Ми треба совет и мислење

Discussion in 'Канта' started by kika89, Dec 15, 2009.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. anushka4

anushka4 Нов член

Солеи и Мароса ви благодарам што ме разбравте. А Седгирл и Дејдрим, кај сте се опнале вие двете така ? . Јас никаде не прашав за критика за моето однесување у вези ситуацијата , дали е нормално или не, дали халуциунирам и не ти знам што уште. Одма ме осудивте, таква сум, онаква сум, цела приказна направивте. Боже сачувај, свашта ке прочиташ. А Ти дејдрим што си се уфурала толку ? Што ми изграваш тука психолог и опшуваш кој каков е . Не значи ако си повозрасна од некои други дека си и многу попаметна од нив и дека твоите мислења се најточни. Застани малку на земјата . Од таквите луѓе како тебе искрено ми се повраќа.

pikolino likes this.
  2. hermosa

hermosa Популарен член

Anuska4,не се замарај со непотребните коментари.Tи биди силна и бори се за љубовта,само тоа ќе надолнам.Cекој има право да љуби и да сака да биде љубен :hug: Kој ризикува може да добие нели така само напред и не откажувај се .

3. Daydream

Daydream Популарен член

Јас треба да пораснам? :D Тапшајте ја вие само по рамо, на крај девојчето може во депресија да падне од такви розеви совети. Наместо да ја соочите со реалноста, зашто девојчево се гледа дека нема повеќе од 16 години, вие и' викате да се бори за љубовта. Која љубов? А да не зборам па и каква опасност може сето ова да претставува за едно помало девојче колку и да изгледа самата ситуација наивна. Може секој да се крие позади тој профил. Што ако еве да речеме е манијак некој? Или некоја психички растроена личност? Педофил? М? Што правиме тогаш? Кој тогаш ќе биде плиток? Само проблемот не е во тоа, туку проблемот е што сите сте внесени во тој фб до тој степен што веќе не ни размислувате кои се последици може да излезат.

И каде ти всушност виде омаловажување во мојот пост за девојчето? Ако се почувствува ти како повикан и омаловажен тогаш тоа не значи дека се однесува и за девојчето и тоа воопшто не е мој проблем.

anushka4 според твоево изразување во пишана форма јасно ми е се'. Така што јас се повлекувам од моменталнава дискусија. А ти продолжи да се бориш за љубовта ама во друга пореална форма. :)

4. sadgirl21

sadgirl21 Форумски идол

Анушка4,никој не те критикува тебе за твоето однесување,туку за твое добро ти се укажуваат некои работи.
    Побара мислење,впрочем и темата е и тоа Ми треба совет и мислење,и откако ти беше дадено,се разбесни со погрдни зборови?
    Требаше претходно да знаеш дека ќе има и позитвини коментари,и негативни.А ти само позитивни прифаќаш така?
    Искрено,жал ми е што другите те охрабруваат во ситуацијата.Како и Дејдрим,се надевам дека од другата страна на мониторот не е некој манијак со перверзни мисли.
    И не ми е јасно Хермоса,за каква љубов треба да се бори таа?Да седе дома 24/7 онлајн на фејзбук(зашо очигледно до средба нема ни да дојде) и така да се бори?
    Бидете малку реални ајде.
    И постојат луѓе на кои,и шлаканица да им удреш,тие нема да се разбудат од заблудата.И суров збор,исто е.
    Толку од мене Анушка,ти посакувам среќа.

5. pikolino

pikolino Истакнат член

Прочитај го двапати мислењето на Daydream и размисли што се е напишано, многу убаво ти има пишано и објаснето девојцето не иди со ладна глава да туркаш напрет, стави го прстето на челото и размисли малку ,ти посакувам се најубаво

6. Marossa

Marossa Популарен член

Јас сакам само да додадам дека не ја охрабрував,туку едноставно ја советував да се одлучи.Секако дека неможе да се знае,кој се има по социјалните мрежи,но не значи дека одма треба да се помисли на најлошото.Сум видела многу парови кои се запознале на фејсбук,па сега имаат среќна врска.Од таму произлезе мојот совет едноставно да се види со дечкото.Што може да и направи,ако седнат на кафе на јавно место? А истото и го пишав како и вас,дека емоции не може да произлезат ако немаат се осетено еден со друг, и дека неможе да знае кој човек се крие позади монитор,ама не значи дека не треба да си даде шанса.Она најдобро знае во што се впушта.Нема што повеќе да дискутирам,нејзино е да одлучи.

7. Dee

Dee Популарен член

Заљубена во човек што не го имаш видено, па сега депресии и одмазди? Ај излези надвор види ама е убаво сонце има, може ќе сретнеш некој во реален живот па ќе има за кого да ти даваме реални совети.

