Ми треба совет и мислење

Дискусија во 'Канта' започната од kika89, 15 декември 2009.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. smile-smile

smile-smile Активен член

Се зачлени на:
    30 август 2013
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    5
    Fala vi devojki premnogu..ali sto pati sum zboruvala ..postari roditeli ne sakaa da svatat..kje pomine i ova se nadevam :DD kje sfatatt i tie :D :* :* :inlove:

2. dushiche

dushiche Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2013
    Пораки:
    833
    Допаѓања:
    603
    Незнам колку често се гледате, и колку добро се познавате, во смисла со кого се дружиш и едноставно каква личност си, дали тој знае каков став имаш за изневерувања, менување на дечковци и слично.
    Дали му имаш дадено повод да е љубоморен?

Секој е љубоморен некој повеќе а некој помалку,а тој ако е посесивно љубоморен и ти брани се и сешто тогаш не ти го треба воопшто. а ако е во граница на нормала, тогаш не се карај туку од околу зборувај му за општи теми и за животни прашања, за тоа како размислуваш за некои работи. И полека ќе свати каква си и ќе има повеќе доверба.

3. deargirl

deargirl Активен член

Се зачлени на:
    18 септември 2013
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    0
    Па вака зашто иде на работа не може многу често да се гледаме 3-4 пати во месецот..За менување на дечковци знае се и за тоа ми верува зашто тоа било и поминало а и немало нешто што би требало да се помне...Исто така до сега му немам дадено никаква причина за да се сомнева во мене дека би можела да го изневерам...и навистина никогаш не сум ни помислила на такво нешто..Никогаш не сум му дала причина за да б иде љубоморен он од мали ситници ќе направи големи проблеми ...Ајде вака да си кажам појасно он е многу љубоморен како и што кажав никаде не ме пушта и ништо не ми дозволува...јас премногу му дозволив но незнам што да правам сега за се се лути што и да направам ..А многу го сакам навистина што да правам незнам каде ми е паметот....:(

4. dushiche

dushiche Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2013
    Пораки:
    833
    Допаѓања:
    603
    Те сваќам ама голема грешка имаш направено и премногу му имаш дозволено.
    Мора со разговор да го натераш да ти верува и да можеш слободно да шеташ, сепак неможе ти поголем дел од месецот дома да го поминеш.
    А ако не свати, остави го и не го слушај ако навистина те сака ќе се освести и ќе свати, а ако не свати ќе го заборавиш и полесно ќе ти биде.

5. EmotivnoSrce

EmotivnoSrce Активен член

Се зачлени на:
    21 септември 2013
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    6
    Оти само една девојка ми одговори на моето прашање... Еден месец сме заедно,јас 21 тој 23. Многу е молчалив,вели во живо ќе ми ја докаже љубовта,но чим на пишување некако се страни...А се знаеме во живо веќе се запознавме летово. Тој е мирен,на мравка нема згазено,девојките секогаш нему му раскинувале,вели дека ме сакам многу и тоа премногу,дека сум најубавото нешто во животот,дека имам дел од неговото срце завземено,дури кога реков да не пишуваме една недела да видиме кој на кого ќе му недостига ( ова го реков оти неможев да живеам покрај неговата рамнодушност) и тој во тој миг ме изненади и рече дека секогаш секој ден ќе ми пишел,немало шанси да ме види уклучена да не пиши и смс ќе ми пишел,неможел без мене. Но некако од другата страна се некој обичен муабет правиме,јас се топам,зборувам за љубов а тој само ќе биди и тоа,ќе бидеме заедно наскоро,едвај чекам.Но ако јас не спомнам тој вели таков бил затворен тип,не зборува многу на таа тема. Дури и на скајп кога се слушаме не збори,само на пишење,и кога го спомнав тоа дека по глас исто не збори,рече Весна на почеток сме,кога ќе дојдеш ќе е се подруго.Братучетка ми го фали,рече дека нејзе и кажувал колку ме сака. А и секој ден скоро смс ми пишува каде е со кој е,дека мисли на мене постојано. Дури и писмо ми прати и слика од него. Само незнам,можеби грешам...Што мислите вие? Јас другата недела ќе сум во Македонија и ќе сме секој ден заедно...

