Ми треба совет и мислење

Дискусија во 'Канта' започната од kika89, 15 декември 2009.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. TheEkaterina

TheEkaterina Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јануари 2013
    Пораки:
    345
    Допаѓања:
    337

Хехехе... слатко! :)
    Го сакаш дечко ти само моментално си зашеметена од другиот тип. Бидејќи дечко ти со кој си заедно 4 години ти е станат начин на живот... секој ден си со него последниве 4 години. Најде прилика со тој другиот ја искористи излезе од монотијата и мислиш дека сега го сакаш него.. а уствари не го сакаш само малку ти се помешани чувствата во главата и леташ од возбуденост. Седни и размили што се си поминала со дечкото на кој ти е жал да му раскинеш и ќе видиш дека ако не за 24 ама за 48 саати нема да мислиш на тој другиот кој има женска и ќе го сакаш дечко ти повеќе од кога било. :lol:

На Butterfly15 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. LusySkyDiamonds

LusySkyDiamonds Истакнат член

Се зачлени на:
    28 февруари 2013
    Пораки:
    784
    Допаѓања:
    824
    Ние не сме ти, не знаеме како се чувствуваш ти :) Дали се уште си го сакаш дечко ти или од сожалување си со него?
    Јас би си останала со 4 годишната врска, сакам постојаност, не сакам авантури за една вечер и би била со стариот дечко, но тебе очигледно ти е веќе досадно и сакаш да пробаш нешто друго, фер е да раскинеш со дечко ти, па види како ќе се одвиваат работите со мувачот.

3. poenta

poenta Форумски идол

Се зачлени на:
    29 ноември 2013
    Пораки:
    5.028
    Допаѓања:
    36.092
    Butterfly 15 можеби некое време треба да поминеш сама,да размислиш и да си ги средиш мислите и емоциите.Не се оптоварувај со врска за која не си заинтересирана и не реагирај премногу сентиментално во однос на твоето искажување дека ти е жал да го оставиш.Секој може без секого.Само потребно е време.Пријатен ден :)

4. tea94

tea94 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 април 2011
    Пораки:
    55
    Допаѓања:
    0
    Dali ima nekoja poseriozna feminka koja bi oddvoila malce vreme da go slusne mojot problem I da mi dade sovet, epten mi e potreben.
    molam dokolku ima takva neka mi pisa posta malce da pomuabetime.

5. marijana993

marijana993 Нов член

Се зачлени на:
    19 декември 2013
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    epa vaka...imam dechko ideme 1godina i 3 meseci,vchera se desi neshto uzhasno mi kazha deka skinal edna moja da kazham bivsha drugarka,se druzhev so nea se znaeshe deka ideme jas i on,ali peridov ne sum so nea mng u kontakt se odalechivme i duri koa sme bile zaedno izz ona mu se upikuvashe pred mene..
    i vchera on mi prizna deka toa go napravil ja bukvalno se shokirav toa tolku mnogu me boleshe.:/ se vozrzhuvav ama nemozhev solzite sami mi idea..posle toa pochna da plache i da mi kazhuva deka stvarno me sakal nesho kao neznael sho mu bilo togash mngou se kael me moleshe da mu prostam jas sekako mu kazhav nema shansi,ali ipak svakjam deka nemozham bez nego.:/
    ve molam za pomosh,shto bi napravile vie vo vakca situacija? :'(

6. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    6.173
    Допаѓања:
    91.623
    :o Во оваа ситуација го оставам засекогаш , сум го сакала нема да сум можела без него пфф не е единствен а тој може да си плаче колку сака и да вели дека му е криво (а 100% не му е ).
    Нема што да се двоумиш ич за оваа, ако те сакал немало да помисли на нешто такво а не па да го направи и после да се кае -глупости.

