Ми треба совет и мислење

Discussion in 'Канта' started by kika89, Dec 15, 2009.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. solei

solei Активен член

Каква одмазда бе. Си го утепала човекот. Па не можете со луѓето да си играте на ти го дај ми го. Те вадам па те барам. Човекот има гордост. Не значи дека намерно не ти пишува и сл., туку си го оладила! Си му ги согорила чувствата. Можеби пак ќе се вратат. Советот да го игнорираш не е лош (од аспект дека нели машките ќе се попалат па ќе станат као опседнати), но што да игнорираш кога тој е рамнодушен... А со игнорирање не значи дека ќе почне да те бара или дека ќе се запали по тебе, може но може и обратно да биде, бидејќи можеби баш му фали твојата наклонетост!!! И кога ќе му ја покажеш можеби сеуште ќе биде рамнодушен некое време... Но издржи бе! Не мора вториот ден да пиздиш и одма да го ставаш на игнор. Жртвуј малку. Си го сјебала човекот. Не знаеш како си го повредила. Не знаеш дали и колку се осеќа безволно дури и да ти го каже тоа...
    И секогаш кога заебувате и кога го оладувате другиот, станувате опседнати потоа. Тогаш ви фали. А кога го имате, тогаш се муртите, пиштите зошто не ве погледнал или зошто не става смајли или бакнеж а вие сте ставиле. И кога ќе го изгубите, мислите цел свет ќе ви експлодира. Додека не научите да го цените тоа што го имате и да го чувате како секој миг да е последен, ќе се зајебавате со игри на игнор и опседнатост и одмазди и на ти го дај ми го, титни ми да ти титнам.

2. solei

solei Активен член

Колку само размислувате дека вие сте секогаш центар и дека вас само ви треба на некој да му значите. Што ако тој се прашува колку и значи на неа? Што ако она се повлече и он си добие одговор - дека не ја интересира многу за него? Дека не и е важен?
    Не се сите машки ладни и единствено заинтересирани за сексање без гајле за емоциите и личноста. И на машките им е убаво кога се сакани. Немојте да бидете кучки во животот. Во кревет може, на подруг начин.

3. anushka4

anushka4 Нов член

Солеи зошто јас крива?? Моето такво однесување беше предизивкано од него. Од нигде негде , ако нешто не му одговара нему лично знаеше да ме навреди, а тоа боли..Јас никогаш му немав нешто лошо кажано или увредено, но не викам дека бев совршена, може се случило некогаш несвесно да постапам на неккој начин што нему не му чинело, повредило или сл. , ама може да се реши тоа и на друг начин а не одма право со вреѓање и со секакви разни и безобразни зборови. Еднаш се случи дури и да објави јавно статус на фејсбук нешто во врска со мене и него, и тоа мислам дека ми ја прелија чашата. И да , крива сум што се понашав така глупаво, крива сум што и јас немав Гордост( како што има тој ) , што не застанав цврсто и не му се опнав па кој си бе ти да ме вреѓаш како што тебе ти одговара.. , туку на крај секогаш попуштав , ко божем ајде се случува да грешиме , луѓе сме, па ке ти опростам. Епа ке ми прави така кога знае веќе дека секогаш му се враќам назад.И мене може нешто не ми чини кај него некогаш па ај да земам и јас на се и сешто бурно да реагирам, па тогаш ке треба и да се истепаме. Ко божем деца од 5 год. да сме Да постапував поинаку сигурно немаше да дојде до тоа. Но биде што биде.. Тешко ми е многу , од кај се заплетав со него и и се доведов во таква ситуација и јас не знам. Не знам што понатаму да правам, само знам дека и покрај се што се случи јас не можам без него.. :(

4. solei

solei Активен член

А дали при вашите разговори го оставаше да чека пред да му одговориш или пишеш, на пр кога ќе видиш дека е онлајн или кога ти пишал...? Дали често се гасиш со изговор дека треба косата да си ја средиш, или работа по дома, или сл..?

