Ми треба совет и мислење

Дискусија во 'Канта' започната од kika89, 15 декември 2009.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. silk

silk Популарен член

Се зачлени на:
    15 ноември 2011
    Пораки:
    892
    Допаѓања:
    778
    Se izvinuvam za latinicava,od mobilen pisuvam.
    Ivanajvan, mozebi gresam,I ako e taka ne se luti :) ama Jas po tvoevo napisano sfativ deka ti nekogas si bil agresiven so nea,Neli? Vikas ,,sega samo da ja dopram I zbesnuva,,. Pročitav deka posledniov pat si ja potegnal za jaknata koga si odela I ona se naljutila. Da ne e mozebi nekoja poranesna agresija vo prasanje? Ako e taka,logično e zosto e devojcevo isplaseno. Jas veruvam deka si smenet,ama nea I e sigurno teško da go zaboravi minatoto. Vikas deka e druga ličnost koga ke se naluti. Nekoi luge toa od strav go pravat... Jas ne mislam deka treba da ja ostaviš Edna nedela,mislam deka treba Sega dodeka e taze rabotava da razgovaraš so nea,konesno objasni I,veti I deka ke se smenis,kazi I gi cuvstvata,Prasaj ja otvoreno dali te saka. Reši si go problemot na vreme. Ako ja biva rabotata-ja biva,ako ne...pamet za nekoja sledna vrska. Pozdrav

2. ivanajvan

ivanajvan Нов член

Се зачлени на:
    23 декември 2013
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    0
    Праев муабет и ништо не испадна... толку од нашето....

3. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    6.173
    Допаѓања:
    91.625
    Доволно од твоја страна , остави ја верувај ако те сакала ќе те побара дај и малку време да размисли за вашата врска :)

4. Isabel

Isabel Популарен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    1.612
    Допаѓања:
    2.464
    Толку, толку... ни прва ни последна. Сега можеби се прави нешто јака ама после кога ќе зажали тебе нема да ти е важна и така одат тие работи. Да вредела врската ќе се потрудела и таа да ја спаси.

На lelaa1 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. oblace1

oblace1 Популарен член

Се зачлени на:
    18 март 2013
    Пораки:
    2.417
    Допаѓања:
    8.526
    Мој совет ти е пушти ја. Ова ти е искрен совет од женска страна. Значи не ја моли веке, не и врти, не и пишувај, не прави ништо кое ке и покаже дека уште сакаш да си со неа, дека ти значи, едноставно заврти и грб. Кога ке го направиш сето ова погоре напишано е тогаш ке видиш како ке се сврти кругот. Сега е свесна дека може да те има кога сака, затоа се и однесува така како што се.

Очигледно е тешко детиште и разгалена или пак и е досадено па чекала да се случи и најмала грешка за да си има причина. И онака си направил доста со оглад на тоа дека не си нешто крив. Заврти и грб, не покажувај емоции и таа сама ке си дојде, па уште ако те види со друга женска...ке пукне ;)

6. oblace1

oblace1 Популарен член

Се зачлени на:
    18 март 2013
    Пораки:
    2.417
    Допаѓања:
    8.526
    Малку покасно го читам оваа, пред да го напишам мислењето погоре.

Само да знаеш дека некои грешки ке ве прогонуваат засекогаш, без разлика што си се сменил таа неможе да ја заборави грешката и истата секогаш ке буди бес во неа. Баш во тој момент ке те мрази најмногу на свет, а кога ке подзаборави ке те сака. Претпоставувам дека зборуваш за неверство, затоа не се простува, после него никогаш нема да биде исто, ниту пак девојката ке биде некогаш иста. Мое мислење е дека никогаш ти нема простено длабоко во себе и ете го резултатот, верувај.

