Ми треба совет и мислење

Discussion in 'Канта' started by kika89, Dec 15, 2009.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. diamonds.in.the.sky

diamonds.in.the.sky Истакнат член

Ne brzaj, moze saka da te vidi sho covek si.
    A 4,5 pati ne se mnogu, jas so mojot segasen decko, pred da stapime vo vrska, izleguvavme 3 meseci zaedno bez da ima nesto megu nas a svesni bevme deka ne se gledame kako prijateli.

newme likes this.
  2. newme

newme Истакнат член

Иницијатор беше тој, дури и се понуди да спијам кај него . Само сега засега се однесува како да ми е пријател. Како да сокрива дека му се допаѓам. :)

3. Savana93

Savana93 Истакнат член

епа diamonds in the sky браво за тебе и дечко ти, јас и мојот уште на четвртиот состанок sex on fire :$ па еве уште сме заедно и сме зависни еден од друг. Ај сега онтопик се зависи до личноста, не верувам јас дека сака да види шо човек си зошто тоа може да го види и со мување, но сигурно муе страв од реакцијата твоја, јас мислам дека е затрескан во тебе и несака да те изгуби на било каков начин :)

4. newme

newme Истакнат член

Хм, затрескан..не верувам. Се запознавме за Нова Година,а и не ми пишува пораки воопшто,освен кога се договорваме за излегување. Срамежлив иначе не е. Мислам ете и да има во мисли нешто,не знам како се воздржува да не е во моја близина ако му се допаѓам. Ако е на почетокот така без желба,како ќе биди подоцна? :)

5. xTehUnknown

xTehUnknown Активен член

Пред околу 1 и пол година ја имав најпрекрасната врска со најпрекрасниот човек на свет, но ни се замешаа премногу луѓе и прекинавме. Од тогаш немам почувствувано никакво чувство за било кој друг и со сите што сум пробала да напраам нешто било грешка. Моето прашање ми е дали да пробам да го вратам она што било пред толку време или да продолжам да си правам грешки? Она што тој и јас го имавме беше единственото нешто што ме правело некогаш среќна покрај пријателите. Какво е вашето искуство во ова поле? Ве молам за мислење.

6. RedRoses

RedRoses Активен член

Devojki mi treba vas sovet mnogu.Pred nekoj den iskociv so istiot decko Jas go pobarav bidejki sakav mnogu da go vidam nemozev da izdrzam poveke.Iskocivme se bese ok razgovaravme za nas i bas go prasav poradi koja pricina prekina no on mi kaza deka nemalo nikakva pricina no jas mu rekov deka nemoze nekoj tuku taka da prekine neli ,sepak mora da postoi nekoja pricina prvo pomisliv da ne se raboti za nekoja druga devojka no toj kaza deka ako imal druga nemal da bide so mene taa vecer, kako demek sakal malce da se distancira od sve sekako jas ne poveruvav na nitu eden zbor negov .Potoa kaza deka sakal da prodolzime da se gledame i ponataka no jas mu rekov deka djabe ke se gledame koga mozebi nema da bide pak . A on e siguren deka sve ke bide ok neznam sto da pravam dali vie spored vas mislite deka treba da se boram i da prodolzam ponataka so nego i dali zgresiv sto iskociv ? Fala Odnapred

