Ми треба совет и мислење

Discussion in 'Канта' started by kika89, Dec 15, 2009.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. luvena

luvena Истакнат член

Би било смешно да не е жалосно ова што ти го прават. Тие луѓе не те заслужуваат. Главата горе и само напред.

2. AnaMKD

AnaMKD Истакнат член

Дали мислиш дека Ева била загрижена за својата висина додека беше заедно со Тони Паркер?
    уживај и пливај и не му се замарај за тоа. Ако врската ви функционира одлично, на ова не треба воопшто да размислуваш.

Attached Files:

SparkyAngel likes this.
  3. oblace1

oblace1 Популарен член

Драганче првин во твоите години хормоните нема да те извишат, туку можат само да ти направат дисбаланс во организмот и да ти донесат многу многу несакани ефекти поради кои ке се каеш што си внесувала ХОРМОНИ.Би требало да знаеш дека секој хормон носи некоја промена, но овој хормон се дава на деца кои заостануваат во растот, значи на ДЕЦА.

Друго ми беше муабетот дека се згорзувам од вакви типови, наместо да ти влева самодоверба, да те опсипува со комплименти и да ти покажува колку си прекрасна, имбецилот ти предлага да се извишиш.Не дозволувај да си играат играчки со тебе,дечко ти те третира како ние девојчињата што ги третиравме барбиките на 10год.Ај сега ке им ја шишаме косата, ај сега ке им ги облечеме ципелите...Буквално е така.Знам дека ги гледаш работите од различна преспектива и мислиш, "но дечко ме сака највеке", ама верувај штом имаме сите едно мислење значи имаме право.Искрено донекаде мислам дека ова повеке е за него и неговите...

Прекрасна си во тоа сум сигурна, а за да те почитуваат другите, првин се почитувај сама себе, не давај на себе си, покажи им дека ти стои висината, дека си убава и покрај тоа.Имав една другарка исто толку висока и преслатка беше, убава, шарманта,полна со самодоверба, но никогаш и нема засметано висината.
    Крај краева тоа е мајка природа против која неможеме.И јас сакам убав и голем задник ама нема :) Сепак се сакам таква каква што сум и за ништо на свет не би се менувала.
    Се најдобро и главата горе :*

4. peperutkaa

peperutkaa Популарен член

Јас да се надоврзам во муабетот со другите, едноставно ризикот е преголем да се третира организмот со хормони за хипофиза подле 18-20год. Имав случај кај дете од комшија кое иако е постаро од мене некои 3-4 години бесе многу низок и слаб изгледаше како осмооделенец а имаше веќе 20 години тогаш. Мајка му е ниска, да напоменам и таа е околу 150цм. Се реши детево сакало да порасне, какво машко бил (донекаде и го разбирам) и појде во државна на консултации и започна третман со хормони. Почна да расте и тоа видливо да расте, АМА му се истенчи телото (заради нагло растење, коските не се спремни), лицето му стана ковчесто и личеше и сеуште личи на подвижен костур.
    Друго, после некое време посака да оде во војска (тогаш уште се служеше) и на регрутниот систематски преглед лекарот констатирал дека срцето не е во ред и ребрата не го заштитувале доволни зашто боле истенчени и дека отчукувањата на срцето се приметуваат (визуелно се гледаат) на градниот кош. Значи за да добие 10цм плус тој си направи ненормални проблеми и има ризик по животот ако некој го удре малку посилно по градите затоа што ребрата не се доволно цврсти за да му го заштитат срцето.
    Не си прави проблеми и само индиректно дај му до знаење дека ако има проблем со твојата висина може да си остане и без тие 1.55 па да видиш како ќе си го смене ставот. Коњ еден :@ Знае ли тој што ти праве воопшто??

