Ми треба совет и мислење

Дискусија во 'Канта' започната од kika89, 15 декември 2009.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Be-yO-nCe

Be-yO-nCe Популарен член

Се зачлени на:
    6 март 2013
    Пораки:
    1.430
    Допаѓања:
    6.954

Фала ви девојки на брзите одговори...А и мене то ме загрижува што моментално сум "слаба" поради нерви во врска поради сите глупости и кавги и ми е страв да не расудувам правилно и ми е страв да не го изгубам дечкото заради нешто пролазно...А и една девојка ми одговори дека ако го сакам очите нема да ми бегаат настрана..И јас секогаш велев дека кога ке погледнам некој друг со врската е завршено...А инаку сега зборував со дечкото и ми вели јас незнаев што имам дури не видов дека можам да те изгубам,незнаев колку те сакам дури не ми покажа дека заради мене можам да останам без тебе итн итн...А од друга страна па детето што ми се допаѓа ми вели дека ке ме чека да расчистам,дека не сака врска со мене во тајност дека не сака да биди со мене само еднаш и дека стварно сака да пробаме да сме заедно...Уф,аман...А и друго ме кочи што дечкото мој го знај цел град и и мене ме знаат покрај него и ми е страв дека цел живот се етикетирав како таа на тој... :doh:

2. twilight123

twilight123 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 март 2012
    Пораки:
    606
    Допаѓања:
    505
    Пред околу 3 недели, една другарка ми покажуваше линк од машките од нејзино одделение и ми се допаѓаше еден. Но не бев сигурна дали е таков како на сликите, пошо на сите слики беше различен и одлучив да ја чекам пред школо за да го видам него. За разлика од сликите многу поубав беше во живо. Инаку он и другарка ми се прва, а јас втора година. Е сега со другарка ми се мислевме што да правиме. Па одлучивме денес да му каже се она отворено. И денеска она му кажала за мене се тоа и овој и рекол во петок да се видиме и да се запознаеме и после да и каже на нејзе што како понатака дали сум била ок и се што следи. После тоа тој на другарка ми и побара линк од фејсбук и она нормално му даде. И потоа го праша мислење и он и вика дека неможел да одлучи од слика и после другарка ми му вика да те однесам да се запознаете у живо и он вика да размислам. Не ме ни адна за пријател да ми види повеќе слики ни ништо. Само насловните ми ги виде на фб а малце од нив има од мене а на сите слики излегувам различно. Малце се изнервирав заради ова, незнам веќе што да мислам, ако нејќе да се запознаеме поради 2 слики на фејсбук алал да му е. Вие што мислите за ова? Совет или слично што да правам понатака ? Фала многу.

3. Lovely93

Lovely93 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 септември 2013
    Пораки:
    2.637
    Допаѓања:
    2.020
    Не сакам да те разочарам, ама понекогаш и една слика е сосема доволна за да заклучиш дали е некој твој тип или не. Точно е дека ништо не го кошта да те запознае во живо, меѓутоа ако не сака, никој не може да го обвини за тоа. Можеби и не е спремен за да излезе со девојче, само прва година е, машките поспоро созреваат во тој дел (иако има и исклучоци). Можеби додатно го обесхрабрува што си постара една година... Од кај знаеш што му се мота по главчето, ако не сака, не му се замарај. :D

4. twilight123

twilight123 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 март 2012
    Пораки:
    606
    Допаѓања:
    505
    иако на тие слики не личам баш на себе али ај, сепак фала за советот :)