7. RedRoses

RedRoses Активен член

8. RedRoses

RedRoses Активен член

9. SimonaX

SimonaX Истакнат член

Имав дечко 2 години, кој до сега најмногу сум го сакала и најмногу ми значи и ден денеска. Но нема врска тоа се завраши пред 2 години и денеска си живеам со него и сме во добри односи...
    Проблемот ми е во тоа што оваа година со 5 сокласнички се зближивме многу, што станавме како едно мало друштво и постојано сме заедно (три сме од мојот град, три од друг град). И имам напоменато дека можат да одат со било кој од моите бивши, но баш тој да не ми го допираат. Тоа и го бев напоменала посебно на оние трите кои не се од мојот град, бидејки ТОЈ минатата година ми спомна дека и пишал на една од тие трите, но јас не посветив внимание на тоа тогаш. Искрено не ни мислев дека ке се деси баш ова што најмалку го сакав. Додека тие довагале во нашиот град на излегување и додека јас ја примав во мојата куќа баш НЕА, таа меѓу време навагала простор и време да оди кај НЕГО дома. Тоа се случило 5 пати. Последниот пат беше петокот кога излеговме во диско сите 6 и таа во текот на вечерта ни кажа дека ке оди кај нејниот бивши. Но таа наместо кај нејниот бивши, отишла баш кај оној што најмногу го сакав....... А за сето ова никоја од нас не знаеше, таа цело време на еден начин ТРАЕЛА И ПРАВЕЛА. Ова го дознав баш од ТОЈ што најмногу го сакав. ТОЈ самиот дојде и ми го кажа сето ова, што едноставно не можев да поверувам што слушам, но работите се толку поклопиа што сега сум 100% сигурна дека е точно сето тоа што ми го кажа тој.
    Морам да признаам дека многу ми е криво за сето ова што се случи, а најмногу затоа што не успеа да го испочитува единственото нешто што ги замолив...... :@ :( Неможам да се лутам на него со самата помисла дека јас и тој сме завршиле пред 2 години и со тоа што тој е само машко и кога му се шират нозе никој не би одбил и секако тој беше искрен и дојде и ми го кажа сето ова...
    Сакам да ми кажете што треба да направам пред да ја избришам од мојот живот? Но без да знае таа дека баш од ТОЈ сум дознала...

10. Abeja

Abeja Популарен член

Прво, кога почнав да те читам, мислев дека имаш над 20 години и била навистина цврста врска.
    Но откако ти видов на профилот дека имаш само 16 години, се падна во вода. Ти на твоите 16 години кукаш по некоја средношколска врска и тврдиш дека тоа било нешто што нема да се повтори? :o Тогаш си имала само 14,5 години време резервирано за школување и пријателства,а ти зборуваш за цврсти врски. Сигурно и секс сте имале штом била цврста врска? Ништо повеќе не ме изненадува од новите генерации, само што ќе добијат менструација одма се фрлаат на секс, дечковци, самозадоволување. Многу губите од животот бидејќи си го прескокнувате детството и тинејџерството.
    Тој период не си ни можела да знаеш што е вистинска врска и љубов, туку си ги одржувала во својата глава спомените за некое момче од детството т.е. младоста што си мислела дека е господин совршен уште пред да започнеш да запознаваш повеќе совршени. Си мислела дека тоа е тој и нема да има никој како него, па вештачки си ги дисквалификувала сите наредни што ти се допаѓале.
    Баш ме интересира каква е таа совршена љубовна врска на 14, 5 години, што се правите на тие години, што ја прави врската толку совршена и неповторлива?
    Теба да бидете свесни дека пред вас е животот кој ви носи вистински проблеми но и вистински љубови а детството треба да го оставите за други работи, поважни од секс.

11. xTehUnknown

xTehUnknown Активен член

Прво и основно не сме имале секс! И ве молам па каква е оваа генерализација за денешната генерација дека сите мора да имаат секс после подолга врска и дека сите сме расипани и што и да знам какви! Второ имав 15 години тогаш. Си прашувам за ваш совет, годините не играат улога во љубовта и имам низ доволно поминато и промислено за да знам што беше тоа што го имавме, а се што посакувам е да почувствувам пак тоа што беше и затоа и се обратив затоа што љубовта е слепа, а заљубениот мозок неразумен. Не побарав да ме осудуваш за тоа што мене некогаш ми претставувало среќа. Фала во секој случај...

Plejg likes this.
  12. solei

solei Активен член

Разговарај со него и кажи му ги твоите чувства. Ако не прифаќа продолжи понатаму. Ако прифаќа продолжете понатаму.

13. solei

solei Активен член

Девојче, тоа се случува кога влегувате во врски без обврски. Тотално сјебување и крш во срцето и главата. Кога не сте храбри да бидете вистински заедно. Ебење без обврски нема врска со љубов само задоволување на потреба. Ебење без обврски резултира во сјебување во главата какво што имаш. Си се донела на најниско ниво, и на крај уште се дрогираш со дијазепами и ќе се утепуваш, кутрата ти жртва. Каков е тој нема никаква врска со тоа што ти се случува. Самата си се сјебала. Не сакам да звучам дрско но и да сакам не можам да звучам подрско од тоа што си го направила самата на себе. Поука?