6. sadgirl21

sadgirl21 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2013
    Пораки:
    7.357
    Допаѓања:
    8.482
    Девојче вие сте само 1 месец во врска.Плус врската ви е на далечина.
    Не може да имате комуникација како паровите кои нонстоп се заедно.
    Дечкото е таков.Срамежлив или премногу затворен.Може и недоверлив.
    Треба да разбереш дека малку време сте заедно сепак,и дека и нему му треба време да се прилагоди на вашата врска и на тебе.Едноставно треба да се опушти.
    Верувај,се ќе биде подобро,кога ти ќе си тука.
    Кога ќе може да те гушне и да ти каже некој убав,топол збор.Виртуелно,го нема тој ефект ;)

На EmotivnoSrce му/ѝ се допаѓа ова.
  7. EmotivnoSrce

EmotivnoSrce Активен член

Се зачлени на:
    21 септември 2013
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    6

Точно,ај ќе видиме како ќе биди кога ќе си дојдам. Сепак многу бев загрижена,а и кога ќе му го спомнам тоа он се труди да се подобар. Имаш право,но тоа е ради тоа што сум многу емотивна.

8. sweetyB

sweetyB Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2013
    Пораки:
    131
    Допаѓања:
    79
    Значи вака девојки, од претходните мои мислења ќе видите дека пишував за проблемот со дечко ми. Сега раскинавме и после раскинувањето дознавам такви работи што веќе мислам дека го мразам. Значи ме изневерувал, ме лажел и многу др работи, дури не ми се веруваше дека тоа е всушност тој. А дознав на тој начин што му влегов во фбто, без тој да знае. Синоќа му беше роденден, и сега типот мисли дека јас уште се молам на господ да се вратиме, што нема врска, јас сакам така тој да мисли, и пратив изненадување нешто како поклон милка од тие во срце што се кутиите и му напишав ливче. Му напишав дека најмногу ќе го ценам затоа што никогаш не ме изневерил и дека токму тоа ќе го прави човек во моите очи. Му напишав такви цинични работи што кога би ги прочитале веднаш би сфатиле што всушност сакам да кажам.
    Она што сакав да ве прашам е дали е во ред, што вие мислите, дали треба да продолжвам, дали да му вратам за се, или едноставно да се правам дека ништо не е било и да дозволам тој да мисли дека победил и дека ме изиграл?

9. Summerlover

Summerlover Форумски идол

Се зачлени на:
    5 август 2010
    Пораки:
    5.531
    Допаѓања:
    34.907
    Завршено е, let it go. Само на време ќе потрошиш ако тргнеш да му наплаќаш за сторенто. Те изневерил, толку е, не може тоа да се врати. Блокни, стави на игнор и продолжи си со животот, плус така повеќе ќе го заболи ;)

На sweetyB му/ѝ се допаѓа ова.
  10. sadgirl21

sadgirl21 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2013
    Пораки:
    7.357
    Допаѓања:
    8.482
    За твоите 19 години,треба малку повеќе зрело да размислуваш.
    Според мене,да смешно е и тоа премногу,и...оставаш впечаток како да си премногу повредена,со праќањето на поклон.
    Детски е тоа стварно.Ајде веќе бидело.
    А и писмото..знае тој дека сеуште го сакаш,и те боли разделбата.
    А ти го сакаш спротивното?
    Во тој случај,престани да се труеш со омраза.Ти не ти негативецот во приказнава,туку тој е.
    Крени ја главата горе,и насмеј се.Заблагодари се што сега се случило тоа што се случило,а не подоцна.
    И мн ниско е да се одмаздуваш.Едниствена казна за него ќе биде твоето игнорирање.
    Игнорирај го максимално.

