Ми треба совет и мислење

Дискусија во 'Канта' започната од kika89, 15 декември 2009.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Little-Mk

Little-Mk Популарен член

Се зачлени на:
    1 ноември 2012
    Пораки:
    226
    Допаѓања:
    328
    Благодарам за советите :) ќе пробам да и помогнам на било кој начин ..

2. Maler8

Maler8 Нов член

Се зачлени на:
    9 ноември 2013
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Фала, ќе пробам :)

Изговорите не ми ги кажваше мене, туку на негов другар. А за паметот и јас незнам кај ми бил |(
    Друг пат вакво нешто нема да напрам :)

3. Skopje.87

Skopje.87 Нов член

Се зачлени на:
    9 ноември 2013
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Здравооо :) вака.... има еден ,живее во странство, а овдека доаѓа почесто откога се пресели.... се допишувавме ова она, подолго време, скоро година, но после си најде девојка и оладивме некако.....имаше многу искри и како на зафрканција девојка си ми ова она..... сега знам дојден е тука, од ист град сме.... и колку што знам раскина со девојката.. јас си седев мирна, но ми пиша пред некој ден демек ме заборави , па срценциња праќање ова она .... дека сум имала број негов, дека сме требале да се чуеме.... јас реков дека он треба да ме побара, ама како на заебанција ова и преку целиот разговор сакаше да каже да се видиме.... Дали е паметно јас да го побарам , или сепак да чекам да ми се јави тој? Фала ви , позз :*

4. natemila

natemila Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    2.533
    Допаѓања:
    8.444
    јас мислам дека е подобро да чекас он да те побара :D

5. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.623
    Допаѓања:
    40.110
    Чекај он да ти се јави :)

6. dushiche

dushiche Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2013
    Пораки:
    833
    Допаѓања:
    603
    чекај ти најдобро, доколку навистина сака нешто со тебе нека се потруди.

7. anasrcush

anasrcush Нов член

Се зачлени на:
    10 ноември 2013
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    Здраво феминки. Имам проблем дома со моите т.е. со татко ми поконкретно, многу ме нервира во последно време, се чувствувам ко некоја дискриминирана дома. Многу работи знае да ми забрани. Кога ќе сакам да го запалам каминот ке рече - не ми пали оган сега топло е нели гледаш, дрва ке ми трошиш само. Другпат ке сакам да си испечам нешто во рерна и ке ми каже -испржи си подобро, сега за толку малку јадење таму струја ке трошиш толку. Тоа знае да го каже со висок тон и после коа ќе му преречам јас зашто ми збори така ке ми каже доброо ајде направи си, што сакаш прави. Не можам јас така, ке ми забрани прво, па после ајде прави како сакаш. Глупаво се осеќам, ко товар да сум му. Ќе смрзнувам јас кога ми е ладно и ке јадам цел живот прженици или ке чекам гладна дур мајка ми да стигне од работа да испече ручек за сите за да не трошам струја само за мене. :@ Разбирам да имаат проблем со финансиите и да треба ќе си траам и ќутам цело време , но не е фер спрема мене, затоа што од друга страна на брат ми никогаш ништо му нема ускратено. Тој студира во друг град и живее таму во голем и луксузен стан, се храни само по ресторани и сендвичари. Не учи ич и троши пари како што ке му текне и како што знае тој да ми каже мене- па многу мие гајле мене дали имаат, јас кефот си го прам. . Лигав е до немајкаде. Незадоволството од брат ми знае многу пати на мене да го истури,како не учел тој, како само барал , а пред него ќути и што и да му побара му дава. АКо немаш доволно финансии скрати и на двајцата некои работи подеднакво, а не само на мене да ми преречува и да ми ја полни главата со неговите незадоволства , да неможам јас ни основните потреби да си ги задоволам :devil: а колку пати само си трошам од мојата заштеда, за да не ги трошам нив. Поради сето овба знам многупати да се искарам со него и да му се изнавикам оти вака више не се издржува. Преку глава ми е од се ова. :doh:

8. Osamena-Srna

Osamena-Srna Истакнат член

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    100
    Допаѓања:
    108
    Ова е традиционално во Македонија, да женските деца не се рачунаат и не им се посветува големо внимание. Јас мислам дека е потребно да ги земеш работите во свои раце, доколку навистина имаш толку години колку што пишува, да си најдеш работа и да си бидеш свој човек.
    2, Да прогласиш бојкот и да не разговараш со таткоти и да не ги слушаш неговите наредби.
    Ако сама не се избориш за своите права никој нема да ти ги даде на тацна.

