Ми треба совет и мислење

Дискусија во 'Канта' започната од kika89, 15 декември 2009.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Osamena-Srna

Osamena-Srna Истакнат член

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    100
    Допаѓања:
    108
    Никако нетреба да му кажеш дека го сакаш, тој тоа не го заслужува.
    Ако навистина те сакал и тој и ако навистина му значиш тогаш одамна ќе сте биле пар, а не вака кога ќе ви се спојат патиштата ќе си го направи ќеифот, и потоа секој на своја страна. А ти женско како женско одиш со емоции а не како машките од интерес. Значи да ти објаснам н едноставен хазик, тој те користи и се поигрува со твоите емоции, уште ако му кажеш дека го сакаш тогаш сметај се себе за играчка во неговите раце.

2. sadgirl21

sadgirl21 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2013
    Пораки:
    7.357
    Допаѓања:
    8.482

Не,не вреди да му кажеш дека го сакаш!
    2 години?Па ако чувствува и тој исто,зарем нема да каже?
    Гордост?
    Верувај некои знаат и гордоста да ја погазат поради љубов.
    Две поголеми паузи,а сепак не сте биле во врска?
    А тоа ако емоционално се отвориш,имаш две опции-позитивен одговор(те сака) или негативен(не те сака).
    Ризично е тоа.
    Но имај во предвид дека,луѓето кога знаат дека се сакани стануваат сурови! :!:

На Bundaa и Strumka22 им се допаѓа ова.
  3. NakedTruth

NakedTruth Нов член

Се зачлени на:
    4 ноември 2013
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    1

Едно големо НЕ ВРЕДИ,затоа што ако тој сакал нешто посериозно со тебе,сигурно ке сте биле во врска до сега,а и 2 години не е мал предиод па ајде сега ке си играме мали деца.Веруј дека ништо нема да смени ако му ги кажеш емоцитее, запрашај се зошто :) не го интересираш драга моја,на закачалката си.Биди паметна и батали го. ;)

4. LusySkyDiamonds

LusySkyDiamonds Истакнат член

Се зачлени на:
    28 февруари 2013
    Пораки:
    784
    Допаѓања:
    824
    Да му кажеш дека го сакаш...никако...утре ќе зажалиш. Ти го сакаш овој тип?...
    Искрено според горе напишаново тој тебе не...Зошто да го сакаш кога тој тебе воопшто не те почитува. Тој да сакал да биде со тебе ќе ти се јавувал и ќе те викал на date, ќе ти се јавува, ќе го интересира како си а не кога ќе се сретнете случајно.Не го контактирај повеќе никогаш и на било кој начин. Заборави го и не си го губи времето. Таму некаде е твојата љубов, што навистина ќе те сака и почитува. Се најубаво

5. hello-kitty.90

hello-kitty.90 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 октомври 2013
    Пораки:
    2.978
    Допаѓања:
    21.188
    И јас имав скоро иста ваква да кажам врска.Знам дека имаше емоции и од негова страна и се влечевме така скоро 3 год.Стварно незнам зошто не почнавме некоја сериозна врска,сепак бевме многи помали да ми бил овој памет од сега веројатно не би чекала со скрстени раце да ми се наредат сите коцки туки би ги превзела работите во свои раце,па макар и да сум се разочарала,барем немаше и ден денеска да размислувам што би било кога би било. Некако и двајцата бевме многу горди,инаетливи и сето она што го имавме падна во вода.Си фатив дечко и отогаш изгубив контакти со бившиот и затоа денска постојано размислувам дали да не фатев дечко ке бевме заедно?
    Затоа ти препорачувам зборувај отворено со него види дали вашата врска има иднина или не,не оставај нерашчистени односи зад тебе за да не се каеш подоцна и да не се чуствуваш како мене( како идиот)
    Верувај ти давам совет од срце :*

6. Bundaa

Bundaa Истакнат член

Се зачлени на:
    19 август 2013
    Пораки:
    46
    Допаѓања:
    13
    Ау многу строги совети добив ..
    Да разјаснам,во никој случај не можи да му бидам како предмет на искористување со оглед на тоа што повеќе од бакнеж не сме имале,тоа едно,а второто е тоа што тој има 24 години,и го толерира тоа.
    Јас имам 19.
    Знае дека сум мирна,и не сум како повеќето.
    Сигурна сум дека и кај него постои некоја емоција,многу му сум значела тоа и ми го има кажано.
    А зошто не сме заедно незнам.
    Можеби поради моето ладно однесување спрема него,не сум тип на девојка која знае да се опикува под кожа.
    така да не губам ништо,можам само да се каам понатаму.
    Па ако е пишано...оставам на времето.
    Фала за советите <3