7. marijana993

marijana993 Нов член

Се зачлени на:
    19 декември 2013
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0

samo kolku mi e teshko i se chustvuvam povredena i mng razocharana od negova strana,pokraj se shto pominavme zaedno sekakvi momenti,on ne misleshe na mene i posle toa kako kje mi e na mene kako jas kje se chustvuvam:/

8. leighton23

leighton23 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 мај 2013
    Пораки:
    738
    Допаѓања:
    1.681
    Додека бил со тебе во врска скинал некоја друга девојка така ?
    Небитно дали ти била другарка или не, небитно дали ја познаваш или не, важно тој бил со друга.
    Неможам да ти кажам дека знам како се чувствуваш бидејки не сум почувствувала на своја кожа и не дај боже да почувствувам бидејки претпоставувам дека е повеќе од ужасно. :|
    Девојче прво соземи се, избриши ги солзите и смири се.
    Пробај да го прифатиш тоа, помири се дека се случило, твојот направил огромна грешка.
    1 година и три месеци не е малку време, сигурно постои голема љубов, поврзаност и се тоа, но размисли.
    Тој да те сакал толку многу немало ни да помисли да те изневери, а не па да го направи тоа.
    Каде е твојата гордост ? Знам дека понекогаш треба да ја погазиме гордоста и да и се фрлиме во прегратки на љубовта, но според мене не и во овој случај. На твое место не би му се вратила во никој случај. Размисли прво дали ќе можеш да бидеш со него со помислата дека го имала некоја друга, секогаш ќе ти биде тоа во ум и ќе му префрлаш на секоја караница, а потоа би имало уште потежок крај.

9. marijana993

marijana993 Нов член

Се зачлени на:
    19 декември 2013
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    veruvaj deka e polosho i od smrt,da te izneveri nekoj shto ti znachi premnogu
    sepak si razmisluvam stvarno zashto bi go napravil toa ako navistina me saka,zborev so nekoj drugarki shto mi se bliski sekoj razlichno mi kazhuva za ova sepak ja ne bev u situacija da razmisluvam sinokja i sakav da se konsultiram i so drugi pa pishav i sega tuka...nekoj mi vikaa deka ponekogash i tie shto najvekje ni znachat greshat sekoj zasluzhuva vtora shansa i taka nataka,eve sega tuka drugo.
    no sepak navistina kolku i da sakam nemozham da go prostam ova.:/

10. Marossa

Marossa Популарен член

Се зачлени на:
    8 септември 2012
    Пораки:
    2.398
    Допаѓања:
    6.869
    Остави го.Доста се дрзнал да те изневери,а заедно сте година,што не е малку,па и ја скинал другата.Не знам што сакал да постигне со тоа што ти го кажал,дека и е прв на девојчето,па се осеќа горд или нешто.Дали помислил на тебе во некој момент и на таа негова љубов што тврди дека чувствува,хм? Не само што не заслужува втора шанса,туку јас да бев ќе му зададев еден удар во пределот на неговите генитални органи,да осети физичка болка и да сознае дека таа болка не е ни половина од ти што чувствуваш.Е така.

11. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.110

Штом еднаш го направил ќе го направи пак.
    Без оглед дали ќе биде другарка, братучедка, непозната итн.

Сакаш да се шеташ со роговите на глава? - Прости му.
    Но размисли за твојот понос и почит.

12. Nausicaa

Nausicaa Форумски идол

Се зачлени на:
    1 декември 2013
    Пораки:
    3.450
    Допаѓања:
    20.084
    Дали ти кажа зошто решил сега се да ти признае? Сватил дека премногу те сака, дека не може без тебе и не сака да крие нешто што можеби во иднина ќе ви ја разниша врската или пак `другарката` му припретила дека ќе ти каже па затоа пропеал? А ова со другарка ти било нешто еднаш што се случило или се сексале зад твој грб подолго време? Ама како и да е, once a cheater always a cheater :!:

13. sadgirl21

sadgirl21 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2013
    Пораки:
    7.357
    Допаѓања:
    8.482

Во ваква ситуација,веднаш би го оставила!
    Избриши ги солзите,и смири се.Размисли убаво.Дали би сакала да продолжиш со човек кој ти кажува дека те сака,откако те изневерил и изгубил?
    Зарем не размислуваш дека ако навистина те сака,немало да направи такво нешто.
    И да му простеш,мислеш полесно ќе ти е?
    Не воопшто нема да ти е.Само ќе ти се гади од неговите допири.
    Размисли добро што заслужуваш.А јас сметам дека заслужуваш повеќе од него.