8. BeautyAndTheBeast

BeautyAndTheBeast Популарен член

Anushka дали си размислила што се може да се случи ако продолжиш да размислуваш вака?Воопшто не ми се допаѓа начинот на кој си се -заљубила.Сериозно очекуваш нешто озбилно од се ова?Нешто како врска?? Не викам не, знам луѓе кои се запознале преку интернет да ама,тоа не се сведувало на неколку неделно пишување КАРАЊЕ а уште не се ни знаете и сигурно НЕможеш да заклучиш каков е некој човек каков е неговиот карактер преку интернет.Лошото е што ти толку си се затерала и изгубила,што искрено си згрешила според мене многу.
    Пиши му да излезете видете се АМА НА ЈАВНО МЕСТО! Чекајте се некаде на пример на плоштад и седнете во некој кафич-ама ти што го знаеш,односно твоја идеа а не он да те носи некаде.Незнаеш ништо за него се може да излезе,педофил,психопат и уште сто други лоши работи.И види напрајте муабет.Ако не се видите јас мислам да прекинеш со него секаков контакт зашто на овој начин самата себе си се залажуваш и си праиш да ти биде се потешко и потешко.
    И не ме сфакај погрешно не те напаѓам ,само сметам дека треба да подразмислиш малку и сигурна сум дека и сама ке сфатиш

9. hello-kitty.90

hello-kitty.90 Форумски идол

Искрено и мене ова не ми изгледа добро.Не знам колку год имаш ама неколку недели допишување,зборување,карање и уште што не и тоа преку компјутер не ми личи на заљубеност,туку на оседнатост од твоја страна.На овој начин кој го опиша ти во никој случај не можеш лудо да сљубиш.И да,тој да сакал врска со тебе сигурно ќе те поканил да излезете на кафе.
    И јас како и повеќето ке ти кажам: Се надевам дека имаш време некогаш да слушнеш вести од многусаатното седење пред компјутер. Има мноогу педофили,а уште повеќе психопати.Самата зборуваш за неговата зрелост а и за неговото не многу добро однесување.САко си слушнала имаше неколку случаи каде психопат наоѓа некои девојчиња им го прави истото како и тебе,прво е најфин за да се "вљубиш"а потоа станува одвратен џа да посегнат по својот живот.Се извинувам може ептен далеку отидов ама никогаш не се знае.Се надевам дека во твојот случај е некој убав дечко со добри намери.Сето она ти го кажав за да подразмислиш малку.И сите ние кои ти пишуваме вака не сме сурови и одвратни туку те советуваме на најдобар начин,а твое е како ке сватиш и дали ке прифатиш.

10. solei

solei Активен член

Што зборувате луѓе... Премногу паметна некоја, „М?“, „А?“, „Хм?“ :)
    Омаловажување е бидејќи јап отценувате нејзината способност да проценува и нејзините чувства на љубов или заљубеност или затресканост или опседнатост. Што и да е, девојчето го чувствува. Од кај знаете колку е тоа силно? Ајде сега она поради нашите совети нека каже Ајт пупу не важат чувствава, чао пријатно. Може е педофил, па може е и светски шампион во карате... Она разговарала милион пати по телефон, девојчето си проценило колку е стварна ситуацијата, бидејќи луѓето со комуникација сфаќаат повеќе еден за друг. А да е педофил, ќе бараше сам сто пати до сега да се видат! Башка може да се видат на камера и сл., ако не се виделе и така.

А точно е дека доколку не инсистираат на средба и двете страни, доколку тој не покажува воља за тоа, тогаш да, фрлај во вода. Но не однапред, со неразумни стравови, педофил, бла бла. Па може е и сериски убиец. Може планира да ја убие во втората година од бракот. Од кај знаете дека вашите мажи и дечковци не планираат да ве убијат? Глупости живи, шизофренични размислувања! Може она сака да го убие па се прави тука на форумов заљубена. Она е убиец! - Вака звучите.

Уште еднаш ќе кажам - средба треба да има, без тоа све е бадијала. Но тоа што било до сега, НЕ ЗНАЧИ ДЕКА НЕМА НИКАКВА ВРЕДНОСТ. Не значи дека она има лажни чувства, или дека нејзините чувства не вредат. Па куче да е, вредат чувствата бе луѓе. И да е мала и неискусна, не значи дека нема чувства! НЕ ЗНАЧИ ДЕКА НЕ МОЖЕ ДА САКА! А вие големите, сортирајте си ги ВАШИТЕ чувства и отфрлајте си ги туку-така.

anushka4 likes this.
  11. sadgirl21

sadgirl21 Форумски идол

^
    Solei,и перверњак да е,и светски шампион во карате,ако е невистина планирал нешто со девојката,ќе е најдел можност,време,прилика да се сретнат барем на едно кафе.
    А неговото неуклучување и игнорирање на фб,значи дечкото си го живее животот некаде надвор од компјутер,додека таа дреме и чека.
    И нека чека,ако веќе е одлучила така.
    И нека се теше со статуси кои тој ги постира на фб,а очигледно се посветени на девојка која во реалноста му ги повредила чувствата.

