Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Ми треба совет и мислење

Дискусија во 'Канта' започната од kika89, 15 декември 2009.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. kate21

kate21 Популарен член

Се зачлени на:
    20 декември 2009
    Пораки:
    4.220
    Допаѓања:
    3.853
    Овој пат ти биди во право- за себе ;) Хах, еден мочко напален секогаш ќе бил во право |( И случајно да не е небото зелено деновиве? Ако сакаш да си среќна, остави го нека се фрустрира со неговото „во право“ :)

2. Nightwalker

Nightwalker Популарен член

Се зачлени на:
    4 февруари 2011
    Пораки:
    1.124
    Допаѓања:
    4.447
    Имаш 2 фини избори, според мене.

1. Едноставно да го оставиш, без да се крева некоја „галама“;
    2. Да си дрска, односно кога ќе му кажуваш дека го оставаш, да речеш „Во право си дека јас не сум во право, зашто да бев, никогаш немаше да заглавам со кре*ен како тебе.“ ;)

3. Gea

Gea Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2011
    Пораки:
    1.056
    Допаѓања:
    11.605
    Искрено мислам дека некој со тебе лечи комплекси,а во голема мера и самата си си виновна за тоа.
    Јас кога сметам дека сум во право,абе нема сила што ќе ме убеди во спротивното,па незнам што и да се случи,а кога не сум, си признавам на самата себе си, и не ми е тешко да се извинам,ако несакајќи сум повредила нечии чувства.
    Меѓутоа, имам впечаток дека како на тебе да ти е страв да си го кажеш твоето мислење и да се избориш за него.Твојот дечко да не е случајно продукт на реинкарнација на Ајнштајн, па се си знае?
    Еве, те молам, дај да го номинираме за Нобелава награда, категорија-се сум во право!- ќе добие орден за животно дело! :!:
    Не дозволувај да ти го пере мозокот!
    Всушност тој е во право зашто е убеден дека секогаш ќе те убеди дека ти не си во право...
    -ако ме разбираш што сакам да кажам.....wtf...

4. 1Million

1Million Истакнат член

Се зачлени на:
    28 февруари 2011
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    Другарка ми почна да излегува со другар на бившиот, ама на него не му пречи тоа а ни на неа бидејќи тоа и не беше некоја врска , што да ја советувам? , мисли дека нема лошо во тоа , завршена приказна е :)

5. FBI

FBI Популарен член

Се зачлени на:
    1 јули 2010
    Пораки:
    1.513
    Допаѓања:
    5.299
    Штом не им пречи нема што повеќе да се советува. Според твојата возраст мислам дека тоа не ни било некоја сериозна врска. Ако навистина си се допаѓаат со тоа момче воопшто не треба да се грижат. Сепак кога момчето се решило да стапи во врска со бифша на другар, сигурно знаел какво е неговото размислување. ;)

6. 1Million

1Million Истакнат член

Се зачлени на:
    28 февруари 2011
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    Хах фала, имаш право, а и бившиот мислам не беше нешто посебно потресен да кажам за врската , па не би требало да има проблем :)

7. Faline

Faline Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2011
    Пораки:
    682
    Допаѓања:
    549
    Блгодарам за совети феминки ;) :*

8. bonb

bonb Истакнат член

Се зачлени на:
    7 февруари 2011
    Пораки:
    66
    Допаѓања:
    5
    Здраво Феминки ...

