Ми треба совет и мислење

Дискусија во 'Канта' започната од kika89, 15 декември 2009.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. RedRoses

RedRoses Активен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2013
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    0
    K-pozitiv potpolno si vo pravo znam deka trebase uste na pocetokot da bidam iskrena sprema nego i da ne go lazam normalno deka vaka ke pravi no jas nemozam nikako da go zaboravam se trudam da ne mislam na nego no nekako ne uspeva
    sepak vala vi za sovetite ke ve poslusam

2. LitttleRNBPrincess

LitttleRNBPrincess Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    795
    Допаѓања:
    950
    епа вака ми треба ваше мислење пред неколку дена се запознав со едно дете и искочивме и ме залапа и си праевме муабет се беше ок и мене ми се засвиѓа, една моја другарка го знае заврши со него и ми вика дека е добро дете не е како неговите другари да се понаша сељачки само онака кога е со нив ако ме сфативте... и добро и сакаше да му мести девојче на другар негов и сестра ми ја знае он пошо братучетка негова прва учи со неа ама сестра ми нејке ништо со него ни мои другарки нејкеа и после др ден откако се видовме првиот пат ја му пишав како шо праиш и муабет онака и ме праша за сестра ми дали сака со тој другарот и ја реков сака а сестра ми коа дозна рече дека не иде пошо ни ја незнаев дека тој другар му сака и добро и у петокот ми пиша као ке се договоривме за да искочиме само јас и он и ја му реков ок и нишо не ми пиша и коа се вратив од искачање он ми пиша после као ништо од искачањето се вратил сеа дома и ја реков ок ако сакаш утре ке искочиме дека бела нок и он рече као до 10 бил на работа ке нема време додека отишол таму и ја му реков епа ај ако не тука у наше маало ке искочиме и он ми рече ај кје се договориме утре кје ти казам за сигурно и ја му вратив ок и он смајли големо.. и беше пуштен тој ден не ми ми пиша ништо и не отидов никаде се накурчив малце :/ а мојата другарка отишла со уште една а ме викнаа и мене ама јас не и не сакав и коа ми се јави кај 11 саат он бил на плоштад а мене излеа ме излаза пошо ми рече не бе нема да имал време за да иде до таму кје го фатело 11 ипол додека отишол натака и сеа незнам што да правам, ако ме смувал само онака за еднаш зашо ми пиша два пати и коа се шетав со другарка он седеше у кола завчера на тој паркингот наш и ја не се ѕверев дека сите таму другари негови и другаркава збореше на телефон и глеаше и ми рече дека се наведнал да ме види дека у кола бил и коа вртевме круг помина и ми свирна со колата и сеа незнам што да правам сакам да бидам со него пошо со еден што се мотав скоро година ништо не сме имале ни мување ни ништо и ме заебаваше цело време и сеа и овој не сакам да е ист као тој ке мозе некој да ми казе што да правам понатаму ? нејкам пак да ме заебат :/

3. sadgirl21

sadgirl21 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2013
    Пораки:
    7.357
    Допаѓања:
    8.482
    Не се замарај... :wasntme:

4. Savana93

Savana93 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2013
    Пораки:
    162
    Допаѓања:
    159
    Епа затоа пред да искочиме со некој треба првин добро да го познаваме, мислам искочвање за мување и сл. А не другарка ми рече он добар бил па ајде сега. Не ти велам да престаниш да излегуваш од дома но личиш како многу наивна личност, а сва среќа е тоа за машките. Овај заборави го , незнам како не си го замразила до сега, мене би ми бил одвратен и никако немој да му даваш втора шанса. Сепак женската гордост е најбитна, и не се замарај нормално сите правиме грешки.

5. K-pozitiv

K-pozitiv Истакнат член

Се зачлени на:
    27 август 2013
    Пораки:
    462
    Допаѓања:
    143
    јасни му се намерите, поарно речено си добил то што си сакал.
    Ако нејкиш да те заебат уште поќе - тргни се.

