Ми треба совет и мислење

Discussion in 'Канта' started by kika89, Dec 15, 2009.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. cheetah.girl

cheetah.girl Популарен член

barbyyy и Viktorijaaa5 ви благодарам. Ќе пробам да ги послушам вашите совети иако викендов треба да правиме муабет...ќе пробам ладно да се однесувам па да видам како ќе реагира тој на тоа.
    :*

barbyyy and Viktorijaaa5 like this.
  2. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Значи што и да ти каже моментално издржи прави се како да ти е сеедно, биди ладна види како ќе реагира па чекаме да раскажеш :lol: Среќно :*

cheetah.girl likes this.
  3. barbyyy

barbyyy Популарен член

Со среќа очекуваме добри вести од тебе. извести не што и да се случило. :*

cheetah.girl likes this.
  4. citygirl20

citygirl20 Нов член

Здраво.Нова сум овде на форумов.Ве читам и сакам да ве замолам за совет.Се надевам дека ќе ги споделите вашите мислења со мене и ќе ми дадете по некој совет.
    Вака се гледам со едно момче 8 месеца веќе.Излеговме и видов дека многу добро се слагаме,дека добро ни оди.Тој беше заљубен во мене,бар така се гледаше по неговото однесување.
    Се гледавме и бевме среќни заедно.Но не знам што се случи тој почна да се ''дига'' над мене,да се прави некој и нешто.Добро ајде не му реков ништо бидејки машко е и секогаш така се однесуваат.
    Но тој е и многу љубоморен,не сака ни да чуе кога сум некаде надвор излезена.А мене тоа не ми се допаѓа,бидејки јас на него воопшто не му бранам ништо,секаде оди и јас не се бунам за тоа.
    Ме нервира што се чека на мене.Ниеднаш до сега,никогаш прв не ми рекол ајде да одиме некаде,ако речам јас тој не се противи.Мене тоа ме нервира.Јас не сакам да се чувствувам како да го притискам или се јас да бидам иницијатор за некаде.Лошо е тоа се да чекаш на мене како да има некој страв да направи нешто пред јас да одобрам и притоа не ме прашува ништо.Јас сега ова не знам како да го протолкувам.
    Човек долго време си со мене, не е вајда тоа само така....но и јас и тој сме затворени личности и чувствата ги криеме длабоко во себе.Мајка ми ми вели да зборувам со него,но мене нешто ме запира и не можам.Мислам ако се отвори тој малку повеќе,јас се би му кажала.Вака не можам,не сакам да бидам здодевна или сл.Го барам на телефон,но не многу често во текот на денот,бидејки се мислам дека ќе му бидам здодевна или сл.Му го имам кажано ова и тој ми вели не зошто здодевна да си ми?
    Едноставно имам така глупаво чувство,а знам дека не е така.
    Тој ме бара кога ќе посака,а јас секогаш се припазувам и бирам време.
    Можеби проблемот е во мене,а сигурно е,бидејки сум многу затворена и таинствена личност.
    Ве молам дајте ми некој совет,како би можела да се опуштам,како да започнам разговор на таа тема.
    Би ви била благодарна ако ми помогне некој во ЛП.
    Ви благодарам однапред. :*

5. captivating

captivating Истакнат член

Како шпанска серија :lol: :lol:
    Или недораснато дете што не знае што прави во животот.
    Глупости е тоа што те уценува така. Вистинска љубов сигурно не е.
    Ова ме потести на една случка.
    Дечко и девојка долго време заедно. Тој ја вара, ја малтратира абе кретен огромен. Таа конечно му раскинува после години. Тој ќе се убива. Како бе чекал да се убива баш во моментот кога имал некој пред врата. И тоа си врзал нешто за бесење ама и нож си имал во раце :lol: :lol:
    Џабе се правеше глуп. Сигруно и тој сега се кае. Сега и двајцата се во брак со други и се многу посреќни отколку кога беа заедно. Тру стори :emo:

6. lovebrazil

lovebrazil Истакнат член

Па никој не може да ти каже како да се опуштиш и да ти даде рецепт да преминеш од затворена во отворена личност. Сите проблеми и неспоразуми во животот се решаваат со разговор, така да почни да зборуваш. Не разбирам што е тоа толку тешко. Ако нешто сакаш, побарај! ;)