Ми треба совет и мислење од вас . Слушајте мислам читајте внимателно ... Со дечко ми сум веќе 2ипол години во врска имаме сериозна врска го сакам ме сака . Но вчера цела ноќ не спиев беше на работа и сабајлето околу 8 и 30 му звпнев за да го прашам и му кажам дека идам кај баба ми но мислев дека е на терен штом ме исклучи видов дека не се јавии заминав кај баба ми . После тоа негде околу 11 часот му звонев и ми се јави и ми рече да доручкувам срцуш и ќе ти се јавам и му кажав дека сум кај баба ми . Кога слушна дека сум кај баба целиот шекна се налути почна да вика да се дере каде јас без негово прашање сум заминала дали сум добила дозвола за да отидам му реков ти свртев да те прашам не ми крена ме исклучи мислев дека имаш работа ми рече не ми се јави кај ми сврте нема врска јас почнав да се колнам види ете провери ќе видиш се налути многу . После тоа беше лут 4 саати не ми се јави може и 5 после тоа јас го побарав и му реков да ме побара дека сум кај него во круг ми рече ако сакам ќе ти се јавам со сила може да ме натераш и целиот беше ладнокрвен со мене дури гласот чуден му беше многу ми беше тешко ... и после тоа секогаш ми прави така ме изнервира ненормално знае која ми е слаба точка и јас почнав да плачам и на крај бла бла се смиривме по телефон ми кажа дека ме сака многу и дека сум го изневерила . Но после таму негде пред полноќ ми титна да се приклучам на мсн како и секогаш неможеме да се одделиме си правевме муабет како и секогаш и му пишав отпосле му викам ко демек денеска златичко многу ме потресе ептен бев изнервирана не знаеш како ми беше и после почна он многу ми е гајле и мене ми е тешко ти кога нон стоп ми викаш дека ќе се смениш ми вети а не се промени се исто и исто ми се лути ко у смисла сум го провоцирала пример а шо правиш на нет се пишуваш се слушаш со некоја и кога ќе му речам сигурно ме сакаш одма вика го лутам и по 100 пати ми има речено дека ме сака највеќе од се и дека сум му единствена но ете тоа е понекогаш женска глава знам дека понекогаш претерувам му се извинувам ... но вчера ми кажа некои работи што многу ми е тешко ми кажа дека не можел да ме поднесе не ми се јавувал зашо дури и гласот у моментот ми го мрзел и ми кажа дури дека ова ми е последна шанса да се поправам многу нервози сум му ставала у душа и дека ни се ближи крајот изгледа при крај сме така ми рече што мене не ми се веруваше дека може така да ми каже ми кажа дека ме сака како фугура надворешна дека сум му била многу убава и полудувал за мене но за внатрешно сум немала никаков карактер и ми рече да пазам како се однесувам со него иначе ќе биде лошо ... не знам стварно кога не сум таква ни најмалку некоја со лош карактер понекогаш не велам не ќе префрлам нешто но не го правам тоа намерно после криво ми е но он одма почнува да вика не знам што да мислам го сакам највеќе од се внатре во душата ми е знам дека ме сака и он ама многу ми беа тешки неговите зборови цела ноќ око неам затворено мислам нон стоп на него не сакам ни најмалку да го изгубам . Што мислите вие

9. kristinamk

kristinamk Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јануари 2011
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    4
    zeni, devojki , abe opsto siteee sakam i vase mislenje
    vaka vo drak sum veke 14 god decinja imam i so toj so sme veke ke recam vo vrska i on e zenet poke od mene potocno 19 god. e on a se gledame eve recisi 5 god .Epten sme privrzani eden za drug nema den da ne se citnime na msn ili koga kako samo so poracinja na mob .. pa se pazime nie e tesko so vaka sme rastrgani a neskame mada ne boli da se razveduvame nema toa smisla sepak mislime na decata i terama vaka . ama kao uvjek zenskoto poke se zatreskuva ne velam i maskoto ali :worried: to e to a nemozime eden bez drug .. :( :(

10. maca99

maca99 Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    1.818
    Допаѓања:
    1.691
    Бонб,
    А каков ти е карактерот,што треба да промениш,не ми е јасно?
    Како што разбрав тој треба да се промени-според мене,зошто ти го прашуваш за дозбола дали да одиш кај баба ти :fubar: ???
    Значи кој е тој јас да барам дозволи,уште од сега чим така се поставил натаму којзнае,неможеш да си дозволиш тој да ти наредува,утре ќе ти забрани и ред други работи...а ако мислиш дека нема зошто да се менуваш,ако си ок спрема него,батали го бе,ќе си најдеш друг ;)

11. blond

blond Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    2.251
    Допаѓања:
    4.719
    Сакаш да кажеш вие швалерисувате ??? Ти си му на него швалерка, а тој на тебе швалер?
    Жено, што ти фали дома со маж ти ? Зошто така им правиш на децата ? Дали имаш претстава колку е грдо да си во брак и да имаш швалер, па плус и тој да е во брак ???
    Ако не ти чини бракот, разведи се, а не вака да фаќаш кривини.Толку многу години си во брак, сигурно на почетокот на бракот и без маж ти не си можела.
    И не ми е јасно, како си можела да си дозволиш да се затрескаш ? Сфаќам млада девојка која уште нема свое јас да се затреска, ама ТИ? По толку години брак???
    Откачувај ја оваа фарса што можеш побрзо.