6. Leonida2

Leonida2 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јули 2013
    Пораки:
    102
    Допаѓања:
    28
    Повторно иста прича! :puke: Зборавме му кажав што ми смета, дека сакам да се промени во некој работи што ги прави спрема мене и добив позитивен одговор мегутоа само на збор! После ден-два пак по старо...
    И морам да си признам декка незнам кај терам, и незнам што сакам. :(
    Ме лажи за ситници го фајќам во тие лаги и не признава ништо живо, и што е најлошо ја врти приказната и вината ми ја префрлува мене ! Инает има веќе недела дена и ме нема побарано а истото го реков и јас дека не го барам се додека тој не ме побара, бидејки стално го барам, и пак низ истото врвам. Се работи за 4 години врска и ми е тешко без него, но овие дена стварно незнам дали сакам да сме заедно, или како што реков незнам што сакам.
    Ми треба само да знам дали вреди да продолжиме понатаму или не :sweat:

7. disaster

disaster Истакнат член

Се зачлени на:
    8 септември 2013
    Пораки:
    43
    Допаѓања:
    4
    Како повеќе да стекнам доверба во парнерот? Зошто од толку многу проблеми во врската секогаш кога ќа ми рече дека ќе оди со другар негде мислам дека е со бивша или некоја друга..

8. jovanovska94

jovanovska94 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2013
    Пораки:
    1.109
    Допаѓања:
    3.804

Те има ли излажано тој претходно? Да ти каже дека е на едно место, а ти да го видиш на сосема друго или некоја другарка/ другар да ти каже дека го виделе со некој друг??? Ако не е ова најверојатно преувеличуваш... Ама штом имате и други проблеми во врската, првин мора да ги средите тие, па дури тогаш ќе стекнеш доверба во него... Едноставно не можеш да имаш доверба во некој со кој, најверојатно се карате секој втор ден...

9. Antoninaaa

Antoninaaa Популарен член

Се зачлени на:
    3 март 2013
    Пораки:
    914
    Допаѓања:
    11.334
    Довербата :?: зошто да ја стекнуваш?Или ја има или ја нема,ти тоа треба сама да си го образложиш и појасниш.Секако за да се има доберба во партнерот многу важен е начинот на кој се однесува со тебе,дали те почитува,дали ја покажува неговата љубов и на кој начин,едноставно дали ти се посветува онолку колку сто заслужуваш,и многу битно дали и он има доверба во тебе.Бидејки ако се сомнева во тебе,многу веројатно да гледа од негова гледна точка како тој се понаша со тебе,како викаат Ако е*еш и ќе ти е*ат :D па се е наплашил типот,не мора да значи дека тоа го прави од љубомора и постојано да те контролира.Тоа исто така се однесува и за тебе и затоа ќе те прашам дали немаш доверба во него затоа што си му љубоморна или затоа што можеби и ти би му го направила тоа на него зад грб?

10. disaster

disaster Истакнат член

Се зачлени на:
    8 септември 2013
    Пораки:
    43
    Допаѓања:
    4

Љубоморна сум и секогаш го брецам за се :)

11. innamylove

innamylove Истакнат член

Се зачлени на:
    17 август 2011
    Пораки:
    379
    Допаѓања:
    231
    Да сум на твое место би го следела али искрено па ако непронајдам ништо лошо другиот пат повеќе ќе му верувам :D

12. knigushka

knigushka Активен член

Се зачлени на:
    12 октомври 2013
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Девојки немам каде да се обратам за мислење, мене никој не ме разбира? :(
    Во врска сум три години со дечко што ме премногу сака, но колку ме сака толку е и љубоморен. Проблемот не е во тоа. Пред да бидам со него, излегував со еден дечко што премногу го сакав, премногу, а тој мене не, поради тоа никогаш не му признав дека ме сака тој мислеше дека не ми значи-како што јас на него не му значев ништо. Сеедно му беше дали е со мене иили не. Никој во животот не сум сакала како него, а нема ни да сакам, тој беше мојата прва детска љубов.
    Денес, после три години работите се сменија. Бившиот кој беше некогашен фраер, му падна цената а јас се искачив неколку скалила нагоре, тоа сите го приметија па и тој, затоа се обиде да ме добие, игнорирав.
    Да Ви признаам премногу сакам само да го слушнам, да му кажам дека нема потреба да ме мрази, да му кажам дека нема потреба да мисли дека сум некоја која се поиграла со него, дека тој некогаш имал значајно место во мојот живот. Не можам! Јас сум во сериозна врска и не можам да го слушнам, ако дознае дечко ми не знам што ќе направи?
    Според Вас дали е добро да се послушам себе односно моето срце(да му се јавам, само еднаш) или пак да оставам што е било било... :fubar: :sweat:

13. Alison.Di

Alison.Di Истакнат член

Се зачлени на:
    4 октомври 2013
    Пораки:
    134
    Допаѓања:
    81

Тешко, премногу тешко точно знам како е да сакаш најмногу од се на светот да го слушниш бившиот. Искрено јас не би ти препорачала да се јавиш, бидејки ќе го слушниш, потоа ќе сакаш да го гушниш и така постепено заради тоа ќе си ја уништишв врската, јас сум во една слична ситуација моментално но јас попуштив пред желбите... немој и ти поготово ако многу си го сакаш дечкото а исто толку си го сакала бившиот. Нема да знајш кој пат да го фатиш.. ;(

14. K-pozitiv

K-pozitiv Истакнат член

Се зачлени на:
    27 август 2013
    Пораки:
    462
    Допаѓања:
    143
    немој да попушташ. Те разбирам дека срцето те води така но ке погрешиш. Моја другарка на сличен начин си ја расипа врската. Добро во нејзин случај имаше и ред други работи, но мислам дека ке погрешиш доколку се јавиш. Остави како биде - нека биде.

15. zaljubena18

zaljubena18 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 септември 2013
    Пораки:
    299
    Допаѓања:
    139

И јас сум во скроз истата ситуација, но не се ни јавувам па и не пишам порака.. после можи да си ја крени сам цаената (као демек ми се јави ми пишува а има дечко), можно е да направи се за да дознае дечко ти и да ти отвори беља.. знам дека е многу тешко.. но треба да стоиш на цвтсти нозе и тој да осети малце какоти било тебе, да не му обрнуваш воопшто внимание..

16. sadgirl21

sadgirl21 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2013
    Пораки:
    7.357
    Допаѓања:
    8.482
    Некои работи едноставно мораат да останат какви што се. :)
    Те разбирам потполно.На моменти и јас сакам да слушнам личност кој ми беше премногу драга,премногу..но еве,веќе скоро 9 месеци се воздржувам.
    Затоа,мисли рационално,со разумот,а не со срцето ;)

17. Idonea

Idonea Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јануари 2012
    Пораки:
    322
    Допаѓања:
    642
    Чекај чекај, сакаш да кажеш дека ќе си дозволиш да имаш тајни пред дечко ти (што утре другиден ќе ти направи голем проблем во врската, верувај) за да му кажеш на бившиот дека не те интересира? Какво јавување, батали ги тие мисли, како него да му беше гајле кога ти го сакаше него а тој тебе не. Кармата е кучка, така да знаеш, ова намерно му се случува. Ајде, замисли , дечко ти да започне комуникација со некоја бивша,ќе боли, нели? На крај, навистина ли мислиш дека тој бившиот заслуужил да ги слушне овие зборови од тебе? Мажите кога паѓаат најниско, секогаш се потпираат на онаа која најмногу ги сакала, со надеж дека пак ќе ја имаат, само да не останат со празни раце. Тоа за никого не е добро освен за тој тип. А дека дечко ти е љубоморен горе долу е нормално, но во ситуација кога пред тебе е човек кого многу си сакала, веројатноста дека дечко ти ќе изгледа многу полош одколку што реално е е голема.

18. K-pozitiv

K-pozitiv Истакнат член

Се зачлени на:
    27 август 2013
    Пораки:
    462
    Допаѓања:
    143
    неможам повеќе психички ке ме пореметат домашниве - поточно мајками.
    стално ми се дере, ми се развикува и што ме повредува најмногу ме колне и ме нарекува со зборчиња што не би му ги кажала ни на некој па незнам колку и да го мразам.
    што е работава, што и да се случи што и да направи брат ми таа по мене се изнавикува и на мене истресува цела нервоза. кога ке се скараме незнам колку време муабет не ми прави, не ми дава пари да излегувам како сите нормални на моја возраст. И само вика по мене. Ми иде од дома да избегам кога би имало каде да одам ех. совет ? :'(

19. K-pozitiv

K-pozitiv Истакнат член

Се зачлени на:
    27 август 2013
    Пораки:
    462
    Допаѓања:
    143
    не ја поставив на соодветно место али не најдов друга слична тема за совети.

20. wild.wild

wild.wild Активен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2012
    Пораки:
    52
    Допаѓања:
    3
    Татко ти не ти дава пари за излегување? И која е причината што толку многу се расправате со мајка ти?

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.