На sweetyB му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.623
    Допаѓања:
    40.110
    Нема потреба да враќаш.
    Зарем да се понижуваш и понатаму да се замараш со него?
    Не! Најголема казна ќе му биде кога ќе бидеш со дечко со кој ќе ти биде убаво и ќе се почитувате.

12. sweetyB

sweetyB Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2013
    Пораки:
    131
    Допаѓања:
    79
    Да, знамм свесна сум дека не заслужува ни минута од моето време, но толку многу ме повреди, толку многу ми е криво што ме направи будала, и секој дел од мене сака да му вратам, буквално секој дел од мене.. Се чувствувам како таа одмазда да ми е потребна за да можам да продолжам понатаму...

13. leighton23

leighton23 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 мај 2013
    Пораки:
    738
    Допаѓања:
    1.681

Во никој случај немој да му се враќаш. Тој те изневерил не заслужува шанса, кој го направил тоа еднаш ќе го направи и друг пат. Остави ја одмаздата настрана, кажи му дека се знаеш и дека е готово, стави го на игнор и продолжи со својот живот. Те разбирам повредена си, но зар мислиш дека вреди да му се одмаздуваш ? На пример да одиш со некој друг за кој воопшто ништо не чувствуваш, само за да вратиш со иста мерка. Не, јас мислам дека воопшто не вреди. Друго, размисли тој да те сакал и да те ценел немало да те изневери, можеби тоа што ќе го направиш воопшто нема да го здоболи, можеби само ќе му бидеш смешна.

14. sweetyB

sweetyB Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2013
    Пораки:
    131
    Допаѓања:
    79

Да, во право си.. Но тој е толку убеден дека може било кој да сруши. ја за него сум толку наивна. И кога го видел тоа што го пратив, ми ѕвони и ми вели ја сум толку изненаден, толку потресен од твоја страна, не знам што да кажам.. Колку е само лицемерен. Не ми е јасно зошто постојат такви машки како него. Понекогаш мислам дека кога би се вратил режимот на Хитлер таквите машки дефинитивно би ги пратила во логор и би ги направила сапун. Да повредена сум и тоа многу, и ова го чувствував како потпора, но некој глас во мене ми вели НЕ, ДОСТА Е, ОТКАЖИ СЕ... А додека друг глас ми вели, врати се, врати му за солзите што секоја вечер ги бришеше, врати му за болката од која буквално те болеше срцето......
    Ги мразам овие ситуациии!!

15. RedRoses

RedRoses Активен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2013
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    0
    Здраво девојки ми треба совет и мислење.
    Веќе подолго време се гледам со еден дечко, на почетокот не ни одеше баш најдобро излегувавме но кога ќе ме викнеше не одев го лажев дека сум болна. Но како што реков со тек на време се зближивме и станавме интимни, од кога бевме интимни мислам се зближивме уште толку и ми дозволи да го претставам како свој дечко. Ми се јавуваше сам и кога јас ќе го побарав. Но еднаш го немаше со денови, тој пак ќе ме викнеше да се видиме јас пак не излегував и него ќе го снемаше со недели. Првиот пат кога се случи така се врати по 1 недела ме побара да се видиме и излеговме разговаравме и се беше во ред. Но сега повторно се случи истото но го нема долго време, на мои броеви не крева, а кога му вртам од др. броеви крева. Ми вели ќе ти се јавам но го нема, еднаш ми рече дека е зафатен и дека има обврски, но јас мислам дека секој ќе најде време за се и да одвои 5 мин да се јави и да ми каже. Незнам навистина што е работава и ми треба ваше мислење. Дали е тоа што мислам јас дека тој се дистанцира од мене и сака сама да сфатам дека е крај, за да не ме повреди уште повеќе.

16. dushiche

dushiche Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2013
    Пораки:
    833
    Допаѓања:
    603
    На овој начин те повредува уште повеќе.
    Ти самата треба да си свесна дека тој тоа што го сакал го добил, сега сака да се тргне и те одбегнува. Да е во гужва и да има работа нема да се јави ни на тебе ни на други броеви, но вака премногу очигледно е. Заборави го и гледај пред себе и мисли на себе. Ако те бара не се јавувај и не излегувај.
    Нема потреба да му бидеш девојка на повик.

