Ми треба совет и мислење

Дискусија во 'Канта' започната од kika89, 15 декември 2009.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. K-pozitiv

K-pozitiv Истакнат член

Се зачлени на:
    27 август 2013
    Пораки:
    462
    Допаѓања:
    143
    па што и да е нешто изнервирана или со брат ми или со татко ми, и одма на мене ми вика.
    многу е нервозна незнам. само чудно ми е оти на брат ми ништо не му вика туку се мене, и со него да е изнервирана на мене нервозата ја истура. посебно ако преречам нешто. инаку татко ми ми дава но платата не е толкава за да стигне и дома и сметки и за мене. мајками зема пензија од баба ми и ми даваше, но стално гледа да се скара нешто со мене за да има изговор да не ми дава. А за брат ми ке повикаат и одма ке му дај.
    што знам се чуствувам ко отфрлено и понесакано. што и да е на мене се истураат.
    Ама оти сум си позитивка, се надевам ке ми се смири. Ама ме нервира вака цел ден муабет не ми прај.

2. sadgirl21

sadgirl21 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2013
    Пораки:
    7.357
    Допаѓања:
    8.482
    К-позитив,имаш пробано да разговараш со неа зошто се однесува така?

3. K-pozitiv

K-pozitiv Истакнат член

Се зачлени на:
    27 август 2013
    Пораки:
    462
    Допаѓања:
    143
    не.. самоо незнам како да ви претставам..
    на пример има моменти кога е океј и муабет си правиме и се, но ако некој ја изнервира и на мене се истура..

4. sadgirl21

sadgirl21 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2013
    Пораки:
    7.357
    Допаѓања:
    8.482

Те разбирам.
    Имам другарка која поминува низ тоа.За да ги избегнува конфликтите со мајка и,и општо со татко и,снаа брат,замина во друг град на работа,сместена е во стан со дечко и.Е сега нејзините родители се тие што ја молат за викенд да дојде дома,иако претходно психички ја малтретираа.
    Но,со оглед на твоите 18 год.,не знам колку би можела да се осамостоиш.
    Кога мајка ти ќе биде малку во подобро расположение,седнете на тераса онака да поразговарате додека пиете кафе,и низ муабет ја прашај зошто се однесува така.
    Во меѓувреме труди се да избегнуваш конфликти,игнорирај ги нејзините зборови,но труди се да и помогнеш барем околу домашните обврски,ем повеќе време ќе поминувате заедно ем ќе имаш простор за дружба со неа,тоа подразбира зближување :)

На K-pozitiv му/ѝ се допаѓа ова.
  5. K-pozitiv

K-pozitiv Истакнат член

Се зачлени на:
    27 август 2013
    Пораки:
    462
    Допаѓања:
    143
    sadgirl навистина фала за советот. баш ми бешњ потребно некој да мњ разбере затоа што сите викаат ама ајде секојдневни работи се тоа.
    инаку ке се потрудам уште повеќе за дома и ке те послушам ќе направам муабет. уште еднаш фала :)

На sadgirl21 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.662
    Допаѓања:
    140.922
    Јас го имав истиов проблем на 15тина години. Не се трпеше жената :) Се што ке напраев беше лошо. Една тезија што имаше, мислам дека ако неправилно дишев ке ме мразеше. Нон стоп кавги беа тоа. Од се изнервирана, маж, деца, свекрва, золва клети ко турци, работа, беспарица, и на крај, јас тука се да соберам.
    И знаеш што и напраив? Ја кажав на татко ми. Викам, со оваа муабет не се праи. И она виде дека ние двајца играме шах, гледаме спорт, вести заедно, него го викам за домашно...и она се почувствува напуштена. И кога праша одоколу, и кажав дека морам да имам еден родител барем, а она ме мрази значи не ми е родител.Не знам како и беше, ама се опраи од тогаш.

7. sadgirl21

sadgirl21 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2013
    Пораки:
    7.357
    Допаѓања:
    8.482
    Те разбирам Cka.И мајка ми беше неподнослива.
    Имаше проблеми со нервите.Понекогаш мислев дека и тоа што дишам ја нервира.
    Тешко многу ми паѓаше,но не се откажував околу средувањето на односите.
    И кога ми се дереше,јас разговарав со неа на фин и културен начин.Избегнував конфликти.
    Почнав повеќе време да поминувам со неа.Понекогаш знаев да ја викнам како друштво за шопинг,знаев да ја изненадам со некој подарок-облека,парфем,при готвење покажував интерес,и помагав.И така некако се зближивме.Не е веќе како порано,и драго ми е за тоа :)