5. sweetyB

sweetyB Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2013
    Пораки:
    131
    Допаѓања:
    79
    Девојки оваа моја приказна веќе наличува на индиски серија која што нема крај. Ви зборував дека раскинав со дечко ми и дека дознав страшни работи за него, дури и напишав дека го мразам. Но се случи еден пресврт претходната недела. Тој пресврт ги смени сите работи. Тие страшни работи кои што ги дознав на него, ми ги кажа неговио најдобар другар.. И тоа ми ги кажа кога веќе раскинавме јас и дечко ми. Неговиот другар толку многу ми ја наполни главата, значи буквално ми го испра мозокот со гадни работи за него, а од другата страна лоши работи му зборувал и нему за мене. Значи и двајцата мислевме лошо еден за друг, само заради тој, нашиот „другар“. А целта „на другарот“ била јас да раскинам со дечко ми, да го замразам толку многу што никогаш нема да посакам да го видам, и на крајо да завршам со него, тој да биде овде секогаш како утеха, демек. И така една вечер враќајќи се дома, го сретнав дечко ми со еден мој братучед. Братучед ми ме викна, да ме видел, и на крајо не остави сами.. Девојки дечко ми заплача и клекна пред мене на сред улица.. Цело време плачеше.. И кога се си изнакажавме што како било, овде не изостануваа и кавгите.. Замислете овој „другаров“ му рекол дека јас сум го присилувала него на секс, сум сакала да спијам со него, сум била секоја вечер со него.... Не ми се веруваше што слушав.. Навистина го сметав за другар, и тоа многу добар другар, а тој цело време ми правел лице, цело време носел маска... И повторно сме заедно со дечко ми.. Ниту тој ми верува, ниту јас нему, се договоривме да почнеме од нула, да почнеме се од почеток и ќе видиме што и како.. Ова го напишав бидејќи ме интересира вашето мислење за сето ова.. :)

6. Strumka22

Strumka22 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јули 2013
    Пораки:
    894
    Допаѓања:
    2.446
    Тој што ти го пере мозокот е дечкоти а не другарти, и во твојот случај се покажа точна теоријата дека наивните девојки пагаат најдобро на машки солзи. А од друга страна мажите се спремни и да плачат ако треба за пи*ка бидејки ја научија таа стара финта која секогаш пали. А нели си свесна дека тоа што ти го кажува демек другарму му го кажал фсушност го измислил за да те убеди во неговата приказна? Е сестро слатка ниту си единствената а ниту ке бидеш последната, само касно ке ти текне дека човекот е кретен кога ќе ти го напумпа стомакот до заби, тогаш сакала некела ке трпиш и ќе кутиш. Косава ми се крена на глава кога ги читав глупостиве во кои така наивно си поверувала.

На sweetyB му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.623
    Допаѓања:
    40.110
    Прво убаво да се увериш во тоа што ти го кажал.

Не верувај слепо во се што ќе ти каже.

Зошто не го викнете другарот тој и да седнете двајцата со него и муабет на чисто, да видите кој лаже кој не?

На sweetyB и Plejg им се допаѓа ова.
  8. The.Pink.Angel

The.Pink.Angel Истакнат член

Се зачлени на:
    9 февруари 2012
    Пораки:
    497
    Допаѓања:
    132
    veke skoro 2 nedeli sum raskinanena so deckoto vcera se videv so edno dete taka obicno se setavme niz grad malku poveke se zadrzavme od 8 ipol do 12 moite pravo se somnevale deka imam drug i tatko mi izlezel so kolata da me bara jas go videv koga bev uste so nego i odma moravme da se razdeleme i mi se javuva na tel mi vika jas sum zad tebe vlezi vo kolata se pocuvstuvas tooolku gadno i posle koga si otidovme doma odma pocnaa so vikanje kako ne mi bilo stram blabla jas im kazav prvo deka sum so edna dr i posle otidov kaj nea amaa tatko mi me cekal tamu nekade pred nea 10,15 min ne pominav od tamu i morav da priznam deka bev so dr i im objasniv deka nisto nemam so nego samo taka se setavme ne me razbirat...znam zgresiv prerano e za da se viduvam so drugi ama toa e i jas sum covek gresam neznam poveke sto da napravam mnoguu se kaam mi go zemaa telefonot i mi zabraia 3 nedeli da izleguvam ah...neznam so da pravam mnogu se kaam :sweat: ve molam sovet STO DA PRAVAM ?? ;(

9. hermosa

hermosa Популарен член

Се зачлени на:
    7 декември 2011
    Пораки:
    3.706
    Допаѓања:
    9.421
    Aнѓел розев,што дозволуваш толку твоите да се мешаат,мислам стварно :^) .Oк е да се загрижени за тебе но да не смееш и да мрднеш со друг на кафе е веќе претеризам,уште 40 дена да те стават да жалиш по бившиот фали :!: .Tребало и ти малку да бидеш претпазлива или да си рекла одам да се видам со другари или сл стварно глупо татко ти низ град те брка ко да си мало детиште ,а читам полнолетна си.Eпа седни ги твоите на муабет и разговарај зрело без гнев и без плачење,тие први треба да се радуваат што не се затвораш дома за бивш а не они да те казнуваат и кажи им со такви казни не постигаат ништо .Mолим те прости ако се мешам но така би постапила јас.

10. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.662
    Допаѓања:
    140.926
    колку години имаш?