И после младината била лоша.. Нормално кога земаат примери од постарите :x :x :x

Бонб, дечкото што го имав пред маж ми, беше иста таква будала. И секој ден се колнеше дека ќе се промени. 5 години издржав некако со него (до душа осетив дека ме манипулира после 3те години врска), и после раскинувањето се колнеше дека ќе се промени, само да бидеме пак заедно.
    Подалеку од такви незосреани личности кои не веруваат на никој, па ни на самите себе. Може ќе ти биде тешко на почетокот (нормално), но таму некаде надвор има човек кој ќе те заслужи целосно.
    Гуд лак!

На parrot му/ѝ се допаѓа ова.
  12. FBI

FBI Популарен член

Се зачлени на:
    1 јули 2010
    Пораки:
    1.513
    Допаѓања:
    5.299
    Бонб, ова мене ми делува на гестапо-систем врска. Тој тебе те прашува дали смее да оди кај баба му?? Или само се јавува дека ќе оди, а можеби и воопшто не те известува.........Зар ти не смееш да отидеш до кај баба ти без да прашаш??? Ма дај, те молам! Искрено не ми се допаѓа што си дозволила ваква ситуација! Што останува ако треба да отидеш некаде итно и тоа со машко друштво. Пр. некое патување од работа....Искрено дечково ми личи дека е болно посесивен! Пробај да го решиш тој проблем, ако не успееш подобро ти е да продолжиш сама.
    Поздрав

Kристина воопшто не ми се допаѓа ситуацијата. Ако не ти оди бракот разведи се, ако не сакаш тоа, прибери се и посвети се на семејството :^)
    Не поради друго, поради децата.......кога тогаш ќе дознаат. Тогаш каква ќе бидеш во нивните очи ???
    Поздрав

На lolyta777 и LivingGlam им се допаѓа ова.
  13. bonb

bonb Истакнат член

Се зачлени на:
    7 февруари 2011
    Пораки:
    66
    Допаѓања:
    5
    Му смета тоа што понекогаш сум љубоморна и ако спомнам пример кај беше а имаш некоја друга и он одма вика не провоцирај нон стоп сакаш да провоцираш не знаеш да седиш мирна а да го баталам не е така лесно мислам нема шанси кога јас го сакам човекот лудувам по негоо ние имаме супер врска ама ете вчера после тие зборови што ми ги кажа навистина и уште ми е тешко а го сакам и тоа ептен многу го обпжавам ммммм многу многу го сакам ние сме ко маж и жена тешко ми е за зборовите кои ми ги кажа многу само ми се плаче плаче и плачееееееее а го сакаммм ко лудааааа да истот се случува и со него кога треба да оди некаде се слушаме првин а почесто мислам секогас кај и да отиде мора да ме земе и мене ќе помине ваљда можеби во лутина ми ги изнакажа тие работи . .... |(

14. blond

blond Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    2.251
    Допаѓања:
    4.719
    Бонб, ти го кажал тоа еднаш, ќе ти го каже и по втор пат, трет, икс пати ќе ти го направи истото.
    Ако ви е суепр врската, тогаш замоли го нека си ја промени таа негова особина. Не мора ти за се едно нешт пред да го направиш да го исвестиш. И што ако си му кажала подоцна дека си кај баба ти ? Не е крај на светот.
    Не се учете на таква врска. А ако тој некогаш не е во можност да ти каже дека некаде ќе отиде, треба да е крај на светот ???
    Или променете се во ваквиот однос или ќе си имате многу големи проблеми понатаму.

15. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    6.214
    Допаѓања:
    56.858
    Бонб мила, бегај подалеку. Можеби мислиш дека го сакаш, ама верувај подобро ќе ти е без него. Го сакаш начинот на кој тој се однесува со тебе? Солзи без причина, дури и кај баба ти да одиш со страв? Не ми е јасно. Седни сама со себе и одржи си една воспитна. Не заслужуваш такво однесување од никого. Тој не те поседува.
    Ќе те цитирам - прочитај си го ова убаво и не заборавај го. По ова можам да заклучам дека тој воопшто не те почитува и не те заслужува.
    КристинаМк - не е ова осудување, ама твоите постапки не ги оправдувам, ни најмалку. Боли да се разведувате а не боли да се криете и да правите таков грев кон своите семејства? :o
    Секој ден на мсн си зборувате? Извини, мене многу незрело ми изгледа тоа за една 34 годишна жена со семејство.
    Какво е твоето семејство? Среќна си секој ден во твојот дом со децата и мажот? Не верувам.
    Многу е лицемерно и мизерно да им ја глумиш среќата, а вистински да си среќна во кревет со друг маж.
    Тука совет никој не може да ти даде, но кога веќе бараш мислење - тоа е моето.
    Поздрав и секое добро.

