Ми треба совет и мислење

Дискусија во 'Канта' започната од kika89, 15 декември 2009.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. LusySkyDiamonds

LusySkyDiamonds Истакнат член

Се зачлени на:
    28 февруари 2013
    Пораки:
    784
    Допаѓања:
    824
    Sadgirl, комплетно те разбирам, во истава ситуација и јас се најдов пред 3 години со таа разлика што јас бев во првата врска 4 години. Се разделивме поради неразјаснети околности, нешто слично како твојава ситуација. Тој всушност се смирил со бившата бидејќи таа врска му била посигурна, а ти бидејќи тој те оставил и и се вратил на бившата се чувствуваш на некој начин повредена. И мене ми беше многу тешко на почетокот, додека всушност не сфатив дека тој наместо да продолжи напред се враќа онаму од каде што почнал. Не се секирај, твојата одлука да останеш со новата љубов е добра и исправна. Според мене треба да си продолжиш. Се додека ти е убаво со него, и тој те цени и почитува, имате убави заеднички моменти тој е вистинскиот избор. Треба да бидеме со тие што не чуваат и заслужуваат, а не со тие што не оставаат поради х причини. хохо Луси

2. sadgirl21

sadgirl21 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2013
    Пораки:
    7.357
    Допаѓања:
    8.482

Ти благодарам LusySkyDiamonds..
    Се согласувам со тебе,но на срцето не му се наредува.Колку и да размислувам рационално,сепак во моменти се чувствувам како будала поради него..
    Знам дека што било поминало,и не треба да се навраќаме на минатото.
    Но,кај мене има уште еден пресвртен момент-со сегашниот дечко бевме заедно пред 4 години,но само неколку месеци,и после толку време пак патиштата ни се вкрстија..
    Можеби единствениот проблем ми е повредената гордост-дека тој ме остави,а не јас..
    Ти благодарам уште еднаш за разбирањето,и во право си треба да бидеме со оние кои се внимателни кон нас!

3. zalosna

zalosna Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2011
    Пораки:
    4.742
    Допаѓања:
    78.093
    без да се налутиш ама како прво ти не знаеш што сакаш :| прво треба самата да се преиспиташ кого и што сакаш па после да се одлучиш вака само потешко си правиш да ти е

4. LusySkyDiamonds

LusySkyDiamonds Истакнат член

Се зачлени на:
    28 февруари 2013
    Пораки:
    784
    Допаѓања:
    824
    Баш така, ете видиш дека и самата знаеш каде лежи зајакот ;) За гордоста се работи, тоа што ти не беше прва што ќе го шутнеш. Тој те претркал бидејќи знаел дека не е за тебе, дека ти можеш подобар од него да си најдеш. За жал повеќето мажи се такви. Чувај си го сегашниов и свиркај си :lol:

5. K-pozitiv

K-pozitiv Истакнат член

Се зачлени на:
    27 август 2013
    Пораки:
    462
    Допаѓања:
    143
    sadgirl21 остани со сегашниот.. како и да е кога ке размислиш и ке го согледаш карактерот на бившиот не вреди да се занимаваш со него а и плус имаш личност покрај себе што те сака и се грижи за тебе
    немој да му го направиш на дечкоти тоа што бившиот ти го направил тебе, а како што кажа претходно го сакаш него но чувствуваш нешто и за претходниот. едноставно пополниго максимално времето со дечко ти пријателите и забава. верувам дека ке успееш да го преболиш :)

6. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    6.169
    Допаѓања:
    91.620

Целосно се согласувам со оваа мислење и се надевам дека сие овие совети ќе ти помогнат :)

