепа, ако сака другар му нека се тепа сам нема што тука дечко ти да се меша. Плус може проблеми да си направи со тоа. Јас на мојов во никој случај не би му дозволила тоа да го направи. Разговорај со него кажи му да те послуша.

7. jovanovska94

jovanovska94 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2013
    Пораки:
    1.109
    Допаѓања:
    3.804
    Како може да не е важно што секој проблем го решава со тепање? Види ти си пишала за проблемот дека сака да го тепа другар ти, види што можеш да направиш со тоа, разубеди го некако... Ама поголем е проблемот затоа што тој СЕ решава со тепање, како може тоа да не ти смета, како можеш да бидеш со него, нели си размислувала дека некогаш ситуацијата може да биде таква и тој може и на тебе да крене рака??? Можеби не сум во право за ова последново, ама сепак...

На Hipica му/ѝ се допаѓа ова.
  8. adrijanka

adrijanka Активен член

Се зачлени на:
    20 септември 2013
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    7
    Види, не ми текнало на тоа. Значи 2 работи се можни според тебе: или его или сака да ме “закача“, онака забавно да си прави :) .
    А јас му се нервирам. Понекогаш човек ќе се занесе и не може правилно да размислува и резонира.

Ај да видиме други мислења. Ме интересира некое машко мислење?

9. EmotivnoSrce

EmotivnoSrce Активен член

Се зачлени на:
    21 септември 2013
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    6
    Се запознавме пред точно еден месец, се видовме неколку пати,дури и дојде да се запознае со моите родители многу скоро. На третата средба ме бакна. Сега сум во странство и комуницираме нон стоп. Се е прекрасно. Наскоро ќе се вратам и ќе ја продлабочиме врската. Само многу е молчалив,не зборува за своите чувства а јас сум импулсивна и не кријам што чувствувам. Тој рече дека таков му е карактерот и дека никогаш не бил многу зборлив,повеќе бил по милувањето. Рече дека ќе се смени кога ќе си дојдам ќе ми кажува се што чувствува. Ми пишува и секој ден смс и се слушаме на скајп.Но некако како да е рамнодушен,иако вели дека не е. Што мислите? Знам дека е рано за голема проценка, но мене ќе ми е проблем ако не сака да искаже што осеќа,ние женските сме такви,сакаме да ни кажуваат колку не сакаат.

Благодарам однапред.

10. EmotivnoSrce

EmotivnoSrce Активен член

Се зачлени на:
    21 септември 2013
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    6

Јас исто мислам дека си го храни егото,дека е единствен за тебе. Но и многу е љубоморен,според мене. Мисли дека би го заменила со некој друг, па сака да ти укаже дека не му е сеедно што другите ге виличиш а тој е задното дупче на свирчето. А тебе што ти текна баш сега кога се ви е арно да спомнуваш други особи? Седи си и ти малце мирна. Со отворени карти играј,седни кажи му дека не е во ред тоа што го прави. Доколку не го прифати сето тоа и почне да ја засилува љубомората тогаш или прекини со причините за љубомора или дај му фора дека ќе го оставиш ако не се смени. Среќно

На adrijanka му/ѝ се допаѓа ова.
  11. adrijanka

adrijanka Активен член

Се зачлени на:
    20 септември 2013
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    7
    :D

Emotivno srce,
    според твојот текст ми изгледаш многу младо, но според советот кој ми го даваш ме збунуваш.

Па 1 месец се знаете,според мене тоа е многу малку време. Не ми е јасно зошто доаѓал да се запознае со твоите родители? По чија иницијатива? Во право си рано е за било каква проценка.Дефинирај ни го статусот на таа врска. Како тоа многу е молчалив а ваму комуницирате цело време преку смс и скајп?

12. Bliznaci1997

Bliznaci1997 Активен член

Се зачлени на:
    21 септември 2013
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    0
    Mi treba Eden sovet Sto treba da praves koga si Zaljuben vo nekoj Go sakas tolku nogu misles samo na nego A em znaes deka Ne bi bile nikogas zaedno i nema da ima ljubov megju vas
    :tmi:

13. Baroness

Baroness Активен член

Се зачлени на:
    14 септември 2013
    Пораки:
    56
    Допаѓања:
    47
    Bliznaci1997
    Би се помирила со тоа бидејки со сила убавина не бива.Кога не може значи не може.Би се обидела да го преболам.Тешко е да.Ама не е невозможно.Лекот е времето.Ама и на времето му треба време.