7. The.Pink.Angel

The.Pink.Angel Истакнат член

имав дечко 2 год заедно шо се вика пораснавме бевме по 16 год сега сум 18 моите од дома многу се поврзаа со него посебно мајка ми тој скоро секој ден идеше кај мене сега тој си има женска,учиме во исто училиште и кога ке си дојдам од училиште само ме прашува го виде ли и ред др работи за него таа работи во дукан а тој будалата еден ден седел два саата и се жалел од мене а пред се и кажал дека нема женска и дека некоја сакала да се фати со него а другиот ден дознаваме дека си има женска 1 месец сме раскинени а тој за еден месец 2 смени :) незнам како да и кажам да не ми го спомнува стварно сакам да го заборавам и го кажувам тоа да престане да ми го спомнува од пола ден нема да ми го спомни и потоа пак..опседната е со него незнам незнам стварно што треба да на направам и кога бил тој во дуканот и кажал дека ја сака како мајка бла бла...збунета сум незнам што да правам сепак уште имам чувства спрема него нормално е тоа после 2 г врска знам хелп ми како да го заборавааааам?! :devil:

8. sunlove

sunlove Активен член

Мојот дечко никогаш не може да покаже колку наводно ме сака.Секогаш е изморен од работа,болен или нема кредит...А кога се караме мене ми ја префрла вината како јас го повредувам со пораките дека ке ме изгуби доколку продолжи така.
    Jaс се изморив,немам сили да продолжам...Два дена е супер следниот ден хаос.Ме разочарува од самиот почеток.Секогаш се појавува со изговорите погоре.А јас на крајот му простувам.Си дозволувам да му верувам.
    Разбирам дека оди на работа,разбирам дека е уморен но не можам да разберам како не може да најде 5 минути време за мене.
    Вчерашшниот ден му пишав една кратка порака,мислев ке ми врати кога ке си дојде дома,но тоа не се случи.
    Утрово го прашав кај е,што се случува,не ми врати повторно.Последната моја порака звучеше дека ке заминам од неговиот живот бидејки гледам дека не вложува апсолутно ништо во оваа врска на далечина.
    Ако немал кредит,можел да се снајде...да се вклучи на интернет и да ми каже кој е проблемот а тој ниту тооа не го направи.За да на крајот јас бидам виновна,разгалена 12 годишна девојка која полудува доколку го нема некој ден.
    Помислувам дека има друга.Не знам повеке,незнам ништо :(
    Ми велат да му се јавам,но јас одбивам..Зошто да се јавам кога тој не сака да ми врати на ниту една порака,или пак да се сети самиот да ми се јави...Очајно ке биде доколку му се јавам...Наликува на молење а јас не сакам да добие впечаток на девојка која не може без него ни минута.Последен пат ми пиша дека ме сака,и јас му вратив.Од тогаш ни трага ни глас.

9. Irrepleceable

Irrepleceable Популарен член

Мислам дека ти си направила и повеќе од потребното за да успее тоа што го нарекуваш врска.
    Така да,остави нека размисли што сака,можеби му треба простор и време.
    Иако не го оправдувам,бидејќи љубовта ја искажува на погрешен начин,односно воошто не ја искажува.Ако сакаш да бидеш со некого,не 5 минути,цел саат ќе одвоиш за него/неа.А твојов како што гледам не прави така.
    Не му се јавувај,олади малку и ти.Сепак имаш само 12 години и ти препорачувам да не ги сфаќаш работите во љубовта толку трогателно...

10. Irrepleceable

Ќе и кажеш на мајка ти фино лепо дека нема ништо меѓу вас,и дека ако сака да ти помогне нека не ти го спомнува веќе.Вака само ти одмогнува.
    Претпоставувам дека си 4та година средно,штом имаш 18 години,така да би требало тоа што го осеќаш за него,кога ќе завршиш средно-да исчезне(сепак нема да го гледаш толку често).Секако,ако не се случи повторно да почнете :)

11. sunlove

sunlove Активен член

Не,немам јас 12 години,имам 20 години туку тој ме опишува како разгалена 12 годишна девојка...Еве ветувам дека повеке нема да му се јавувам ниту пак да му пишам..Му кажав се што е потребно...за да сфати,се надевам дека ке сфати...
    Во врската влегов со ризик,отстранив некои луге кои ни пречеа,и ни правеа проблеми,секогаш го ислушував и му давав совети,подршката од мене ја добиваше.Се карав со сите само заради него а за што?заради нож во грб и да ја одбива љубовта која му ја давав.Испуштив многу момчиња само за да бидам со него а тој не го гледа тоа.Зборува за ценење а не го прави тоа..