На K-pozitiv му/ѝ се допаѓа ова.
  7. milamilen4e

milamilen4e Нов член

Се зачлени на:
    14 ноември 2013
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    1
    Help!Help!Help!
    Одиме со дечко ми 5 год. и секогаш ја му попуштам нему.Кога ке се скараме он секогаш оди со некоја друга а утредента ме моли мене и ми кажува како нема да се повтори,дека ја сум крива што излегол со друга,заради мене го правел тоа,ама ми здосади и тоа веке не го сакам како некогаш.Порано се плашев дека нема да можам да најдам друг,и му се враќав.Иначе тоа му се има десено најмалку 10 пати. Пред некој ден пак се повтори истото, што да правам, он вика демек ме сакал дека се ке направи за мене,ке се убие ако не е со мене,демек не му значат тие што излегол со нив а мене многу ми смета неможам да заборавам ништо лошо што ми направил а на доброто не се ни сеќавам веќе. ;( ;( ;(

8. nikiiii

nikiiii Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2013
    Пораки:
    1.370
    Допаѓања:
    942
    ох, за ова совет бараш од друг .. како можиш да простиш а си 10 пати изневерена од иста личност.
    вика дека ќе се убие ако не си со него ааа божее а ти до сега требаше да си мртва со неговите неверства.
    веднаш оставајго ! :!:

На Hipica и milamilen4e им се допаѓа ова.
  9. Osamena-Srna

Osamena-Srna Истакнат член

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    100
    Допаѓања:
    108
    Јас мислам дека треа да му простиш за да не се „убие“ човеков за тебе. Толку ли си глупа, па бараш совет што да правиш? Нели гледаш дека само те користи затоа што е неспособен да најде друга, па си вика подобро врапче во вреќе отколку гулаб на гранка. Од што те сака ли се ебе со други? Не ми се верува дека некое женско суштество може да го трпи ова, па колку и да е ружна, или било што да и фали. Страшно!

10. sadgirl21

sadgirl21 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2013
    Пораки:
    7.357
    Допаѓања:
    8.482
    5 години трпиш понижувања,изневерувања?
    Треба малку повеќе да почнеш да размислуваш на себе.Единствено машко е тој?!-Не!
    Како може така да размислуваш дека нема да најдеш некој друг освен него?Тоа значи дека се потценуваш и дека сметаш дека тоа го заслужуваш.
    Никој не заслужува таква личност покрај себе.
    И верувај,напразно се заканува.
    Биди силна,и прекини со фарсата наречена врска.Има време да запознаеш и други момци.Дај си ја на себе таа прилика.

На Savana93 и milamilen4e им се допаѓа ова.
  11. jovana03

jovana03 Популарен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2013
    Пораки:
    1.780
    Допаѓања:
    6.710
    Како сето ова можеш да го трпиш цели 5 години? :o
    Значи ти воопшто не се цениш самата себеси!
    Колку и да го сакаш мое мислење е дека треба да прекинеш понатаму ти си знаеш...

На milamilen4e му/ѝ се допаѓа ова.
  12. milamilen4e

milamilen4e Нов член

Се зачлени на:
    14 ноември 2013
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    1
    Фала на сите што ми одговоривте,знам дека не требаше да дозволам толку време да помине за да го оставам,конечно. Ја самата цело време си велев глупа сум што сум со него уште :devil: ,ама се надевав дека нема да се повторува веќе пошто га сакав ептен ама џабе. Ми беше најтешко и најкриво што никого не сум повредила не сум направила ништо лошо и цело време се прашував зошто баш мене ми се дешава тоа а сум БИЛА ПРОТИВ ИЗНЕВЕРУВАЊЕ одсекогаш ама кога ми се дешаваше мене тоа,незнам што ми беше како магија или клетва да имав што неможев да го оставам.Иначе прв пат пишувам на форум и ептем ми е полесно некако :* :* :* :* :*

На jovana03 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. hello-kitty.90

hello-kitty.90 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 октомври 2013
    Пораки:
    2.978
    Допаѓања:
    21.188
    Што друго да кажам освен да го оставиш да се убие...... И самата кажа дека веќе не го сакаш, туку си со него повеќе од страв дека ке останеш сама и затоа нема што друго да се прави, остави го,машки има колку ти душа сака и сигурно ке најдеш некој кој нема да те изневери со првата која ке му се најде и потоа ке ти каже епа ти си крива,а тој после тоа што сака нека прави, може ке го прибере некоја од тие со кои те изневерувал

