Ми треба совет и мислење

Дискусија во 'Канта' започната од kika89, 15 декември 2009.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Savana93

Savana93 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2013
    Пораки:
    162
    Допаѓања:
    159
    Штом зад твој грб имал фб, а те убедувал дека нема сигурно нешто во врската со тебе му фалело, не велам дека е во тебе проблемот туку му фалело него.А во врска која сакаш да успее треба да си поптполно задоволен посебно кога решил да има сериозна врска од 3 години. Тоа незнам како си го простила ајде ќе речиме слепата љубов.Но тоа што не ти дозволи да отвориш скајп сигурно крие нешто инаку без проблем би ти покажал и би ја избегнал кавгата ако се работи за разумен човек не за 15 годишно детенце. Инаку и јас би изреагирала исто и убаво би размислила дали да продолжам да се гледам со таков тип, а ако продолжиш не сакам да сум сурова но лојалност не очекувај...

На mime87 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. sadgirl21

sadgirl21 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2013
    Пораки:
    7.357
    Допаѓања:
    8.482
    Види,значи не алудирав на тоа дека криел нешто,во смисла за некоја девојка.Можеби бил разговор со некој другар,за кој не би сакал да знаеш ти.
    Сепак 3 години не се мал период да успееш да го запознаеш доволно,и да видеш дали има такви моменти..да погледнува други девојки :)
    Искрено,кога мене би ми се случило такво реагирање,јас би се запрашала што крие.
    Што да ти кажам,освен директно да го прашаш во што е проблемот,и зошто така реагирал.
    Не е мал временски период 3 години,да ги отфрлиш така.

3. sagittarius57

sagittarius57 Популарен член

Се зачлени на:
    7 октомври 2013
    Пораки:
    1.013
    Допаѓања:
    2.270
    Многу ме нервира кога ќе чујам како се караат некои поради фб.. да точно е дека понекогаш многу работи можеш да дознаеш и вистини и изневерувања и што уште не, али некако ми е да речам Долно тоа да се караш ради социјалните мрежи :^) Штом сте толку време во врска не би требало да имате такви недоразбирања како што рече и садгрл вие немате доволно доверба помеѓу вас двајца, а и мислам дека ти премногу си избувнала, океј е ете да се налутиш да прашаш, ама многу далеко си отишла ... си требала да останеш и смирено да разговарате, да прашаш што е проблемот, зошто крие и сл. И уште нешто со Инаетот !!! Немојте бе луѓе со инает, многу работи можете да изгубите поради тој инает, немојте ! Според мене треба да му се јавиш и да побараш да разговарате смирено, да видите што е проблемот па да си решите дали вреди да сте заедно или не :)

На Daydream, mime87 и Agrona им се допаѓа ова.
  4. sagittarius57

Се зачлени на:
    7 октомври 2013
    Пораки:
    1.013
    Допаѓања:
    2.270
    :o ти го вратил поклонот од причина дека не сакал поклон ????? Добро разбрав ? Е ова ми е сериозно веќе.. 3ипол години врска и да ти врати поклон :x И тоа што почнал да те одбегнува да наоѓа изговори ни малце не е во ред, разговарај со него ама Сериозно не му дозволувај да ти дава било какви изговори туку инсистирај нека ти објасни Што е проблемот ! Можеби му се здосадило, почнале да ви се ладат односите или пак има и некоја друга личност тука...