11. nikiiii

nikiiii Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2013
    Пораки:
    1.370
    Допаѓања:
    942
    и јас така мислам :)

12. slavica999

slavica999 Популарен член

Се зачлени на:
    27 декември 2009
    Пораки:
    4.327
    Допаѓања:
    5.342

Си дала повод за сомнеж кај твоите и затоа татко ти те прател за да види дали го лажеш со кого и што излегуваш. Помала ќе била штетата да си ја кажела вистината. Па и да се јавиш дека ќе доцниш малку не би било грев. Не значи дека ако имаш 18 год (бар така ти стои на профилот) си полнолетна и се знаеш а забораваш или не ти е јасно дека за секогаш ќе бидеш ,,дете,, за твоите родители и ќе се грижат за тебе.
    Седни ги на маса и извини им се како прво и објасни им ја ситуацијата. Убеди ги дека се кааеш како што и самата пиша, дека нема да ти се повторат такви грешки....и да ти се допаѓа тоа дете како што пишуваш кажи им, не е страшно и со време ќе легнат на брашно (Иако не знам каков однос имаш со родителите).
    Мажите т.е татковците се малку слаби кон ќерките и затоа така изреагирал татко ти. Можеби си створил слика дека од еден дечко одма одиш на друг и му треба време да го свари сето тоа но ти можеш индирекно преку мајка ти да го олабавиш.
    ....е сега колку ме разбра, незнам :)

13. Fiinaa

Fiinaa Активен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2013
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    1
    Здраво до сите девојки.Јас сум нова тука,но како и сите имам и јас проблем4е што не ми дозволува да спијам со мирна глава.Имам 18 год.имам дечко година и 6 месеци он има 21 год.,можам слободно да кажам дека го сакам повеќе од се,но тоа добро го знам и од негова страна.Но проблемот е во тоа што он е многу,многу љубоморен нон стоп се караме за чисти глупости нешто безвезе,он е од скопје а јас од прилеп но тоа не е проблем зашто ако имаш доверба еден во друг нема везе од каде е..Но незнам што му се случи од вчера нешто ми е чуден ми се развика за нешто што верувајте незнам ни јас за што исто така и денес .. последно се лушнавме денес околу 12h. му звонам го барам но сеуште не ми крева му пишав бог знаее колку пораки но ништо..незнам што уште да мислам :( :( Девојки ве молам ве молам за помош...зашто све ми е измешано незнам што да си мислам

14. sim0na

sim0na Истакнат член

Се зачлени на:
    25 април 2010
    Пораки:
    84
    Допаѓања:
    10
    Финаа. значи секој е љубоморен но некој повеќе некој помалку.
    Без разлика колку е љубоморен тој треба да се контролира, и да се смени. Остави не му пишувај, не му кревај некое време ако ти ѕвони, исклучи то мобилниот да види како ти е тебе (доколку те побара) и ако те сака тоа ќе го почувствува. Можеби ова е само период. затоа биди малку ладна кон него. Тотално игнорирај го. А оти не провериш зошто е толку љубоморен???? Можеби љубомората кон тебе се крие точно во него. Овај е мој совет сепак размисли си ти убаво што можи да е поточно тоа што се случува во вашата врска.

15. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    6.169
    Допаѓања:
    91.618
    Мој совет ти е да не го бараш на секои 5 минути, ако навистина те сака многу многу ќе те побара верувај... можеби бил во моментот нервозен од друга некоја причина па се истурил на тебе ... ќе види дека не го бараш самиот ќе ти се јави.
    Ако навистина се сакате многу разговарајте за љубомората и објасни му дека ако навистина сакате да останете заедно мора да си верувате повеќе од се и да има што помалку љубомора затоа што тоа само ви штети на врската и прави да бидете напнати + не сте секогаш еден до друг!
    Јас исто имам врска од скоро 3 години живееме во разни градови и можам да е пофалам дека го имам дечкото што има најмногу разбирање за се, а љубомората гледаме да е најниско ниво !Ако нешто се сака се успева секогаш ВЕРУВАЈ !