14. swrcii

swrcii Нов член

Се зачлени на:
    1 јули 2010
    Пораки:
    723
    Допаѓања:
    272
    И? Ти сеуште мислиш да продолжиш со него..? Фатално ме интересира, бидеќи не сфатив од постот. :)

15. Savana93

Savana93 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2013
    Пораки:
    162
    Допаѓања:
    159
    Мислам дека ти само беше исплашена да не останиш сама, страв да направиш нов чекор без него зошто сепак 5 години се навика...но изневерување? Тоа е вистинско психичко измачување и понижување на телото на една жена, те жалам сигурно ти било многу тешко, и не си го сакала, неможеш да сакаш некој толку проклет кој се изживува над тебе, ти си била само во заблуда. Мило мие што конечно излезе од одвратниот лавиринт и ќе видиш колку полесно ќе ти биде сега, заборави на сите измачувања, на сите понижувања и продолжи во нова страница. Денес е петок имај убав ден :*

16. 1106

1106 Нов член

Се зачлени на:
    15 ноември 2013
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    Zdravo jas sum nova na forumot i mi treba sovet i mislenje
    Skoro se fativme so decko mi toj mene me saka i jas go sakam ama jas mu kazah malku da zabavime
    Problemot e toa sto se sto se slucuva megu nas im kazuva na negovite prijateli
    Pomos inace imamm 15 godini :D

17. leighton23

leighton23 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 мај 2013
    Пораки:
    738
    Допаѓања:
    1.681
    Колку време сте заедно ?
    Од кај знаеш дека те сака ?
    Што точно им кажува ?
    Дај малце поконкретно.

На sofijanoka му/ѝ се допаѓа ова.
  18. sadgirl21

sadgirl21 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2013
    Пораки:
    7.357
    Допаѓања:
    8.482

А колку години има тој?
    Претпоставувам и тој е тинејџер.
    Разговарај со него и кажи му дека ти смета тоа.
    Дека вашата интима и приватност,е само ваша и да не ја споделува со никој.

19. Laady994

Laady994 Нов член

Се зачлени на:
    14 ноември 2013
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    здраво би сакала и јас да ви се приклучам, нова сум на форумов.
    Би се надоврзала на темава
    имаш само 15 години и тој да е тука некаде тој е мал за да размисли што е за кажување а што не,и скоро сте се фатиле неможеш ти толку да бидеш сигурна дека тој те сака, луѓе со години се заедно па сепак не се знаат доволно и не се сигурни во нешто. За твоите године треба да стоиш малку на дистанца и да го знаеш тоа дека машките се такви и некогаш само за да излезат фраери би кажале некоја ваша тајна што си ја имате меѓу себе. Така да најдобро уживај и не се толку опуштај. Мое мислење натаму ти си знаеш.

20. Nezna28

Nezna28 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 ноември 2013
    Пораки:
    170
    Допаѓања:
    215
    Ми треба мала помош не за мене туку за една моја пријателка. Се работи за тоа што она е природна плавуша а се фарба темно црвена, но бидејки пигментот и е плав доле е плавуша. Е, сега вели кога ќе се соблечам често мажми знае да ме прекори за тоа, па сака да се фарба долу само незнае дали постои специјална фарба за интимната зона или може со обична, срам и било да праша во аптека. Кога ја запрашав па зошто не се бричиш доле и така ќе го решиш проблемот? Таа вели дека на маж и не му била привлечна кога е скроз мазна долу. Па затоа би ве замолила да и помогнеме заедно и доколку некој знае дали постои посебна фарба за интимна зона нека пише.

На sotirka му/ѝ се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.