8. K-pozitiv

K-pozitiv Истакнат член

Се зачлени на:
    27 август 2013
    Пораки:
    462
    Допаѓања:
    143
    cka и sadgirl во вашите ситуации како д м опишавте мене и мајками. инаку 16ипол години имам грешно е тоа на профилот. фала на советот навистина ми дадовте сила за да се запнам да се подобриме и да се воздржувам и кога е нервозна. :)

9. mili4ka123

mili4ka123 Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2012
    Пораки:
    1.101
    Допаѓања:
    2.333
    Молам некоја девојка ако е слободна, да ми пише лп. Благодарам однапред. :)

10. MalataNena

MalataNena Истакнат член

Се зачлени на:
    4 април 2011
    Пораки:
    219
    Допаѓања:
    182
    Како да избегнам непријатни ситуации со некој што не по моја волја морам да го гледам секој ден. Станува збор за љубовен партнер со кој сеуште делам чувства но поради разумни причини не се гледам повеќе. Често се случува да ме погледне малку непријатно во друштво на колеги. Што би можела да направам?

11. sadgirl21

sadgirl21 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2013
    Пораки:
    7.357
    Допаѓања:
    8.482
    Ништо,освен да го игнорираш.
    Со исклучок кога е формален разговорот.

12. knigushka

knigushka Активен член

Се зачлени на:
    12 октомври 2013
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Девојки од никој не добив подршка да се јавам на оној кој одамна го изгубив. Но срцето ми скокаше како лудо. Затоа се одлучив да се јавам, без да размислувам што ќе се случи утре дали ќе дознае дечко ми или не, се јавив, само поради себе(за прв пат правам нешто за себе!) :sweat:
    делуваше сосема смирено, ме слушаше внимателно и тој зборуваше за нас, му признав дека некогаш многу ми значеше, дека сакав сериозно со него, дека за прв пат ми влегоа пеперутки во стомакот, а тој ми одговори дека ако го знаел тоа нема да дозволил да останам со друг. за крај му реков дека ова јавување го правам само за себе, за да не ги задржам тајните само за себе, ништо нема да се промени, животот продолжува, но за мене продолжува со смирена динамика. мммм, многу добро се чуствувам, сега се чуствувам испразнето ништо не ми тежнее! :) но ако дознае овој сегашниот дечко сигурна сум дека ќе ме убие! Ако слушнете на вести знајте дека тоа сум јас :lol:
    Според мене, не сторив ништо лошо? :^) ајде Ве молам за подршкаа :rofl:

13. mili4ka123

mili4ka123 Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2012
    Пораки:
    1.101
    Допаѓања:
    2.333
    knigushka- Ако остане само на тој разговор, тогаш не си погрешила. Едноставно си почувствувала потреба да си ја испразниш душата, и да го тргнеш тоа што ти тежи и тоа е тоа. Ако дечко ти дознае, тогаш објасни му дека со тоа само си сакала да ја затвориш приказната со бившиот засекогаш, и да продолжиш спокојна со него. :)

На knigushka му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.623
    Допаѓања:
    40.110
    knigushka- Искрено мислам дека си немала потреба да му се јавуваш. Требало тоа да остане во минатото.
    И на дечко ти штом не си му кажала, значи позади грб одиш.
    Според мене- голема грешка!
    Но, биднало, ако дознае дечко ти со право ќе се лути, си размислила како би изреагирала ти доколку тој тоа го направил?
    Не си требала да правиш нешто што и на самата би ти сметало.
    И капак на се, сеуште чувствуваш нешто према бившиот. Сама си пишала дека не те сакал, тогаш зошто си чувствувала потреба било што да му објаснуваш? Тој не те ценел, сеедно му било дали ќе биде со тебе или не, а сегашниов те сака, цени и се тоа, така?- Ти тоа незнаеш да го почитуваш!
    И сега мислиш не си направила ништо лошо?
    Тоа дека си го направила само за себе, очигледно е...дури и многу себично од твоја страна.
    Мислам дека живееш во голема лага и заблуда, и дека не треба да се лажеш ни себе ни дечко ти сегашниот.

На disaster му/ѝ се допаѓа ова.
  15. sadgirl21

sadgirl21 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2013
    Пораки:
    7.357
    Допаѓања:
    8.482

Мислам дека е себично однесувањето од твоја страна.
    И веќе кога имаш потреба на бившиот да му објаснуваш како тоа ти во минатото си го сакала премногу,тогаш би требало да се запрашаш дали престанала љубовта кон него,и дали всушност го сакаш сегашниот.