5. Agrona

Agrona Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.240
    Допаѓања:
    1.713
    Уффф што да ти пишам. Гледам дека имаш 26 години претпоставувам и дечкото е повозрасен некоја година од тебе или сте тука негде со години и би требало да знаете дека сега сте повозрасни дека не треба за такви безвезални работи да се расправате. Немој погрешно да ме сфатиш те молам, бидејќи ова најдобро намерно го пишувам. sadgirl21 убаво пиша дека врска со лаги нема иднина. Отворил ФБ ?! Добро отворил, но зошто лажел дека НЕМА, а после се увидело дека има?! Е тоа не можам да го сфатам. Не е нешто страшно некој грев да имаш ФБ на денешницава и баба ми има. :)
    Но, еве да речеме да сум јас на твое место ДА точно и јас би изрегирала така би се налутила на некој начин, бидејќи не сакам некој да ме прави ноторна будала. Можам да ти кажам дека МОЖЕ значи постои начин да ИМА нешто. На денешницава ни на сопствената сенка не и се верува. Убаво е кога некој совет ќе ти даде, но некогаш води се според твојата интуиција што ти вика срцето. Јас или некој друг ќе ти пишеме аууу да бе те вара дечкото, аууу леле изгледа со друга пишува... од кај да знаеме може не е така. :^) Може да е нешто друго во прашање. Јас мислам дека ти треба убаво да си седнеш со него и муабет УБАВ да си направиш за понатамошната ваша врска. Да го прашаш и да му кажеш дека имаш сомнежи. И ти најубаво си го знаеш како реагира тој и самата ќе си донесеш заклучок. Може да е период некој па сега се ти иде преку глава од него од се... размисли си убаво пред да донесеш некоја одлука. Јас бев во врска со бившиот дечко 3 години. Мене ми забрануваше да излегувам, да се шминкам, да се дружам со другарки, да пушам цигари, требаше на секои 5 мин. да му се јавувам на телефон, каде одам што правам... многу тешка врска имав јас и ја поднесував 3 години. Ќе речеш што ме занима оваа што ми пишува за нејзината бивша врска, но сакав да ти кажам дека и јас бев под гооолем притисок си викав леле ако се скарам со него што ќе речат другите, што ќе биде со мене.... НЕМОЈ да мислиш многу за другите, гледај ТИ да бидеш среќна. Расчистете си двајцата вие на што сте и до каде сте со вашата врска. И убаво ќе му кажеш на дечко ти дека ако продолжи така дека нема да има иднина за вас и дека ти не го гледаш во твојата иднина дека врска со лаги не е врска туку само измачување, лошо одолговлекување и дека лошо влијае на вас двајца. Ако сака иднина со тебе и те сака нека си каже што го мачи нека си ја олесни душата ако воопшто нешто го мачи. Разговарајте искрено еден спрема друг. Не глуми и ти некогаш драма квин (знаев и јас да бидам некогаш затоа и ти пишувам :lol: ) зошто ние жените некогаш сме такви, попушти и седни го на маса и отворети ги картите. И самата ТИ ќе видиш ќе осетиш и самата ќе си донесеш одлука.
    Се надевам дека помогнавме еве со некои совети колку, толку.
    Со среќа и пиши ни што ќе направиш. Поздрав секое добро !!! :hai:

На solei и mime87 им се допаѓа ова.
  6. mime87

mime87 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2010
    Пораки:
    3.956
    Допаѓања:
    6.950
    Работата е тоа што имам резерва кон него кога дознав за фб кот 1 месец бевме скарани за тоа но ајде некако ја решивме работата,не дека сакам да се карам но вервајте луге ме јади од внатре и неможам со него да се понашам како ништо да не било му реков убаво чекај да видам не демек зошто секогаш сум гледала кон него со него со недоверба ова она од една страна може да е во право др.си велам што ако само ми мачка очи,јас секогаш имав близок контакт со него значи знај све за мене јас за него секој ден кај него дома сме блиски ок све тоа и мн пати му имам речено AKO NESTO TI NEDOSTIGA VO VRSKATA SAKAM VO LICE DA MI GO KAZIS A NE RABOTI DA MI PRAJS ZAD GRB I MU IMAM RECENO DEKA SLOBODEN MU E PATOT AKO NESTO MU NEDOSTIGA VO NASATA VRSKA значи тоа мене ме повредува помислата зошто некој да ме лажи и да крие кога толку сум фер,зошто некој на таков начин да ми врака по 3 години,незнам кој напиша OVAA MOETO E SLEPA LJUBOV море ова моето не е ништо во споредба со тоа што имам гледан и слушано во долги врски.
    А кога дознав за фб кот се смирив оти не најдов ништо а ако најдев сигурно тоа ќе беше крај на крај краева работата е тоа што несакам да му изигравам на некој полицаец ...смачено ми е

7. Savana93

Savana93 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2013
    Пораки:
    162
    Допаѓања:
    159
    А како се гради врска без доверба? таа сама спомна дека ја изгубила довербата уште кога разбрала дека има фб зад нејзин грб, што имаш право банално е да се расправаат заради социјалните мрежи ни тие не се криви, корисникот е крив. А за инаетот не мислам дека кај миме играше повеќе улога инаетот од револт дека дечкото на кој му дала 2ра шанса и градела врска на стаклени нозе 3 год и пробувала да изгради доверба повтора ја разочарал од истата причина.