16. Fiinaa

Fiinaa Активен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2013
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    1
    уште на почеток он ми кажа дека е многу љубоморен,а што е до мене никогаш не сум му дала причина да биде љубоморен.А пред пола саат му се јавив и конечно ми крена и му викаш само што правис и он ми вика ништо си седам и ми вика ај че ти се јавам после...и сега не го барам додека не ми се јави ќе го послушам вашиот совет.. исто така има проблем вчера додека бесе на работа си ги скрши прстите на нога,јас верувам дека и поради тоа е напнам многу добро го разбирам ,но ваквото однесување почнна да ме вознемирува

17. sadgirl21

sadgirl21 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2013
    Пораки:
    7.357
    Допаѓања:
    8.482

Девојче јас стекнав впечаток дека ти премногу му ѕвонеш,т.е го заморуваш.
    Дечкото е под стрес,нервозен,разочаран и уште како ли не се чувствува.Па кршење на прстите на нога и не е мала работа.Сега е под притисок.Остави го да дише,не го гуши.
    Сте се слушнале,сега олабави малку.Тој рекол дека ќе ти се јави.Почекај..
    АКо не се јаве,не го барај ти.Вака само му здосадуваш,а тоа е лошо за врската.
    Остави го малку.
    Побарај го утре.И не го напаѓај зашо не се јавил или сл.Само прашај дали е добар.
    Во следните денови ако е исто темпото,т.е да не ти се јавува,во тој случај јас би се загрижила и би се запрашала дали му е сеедно дека сме заедно или не.

18. Osamena-Srna

Osamena-Srna Истакнат член

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    100
    Допаѓања:
    108
    Девојки имам еден проблем па сакам да ми помогнете доколку можете. Секогаш кога ке се возудам сексуално, чувствувам потреба и тоа хитна да одам по мала нужда. Само да кажам дека никогаш не сум имала сексуални односи, и никогаш не ме има допрено машко таму. Сега се прашувате како сум сексуално возбудена ако никој не ме допрел? Па на пример кога мастурбирам, или кога некој другар или што ми се допага ќе ме гушне, или бакне, и штом ке се возбудам веднаш имам потреба за во ВЦ. Сега вам можеиби што сте поискусни ке ви се чини глупо дека може да ве возбуди само ако некој ве гушне, или бакне, но јас не сум искусна и можеби е затоа. Инаку дека тоа не е само чувсто пробав еднаш да не прекинувам и да одам до крај и навистина се деси она што го чувствував, но за среќа бев во када па немаше последици. Инаку ова чувство ми се појави уште на 14 години кога за прв пат почувствував некој вид сексуална возбуда гледајки еден љубовен филм. Е сега ме интересира зошто доага до таква итнос ако само минута пред тоа воопшто не ми се одело во ВЦ. Како што реков немам со кого да разговарам за ова, а на гинеколог не сум била досега затоа што сум невина и несум имала потреба. Малку ми е глупо да појдам и да му ги кажам сите овие работи дека мастурбирам и слично. Па секој ваш совет ми е добредојден.

19. Bundaa

Bundaa Истакнат член

Се зачлени на:
    19 август 2013
    Пораки:
    46
    Допаѓања:
    13
    Вреди ли да му се каже дека го сакам ?
    Веќе две години како функционираме со поголеми паузи.
    Каде и да одиме,ете сме,повторно ни се судираат патиштата.
    Никогаш не бевме официјализирани како во врска да напоменам.
    И никогаш не можи да ни тргни како што треба,никој се нема отворено,никој си ги нема отворено картите ни јас ни тој.
    Да речеме дека е гордост во прашање.
    Што ако се отворам,ако си ги изнесам емоциите на површина.
    Ќе ми олесни ? ќе смени нешто ?
    Или ќе го направи уште посуров ?

На s1a1n1d1r1a1 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. s1a1n1d1r1a1

s1a1n1d1r1a1 Популарен член

Се зачлени на:
    10 октомври 2010
    Пораки:
    1.685
    Допаѓања:
    14.362

Па во голема мера мислам дека то зависи прво од тебе како личност, колку си отворена и директна не секој сака да си ја отвори емотивната страна... А второ зависи и од вашата врска...
    Совет некој конкретен неможам да ти дам, ама кога би била јас на твое место еднаш засекогаш би ја дефинирала врската. Знам дека не секогаш мора се да е етикетирано, ама во случајов чим ти го сакаш и толку долго се плеткате мислам дека дојде моментот ко ќе треба ти сама да размислиш дали заслужваш така... Јас би му кажала дека го сакам и би го прашала дали конечно можиме да функционираме, и дали е возвратено то чувство... Ако не, жал ми е. Колку и да сакам некој, сепак мислам дека се сакам себеси малце поќе :) Поздрав :*

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.