На anasrcush му/ѝ се допаѓа ова.
  9. anasrcush

anasrcush Нов член

Се зачлени на:
    10 ноември 2013
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    Ахх , уште да земам и јас да бојкотирам тогаш има и оган да се разгори. И онака парите често се предмет за расправии меѓу мајка ми и татко ми па уште и ова фали :( А треба да го направам тоа и ич око да не ми трепне и да ми е гајле за нив, а не цело време да си молчам се само за да не предизвикам нови караници. Порано не беше таков спрема мене кога бев помала ама сега што му стана не знам. Ни трошам, ни барам многу од него, отсекогаш сум била скромна. А за р абота си барам ама нема , тешко е, пред се поради тоа што живеам во мало место.

10. fatamorgana123

fatamorgana123 Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2013
    Пораки:
    1.273
    Допаѓања:
    1.530
    Ми треба совет.Дечко ми е депресивен.Премногу.Премногу брзо и долго се разочарува и едвај потоа се враќа во нормала.Постојано му објаснувам дека не е се така црно,да не се разочарува толку брзо али џабе.Верува дека штом нешто лошо завршило,иде друго негативно.Знае дека сум постојано со него,али едноставно не можам да го гледам таков.Понекогаш и ми е страв да не напраи нешто ... :worried:
    Не знам како поинаку да постапам.
    Совет? :?:

11. jovana03

jovana03 Популарен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2013
    Пораки:
    1.780
    Допаѓања:
    6.710
    Мое мислење е да научиш што е тоа што го прави едпресивен па тогаш ако можеш да му помогнеш некако ок..

12. Osamena-Srna

Osamena-Srna Истакнат член

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    100
    Допаѓања:
    108
    Значи додека не покажеш заби, и додека гледаш тие да не се караат, тебе ќе ти се удира од глава. Ако нема и за брат ти тогаш е ок, криза ова, она но неможе тој да си прави што сака, и како што рече ниту учи ниту ништо, а ти да несмееш да зготвиш или да се стоплиш, во најмала рака е безобразлук. Значи прво седи и разгоарај со него и прашај го зошто се однесува така спрема тебе. Ако тоа не помогне, тогаш игнорирај го, тоа може повеќе да го повреди отколку да се караш со него. Не дозволувај никој да те гази, без оглед кој е тој.

13. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.665
    Допаѓања:
    140.951
    Ах...
    Некои луѓе се едноставно негативни. Колку и да им обаснуваш дека се им е океј, они ке бараат дамка. Освен тоа што се такви по карактер, ова хејтерсково, ги дотепа. ПОчнаа на се да барат маана за да го хејтаат.
    ЗНам дека нема да го пратиш на психијатар, оти таму апчиња ке му дадат и нема да добие некоја помош, и се се сведува на тебе и колку ти ке се трудиш со сите сили да ми покажеш дека има нешто бело во животот. Само тебе ке ти одземе толку многу енергија, што можеш и ти да паднеш со него. Зависи од то акој е посилен со својата волја - дали ти да го направш него среќен и да му ги покажеш убавините во животот, или тој, да си хејте се на светов и да вика како се не чини.
    Знам дека е претешко да се радуваш што ке го видиш денес и откако ке го видиш, да сфатиш дека треба да го вадиш од дното.
    АКо не ти значи многу, оди си, оти ке ти ја земе цела енергија од тебе. АКо ти значи и мислиш дека вреди да ја трошиш цела позитивна енергија на него, тогаш труди се со сите сили.
    Кога ти ке имаш лош ден, тој ке нема разбирање. Он ке си биде во депресија и нема рецка да ти удри, а ти освен со војот тежок ден ке треба да се бориш и со неговата слаба волја. Претешко е ова.
    Замисли кога тиебе ке ти се стемни од се, кога ке добиеш некоја слаба оцена, ке се скараш со колега, со мајка, ке те испрска кола, ке ти умре маче, и кога ке ти треба тебе поддршка, нема да ја имаш.