8. sagittarius57

Се зачлени на:
    7 октомври 2013
    Пораки:
    1.013
    Допаѓања:
    2.270
    Да, така е али сепак се 3 години во прашање и треба убаво да размислат и да го решат проблемот :) а за инаетот спомнав дека 3 дена се немаат видено да разјаснат, што значи и двајцата се инаетат, а тоа сметам не е во ред туку треба да се седне и да се разговара

9. sadgirl21

sadgirl21 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2013
    Пораки:
    7.357
    Допаѓања:
    8.482
    А зашо ако ти е смачено,не се дистанцираш малку?Или популарно кажано,стави ја врската на пауза.
    Ќе имаш простор да размислеш што всушност сакаш понатаму.Искрено,не давам долг рок на траење на вашата врска,со ваква недоверба.Кај и да е ќе пукне :|

10. sagittarius57

Се зачлени на:
    7 октомври 2013
    Пораки:
    1.013
    Допаѓања:
    2.270
    Значи и да разговараш во овој случај излегува дека тој пак само ќе ти се правда, ќе наоѓа изговори и од негова страна се ќе биде супер, а очигледно е дека не е така, незнам што би можело да биде проблемот, но ако се реши некако да ти каже и да го решите океј, ако не се надевам ќе ја донесеш најисправната одлука :)

11. mime87

mime87 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2010
    Пораки:
    3.956
    Допаѓања:
    6.950
    Ви благодарам девојки незнам кога ќе се видам со него толку сум лута сега што не сакам ни да се видам ни ништо незнам зошто,до вчера пишеше на секој сат а јас му изнаплескав све што ми лежеше на срце и почна да хистеризира послем тој демек доста му било од вреѓање неможел поќе неможел, и јас му пишав дека и мене ми е доста од него и од све и тука заврши све...

12. solei

solei Активен член

Се зачлени на:
    26 декември 2013
    Пораки:
    66
    Допаѓања:
    8
    Прочитај го повторно коментарот на Агрона. Многу разумно, многу едноставно, клучно. Но не, ти пак со твоите хистерии во глава. :)
    Смири си ја главата, сталожи се, прочитај го убаво, размисли.

Инаку мое мислење е дека без разлика дали те лаже или не (бидејќи ако гледаме така и (навидум) најсовршениот можеби те мафта без да знаеш), ти си хистерична и имаш хронична недоверба, па уште и го вреѓаш, а немаш сигурен доказ со кој ќе ги оправдаш навредите.
    Ти забораваш на убавите работи со него и забораваш уствари колку си среќна, па не го цениш тоа што го имаш и се замараш со пасворди. Според твоите зборови, изгледаш како опсесивна, посесивна и хистерична. Е сега, целава работа некако ме тера да размислувам како му е НЕГО, а не на тебе.

Размисли.

Супер е да седнеш да направиш муабет, без да паничиш и да збудалуваш. Не викам дека тој е тотално чист, не знам. Не викам дека немаш причина за сомневање. Но така ми изгледа. Хронична недоверба. И тоа е зафркната работа. Можеби ти недостига малку уверување од негова страна. Можеби ви станало монотоно во врската. Но размисли. Си го имала пасвордот! Која будала ќе ти го даде пасвордот ако има мучки? Ти рекол ќе ти покажам после филмот, затоа што претпоставувам дека не ти е првпат тоа „јас само зирнав, само сакав да зирнам, не дека сум хистерична“ - а него му е до курац. Алал да му е што те трпи (можеби те сака...).

На Agrona и anushka4 им се допаѓа ова.
  13. SunnyGirl2

SunnyGirl2 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 ноември 2012
    Пораки:
    5.588
    Допаѓања:
    5.936

вели и така не го трошам земи истроши си го..цц
    му велам па добро не мораш да ми го вратиш барем истроши го ти по соба без врска прскај,во патики а не вака ...и тоа му го дадов кога си дојде од странство(работење) ... и сега ми го врати а јас му велам барем ќе мирисам (ќе ме потсеќа на маж )маж додека го трошам ...и толку не прозборе :|

14. mime87

mime87 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2010
    Пораки:
    3.956
    Допаѓања:
    6.950
    Јас со никој вака се немам понашано и не сум таква да исклучвам обично сум смирена сталожена но лажењето е тоа ме вади од контакт бидејќи специјалност му е да си се прај на 3 и пол тоа ме извади од контакт несакам едноставно некој будала да ме прај ....инаку благодарам зз советот ке размислам

15. Savana93

Savana93 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2013
    Пораки:
    162
    Допаѓања:
    159
    Јас потполно те разбирам , зошто сум темпераментна личност како тебе, избувнувам дури и при најмала грешка. Сигурна сум дека си перфекционист и сакаш врската да тие под конец, сите сакаме но некогаш не е се пеперутки и виножита се јавуваат и проблеми. Напиша дека не си сигурна дека сакаш да го видиш и дека тие доста, но размисли дека им се лутиме само на луѓето за кои се грижиме...немој да испаде на крај ти да го молиш, кога ќе ти текне на убавите нешта. Ние со постовите и различните совети тотално те испореметивме но сите имаме нешто заедничко-- размисли пред да изреагираш, дај си малку време и види како ќе ти биди.