7. mila-88...j

mila-88...j Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2013
    Пораки:
    209
    Допаѓања:
    60
    Девојки ми треба совет како да го казнам дечко ми :D затоа што заборави дека денес ни е значаен ден..знам дека на многумина овде ке им биде смешто ова,но ние секој месец си го одбележуваме денот кога се фативме и тој никогаш не го заборава..сега затоа многу ме изнервира и сакам да го казам некако :angel:
    Ве молам за помошшшш итно ми е

8. sadgirl21

sadgirl21 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2013
    Пораки:
    7.357
    Допаѓања:
    8.482

Знам како ти е,и јас пред некое време бев во ваква ситуација и прашував што да направам.
    И ние секој месец си го прославуваме датумот кога сме стапиле во врска.
    Јас го направив следново.
    Му кажав дека помина уште еден месец како сме заедно и дека ми е драго поради тоа.Тој остана затечен,дека заборавил и се извинуваше ама тоа не е доволно.
    Ама затоа за следните два месеци,јас си премолчував и тој беше првиот што ќе организира нешто околу тоа.Два месеци се мачеше да му простам.
    Исто и ти го казни,премолчувајќи ги следните 2 :P :D

9. slavica999

slavica999 Популарен член

Се зачлени на:
    27 декември 2009
    Пораки:
    4.327
    Допаѓања:
    5.342
    Вечер не му давај да те секса :geek:
    Поголема казна АМИН! :D

10. Nana19

Nana19 Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    2.141
    Допаѓања:
    2.753
    Ние не сме никогаш славиле на еден месец./
    Оваа годишнина сакав дечкоми да ја заборави бидејки не сакав да ми купи никаков поклон затоа што еден месец пред годишнината мене ми беше роденден и дечкоми ми купи многу вреден поклон и некои други изнандувања ми направи и јас не сакав да се троши да ми купува поклон за годишнина.
    Едвај успеав да не спомнам пред него дека ни е годишнина , но бидејки и тој беше измалтретиран со работа натаму наваму не се ни сети фала богу.
    Додуша и не знаеше кој ден ни е годишнина бидејки ние не официјално се смиривме , по 2 годишна пауза и јас од денот кога повторно почнавме да се гледаме и го сметам тој ден,
    Отидов вечерта кај него седнав до него и тој неколку пати ме праша што носам во кесата и јас почнав едно по едно да вадам и тој ми вика леле зошто си се трошила зошто си купувала ова за џабе , навитина малце ми падна криво кога рече за џабе но не го осудувам не е крив што неможе да помни датуми од неговите преголеми обврски и кога му ги извадив и му ги дадов сите работи една по една го извадив и виното сипав да наздравиме и му велам
    НЕ Е ЗА ЏАБЕ ДЕНЕСКА НИ Е ГОДИШНИНА
    луѓе неможам да ви опишам како се чувствуваше он само ги затвори очите и уште солзи да му капнеа и ми вели ај не ме зезај , му викам не денеска ни е годишнина вика леле јас сум кретен јас сум идиот како можев да заборав, , зошто не ми кажа зошто не ме подсети и така.
    Не е само тој ден посебен често си ги правиме деновите посебни и нема зошто да се лутам често си идеме на вечера си излегуваме и сл.

11. swrcii

swrcii Нов член

Се зачлени на:
    1 јули 2010
    Пораки:
    723
    Допаѓања:
    272
    ^ Нормални сте? Па ова го прават само дечиња преку сила 17 години.

12. sadgirl21

sadgirl21 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2013
    Пораки:
    7.357
    Допаѓања:
    8.482

Не драга не сме нормални.А ти си?
    By the way,тоа се нарекува романтика,споделување на посебен момент за двајцата,израз на љубов итн,како љубеш така го наречи.
    Очигледно непознати поими за тебе :?:

13. Daydream

Daydream Популарен член

Се зачлени на:
    31 мај 2013
    Пораки:
    1.682
    Допаѓања:
    6.472
    Абре какви месеци, какви годишнини. Па годишнина се вика затоа што се смета за години, а за месеци како треба да се вика месечнини? :?:

Ние една година кога правевме ништо посебно не прославивме. Онака нормално си се видовме, си пиевме вино што заедно си го одбравме и си се потсетивме на сите убави моменти во таа една година и толку. Ни поклони, ни потресувања, ни паѓања во несвест, ни гугуткања по социјални мрежи, ништо. Доволен е фактот дека сме биле заедно една година во која сме се скарале само два пати, сме биле во секое време еден до друг и на таков начин сме ја славеле љубовта секој ден. Тоа е доказ за љубовта, а не е доказ прославата на еден ден и потресување за истиот. Џабе е ако цела година ние сто пати сме раскинале и сме се смириле ама за годишнина авион да ми паркира. Не фала. Оваа година за две години нема ни да бидеме заедно, он ќе биде доста далеку од Македонија, ама тоа е. Не е некој проблем за нас самиот ден, проблем ќе ни биде целокупниот недостиг во тие три месеци ама ќе издржиме како и за се останато.
    А месеците па ич не ни ги памтам, освен ако ова одбројувањево на Femina не ме потсети случајно.

