1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Ми треба совет и мислење

Дискусија во 'Канта' започната од kika89, 15 декември 2009.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.768
    Допаѓања:
    145.269
    А вие во каква врска сте со дечкото?
    Се гледате често, јавно/тајно? Излегувате заедно? Знаете каде се движите, со кој?
    Мене ми е малку не јасно 4 месеци да одите, а да не се познавате воопшто. Јес да е краток период, ама од нигде негде да се појави ваква девојка?
    Каков е во последно време, како се однесува со тебе?
    Внимателен е или гледа само да те извади од ред?

2. kripto

kripto Нов член

Се зачлени на:
    29 ноември 2013
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    0
    Рековме сериозна и јас си ја сваќам како таква
    се гледаме колку што ни дозволуваат обврските , работи се случува и по цели денови
    се гледаме јавно , излегуваме и сами и со негово и со мое друштво , запознаена сум со неговите блиски другари
    се си е во добар ред према мене , не ми вика не ми повишува глас ништо
    си се слушаме како и нон стоп го правиме тоа до сега
    само ете ме фати и мене сумља која е сега оваа , него го немам прашано сеуште
    колку што промушкав и успеав да видам изгледа дека го знае од поодамна

3. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.768
    Допаѓања:
    145.269
    Мој совет е сепак да си разговарате.
    Прашај го него дирекно, без заобикулување, кажи му што мислиш и како си се почуствувала во целата оваа ситуација.
    Мене ми е малку безвезе распашување по други, кога можеш да го прашаш дирекно него.
    Се надевам дека ќе ти одговори искрено.

4. oblace1

oblace1 Популарен член

Се зачлени на:
    18 март 2013
    Пораки:
    2.416
    Допаѓања:
    8.520
    Kripto а зошто се толку устезуваш околу прашањето? Навистина не те свакам седиш и гледаш слики и коментари на фб и се мислиш дали да го прашаш? Ти пишав и во друга тема дека треба директно да го прашаш, не на шала на смешка, туку озбилно. А бидејки кажа дека му ја знаеш околината тогаш таа девојка сиг не му е другарка ниту пак сестра. Во секој случај прашај го и расчисти, бидејки незнам ептен треба да му биде родена сестра па да и остава такви коментари.
    А излегува и дека те лаже, пред да иде негде нели ти кашува каде ке иде со кого и сл? Сигурно не ти ја навел девојката бидејки најверојатно има некои симпатии спрема неа, а за криење па и не е криење на фб да ставаат слики едни од други.

Искрено се надевам дека грешам, но немој веке да чекаш, некој јак фраер да си поигрува со тебе и да те прави на будала. Дечкото е максимално безобразен и уфилман, бар јас таков впечаток добив, што заслужува едно чао пријатно.

Се најубаво ти посакувам, се надевам нема да бидам погрешно сватена :*

На srcekrsacka му/ѝ се допаѓа ова.
  5. diamonds.in.the.sky

diamonds.in.the.sky Истакнат член

Се зачлени на:
    15 октомври 2012
    Пораки:
    217
    Допаѓања:
    196
    И јас така мислам. Чао, пријатно, затоа што ако тој сега прави така, ова нема никаква иднина, не се залажувај.

6. leighton23

leighton23 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 мај 2013
    Пораки:
    738
    Допаѓања:
    1.681

Да сум на твое место веднаш телефонот во рака му се јавувам и го прашувам директно што е работава. Одма ќе побарам да ми даде објаснување, а не да барам совети од форуми. Навистина не ве разбирам се плашите од вашите дечковци или што ? Уште на почетокот требало да му укажеш до каде му се границите, 4 ипол месеци и не се малку. Не треба да помисли да направи такво нешто, а не па да направи.

На srcekrsacka му/ѝ се допаѓа ова.
  7. jovana03

jovana03 Популарен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2013
    Пораки:
    1.780
    Допаѓања:
    6.710

Поарно ти е веднаш да го прашаш отколку да трпиш така и да се нервираш.

8. Ucitelkaaa

Ucitelkaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    5 декември 2013
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    8
    Едноставно прашај го што ќе ти одговори, а ако го пишува името на типката распрашај се по другарки за неа. така ќе го споредиш она што ќе ти одговори со она што ќе го дознаеш за неа и ќе знајш како да постапиш.