На solei и mime87 им се допаѓа ова.
  16. sadgirl21

sadgirl21 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2013
    Пораки:
    7.357
    Допаѓања:
    8.482
    Ти го вратил подарокот?! :o
    Па колку и да не сака подароци,и колку и да не му се допаѓа парфемот,барем од култура да го земал.
    Што би можело да биде причината?
    Хмм,па дискутабилно е.Една од причините може да е поради далечината му се ладат чувствата,или има семејни проблеми па приоритет му се истите или пак во краен случај,друга девојка..
    Ние може да погодуваме само,но ако не прашаш нема да знаеш :)

17. BeautyAndTheBeast

BeautyAndTheBeast Популарен член

Се зачлени на:
    10 јануари 2014
    Пораки:
    391
    Допаѓања:
    162

Според мене миме,во право си изреагирала.Јас те разбирам потполно исто би направила.зашто не би ти покажал ако не криел нешто?Можеби не изневерување или нешто големо,ама он нешто криел секако.
    солеи како можеш да и викаш дека е хистерична??Сериозна си? Знаеш што е хистерија?Неможеш да препишеш таква ТЕШКА дијагноза на некој што не го ни познаваш и што не направила ништо лошо ама баш ништо хистерично.Си отишла,што е многу нормално сигурно немала филм да продолжи да гледа.Знаеш кога би била хистерична?Кога би почнала да крши ,да мава,се што ке и се фати при рака.Е тоа ти е хистерија.А не она тоа што го направила.-според мене тотално е во право така што изреагирала

18. solei

solei Активен член

Се зачлени на:
    26 декември 2013
    Пораки:
    66
    Допаѓања:
    8
    „Сериозна си?“ Ти на мене тоа? :D

Не го употребив во смисла на дијагноза. Буквалиста. (напомена: не е дијагноза ни ова). Башка хистерија како термин ако одиме буквално, не е поврзан единствено со мавање и кршење, туку прекумерна или неконтролирана емоција или возбуденост, вознемиреност, гнев... Прекумерно серење курцу без потреба. Народски кажано.

Не си прочитала доволно - не си отишла никаде и башка го има пасвордот од скајпот. Можела да биде тивка, ДА НЕ ДРНДА НИШТО И САМАТА ДА ПРОВЕРИ. НО ОНА можеби не намерно, резултира со СЦЕНА!!!
    Во таа смисла е хистерија.
    Не можела да почека да дочека, одма ТА ТУТУУ АТААА ПУУФФ ПААФФ ЃУБРЕ ЛАЖГО ТААФТУУФ ААААА!
    :D

19. mime87

mime87 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2010
    Пораки:
    3.956
    Допаѓања:
    6.950
    Солеи како прво не се понашав толку неконтролирано напротив со убаво му реков чекај да видам тој NE POSLEM FILMOT е пак јас нема да седам јанза да ме јади како прво а како второ си има специјалнот мутав да се прај тој ми го имаше дадено пасвордот да но јас никогаш немав отворено оти не ми ни текнало искрено значи не сум некоја посесивна со никој дечко не сум била туку едноставно ако се случи нешто го отервам упм и чао догледање,мнпати сум имала шанса да избуричкам во копјутер или во тел.ама не сум го направила тоа,сум го направила не намерно ама тоа одамна и сум видела како отвора профили на некои женски ова она ајде покутив оти знам дека сите се такви и јас имам отворено профили и гледано машки,имав и др работи почуствувано сумливи но немав докази и преминав и преку тоа,значи имало доста случки и затоа имам право да се сомневам е моја мана знаеш која е ?шшто неможам да се воздржам и да покутам па во право си јас да отворам и да видам што во стварно се случува сега пак ќе испаданм јас во криво да можеби за ова,но не е светец тоа е работата,и таман јас ќе се опуштам вложувам во врската све ќе мислам дека е во ред ете нешто ново,не велам дека не го сакам велам дека неможам едноставно секогаш да бидам полицаец...и несакам

20. solei

solei Активен член

Се зачлени на:
    26 декември 2013
    Пораки:
    66
    Допаѓања:
    8
    Разговор.
    Ако и после тоа се чувствуваш како полицаец - каде и да е проблемот, не е добро.
    Разговор. Искрено, отворено. Знам како е кога не можеш да веруваш некому. Ужасно, полудувачко. Ама со разговор можеш сама да процениш. И не само при разговорот. Кој е чесен не се плаши све да му видиш. (!)

За тоа дека не сакаш да бидеш цајкан - и не треба. Ужасно е.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.