14. fatamorgana123

fatamorgana123 Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2013
    Пораки:
    1.273
    Допаѓања:
    1.530
    Очигледно не сум се изразила доволно добро. :$
    Кога е среќен и расположен,премногу ми е мило и гледа кон се со оптимизам,али коа ќе падне во депресија е тогаш готово.Знае да биде и оптимист и песимист.А,кога е песимист скроз се е црно за него.И почнува да се колне себе зошто ништо не му иде и сл.
    :?:

15. sadgirl21

sadgirl21 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2013
    Пораки:
    7.357
    Допаѓања:
    8.482
    Секое мислење и сечиј совет би ми бил добредојден :)
    Имам дечко,заедно сме 8 месеци.Би рекла дека врската е делумно супер,тој е мн внимателен,нежен,добар,мил..значи карактерно одговара на профилот на дечко што би сакала да го имам,секако ги исполнува и критериумите за физички изглед :)
    .............ама..Секогаш има ама.Пред него,јас излегував 5 месеци со друго момче,кое е доста постаро од мене.Имам пишувано за тоа на форумов,но да потсетам-ме остави...иако зборуваше дека ме сака,изговор за разделбата беше дека јас го влечам за нос,во смисла дека по 5 месеци интензивно гледање не му дадов одговор дали сакам врска или не.Еден ден после тоа,се смири со бившата.Се помирив со тоа,или се залажував :?:
    Проблемот е што..сеуште размислувам за него.За заедничките моменти,за што би било кога би било.Ретко,мн ретко го гледам,откако се разделивме,го видов двапати.И тие истите пати,имав тахикардија,тресење на нозете,пеперутки во стомак.Не можам да го опишам тоа чувство.Го сакав,многу.Единствениот што беше сакан е тој...
    Додека сме со дечко ми,се е во ред.Не мислам на него.Но кога не сум со него..
    Отсекогаш мислев дека кога би требало да бирам помеѓу внимателен и добар дечко,во однос на дечко што ќе предизвикува турбуленции во стомаков кога ќе го видам,би се одлучила за првиот тип.
    Но,не било така..
    Кое е вашето мислење?Сеуште го сакам бившиот,или тоа е моментална состојба..која трае 8 месеци :(

16. CrnceSK

CrnceSK Истакнат член

Се зачлени на:
    17 август 2013
    Пораки:
    222
    Допаѓања:
    59
    Преиспитај се што сакаш, ни самата не знаеш

17. zaljubena18

zaljubena18 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 септември 2013
    Пораки:
    299
    Допаѓања:
    139

Мое мислење е да го заборавиш првиот и да си останиш со сегашниот. Но лесно е да се каже, а многу потешко да се направи. Потруди се да го заборавиш и продолжи го животот понатака со сегашниот, секако ако ти е убаво како што и напиша :)

На Hipica и sadgirl21 им се допаѓа ова.
  18. Strumka22

Strumka22 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јули 2013
    Пораки:
    894
    Допаѓања:
    2.446
    Сакала несакала исто ти се фака, тој е веќе со друга. Само не те разбрав, сонуваш за заеднички моменти? За каки моменти стануа збор? За врска или за одвреме навреме гледање и разменување на нежности. Ако е ова второто секако дека можеш да го имаш на тој начин, но тоа е само вртење во круг. Но доколку ти се допага таквиот начин на живот тогаш ок.

19. sadgirl21

sadgirl21 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2013
    Пораки:
    7.357
    Допаѓања:
    8.482

Свесна сум дека е со друга,и ме повредува тоа..а не треба..
    Сонувам,размислувам за поминатите заеднички моменти,за тајно гледање не размислувам,,не доаѓа во предвид иако тој ми има понудено таква врска,да го изневерувам дечкото а тој девојката..
    Како да го заборавам?Или уште подобро е прашањето,зашо сеуште размислувам за него?

20. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    6.169
    Допаѓања:
    91.621
    Мислам дека си му дала преголемо значење тогаш кога сте биле заедно и затоа се уште мислиш на него ... Те оставил знаеш дека не било според твоја вина , одма после тебе заминал со друга , од тогаш те побарал ли ? Зарем некој таков ја засслужува твојата љубов, Не мислиш ли дека додека бил со тебе можеби бил и со друга ?
    Мој совет ти е целосно да му се посветиш на сегашниот дечко и да не мислиш на него ( знам тешко е и се прашуваш КАКО ? но остави се на времето )

На sadgirl21 му/ѝ се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.