На lelaa1 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Mimi123

Mimi123 Популарен член

Се зачлени на:
    10 јули 2010
    Пораки:
    1.015
    Допаѓања:
    1.186
    ^ Ова наликува како мојата поранешна врска :)
    Дечкото ми згреши еднаш и после за секоја ситница - кавга јас се навраќав на истата ситуација кога ми згрешил, безразлика што поминале месеци или година од тогаш, едноставно немав доверба повеќе во него
    и колку и да ми покажуваше дека му значам јас не му верував. Не беше воопшто романтичен тип па никогаш не ми купил ружа што кај тебе е голем плус :D
    Aко тера инает и е тврдоглава остави да се смири ситуацијата па побарај ја по некое време ако сеуште ти значи, а нормално и таа ако може да продолжи понатаму.
    Според мене подобро е да ставите сега крај одколку да се измачувате и двајцата, без доверба врската е безврска :)
    A картите или пушти и ги под врата во соба кога поминуваш покрај неа, или изненади друга девојка :)

8. sadgirl21

sadgirl21 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2013
    Пораки:
    7.357
    Допаѓања:
    8.482
    Ти се потруди,и даде се од себе.
    Нејзина одлуката беше.
    Единствено ти преостанува да се откажеш.На сила убавина не бидува..
    Во моментов тешко ќе ти биде,но пробај да се концентрираш на други нешта.

9. Be-yO-nCe

Be-yO-nCe Популарен член

Се зачлени на:
    6 март 2013
    Пораки:
    1.430
    Допаѓања:
    6.954
    Прочитав погоре..
    Мене искрено ми изгледа како таа да си барала причина за да ти се скара и тоа заради едно посилно тргање за вентијага и тоа за да се врати назад за да ја смирите топката...
    Остави ја нека и помини малку јас мислам дека ќе те побара пак а ако не се случи тоа заеби..
    Тешко ќе ти е но ќе ти помини,што не поминало...

10. GiM

GiM Нов член

Се зачлени на:
    26 декември 2013
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    0
    Здраво женски..ми треба совет ,немоќна сум немам каде да се обратам па морам на вас...Пред една недела се запознав со еден дечко ми се случи љубов на прв поглед но тоа му се случи и на него ноо проблемот е тоа што тој до пред 2 недели беше во 7 ипол год врска ....но тој одкога се запозна со мене прекина се,незнам што ни се случи но ние се променивме станавме зависни еден од друг едноставно го сакаm..Но страв ми е дека можно е да се врате пак на бившата а тој тврде дека тоа нема да се случе...Одличивме да се криеме од јавност извесен период за да не речат дека сме биле и пред тоа заедно па тој дека ја изневерил девојката а јас дека уништив долга врска..бегаме од тиа муабети иако се невистинити...Капак на се е што и двајцата сме политички активни и на високи функции па денес и таму ни забранија јавно искажување поради х работи во партијата...Ќе полудеме и јас и тој неможеме да се криеме па и ние сакаме како секој друг пар да испаднеме во град фатени за рака...Вреди ли да се жртвувам Што да правам?Се осеќам дека полудувам ...ДАЈТЕ МИ СОВЕТ ВЕ МОЛАМ.Фала ви однапред !

11. swrcii

swrcii Нов член

Се зачлени на:
    1 јули 2010
    Пораки:
    723
    Допаѓања:
    272
    Оди и вработи некој чоек чим си од партија..ауу какви мизери сме имале ништо чудно шо сме до овој степен.. :fubar:

12. GiM

GiM Нов член

Се зачлени на:
    26 декември 2013
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    0
    Извини а до кој степен.... ??? Убаво прашав и замолив за совет а добив најбадален одговор во секој случај фала ;)

13. lelaa1

lelaa1 Нов член

Се зачлени на:
    25 декември 2013
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    0
    Имам 18 години и мислам дека време ми е за дечко и озбилна врска, не сум имала подолга врска од 4 месеци. Незнам зошто но мислам дека после некое поминато време мојот партнер како да оладува..ова не ми се случува само со еден туку со многу повеќе партнерии..незнам што треба да правамм ..? :lol:

14. sagittarius57

sagittarius57 Популарен член

Се зачлени на:
    7 октомври 2013
    Пораки:
    1.013
    Допаѓања:
    2.270
    Според мене треба да почекаш некое време да не се брзаш, дека тоа што сте 1 недела заедно и така сте се поврзале ... можеби се работи за страст само, некоја привлечност а не некоја голема љубов плус тој излегол од долгогодишна врска и не е бил со друга девојка толку време па се напалил на тебе, ова само мое мислење а потоа одлучи дали ќе ризикуваш или не :)

На Peperutka-19 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. GiM

GiM Нов член

Се зачлени на:
    26 декември 2013
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    0
    sagittarius57 фала што си го искажа мислењето и јас се мислам за да си почекам малку за да на крајот не плачам.....Мене ме буни тоа што тој пред мене на телефонски разговр на бившата и рече дека повеќе никогаш нема да бидат заедно и дека тој веќе продолжил со својот живот и дека е во фаза на заљубување....Али сепак ќе си почекам.....

16. sagittarius57

sagittarius57 Популарен член

Се зачлени на:
    7 октомври 2013
    Пораки:
    1.013
    Допаѓања:
    2.270
    Можеби намерно го кажал тоа пред тебе, сигурно нема да и каже пред тебе ќе се смириме и слично, не сакам да те наведувам да мислиш на лошо, можеби е токму спротивното и се ќе заврши убаво како што си посакуваш, но барем 1 месец дај си време да видиш како ќе се одвиваат работите :)

17. s1a1n1d1r1a1

s1a1n1d1r1a1 Популарен член

Се зачлени на:
    10 октомври 2010
    Пораки:
    1.685
    Допаѓања:
    14.362
    Така се случва оти не си го сретнала тој шо треба! :) Мене најдолга врска до пред 8 месеци ми беше 1 месец. Со никој не се трпев сите глупи ми беа, досадни, исто па исто..
    Ама ете ко ќе најдиш некој шо ти одговара ќе биди!! :$

18. sadgirl21

sadgirl21 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2013
    Пораки:
    7.357
    Допаѓања:
    8.482
    GiM па вие само 2 недели излегувате..и нема да изгорете за љубов,смири малку страстите :D
    Прво,2 недели се малку,скоро ич,доволни за да знаеш дали сакаш некој или не,а дечкото пред тебе имал долга врска,сакала ти или не тој лесно нема да ја заборави девојката.Па 7 год. се во прашање,не ден,два.
    Убаво ви кажале,не се форсирајте,и експонирајте во јавност.
    Подобро е така.Да имаш време,прилика подобро да го запознаеш дечкото.Му го знаеш минатото,и верувај не е едноставно да се заборави така лесно некоја личност.Барем за 2 недели се сомневам дека би можело.
    Најпрвин концентрирајте се на работата.А во меѓувреме не се експонирајте,така е подобро.

19. Silver.E

Silver.E Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2013
    Пораки:
    2.226
    Допаѓања:
    5.276
    Те користи за да ја заборави и преболи. Ти гарантирам !!! Никој нормален после толку години врска не може да започне нова врска од љубов.

До вчера бил едно со неа, години се во прашање...а сега наеднаш со друга ???
    А; тебе не ти пречи ова ???
    Не се затрескувај за џабе.
    Тој сигурно не е затрескан !!!

20. Feminkabezshminka

Feminkabezshminka Активен член

Се зачлени на:
    25 декември 2013
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    4
    Posle sedum godini kuce da ti umri ke zalish..ne pa da se razdelish so nekoj i odma da se vpushtish vo ljubovna vrska i da se zaljubish...Mozebi se vodi po "klin so klin se vadi"....Razmisli si dobro. Dajte mu vreme na vremeto, nemoj da gradish srekja na tugjata nesrekja. Ne se soglasuvam deka nema simpatii kon tebe, sigurno ima nesto sto mu se dopagja ama rano e da zborva za zaljubuvanje. Dont't confuse Mr.Right with Mr.Right Now :)

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.