16. skyAngel

skyAngel Популарен член

Се зачлени на:
    16 август 2010
    Пораки:
    1.530
    Допаѓања:
    2.767
    Девојки помогнете ми !

Значи вака дечко ми одамна ми ја беше дал лозинката од неговиот фб ( сеуште не бевме ништо) ми ја беше дал за да му вклучам една игра.Е и мене сега после 2 години ми текна на лозинката и си реков де да видам што има мачорот. Влегов во неговите пријатели и го напишав името на неговата бивша и видов една што му е пријателка со такво име (ама не е таа) и после ми изглегоа уште две девојки со такво име кои тој ги има аднато , но тие го немат сеуште прифатено. На тие двете на профилот нема ништо ни слика , имат по 20-30 пријатели и толку. Е сега мене ми падна криво бидејќи тој ја барал значи таа.
    Јас за вакви работи не се лутам , а уште помалце за фб ...ама за ова некако ептен ми падна криво , жал. :sweat:
    Како да му дадам до знање , демек зошто ја барал оваа она ама без да дознае дека сум му влегла во профилот оти он не памти дека ми ја има дадено лозинката .

]:) ??

17. marama

marama Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2010
    Пораки:
    6.432
    Допаѓања:
    91.600
    Бонб може ќе ми се налутиш,но ќе бидам искрена. Не знам зошто девојкиве те оправдуваат тебе, а го обвинуваат него. Како прво се гледа дека си љубоморна, сакаш да го контролираш, постојано да ти покажува колку те сака, значи постојано да е со тебе и околу тебе. Второ ти си дозволила да дојде до тој степен да не те пушта да одиш кај баба ти. Ма кој може мене да ми забрани да одам кај мојата фамилија? Никој, освен ако јас така дозволам.
    Дечко ти пак е ист како тебе. Не ти верува. Ете ти си за него убава надворешно , но не еи внатрешно. Ти си за него успех, сака да те задржи за да се гордее каква девока има, а за да не те изгуби те држи така строго.
    Сакате да се промените, тој тебе, ти него? Не се менува човек, освен ако тој сака сам.

Случка од другарка- 3 години оди со еден дечко, не и дозволува никаде да оди, ја носи на факс и ја зима, и ги избриша сите броеви од мобилен, па дури и еднаш модрици ја направи. Ама сама е виновна, седиме на кафе и таа му се јавува 100 пати, каде е, да оди ли кај него, па добро ако треба ќе те почекам. Уште вика го променив, аха мало морген.
    Ако останете заедно, ете каков ќе ти биде животот, па дали ќе можеш и леб да купиш, а и тој дали ќе смее на работа да оди?

На LivingGlam му/ѝ се допаѓа ова.
  18. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    6.214
    Допаѓања:
    56.858
    Скајче нема потреба од нервози. Бившите си се бивши и остануваат во минатото, но секогаш ќе постои љубопитност и интерес за нив. Ти си супер девојка, по твоите постови воопшто не се сомневам дека дечко ти е луд по тебе. Ако толку те мачи - прашај го, ама ќе си направиш проблеми. Јас мислам ништо да не превземаш.

19. bonb

bonb Истакнат член

Се зачлени на:
    7 февруари 2011
    Пораки:
    66
    Допаѓања:
    5
    Фала за советот blond и тоа и мислев да се промени го сакам многу ме сака и он веке 2ипол години сме заедно и нема да дозволам да се случи нешто . Го сакам моето златичкооо го сакам многу многууу

20. skyAngel

skyAngel Популарен член

Се зачлени на:
    16 август 2010
    Пораки:
    1.530
    Допаѓања:
    2.767
    Јас знам дека мене ме сака ама ме копка зошто ја барал и кога ? Не контактираат тие двајца , ептен им беше замрсена нивната врска . Пред да бидеме заедно , јас му бев другарка и многу работи ми кажа за нивната врска и сега ме копка , ме тера на нервоза ми буди секакви мисли. Сепак машко е не треба многу , многу да им се верува !

Сакам да му дадам до знаење дека ја барал ама како ? Не сакам да знае дека сум му влегла. Сепак профилот е негова интимност.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.