Не се замарајте со такви глупости. А па поготово немојте да ги замарате дечковците со тоа. Па уште и чувство на вина им набивате. Ај ви се молам пораснете малку. Единствено би ми пречело да ми го заборави роденденот, за тоа навистина би се налутила, бидејќи е еден единствен датум поврзан со мене и може да го запамти ако сака. Ма да што нема шанси да заборави, мислам дека тој е единствениот датум што го памети. :lol: Машките не ни размислуваат како нас за такви работи, едноставно нивниот мозок не работи како нашиот.

14. mila-88...j

Се зачлени на:
    4 јули 2013
    Пораки:
    209
    Допаѓања:
    60

Вака сега..барав мислење од вас а не осудување,значи имаме причина зошто секој месец го прославуваме тој ден и ни е значаен..Не ми е јасно зошто секогаш,ама секогаш мора да критикувате.Ако имате нешто да напишете во врска со моето прашање,повелете напишете како што го направи тоа sadgirl21..а ако не не ми требаат други мислења..

15. mila-88...j

Се зачлени на:
    4 јули 2013
    Пораки:
    209
    Допаѓања:
    60
    Ти благодарам девојко,многу ми помогна :*

16. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    6.169
    Допаѓања:
    91.618

Девојки јас се согласувам со вас да знаете ! Не барам да ми симнува ѕвезди и не сакам никакви подароци едноставно сакам да си кажеме т.е да се потсетиме на тој ден во месецот :)
    Обележуваме и ние нов месец во нашата врска,секако за подароци сум против (да се купуваат секој месец,а за годишнина може :) )
    исто како sadgirl21 што ти кажа примени го советот успева и јас од искуство ти кажувам :lol:

На mila-88...j му/ѝ се допаѓа ова.
  17. sadgirl21

sadgirl21 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2013
    Пораки:
    7.357
    Допаѓања:
    8.482
    ^Конечно некој согласен со нас :)
    Некои премногу драматично ја разбраа поентата.Значи станува збор за тоа дека на тој датум се потсетеме за убавите моменти поминати заедно,т.е направеме резиме на изминатиот месец.Тоа може да биде онака само,или на вечера да излеземе.Без манифестации,без церемонии итн.
    И тоа е убав гест.Мал дел од целокупниот момент наречен љубов.Значи баш овој момент е само еден дел од целината.
    Ама нели различни карактери,различен став кон врска,различна перцепција на нештата.
    Вистинскиот романтичар знае да го долови ваквиот момент! ;)

На mila-88...j и Viktorijaaa5 им се допаѓа ова.
  18. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    6.169
    Допаѓања:
    91.618
    И пак ќе те коментирам sadgirl21 токму така :
    :inlove: убаво ни е така и ќе си уживаме бе :D :D

На sadgirl21 и mila-88...j им се допаѓа ова.
  19. LusySkyDiamonds

Се зачлени на:
    28 февруари 2013
    Пораки:
    784
    Допаѓања:
    824
    Тој заборавил, ама ти не, така? Па што не го потсети...Што не се облече во нешто секси и не го повика кај тебе дома или некаде надвор на винце и не го заведуваше. Следниот пат имај го тоа на ум, заведи го и ќе видиш како следниот месец ќе се сети :)

20. LusySkyDiamonds

Се зачлени на:
    28 февруари 2013
    Пораки:
    784
    Допаѓања:
    824
    Тоа е сосема нешто друго. Претходно лошо се искажа, односно не го опиша соодветно „проблемот„ Сите сфативме дека тој те искористува, бидејќи напиша дека се мувате 2 години и тоа само кога патиштата ќе ви се судрат. Тоа сите така би го интерпетирале, а ти всушност немаш никаков проблем со него, проблемот не е во него туку во тебе, ти не знаеш баш што сакаш. :$ Не мора да му се упикуваш, само покажи му дека ти значи, од што се плашиш, па ти си возрасна девојка 19 год. не се малку?Ако ти се допаѓа момчето, зошто да не се препуштиш на чувставта ;) Секое добро

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.