14. adrijanka

adrijanka Активен член

Се зачлени на:
    20 септември 2013
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    7
    А откаде таа сигурност дека никогаш не бибиле заедно?
    Плус како можеш да сакаш некој ако не си со него?
    Тоа е некоја платонска љубов изгледа. Пази, има разлика, да сакаш некој платонски, и да си со некој.
    Не значи дека ако имаш емоции кон некој дека ако почнете врска ружи ќе цветаат. Може за 2 месеци ќе заклучиш дека залудно си бил толку занесен. Што е љубов според тебе?

15. Bliznaci1997

Bliznaci1997 Активен член

Се зачлени на:
    21 септември 2013
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    0
    Da ama I pokraj se go sakas i toa veke cela godina Ne ocekuvas vrska vo koja bi bile sreknhi bidejki nema da bide toa Toa e cudno sto Ne si so nego a go sakas sekoj den poveke i poveke

16. sweetyB

sweetyB Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2013
    Пораки:
    131
    Допаѓања:
    79
    Хаха абе како така ќе го тепа, разлогот е од глупав поглупав!!! Кажи му на дечко ти да ги смири страстите, и прво прашај го што ќе направи ако го истепа??? Незнаев дека сеуште има вакви недораснати, зелени фраери кои работите го решаваат со ќотек!!! Каај отиде светот? :)[/quote]

Сите сте во право, но овој мојов сите негови проблеми ги решава со тепање, тоа е особина која ми пречи многу и за која не знаев на почетокот.. Но тоа е е важно сега. Кога ми кажуваше за тоа, дека сака да го тепа тој другар ми за некое девојче, дознав кое е девојчето, и го прашав дали вреди таа толку. Бидејќи таа има мерак да си шета наоколу (ако ме разбирате).. Вечер ќе го прашам што како.. Морам да го разубедам..[/quote]

Како може да не е важно што секој проблем го решава со тепање? Види ти си пишала за проблемот дека сака да го тепа другар ти, види што можеш да направиш со тоа, разубеди го некако... Ама поголем е проблемот затоа што тој СЕ решава со тепање, како може тоа да не ти смета, како можеш да бидеш со него, нели си размислувала дека некогаш ситуацијата може да биде таква и тој може и на тебе да крене рака??? Можеби не сум во право за ова последново, ама сепак...[/quote]

Тоа дека нема да ме удри сум сигурна, никогаш не би удрил женско, значи никогаш.. Но кога би видел дека некој ме удира мене, па макар и тоа да било ненамерно некако, тој би го убил..
    Мислам дела таа „тепачката“ е откажана, така слушнав од еден другар, заеднички другар..

17. adrijanka

adrijanka Активен член

Се зачлени на:
    20 септември 2013
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    7
    Ама не разбираш или не сакаш да разбереш ? Тоа не е ни љубов ни сакање ако не си со некој.
    А што е проблемот да пробаш да бидеш со таа особа заедно?

18. sadgirl21

sadgirl21 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2013
    Пораки:
    7.357
    Допаѓања:
    8.482
    Совет-Ќе го заборавиш!

На Bliznaci1997 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Leonida2

Leonida2 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јули 2013
    Пораки:
    102
    Допаѓања:
    28
    иии така го оставив некое време, не се слушаме,а ни гледаме и денес како за белја му ја видов колата паркирана знаев дека е тука некаде и оп дечки мене во стомакот животинско царство што мислев не е можно после 4 год. такви чувства да имам за него одкако се разделивме :devil: и сеа скроз сум збунета ама не се давам :!: треба да знае дека имам свое јас, ако ме сака ке ме побара нели? :|

20. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.613
    Допаѓања:
    40.101
    Леонида2 искрено тоа ми изгледа само како врска за секс.
    Како да не те побара, слушне, муабет да направи.
    4 гофини не се малку ама на сила убавина не бива.
    Не троши време залудно мој совет ти е

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.