Abeja likes this.
  14. jypa

jypa Нов член

ljuboven problem

Znaci vaka : zdr na site,prv pat sum na sajtov i iman eden kup prashanja...
    pa ajde da pocneme od nekade.
    Imav dolga vrska..se prekina vo vid na pauza nekade na 12 dekemvri 2013.devojkata si ja povrediv na site mozni nacini od neverstvo do navreduvanje i ... megutoa koga ja butkav od mene i koga odev so eftini devojki. taa razbra eden den. I imavme mn mn razgovaranje , nervozi megutoa sekogash mi se vrakashe..poradi toa si ja vikav soncogled :) posleden pat se skaravme zashto i pobarav broj na druga devojka za da vidam dali sovesta ke mi dade da si dozvolam da bidam pak so druga. megutoa moeto mislenje se potvrdi...jas nemozev da bidam so taa druga.. vo meguvreme od koga taa druga devojka razbra deka jas nema da bidam so nea nikogash taa otide i i go kaza toa direktno vo lice :( veruvajte mi se osetiv kako najmaliot covek na svetot. :(( toa beshe vo avgust mesec ..doverbata beshe raznishana i predhodno no ova dojde kapak na se i toa bash vo momentot koga devojkata- podocna vo tekstov LJUBOVTA MOJA pocnala da mi veruva..i koga jas i bev najpotreben sakajki da se preispitam jas ja utnav rabotata..Pivtorno teshki noki so solzi i so razgovaranja i ubeduvanja do utrinski cashovi.Ljubovta moja se vrati vo mojot zivot :) bev najsrekniot covek vo univerzumo.
    TOGASH. Vo znak na pocituvanje gi izbrishav site nepotrebni profili site nepotrebni prijateli od mojot zivot,pa duri i si go stesniv krugot na prijateli.Megutoa.vo meguvreme mn momci probuvaa dai se upikaaat na Ljubovta kade shto imaa shansi zoshto ljubovta beshe povredena,skrshena. shansi.togash svativ shto imam do mene posle site moi grevovi.togash ja stisnav silno do mene vo pregratki i i kazav deka iskreno sakam da go pominam zivotot so nea. taa me zgrapci ushte posilno. pak bev preispolnet.
    pominaa meseci od avgust,dojde dekemvri za da neshto i ja prelie cashata..mozebb
    Pominaa nekolku meseci za da

15. Elennaa

Elennaa Популарен член

ljuboven problem

No hard feelings, ама...
    Можеби треба уште да и` удриш шамар, да ја докрајчиш... чисто онака повторно да се преиспиташ и да видиш дали ќе ти дозволи совеста. Па ако ти дозволи, мавај додека да сфатиш дека таа е Љубовта.

Првпат си на сајтов и имаш еден куп прашања. А прашањата се?

Патем имаш еден куп теми, поврзани со љубовни проблеми.
    Ако воопшто е вистина ова што го збориш.

16. jypa

jypa Нов член

ljuboven problem

Znaci so celo poshtovanje dovolno sum isplukan ..se plukam sam..I'm priznav na drugarite brakata drugarkite sestricki kolkav moron idiot sum i site navredlivi zborovi se malku za vo moja koza sega.Sega baram pamet zoshto LJUBIVTA E eden mesec so drug,nemoze da si dozvoli nishto so nego od povrshnoto bacuvanje..oprosteno i e i kas bacuvav greshno. no mi se javi sinoka od nikade... za da po pogresno svakanje ona misli deka jas seushte baram utehi vo drugi..no jas ocajno ka baram nejze bezuslovno ja sakam ... daj mu pamet devojko na ovoj bednik kako da si ja zadrzi ljubovta koja nema da dozvoli nekoj da ja navredi,nikoj da i prijde shto ke ja saka cel zivot...mozebi eden den i ke se smeeme na ova mozebi ke se znaeme kazuvajki si vaka se smirivme .mozebi se megutoa shto sega ;((((.
    I sigurno ne mi se javila zoshto nekoj ja ubeduval...zoshto nema ushtte takov ili takva licnost shto ne ispluka po mene pred nejze barem koga ne bev so nea. a pak mi se javi :)) sepak nadezta posledna umira,a mojava nadez e neunishtliva neumorna barem za mojava Ljubov Shto ja cuvstvuvam prema nejze...i da ne se smirume jas mislam deka nema da imam potreba po drugi devojki. pa ako ne svati sega ke svati za polovina ili edna godina. no do togash moze da se slucat mnogu rabiti. a ako se slucat raboti da mu se predade ona na nekoj...jas pak bi si ja sakal..no poznavajki ja taa ne ke moze da si oprosti i se ke zavrshi. Ja sakam barem za ovoj zivot da go pominam so nejze ...da se otkazam od nea e kako da frlam dijamatn i da zemam kamen vo raka :) i ve izlazav ne ja saka...JA LJUBAM :)
    [mod-kirilica:Ptgjz9ei][/mod-kirilica:Ptgjz9ei]