5. anushka4

anushka4 Нов член

Солеи ^
    Никогаш не се гасев со изговори, седев секогаш со него до крај, дур не ми се преспие или ми излезе некоја работа, по цели вечери пишувавме... Тој беше тој што знаеше да се исклучи без било каква причина , не му се свиѓало нешто и оп ке го снема наеднаш, ни чао ни ништо.. а утредента пак се по старо. А за тоа дека го оставав некогаш да чека дур му пишам, да. Оти јас кога седам на компјутер знам и ред други работи да правам истовремено . Но, тоа не значи дека по цел саат не му враќав,, се случувало да му пишам после 15 мин ако нешто сум била зафатена во моментот. И , кога ќе се скаравме ( кога тој ќе ме навредеше нешто) јас никогаш не му пишував прва ( затоа што нормално бев лута ) туку тој мене, и јас му враќав нормално ко и секогаш, ко ништо да не било, како да му е опростено.

6. solei

solei Активен член

ОК, прво, од машки аспект, безвеза е да не пишуваш прва бидејќи си лута, а после све е нормално. Тоа покажува дека чекаш кој прв, и правиш да се чувствува дека попуштил. Второ, тоа се недораснати игри, бидејќи ако си лута не му пишувај никад, но ти нејќеш да не му пишуваш никад бидејќи си му краткотрајно лута, што значи дека играш игра која нема логика, тинејџерскобебешки работи. Значи си му лута но имаш намера и понатаму да продолжите, затоа комуницирај па колку сака нека се лути тој.

Ако си зафатена доколку си во можност, добро е да пишеш дека си зафатена, за да знае. Не дека треба да е вака секогаш помеѓу сите луѓе на светов, туку ова момче е опседнато со тебе и нервозно и има мал фитил. И не знам колку му искажуваш ТИ љубов или приврзаност, но се чини дека детево пати од немање јасно и отворено изразена наклонетост од твоја страна.

Како му ја изразуваш твојата наклонетост? Дали тој е оној кој најчесто зборува колку те сака или колку му е добро со тебе и сл..?

А тоа што не ти се допаѓа, кога се исклучува одеднаш, или кога вреѓа, ќе му го кажеш и ќе бараш да не го прави - ако тоа те повредува и сл.

Колку време контактирате и дали се имате видено во живо?

7. Marijana93

Marijana93 Популарен член

Му кажав дека сакам да раскинеме дека не ни оди а тој ме молеше ми вика не се откажувам од тебе ќе се убијам те сакам ова она.. А претходно кога се иаме скарано ми има викано дека не ме сака да не му звонам а после тој звони и секогаш така како да го откачам му реков дека сакам да раскинеме ама тој ме моли ве молам за совет што да правам ? :?:

8. solei

solei Активен член

Јас се сложувам со сите што ти кажале да го оставиш,нема потреба да бидеш со таков човек,тргни го од твојот живот...ќе најдеш некој што те заслужува и што го заслужуваш ти и ќе те почитува. :)[/quote]
    :)[/quote]

Му кажав дека сакам да раскинеме дека не ни оди а тој ме молеше ми вика не се откажувам од тебе ќе се убијам те сакам ова она.. А претходно кога се иаме скарано ми има викано дека не ме сака да не му звонам а после тој звони и секогаш така како да го откачам му реков дека сакам да раскинеме ама тој ме моли ве молам за совет што да правам ? :?:[/quote]

Ако сакаш да си со него биди ако не ти е добро со него тогаш не бидувај. Посесивна будала. Башка и банкар.

9. Marijana93

Marijana93 Популарен член

:)[/quote]

Му кажав дека сакам да раскинеме дека не ни оди а тој ме молеше ми вика не се откажувам од тебе ќе се убијам те сакам ова она.. А претходно кога се иаме скарано ми има викано дека не ме сака да не му звонам а после тој звони и секогаш така како да го откачам му реков дека сакам да раскинеме ама тој ме моли ве молам за совет што да правам ? :?:[/quote]

Ако сакаш да си со него биди ако не ти е добро со него тогаш не бидувај. Посесивна будала. Башка и банкар.[/quote]

Во право си фала за советот :)