9. Marijana93

Marijana93 Популарен член

Се зачлени на:
    7 декември 2013
    Пораки:
    1.467
    Допаѓања:
    10.957
    Здраво на сите јас сум нова на форумов и би сакала да се дружиме.Ми треба совет имам дечко идеме скоро година дена.Разлика сме 9 години. Со текот на времето дечкото се промени на почетокот не ми бранеше да одам кај братучетки да излагам на кафе со другарки, другари но во последно време приметувам дека е сменет сега ми забранува да одам скоро сегде и секoгаш сака да барам дозвола од него што мислам дека не е нормално :?: прво ме лажеше за годините, потоа сака јас него да го финансирам што за мене тоа не е во ред ако му се спротиставам за нешто почнува да се дере да исклучува телефон ... Ја прашав за совет другарками ми рече да го оставам и тоа мн тешко ми падна.. затоа што го сакам ;( или барем јас така си мислам одкако почна вака да се однесува :?:

10. zaljubena18

zaljubena18 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 септември 2013
    Пораки:
    299
    Допаѓања:
    139

И јас сум со другарка ти ! Остави го. Знам дека е тешко ама и ти неси најдена на улица па тој така да се однесува со тебе.
    Дефинитивно не те заслужува.

На Marijana93 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Marijana93

Се зачлени на:
    7 декември 2013
    Пораки:
    1.467
    Допаѓања:
    10.957
    Јас си помислувам да му раскинам но си викам што ќе правам потоа си иам стаено у глава дека сум грда .. дали ќе најдам некој подобар од него што ќе ме заслужува .. иначе морав да се обратам тука затоа што незнам веќе од кого да побарам совет .. :?:

12. Marossa

Marossa Популарен член

Се зачлени на:
    8 септември 2012
    Пораки:
    2.398
    Допаѓања:
    6.869
    И јас ќе те советувам исто како другарката.Можеш да зборуваш со него,да му кажеш што не е во ред и да видиш како ќе реагира,ама искрено мислам дека ќе ти замачка очи и ќе ја префрли вината на тебе(ќе игра на картата,ако го сакаш дека се треба да му праиш по кејф,што е погрешно).Така да одлуката е твоја.Само храбро :)

13. zaljubena18

Се зачлени на:
    13 септември 2013
    Пораки:
    299
    Допаѓања:
    139

Срцка сигурно ќе најдеш некој што стварно ќе те заслужува и ќе те цени ! Мислиш дека вака ти е подобро? :x

14. Marijana93

Се зачлени на:
    7 декември 2013
    Пораки:
    1.467
    Допаѓања:
    10.957
    Срцка сигурно ќе најдеш некој што стварно ќе те заслужува и ќе те цени ! Мислиш дека вака ти е подобро? :x[/quote][/quote]

Не воопшто ни вака не ми е добро .. ;( но ме повредува што ми наредува да неодам кај братучетки да излагам со другарки, другари ако му се спротиставам или ако отидам одма почнува со тоа ќе ти раскинам ова она ... ;(

15. hermosa

hermosa Популарен член

Се зачлени на:
    7 декември 2011
    Пораки:
    3.706
    Допаѓања:
    9.424
    Mаријана,тој сака да те контролира и најлошото е што ти бара пари,цц ,машка спонзоруша :x .Cе согласувам со другарка ти,треба да го оставиш,тоа е мојот совет.

16. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    6.171
    Допаѓања:
    91.623
    :o Не би рекла дека во оваа врска постои љубов ! Ти да го финансирааш :x Бегај девојко не се заебавај оваа не води кон ништо добро верувај,отргни се од него најбрзо што можеш спротистави му се подитно,сега оваа ти го прави а дали воопшто размислуваш каков може да биде тој во иднина :?:
    Страшно се чудам како можат да постојат такви луѓе како 'дечко ти'

17. Summerlover

Summerlover Форумски идол

Се зачлени на:
    5 август 2010
    Пораки:
    5.531
    Допаѓања:
    34.907
    Извини, ама не ми е јасно, велиш дали ќе најдеш подобар? A зар овој го сметаш за добар? Едноставно, не ја многу мисли, тоа не е љубов и ваквата врска никако не може нормално да функционира. Пиши пропало и почни да живееш.

18. Marijana93

Се зачлени на:
    7 декември 2013
    Пораки:
    1.467
    Допаѓања:
    10.957
    Ама си иам стаено у глава некои глупости као што ако не најдам некој после него што барем малку ќе ме почитува :?:

19. zaljubena18

Се зачлени на:
    13 септември 2013
    Пораки:
    299
    Допаѓања:
    139
    [/quote]

Не воопшто ни вака не ми е добро .. ;( но ме повредува што ми наредува да неодам кај братучетки да излагам со другарки, другари ако му се спротиставам или ако отидам одма почнува со тоа ќе ти раскинам ова она ... ;([/quote]

Секако дека не ти е !
    Гледај што побрзо да се тргниш, од него нема аир !

20. Summerlover

Summerlover Форумски идол

Се зачлени на:
    5 август 2010
    Пораки:
    5.531
    Допаѓања:
    34.907
    Не е последен на светот, ниту пак е незаменлив :) Можеби се чувствуваш така бидејќи таквото мислење за себе тој ти го наметнал, но верувај дека милион пати ќе ти е подобро без него. Повторно ќе си ја изградиш самодовербата и ќе најдеш некој што ќе те цени ;)

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.