На Marjan007 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. tamara2202998

tamara2202998 Активен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2013
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    послушај го твоето срце,твоите чувста најдобро ке ти го покажат патот:)

17. disaster

disaster Истакнат член

Се зачлени на:
    8 септември 2013
    Пораки:
    43
    Допаѓања:
    4
    Не знам веќе од кај да почнам значи, после толку проблеми, после секое замарање и исправање на проблемите пак го наоѓа проблемот во мене.
    Значи во врска сме 5 месеци и ми прави проблеми кога испаѓам со другарките, како да се лути, кога му кажувам дека ќе одам негде во некоја дискотека секогаш ми прави и за тоа проблеми! Не знам дали погрешив што му реков не дека сакам да испаѓам со нив туку од што морам испаѓам, не знам како да ги управувам работите, секогаш мааната е во мене..
    Во последно време исто почна да ми се понаша како јас да сум некое девојче најдено од улица и како да го земале дома да си го ишкаат.. Му реков така да не ми се понаша тој ми рече демек ти ќе ми кажуваш ова она. Другарките ми викаат тоа е само период, ќе помине. Не! Јас не мислам така..
    Неќна доби напад демек дали сум сакала јас , он мене да ми се скара зошто јас сум се понашала така ич таквото не ме болело мене ЗА НЕГО.. И јас си правев проценки дома, пред 1 недела цело врееме го брецав за лајкови, за пишување, за се живо и диво, прекинав.. се повлеков тотално зошто и за тоа доби напад дека мн сум била љубоморна.. Сега он мене ме научи на брецање и сега он си мисли дека ако не го брецнам јас не се замарам за него.. ПОМОШ ВЕ МОЛАМ НЕ ЗНАМ ШТО ДА НАПРАВАМ

18. K-pozitiv

K-pozitiv Истакнат член

Се зачлени на:
    27 август 2013
    Пораки:
    462
    Допаѓања:
    143
    НИКОГАШ ама баш НИКОГАШ да не ги баталуваш другарите/ките заради дечко. Дечко и друштво се два различни поими на кои треба да им се посветува внимание и да не се забораваат ни едните ни другите. Пријателите нека ти бидат на местенце погоре затоа што тие секогаш ќе бидат тука за тебе а секако ако имаш дечко што те сака многу јасно дека ке го свати и прифати тоа. Е сега маж е една друга работа но за дечко не треба да се губат пријателства. Не се знае што носи утрото.
    Ијас на почетокот од врската им откажував на пријателите почесто за колку да не му откажам на дечкото. но тој ме научи на тоа дека пријателите несмееме да ги губиме и дека треба да им посветуваме внимание и дека љубовта помеѓу партнерите НЕ зависи од нивното излегување со друштво. Забавувај се сигурно нема да се затвориш дома затоа што дечкото така ти кажал,нели. баш себично и неубаво од негова страна.

19. hello-kitty.90

hello-kitty.90 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 октомври 2013
    Пораки:
    2.978
    Допаѓања:
    21.188
    Стварно ми е жал што не прочитав порано да ти дадам совет. Веќе си се јавила. И јас сум во скоро иста ситуација како ти, и јас многу сакав еден бивш, и тој ме сакаше ама никогаш не знаеше да го покаже тоа, и така заврши нашата љубов од шпанските серии, без да расчистиме било што. И јас сум во врска 6 год и дечко ми е донекаде љубоморен и не би сакал сигурно повторно да стапам во контакт со некој што многу сум го сакала. Многупати и јас помислував да му се јавам или да се видиме и да позборуваме за се, амааааааааааааааааааааааааааааааааа, сватив дека единствено што можам да добијам е шут карта од сегашниот дечко. Зошто да ризикувам сега и да ги комплицирам непотребно работите? Тоа завршило како што веројатно требало, сега имам прекрасна врска и да ја уништувам за бивш, кога ке размислам поубаво несакам.Тој веројатно веке има свој живот, јас мој и самиот разговор веројатно би бил непотребен. Да требало да биде така, сигурно многу порано ке сме зборувале. Значи, мислам дека не требало да се јавуваш ако знаеш дека дечко ти е љубоморен, и може ако дознае да ти се налути, бидејки нема да ти верува дека само сте расчистувале нешто.Веке си го сторила тоа и потруди се да не дознае.

20. Tikvice

Tikvice Популарен член

Се зачлени на:
    17 октомври 2013
    Пораки:
    393
    Допаѓања:
    251
    Uzivaj ne si napravila nisto strasno samo si se javila,i ne veruvam decko ti deka kje doznae od negde edinstveno ti ako ne mu kazes a ako slucajno se desi da doznae spored mene najdobro e da ne mu priznaes da ne izgubi doverba vo tebe ama kako i da e ti si znaes

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.