10. anushka4

anushka4 Нов член

Симпатиите еден спрема друг ги изразувавме подеднакво, така што за тоа не фалеше ништо од моја страна. За однесувањето знам дека ми беше безвезе, баш така ко што кажа ти , али тоа е така затоа што ете пусто мое срце не можеше да издржи без него и покрај се што ми изнакажа, па му се вратив пак. И не напоменав уште нешто , имав еднаш на статус објавено тажни фаци, сакајќи да му дадам до знаење дека ми недостига, и сега пред некој ден гледам тој објавил некој статус во смисол не ми се сите девојки исти, ко демек единствена си ми ти бал бла. Не знам што му е филмот. Па ако му значев толку како што ми кажуваше зарем немаше ли да попушти барем еднаш таа негова ГОРДОСТ, да ми кажебарем еднаш едно извини ако сум те навредил нешто , дај да видиме што , како... и згора на се тој сега ме игнорира. Наеднаш се повлече. И што покажува сето ова, дека му значам ли ?? Последно што ми пиша на разговор ( а тоа беше откако јас пак му се налутив коа ме навреди при што не доржав па пак му пишав и му викав да се смириме) е дека не е сигурен веќе у врска со мене но дека бил заљубен во мене и дека сум му значела, тоа било најбитното...И оттогаш се повлече наеднаш, го нема ко порано. Инаку во живо сеуште не сме се запознале, па затоа ми е глупо и смешно како преку фејсбук успеа некој толку јако да ме привлече и да се приврзам за него, што досега не се случило.

11. solei

solei Активен член

Види вака. Во моментов двајцата играте глупи игри. Се лутам се лутиш ме нема те нема. Вие не сте се ни виделе. Кога ќе се видите, се од претходно може да падне во вода. Доволен е еден поглед све да смени. Нема логика до толку да се внесуваат емоции и нервози кога не сте се ни виделе! Можеш да се фураш дека се познавате и слично, но тоа е многу далеку од вистината.

Размисли дали поголемиот дел од времето го поминувате скарани во детски игри или во убави работи?
    Замисли како би ти било ако сте заедно а тој е ваков постојано. Дали ќе сакаш да бидеш со него? Ако да, тогаш прифати го и не се замарај кога се лути. Ако не, кажи му дека не е за тебе и дека не си за него.

Колку време контактирате?

12. Marossa

Marossa Популарен член

Анушка,мене не ми е јасно како толку сте се приврзале,сте изјавиле љубов и се по ред,а немате се видено.Значи никаква блискост и интимност.Додека не погледнеш човек во очи и додека он се тоа што ти го пишувал не ти го каже лично,не знам што очекуваш.Истото важи и за тебе,не разбирам што ти е целта.Он те вреѓал,па ти викал дека те сака,па не сигурен во врска со тебе,па вака па онака.Ако стварно сте приврзани еден за друг,оти не сте запознале,хм? И да сте од различно место,има решение за се.Пошто стварно глупаво звучи кога пишуваш дека комуницирате само низ фб и телефон,а ти пречи што не ти пишувал и слично.Како знаеш дека нема девојка момчето,дека само си бара занимација,и обратно,како он знае дека се што пишуваш е твој карактер,дека не е само виртуелна личност?Јас ти советувам,ако планирате нешто да има меѓу нас,да си седнете фино лепо на кафенце,па ќе видите накај одите.А,ако ти сакаш да продолжиш до сега,нема зошто да се преоптеретуваш со неговите зборови
    Ептен безвезе ситуација.

13. anushka4

anushka4 Нов член

Солеи и Мароса ^ ^
    Комуницираме веќе 1 месец. Знам дека е безвезе таквата ситуација али тоа е. Не знам ни јас како ми се случи тоа преку фејсбук,го видов само на слики а ме привлече јако неговото однесување т.е. начин на размислување и сл. Јасно ми е дека подруго ќе биде кога ќе се запознаеме во живо , а за тоа договоривме средба но не дојде до неа покрај се што се случи , сега не комуницираме неколку денови а тој ме игнорира. Дали јас му допуштив многу што така се понаша спрема мене или тој едноставно си е таков како личност не знам... само знам дека многу се приврзав за него и толку ми е тешко што веќе не се слушаме и не знам како да се одврзам од ова глупа ситуација.

