Ми треба совет и мислење

Дискусија во 'Канта' започната од kika89, 15 декември 2009.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. K-pozitiv

K-pozitiv Истакнат член

Се зачлени на:
    27 август 2013
    Пораки:
    462
    Допаѓања:
    143
    е многу убаво ја советуваш тиквиче.
    кај плетка работите се јавува на бившиот и тоа го крие од него, па уште и да продолжи да лаже ако тој го дознае тоа.
    на лагата и се кратки нозете.
    и не го прави будала, кога веќе нешто си направила стој си зад стореното.

2. Audrey16

Audrey16 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 октомври 2013
    Пораки:
    121
    Допаѓања:
    51
    Кога веќе стварно сакаш да продолжиш понатаму, не гледам причина зошто би се јавувала...меѓутоа кога веќе се случило, не би ти препорачала да лажеш :) инаку потполно те разбирам, јас не сум била во таква ситуација но имало слични во кои се прашувам "what if?". А со самото тоа што сме со еден ист човек цело време и сме "ограничени" паѓаме во многу "искушенија" па забораваме колку ни значи личноста до нас и што се прави да не усреќи секој ден. Така да, помисли на дечко ти и стави се во неговата ситуација, немој да се вртиш назад. Ако нешто завршило, завршило со причина! :)

3. disaster

disaster Истакнат член

Се зачлени на:
    8 септември 2013
    Пораки:
    43
    Допаѓања:
    4

Според мене,
    не си требала да му се јавиш зошто ти и самата кажа дека тој порано не те сакал, а сега имаш некој што те сака а ти тоа го забаталуваш со тоа што се јавуваш на бившиот.
    Не лежи на тоа уво дека можно е да не дознае дечко ти, мал е светот но големи се устите. Бившиот ќе се пофали можеби за да се нарпави мангуп и да проба да се врати на истото „ниво“ каде што бил.
    Самата кажа дека сега си на повисоко скалило од него, треба и таму да останеш за да види што изгубил а не да мисли дека може да те врати назад во секој момент, секое време.
    И Tikvice не така, не е убаво да се лаже поарно да си признае. Како што викаат поарно признај и пола ќе ти биде простено.. нели? :)

На Audrey16 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Tikvice

Tikvice Популарен член

Се зачлени на:
    17 октомври 2013
    Пораки:
    393
    Допаѓања:
    251
    ne e ubavo da se laze se slagam so vas :) samo spored mene nemora da mu kaze da ne si napravi nekoj problem plus cim e tolku ljubomoren deckoto megju drugoto ne napravila nisto strasno samo se javila dali mislite deka maskite se tolku iskreni?

5. Iww

Iww Активен член

Се зачлени на:
    25 октомври 2013
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    2
    Здраво девојки :)
    Нова сум тука се надевам дека ке ме прифатите и ке дадете некое ваше мислење за мојава ситуација..немам некој со кого би можела да поразговарам за ова имам една другарка амаа таа си фати дечко па во последно време се чувствувам ко да не и сум веќе потребна побитен и е дечкото па нема време за мене..
    Значи вака..Имам 17 год скоро за некој месец 18 имав дечко одевме 2 год и 2 месеци се беше супер но има еден проблем многу се каравме и тоа за глупости за некој работи за кои навистина не вреди и од такви глупости секогаш доаѓаше до нешто големо. Се трудевме некако да го смениме тоа но секогаш успеваше само на кратко се до следната караница ..и такаа само се натрупуваа проблеми значи ке се закаравме за нешто и одма по тоа се навраќаа и сите караници што сме ги имале претходно.
    Неможев да го издржам тоа а премногу го сакав и уште го сакам :( па решив да напраам еден озбилен муабет со него и му кажав како стојат работите дека со ова што се караме ме повредува дека неможам секогаш јас да му давам втора шанса а тој постојано да ги повторуват истите грешки да ме повредуват и сл и му реков дека сакам да се разделиме на одредено време да оладиме двајцата да ја смириме ситуацијава па повторно да прајме муабет..на ова ми одговори чим ти мислиш дека така е подобро да направиме така..
    И така поминаа неколку дена ме побара да правиме муабет..ми рече дека тој неможел да смени ништо во врска со неговото однесување ако сум сакала со него да бидам ок ако не пак ок..и тоа на некој начин ме повреди заради тоа што јас не побарав нешто големо од него само да не биди многу нервозен за без потреба да не пцуе ..се плашев премногу беше агресивен во последните неколку месеци иначе тој има 21 год .По тоа што ми го рече дека ако сум сакала ок ако не пак ок јас собрав храброст иако не сакав да е така му реков дека најдобро ке е да раскиниме и раскинавме да не должам многуу се осекјав бедно и лошо неможев да се помирам со тоа дека не сме заедно и така со месеци..после 5 месеци го побаравв разговаравме и ми рече незнам што да мислам за нас..те сакам ама не сум веќе заљубен :( што би значело ова ..што сака да ми каже со тоа те сакам ама не сум заљубен ..?