Сепак фала ти.

12. Irrepleceable

Ох :worried:hock: Се извинувам што погрешно те разбрав во однос на годините...
    Некогаш ќе треба да направиме многу напори за нешто да успее,но верувај тоа не е доволно ако другата страна ништо не прави.
    Ако во некој момент посакаш да му се јавиш,постави си го прашањето:зошто да го направам тоа?
    Ако најдеш доволно причини,јави се,но искрено според ова што го напиша...тешко
    Среќно :*

sunlove likes this.
  13. kripto

kripto Нов член

Со дечково сум негде 4 ипол месеци во врска , пред некој ден на фејсбук ставил слика со некоја девојка што не ја ни знам ни познавам , не се гушкаат или слично туку седат така еден до друг , кој ѓавол ме натера го ставив во close friends и видов на една од сликите на истата гореспомената девојка и ставил коментар преубава и смајли со бакнеж , и на други слики лајкови и ставал. Искрено некако и се разочарав од тоа што го видов , не знам како да изреагирам ? Секако дека ќе разговарам со него , ама како да разберам која е и што е , и зошто и остава такви коментари ? А не сум љубоморна личност далеку од тоа , само ме интересира ако си ги вади очите со некоја да дознаам и да се соочам со него.Немам некој што од страна може да ми каже , ќе морам него лично да го прашам , како да го фатам ?

14. sadgirl21

sadgirl21 Форумски идол

Ваква ситуација на секоја девојка би и пречила.
    Не избрзувај со заклучоци.Можеби му е некоја поблиска/далечна роднина.
    Не се труди со некоја финта да го 'фаќаш',туку прашај го директно и кажи му дека ти сметаат вакви работи.

srcekrsacka likes this.
  15. kripto

kripto Нов член

Помислив и на тоа , ама на роднина да и става бакнеж и коментар преубава ? некако не ми штима ама ич , последно што успеав да видам на неколку пати тагнат е со девојката во некои ресторани , за кои знам дека бил излезен , ама кај него тагнатото не го дава , туку само кај неа ... некако ко да крие

16. sadgirl21

sadgirl21 Форумски идол

Има случаеви кои што ги знам,роднини така да си кометираат со некои провокативни коментари,но не мора да значи.
    Ако не го прашаш,нема да знаеш.Не донесувај уште сега заклучоци.
    А не познаваш некој негов близок,кој би можел да ја знае девојката?

17. kripto

kripto Нов член

Познавам ама е близок негов другар , што знам дека се ќе му пренесе .Некако ми е полесно да си прашам што си имам и тоа него лично , отколку да биде рекла казала . Стравувам да не ме изневерува со оваа :(

18. Nezna28

Nezna28 Истакнат член

Доволо си возрасна за да знаеш дека доколкуго прашаш ништо нема да добиеш, очигледно сака да ти порача дека дошол крај на вашата врска, инаку како да се протолкува гест за кој однапред знае дека ќе предизвика бурна реакција кај тебе. Според мене треба или да се правиш на мутава и да се обидеш одоколу да дознаеш или да му раскинеш. Доколку го прашаш сигурно ќе ти каже деа му е братучедка.
    Да не те разочарувам но најдобро е да се подготвиш за нов почеток, мене ми личи дека оваа врска е на работ на провалијата. Ова ти го кажувам како жена за да не дојдеш во ситуација да бидеш понижена и искористена.

srcekrsacka likes this.
  19. sadgirl21

sadgirl21 Форумски идол

Абе ти прво прашај го дечкото,па пријателот негов.
    А таа слика од кога е?
    Скоро,или пред да се фатете,а ти сеа ја примети?

20. kripto

kripto Нов член

Пред некој ден е сликан и ја стави истиот ден од неговиот профил , а денеска видов дека и коментирал така со бакнеж , и некако се вознемирив

Thread Status:
Not open for further replies.