17. Insatiable13

Insatiable13 Популарен член

ljuboven problem

Ама ич не ми е јасно, колку девојки планирате бе вие машките да поминете за да сфатите дека веќе ја имате таа најважната крај себе... По муабетов ко што го кажуваш Љубенава те чекала, те трпела, али сепак сечие трпение има крај

18. poenta

poenta Форумски идол

ljuboven problem

јура Ако не ти се јавила девојката,тоа не значи дека некој и сугерирал така да постапи.Никој од страна не може подобро да знае како се одвиваат работите во една љубовна врска.Сигурно доволно си ја повредувал што одлучила така да постапи.За тоа што почнала да се гледа со друг и според тебе бакнежите со таа личност се површни немаш право да и судиш.Тоа што си бил нестабилен и авантуристички настроен тип додека си бил во врска сега ти се враќа како бумеранг.Не знам со кое право бараш девојката да ти прости покрај сите навреди и понижувања од твоја страна.Ако таа била вистинската за тебе,зошто навреме не си се потрудил тоа да и го докажеш на тој начин што ќе ги промениш негативните особини кај тебе.Проблемите во врската се решаваат со разговор и без "асистирање од душегрижници".Другарите и другарките остави ги настрана.
    Колку и да ти се блиски, нивната помош може само да ти ја продлабочи ситуацијата.И не ми е јасно зошто ти се потребни нивните совети :?:
    Ако навистина имаш 26 год.треба да си доволно зрел и совесен за своите постапки.Ми оставаш впечаток на неморална и недоверлива личност која не знае што сака во животот со куп прашања за кои не заслужуваш одговор.

19. sadgirl21

sadgirl21 Форумски идол

ljuboven problem

Љубовта твоја постапила правилно,што си пружила шанса да биде среќна со друг.
    Ти не ја заслужуваш.
    И ако така си се однесувал цело време,и по долга врска дури сега си разбрал дека грешиш,тоа подразбира дека сеуште си недозреан,и не можеш да разбереш колку го сакаш тоа што ти е пред носот.
    Искрено,се надевам дека нема да ти се врати.Зашо ако ти се врати,ти ист пак ќе си бидеш.
    Друже,таквите како тебе ретко,скоро никогаш не се менуваат.
    Остави ја љубовта твоја,да биде среќна,кога ти не си можел да ја усреќиш.
    Не и го ремети мирот што го има со другиот.
    И верувај,далеку од тоа дека таа му нуди површни бакнежи.Ние жените не бакнуваме некој,ако не постои некое чувство,хемија,привлечност.

Сурово е знам ;)

20. eticka

eticka Истакнат член

ljuboven problem

Што да ти кажам, освен малку поинаку да размислуваш. Стави се на местото од девојката и размислувај како таа што би размислувала, чувствувај како таа што би чувствувала и замисли како би се однесувал да си ти на нејзино место, дали би останало место за нова болка и повреда, дали уште ти да си на нејзино место би имал сила да продолжиш и да простиш?
    Од друга страна земено ако се е во ред, ако сите работи се погодени, ако е тоа вистинското, до сега че си се оженел со неа. Познавам луѓе кои во долги врски, па и во брак биле неверни, но кога нашле нешто друго сосем од корен се смениле и веќе, како да се други личности.
    Времето е најдобар лек. Остави малку време да помине. Велат кога разбранетата вода ќе се смири, се ќе се разбистри и ќе се види што има во неа, која е вистината.
    Што навистина тебе ти треба, што е тоа што те тера да ја изневеруваш, ќе ти треба подолго време да разбереш и да сфатиш. А што ти носи животот, тоа ќе го видиш и гледај што подобро да расудуваш. Од мене толку.позд.

solei likes this.
Thread Status:
Not open for further replies.