14. sadgirl21

sadgirl21 Форумски идол

Каква приврзаност,каква заљубеност,какви емоции?
    За што зборуваш ти?
    Си видела слики на некој дечко по фб(да не го занемариме фактот дека и машките користат фотошоп),и ти разбра дека тој е тој,правиот.
    Ако не е смешно,би било трагично. :D
    Стварно имам потешкотија да те разберам тебе,а уште и многумина како тебе,кои се жалат по форумов како тоа се заљубиле во некои странци од фејсбук.
    Да,тој е само странец за тебе,како што и ти за него.
    Зашо не разберете дека животот е надвор од соба со 4 ѕида и компјутер пред тебе.
    И сега тешко ти дека те игнорира и не е онлајн.Епа секако дека ќе е офф,најверојатно шета со друштво,или друга девојка,додека ти дреми пред компјутер и чекај го.
    Цц сешто.

Savana93, Daydream and sagittarius57 like this.
  15. Marossa

Marossa Популарен член

Јас разбирам да ти се допадне некој карактерно,сум била во иста ситуација како твојата,така го запознав бившиот :lol: Ама после неколку недели ние си седнавме на кафе и продолживме со муабетите лично.Така тера една врска,со допири,со гушкање и бакнување,со гледање во очи,и тоа изјавување на љубов директно во лице,а не напишано на социјална мрежа.Пак ќе ти речам,или направи некако да се видите или нема што да го размислуваш,излегувај и терај си го животот.

solei likes this.
  16. solei

solei Активен член

Ете, или направи некако да се видите или нема што да го размислуваш :D

17. Daydream

Daydream Популарен член

:D Господе боже што нема да прочитам на форумов. Ај барем се расположив. :D

Anushka4 душо ај исклучи се од фб и излези малку на воздух па ќе ти помине и таа заљубеност. Ти си се внесла во ситуацијава и си замислила дека сте во врска дури. Па статуси, па паѓање во трансови, дури и те навредувал :o , а ти од преголема љубов дури и си му простила |( , а најинтересно е што вие никогаш не сте се ни виделе во живо. Од кај знаеш кој е позади тоа име и таа слика? Што ако е лажен профил, што ако е некој манијак, што ако некој те зафркава? Битно женската е заљубена. Не знам колку години имаш ама подобро ќе ти биде да си се спуштиш на земја, зашто ова не ќе да е на арно. И разбириливо што дечкото се тргнал од тебе, секој би се тргнал од виртуелна личност која се умислила дека е во врска. Не знам како да ти опишам дека твоево не е нормално. Свести се на време.

Како и да е ти си можеби сеуште дете па ќе сфатиш, ама со другиве што те советувале што да правиме. :D Тие бетер од тебе се внесле во "проблемов". Секакви сценарија прочитав и се изнасмеав искрено, без навреда за тие што ќе се пронајдат. :D

18. solei

solei Активен член

Колку плитко кажано. Сето тоа што го чувствува Анушката е ништо важно а? Си замислува девојчето халуцинира. Не можете така бе да зборите за чувствата на другите, пу пу не важи. Ц ц ц. Порасни. Колку врски се започнати и бракови направени со месеци онлајн комуникација... Сепак треба да се видат и да не одолговлекуваат, но не значи дека девојчево халуцинира и си замислува. Неможеш туку така нечии чувства да ги омаловажиш. ПОРАСНИ.

19. dushiche

dushiche Популарен член

незнам зошто толку се глупираш за некоја игра на фб. Навистина да сте осетиле толкава приврзаност вие би се виделе. Не одрекувам дека постојат парови кои баш се имаат запознаено на социјалните мрежи, но тие се ретки.
    Секакви има, тој може да ти се претстави како што сака на фб, а ти дома ќе си ја удираш главата во ѕид зошто не ти пишал.

Убаво ти кажаат излези на воздух и не се замарај, ако повторно ти пише прашај го дали планира да се видите, доколку проба да те лаже и да одовлекува одкачи го, ако и тој сака да се видите, видете се и потоа ќе видите како ќе оди се.

Daydream likes this.
  20. diamonds.in.the.sky

diamonds.in.the.sky Истакнат член

Допри нешто живо бре, овој на фб може да те мота со години. Кај отиде светов лелеее.....

pikolino likes this.
Thread Status:
Not open for further replies.