17. sadgirl21

sadgirl21 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2013
    Пораки:
    7.357
    Допаѓања:
    8.482
    Очигледно е девојче,што е работата.
    Веќе не си му интересна,а нели нема м*да да ти каже,па се служе со некои селски методи-одбегнување.
    Биди ти таа паметната.Не кревај и ти на негов повик.
    Т.е прекини со таква 'авантура'.

18. K-pozitiv

K-pozitiv Истакнат член

Се зачлени на:
    27 август 2013
    Пораки:
    462
    Допаѓања:
    143
    прекини веднаш и не му дозволувај да си те бара само по потреба и кога ке му биде досадно а нема друга покрај него. одиграј паметно и откачи се од него :)

19. K-pozitiv

K-pozitiv Истакнат член

Се зачлени на:
    27 август 2013
    Пораки:
    462
    Допаѓања:
    143
    [
    е и ти што убаво си постапувала, цело време си го лажела :fubar:
    а и плус ете ти чуствуваш тој чуствува што е битно колегата што ке кажи или кој и да е? |(
    и ти си погрешила и си го лажела а и касно си му враќала на повиците па дури и си исклучувала тел :^)
    не очекувај да е многу искрен кога сето ова се случило :x и пак на истото. - оттргнисе затоа што со лаги ништо не бидува.

На RedRoses му/ѝ се допаѓа ова.
  20. RedRoses

RedRoses Активен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2013
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    0
    ne raskazav bas se tamo bidejki mim bese nezgodno ama se nadevam ke me svatite jas pred da se zapoznam so nego idev so negov kolega 4 meseci ne mi idese so deckoto i raskinav bidejki ne bese voopsto seriozen a za razlika od nego ovoj e mn po seriozen i mn podobar sekako pocnav da iskacam drugarski ni na kraj pamet ne pomisliv deka ke se sluci nesto pomegu nas se bese onaka na sala zapocna se dog.da iskocime iskocivme no jaas nemav nikakvi custva sprema nego ni on sprema mene i se terase taka bese vo red iskocivme nekolku pati poveke ke mi pisese poraka kako si sto pravis slobodna si jas da ama ne iskacav i znaev da vratam posle dva dena na porakata i on pak ke se javese ke me pobarase i jas ke iskocev no posle nekolku dena ke isklucev tel me nemase zatoa sto se plasev da zapocnam nesto so nekoj drug i da ne bidam povredena go pravis istoto milion pati po red mi pisa ne si zainteresirana za mene no od koga se sluci nesto poveke pomegu nas pocnav da imam custva sprema nego iskreni pa resiv da sednam i da napram seriozen muabet vo vrska so nas kaza deka ima i on custva sprema mene i deka mue ubavo isto i jas no odkoga pocnaa da mi kazuvaat deka pravam grev poradi toa sto sum idela so nekog kolega a sega so nego se predomisluvav mn pati i jas mu go kazav toa sekako on znaese ne kriev nisto od nego znaese i deka idev so negovit kolega ne mu precese sekako bidejki ne kontkatiraa mn no neli ne treba sekogas dr da gi slusam ete taka ispadna posle nego go snema edna nedela pa jas mu svrtev da vidam zasto go nema pomisliv deka e so druga nekoja ama se javi kaza deka ne bil tuka deka imal premnogu rabota pa koga trebase posledniot pat da iskocam jas go izlazav deka sum bolna i deka nemozam sekako trebase da mu ja kazam vistinata zasto nemoze a ne da go lazam kriva sum jas tuka i nego posle toa pak go snema na edna nedela isto i se do den denes ne mi se javi jas pak go pobarav i ne mi krevase i morav da svtram od dr broj mi krena normalno i tolku bese spored vas dali vie mislite deka tuka sme i dvajcata krivi ili sum poveke jas no jas mislam deka kako i dae covecki e da se javi i da kaze neli kraj e ili ne e

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.