Daydream likes this.
  12. solei

solei Активен член

Има логика, но они се договарале за тоа, значи не е неспомната тема. Нешто излегло па не се виделе... Како и да е, треба да се видат, но никаде не вика дека тој нејќе или избегнува.

13. hello-kitty.90

hello-kitty.90 Форумски идол

Крајно што сака нека прави,толку многу полемика за една виртуелна врска.Секој си кажа свое мислење па таа кого сака нека послуша,или некоја од нас или своето "вљубено" срце.
    Демек. ние немаме попаметна работа и седиме само на фемина за да и ја упропастиме невидливата врска.

14. sadgirl21

sadgirl21 Форумски идол

Solei,мене искрено драго ми е што темата за видување ја спомнале.Но зборот ми е дека девојчето премногу се приврзало дотичниот,се плашам дека ако дојде до таа долгоочекувана средба,нема да има разочарување.Луѓето не се секогаш исти како на фб.

15. solei

solei Активен член

Многу разбирливо, јас не спомнав дека тој е вистинскиот или дека ако се сретнат ќе биде све супер. Разочарување е можно. Исто како што е можно и после во текот на една врска.

16. mime87

mime87 Популарен член

Девојки ми треба совет од некој што не го знам ни ме познава еве вака ќе ја кажам мојата ситуација пак кажете мислење,вака со дечкото сум во врска 3 години т.е незнам уште дали сум на ратна нога сме 3 дена не се имаме видено не дека имаме расчистено туку во прашање е инаетот,да преминам на главното, седевме кај него дома и гледавме филм на скајпот некој му пишеше и јас му реков види кој е што сака значи не зедов да испитвам или да чепкам отвори гледаше таму нешто и притисна на скајпот горе на куќарчето т.е на знакчето тој што користи скајп ќе ме свати,и гледам една лента со контакти најверојатно што контактира и од чиста љубопитност му реков чекај да видам кој се лугето поточно видов една слика од девојка и му реков чекај да видам,го исклучи скајпот и почна да вели ќе ти покажам филмот кога ќе заврши ова она ми пукна филмот и му реков чекај да видам инаку си заминвам не ми дозволи си ја зедов чантата си викнав такси си заминав,звонеше 50 пати во минута не кревав се јави на тел.да хистериши вратисевратисе не се вратив нормално,инаку јас му го имам пасвордот од скајпот ама никогаш немам отворано да претурам од проста работа што не ме интересирало и не ми ни текнало,изби голема кавга преголема до степен да заврши и врската...
    Работата е тоа што во минатото имавме проблеми ,бидејќи велеше немам немам фб и на крај открив дека има и позади мојот грб си напрајл фб 1 месец бевме скарани по 300 молења попуштив ајде не велам дека ме има тој изневерено но од таја страна ја изгубив довербата...
    и сега имам проблем од таа страна работите ептен пукнаа го изнавреѓав и тоа многу ако немало ништо зошто не остави да видам?а од др страна си велам јас го имав пасвордот не е до толку малоумен знај дека можам да видам што велите вие?стварно незнам што да правам?

17. mime87

mime87 Популарен член

Некој? ;(

18. sadgirl21

sadgirl21 Форумски идол

Во врската очигледно имате мноогу лаги.А врска со лаги,е врска без недоверба,т.е иднина.
    Не ми е јасно околу фб.Значи криел од тебе дека има фб,а сте во врска 3 години?!
    Кога веќе набрзина го исклучил скајпот,не дека не крие нешто.
    А сеуште му е тој пасворд?После караницата,се уклучуваше ти?

19. mime87

mime87 Популарен член

си дојдов дома се уклучив да но не видов ништо и додека бегав цело време звонеше хистеризираше да се вратам,цело време вели дека никогаш не ме излажал демек тврди дека немало ништо и дека така изреагирал оти сум немала доверба во него но незнам секогаш од кога се случи тоа со ф кот сум со некоја резерва кон него мн пати ми се имаше смачено од тоа чуство незнам зошто :( ,инаку секоја вечер бевме заедно блиски бевме и ослем тоа пак се трудев секогаш да вервам во него само незнам сега дали треба да биди крај на ова и незнам дали сум во заблуда...

20. SunnyGirl2

SunnyGirl2 Форумски идол

се гледаме во две недели 1 или 2 пати ако сме на кафе преку ден потоа на диско вечерта и толку... не учиме во ист град...а и во последно време нешто ме лаже ми се чини насетувам....ме одбегнува...купив парфем стои целиот и ми го врати ццц :?: тој се нема време за мене а за другарите има... инаку 3 и пол години одиме веќе...не сакал подароци не знам што...

што би можело да е причината... не знам за што да мислам ни што да мислам..

Thread Status:
Not open for further replies.