14. ivona.7

ivona.7 Активен член

Се зачлени на:
    16 јули 2013
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    2
    Со дечко ми сме во врска веќе 3-4 месеци...моите ми забрануваат од дома да одам со него но сепак јас одам не планирам да се откажам..но тој има чудно однесување спрема мене..не сака да поминува време со мене насамо...сака нон-стоп да сме во друштво и не се однесува со мене како да сум му женска во друство стои подалеку од мене и не ми обрнува внимание некогаш пред цело друштво кажува као не му се доаѓало во селото каде што живеам...евентуално ако сме излезени во диско или некој бар стои до мене манјачи други и мене ме гушка..на ден се слусаме 2-3 пати..кога ќе го прашам во врска со тоа зато не ми се јавуа? зашто не ми посветуа внимание? дали ме сака тој се лути и вели дека јас сум премногу љубоморна инѕир сум и сл...
    Се прашувам дали воопшто ме сака ?
    дали навизтина е во мене грешката или тој е крив ?
    Ми треба совет и мислење ваше ..
    Благодарам однапред :*

15. EMoonlight

EMoonlight Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2011
    Пораки:
    1.314
    Допаѓања:
    13.815
    Самата кажуваш како не те приметува,стои настрана од тебе,2 пати ти се јавува,гледа други...Значи во тебе е проблемот што си уште со него и мислиш дека те сака,јас би рекла дека не те сака,извини ама така е.Додека имаш време престани да бидеш со него,после тешко ќе биде...тебе ќе ти биде тешко.
    Ако му значиш,секаде ќе му значиш и ќе те почитува,затоа... Донеси си сама правилна одлука,размисли. ;) :)

16. s1a1n1d1r1a1

s1a1n1d1r1a1 Популарен член

Се зачлени на:
    10 октомври 2010
    Пораки:
    1.685
    Допаѓања:
    14.362

Ивонче колку шо гледам јас си сеуште малечка... Немој да ја „губиш“ глата по дечковците уште од сега. Не ти викам да си немаш дечко, имај си, ама не го сфаќај толку сериозно покасно ќе дојдат посериозните работи... Иначе мислам дека сама треба да си размислиш и да сфатиш дека не треба никој така да се однесува со тебе, ни другарите па не дечкото. Не е во тебе грешката воопшто. Остави го да размисли малце, па ако не биди здрава и жива :*

17. sadgirl21

sadgirl21 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2013
    Пораки:
    7.357
    Допаѓања:
    8.482
    Ivona.7 мислам дека твоите родители се во право околу дечкото.
    Како право,не е во ред да коментира за селото/градот кадешто живееш.Тоа му доаѓа некако како да те исмева.
    Друго,не е во ред да не ти посветува внимание,во смисла на телефонски повици,заедничко поминато време-значи само ти и тој,без додаток друштво,гледање по други..
    Мислам дека треба да се запрашаш дали би сакала таков дечко.
    Ти посакувам се најдобро! :)

18. leighton23

leighton23 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 мај 2013
    Пораки:
    738
    Допаѓања:
    1.681
    Ивона јас навистина незнам што уште бараш со него. Искрено кому му треба таков дечко ? Остави го де 3-4 месеци се во прашање и сигурно нема да останеш сама ќе се појави подобар не се секирај.

19. K-pozitiv

K-pozitiv Истакнат член

Се зачлени на:
    27 август 2013
    Пораки:
    462
    Допаѓања:
    143
    ивонче немој да се гледаш со дечко кој не те цени доволно. :) само еден обичен идиот може да исмева некое девојче во зависност дали доаѓа од град или од село, а гледам тоа го прави индирекно.
    престани да се гледаш со него кога гледаш дека не се грижи за тебе и воопшто за вашата врска се однесува како да му е сеедно, кога веќе на 4 месеци врска реагира така - што понатаму?
    откачи го и спаси се од него, и онака според кажаното мислам дека нема да биде баш повреден. :)

20. Jenniffer

Jenniffer Популарен член

Се зачлени на:
    27 март 2013
    Пораки:
    2.375
    Допаѓања:
    7.417
    Mислам дека треба да му раскинеш, се гледа дека не те цени. Љубомората е нешто сосема друго и тоа не се меша со тоа што ти го правиш. Разговарај сериозно со него, без изговори и објасни му што како. Или нека се смени или слободно раскини му. Некој молии за твоето внимание, а ти го посветуваш на некој што не го заслужува. Со среќа :*

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.