6. sadgirl21

sadgirl21 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2013
    Пораки:
    7.357
    Допаѓања:
    8.482
    Сака да каже дека си му драга,и ќе му останеш како убав дел од минатото..
    Ама крајот е на повидок.Можеби разделеноста придонела малку да се оладете од меѓусебната навика.
    Како и да е,животот продолжува со или без него.

7. Strumka22

Strumka22 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јули 2013
    Пораки:
    894
    Допаѓања:
    2.446
    Тоа злато мое значи дека му е сеедно и да се смирите само ке те е*е ке си прави кеиф на ку*от и потоа ако се побуниш за било што ке ти каже ако не ти чини раскини ми и готово. а бидејки рече дека и бил агресивен не е исклучено и да добиеш некој шамар. Значинајдобро е да си побараш друг дечко, да не се залажуваш со него се разбира доколку несакаш да бидеш негова играчка.

8. natalijja

natalijja Активен член

Се зачлени на:
    8 октомври 2013
    Пораки:
    54
    Допаѓања:
    13
    Iww душо си издржала 5 месеци значи си го пребродила најтешкиот период..Нема веќе што да се замараш со тоа.На крај имаш 18год Девојче животот е пред тебе допрва нови ќе запознаваш и со колко нови ќе излегуваш живеј го животот од сега па натаму не се навраќај наназад и како за крај штом си ТИ ставила крај очигледно дека тебе нешто не ти одговара. Само напред шетај , смеј се, излегувај забави журки, ако запишеш факултет уште боље најубавите години ти се сега послушајме :*

9. cheetah.girl

cheetah.girl Популарен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2012
    Пораки:
    1.620
    Допаѓања:
    1.416
    Iww си издржала 5 месеци не ни имало потреба повторно да го побараш. Се согласувам со девојките пред мене. Ти си ставила крај - колку и да е тешко издржи. За некој месец правиш 18,цел живот е пред тебе. И јас имав слична ситуација како твојата,често се каравме и понекогаш знаеше да биде агресивен. Ставив крај и од тој момент мојот живот се смени на многу подобро. На почетокот можеби не ми беше сеедно но издржав а и другарките си го направија своето. Продолжи напред,забавувај се,дружи се а тек на факултет доаѓаат уште поубави денови. :*

10. Iww

Iww Активен член

Се зачлени на:
    25 октомври 2013
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    2
    Девојки ви благодарам за советите, навистина ми беа потребни и многу ми значат :*

11. Be-yO-nCe

Be-yO-nCe Популарен член

Се зачлени на:
    6 март 2013
    Пораки:
    1.430
    Допаѓања:
    6.954
    Вака...Имам долга врска од 2 и пол години...Е сега работата е што со дечкото се караме НОН СТОП она буквално нема недела без да сме скарани два три дена...Јас мислам дека почнува да ми се допаѓа еден дечко што го знам многу одамна....Значи дечкото ме зема премногу здраво за готово,мисли дека му сум сигурна и дека што и да направи јас ке бидам тука...Значи ни еден убав збор,ама баш ништо...А од друга страна има некој што ми обрнува внимание,забележува се што ке ставам на мене,секоја промена што ке ја направам,ми го поправа расположението...Нонстоп се слушаме,се гледаме на скајп,пробав да му се скарам на дечкото пошто стварно не можам да издржам повеќе со кавгии...Му реков дека не можам повеќе но не сака...Никако не остава да се скараме...А и мене ми е страв..незнам како ке ми биди без него онака сепак навикната сум...Леле незнам што да правам хаос сум... :?: :|

12. DigY

DigY Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    6.483
    Секој бега од лоша врска, тоа е факт. Тоа што ти си се навикнала на дечко ти не значи дека го сакаш,уствари убаво е кажано-навика ти е. Ке ти фали ден два и толку. Чим тебе очите ти идат кон друг-јасно е се драга. Да го сакаш нема да има простор да погледнеш друг. Така да не си го губи времето у празно и не му го троши неговото кога и двајцата може да сте посреќни еден без друг. Позз

13. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.110
    Расчисти со себе си прво со кого сакаш да останеш, па 2 и пол години не се малце. Размисли дали караниците се одраз на нешто, некој знак сака да ти даде или се само на празно. А што се однесува до другите дечковци ја мислам да не одиш толку далеку, ако знае дека си му сигурна ќе ти каже некој збор со кој ќе те освои, покажи значи на недостапност и играј на своја карта.

14. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    6.168
    Допаѓања:
    91.614

Јас сум секогаш за онаа што срцето го кажува а по оваа што го прочитав мислам дека ти сеуште го сакаш и чуствуваш нешто за него или не ? :) Рамисли си анализирај се, дали сакаш да останеш во сегашната врска, дали сакаш да се зближиш пак со бившиот ,само зборувај се отворено, не лажи се себеси а и останатите околу тебе
    И знај дека секој гледа прво нему да му е убаво а потоа на другите па така постапи и ти :) ова ти е мој совет :hai:

15. Audrey16

Audrey16 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 октомври 2013
    Пораки:
    121
    Допаѓања:
    51
    Ако мислиш дека треба да бидеш со некој само од навика (ако само тоа ви останало од врската) грешиш. Ако ти е страв дека нема да можеш без него само поради тоа, се лажеш. Ако сестра ми после 5 годишна врска (односно малтретирање) можеше да прекине и да продолжи со животот, другарка ми после 4 годишна врска можеше да прекине и сега да е во ептен среќна врска, тогаш можеш и ти. Она што мене ме "загрижува" е да не ти е ова некоја фаза во која ти се чини дека типот што ти се допаѓа е оној вистинскиот, па само да го загубиш дечко ти. Ако си сигурна дека не сакаш повеќе да си со него, не гледам причина зошто да бидеш, а стравот нека не те кочи, се се преболува во животот, ти не зависиш од него! :*

16. Silver.E

Silver.E Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2013
    Пораки:
    2.226
    Допаѓања:
    5.276
    Вака, не е фер да правиш нешто зад грб зад дечко ти. Замисли како би ти било тебе.
    Но, проблемот е што ти си во врска, а зад себе си оставила неразјаснети работи.
    Верувам дека си имала потреба и причина да му се јавиш на претходниот и те разбирам.
    Мораш да расчистиш со минатото, да ти е совеста чиста, за да можеш да продолжиш напред.
    И убаво што си му се јавила, верувам дека сега ќе ти е полесно.

Се надевам дека дечко ти нема да дознае, зошто ќе ја направи големата.
    И не кажувај многу по другарки, за да не ти сработат зад грб.
    Било, поминало, терај си сега напред.
    А, дали разговорот му годел на претходниот или не, не знам, но ако е човек треба да ја цени твојата искреност и храброст.

17. snegulce5

snegulce5 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 октомври 2013
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    4
    eden mal sovet... imam decko sega momentalno ali pred da bide nes so nas mislam ne ni znaefme deka ke ima nes megu nas... jas sum bila so drug ne bese nis seriozno so nego onaka izz ednas dvapati.. i od koa sme zaedno sega on se luti i pocna da e kao demek ljubomoren i se pravi kako deka toa se desilo dur sme bile zaedno a toa nema nikakva vrska od koa sme zaedno sega ne sum bila so nikoj drug osven so nego i saka da ja prekine vrskata zaradi lajkoj na fb kao demek navodno toa bilo pricinata a veli deka me saka a saka kraj pa nemozam da go razberam i neznam so da pravam kako da postapam.....????
    [mod-kirilica:3s57yss3][/mod-kirilica:3s57yss3]

18. Dee

Dee Популарен член

Се зачлени на:
    4 јануари 2013
    Пораки:
    289
    Допаѓања:
    334
    Објасни му дека немаш ништо со другиот одкако сте заедно. Но, ако он се решил на крај тогаш тоа е тоа. Не можеш да задржиш никого со сила.

19. cresa-jagoda

cresa-jagoda Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јуни 2012
    Пораки:
    8.262
    Допаѓања:
    34.564
    Добредојде на форумот :) :*

И еве ти линк http://forum.femina.mk/za-forumot/kako-da-pisuvam-kirilica-t639/ да прочиташ, бидејќи си нова членка на форумов како да пишуваш на кирилица.

Инаку во врска со твојот проблем мислам дека наоѓа само некои изговори како да ти раскине. Можеби подобро е на време да раскинете за да не ви стане понатака врската Пекол, штом уште на почеток тој е љубоморен.

20. snegulce5

snegulce5 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 октомври 2013
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    4
    Фала и добро ве најдов... се извинувам не видоф дека треба на кирилица да се пишува иначе незнам зошто се понаша кога нема никаква причина за тоа.... Сето тоа шо се деси се деси во минатото и дури не сме биле заедно..... И јас размислив за тоа дека е најубаво да раскинеме али срцето не ми го дозволува тоа нешто да го направам...

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.