5. SunnyGirl2

SunnyGirl2 Форумски идол

...значи си дојде...се договоривме за излеземе (3 и пол години одиме) и тој ладен,само што треба да излезам вели не ми се излегува не излевам,а јас откажав и на другарките поради него...и онака немаше каде да одиме и му велам студи каде ќе шетаме не е ладно..и седам дома и ми пишува јас излегувам со еден другар :@ чао... и толку... му ги мати мислите некоја или оние цимерите негови каде што е под стан :( (парфемот што му го дадов ми го врати-пишав и за тоа во неколку теми..)
    и зошто цела недела вели едвај чекам да си дојдам,да те видам...бла бла

6. vaga95

vaga95 Популарен член

Најдобра опција, за која треба сила сепак :)
    А сега испадна дека јас погрешно сум сфатила нешто, ми предложил врска само за да види што ќе му одговорам. Мислам, за 23 годишна особа понашањето му е......

7. Inna.Foxy

Inna.Foxy Нов член

Девојки ми треба ваше мислење и совет.. Многу глупа приказна имам и поима немам што да правам :|
    Вака значи, имав дечко, бевме заедно година ипол, и раскинавме 2-3 дена пред нова год. Значи јас веќе уште од летоска не чуствував ништо кон него и одвратен ми беше |( ама за него тежок период беше, без работа остана, направи сообраќајка остана и без кола, неговите се разведоа, остана сам да живее бла бла..и ми беше жал едноставно да го оставам и му помагав колку можев. Ама беше ТЕЖОК МОРОН! Малтретирање невидено -.- клошар! Нема врска тоа, и се запознав со еден тип, прво нејќев да излезам со него , ми изгледаше многу самобендисан, нафуран, бла бла..ама ете една колешка од факс ме натера, братучед и бил и ништо не ми рече каков е што е, ми кажа оди сама ќе си видиш дека не е така па ќе збориме после. Нема врска и тоа, отидов што отидов, ме изненади најискрено! Културен, фин, нежен, внимателен, убав, премногу добар, џентлмен пред се! Не постои зборче со кое би го опишала најискрено. Ставив крај јас со овој претходниов, и сега направив глупост со овој новиов :( . Мислам не е којзнае што, само мување, ама сепак несакав да брзам ама ете се деси...Дознав од колешкава дека он уствари неколку месеци као демек бил "загреан" за мене, ама му било незгодно да стапи у некој контакт бла бла :$ и за нова год бевме заедно и се глеавме онака, кафиња муабети. И сегааа последниов период го немаааааа!!!!! Многуу ретко ми ѕвони, и коа ќе се слушнеме на раб уморен бил ке спиел ова она и да не го замарам ај ок. На пример ќе ми се јави сабајле на кратко од раб и ќе ми рече за вечер да сме пиеле кафе, ќе му кажам добро ќе се договориме и ќе ми рече кога ќе си дојдам ќе те барам да видиме што како. И јас секако мислејќи дека он има во план за вечерта нешто се друго откажувам -.- и дури вечерта ќе ми се јави накај 7-8 и ќе ми рече еве се спремам ќе одам на кафе у маало на кратко па ќе си идам дома уморен сум-.- и ништо не сум му пререкла, НИШТО!! А он беше тој што на почетокот ми викаше дека сакал со мене посериозно, дека сум ваква онаква бла бла.. и не го сваќам човече ем сакаш ем нејќеш -.-. Се немаме видено скоро 1 месец ! И ај пак јас попуштам пак океј ми е нема плата земено, има обврски ова-она, ама чекај а јас !? И незнам стварно што да правам. А се плашам, претерано многу ми се свиѓа, вака никогаш до сега не сум се чуствувала.. ма не пеперутки во стомак, мислам цела зоолошка градина имам :$ :( .. Што мислите вие, како да постапам? Мислев да го викнам да излеземе и да му раскажам за се тоа како се чувствувам јас, ама страв ми е да не се зафркнам да не си ги крене акциите па после бетер да биде, мада не изгледа за таков.. Незнам, незнам.. :( некое советче ве молам :(

8. sadgirl21

sadgirl21 Форумски идол

Малку е доцна драга,веќе му се дигнати акциите ;)
    Стави го некое време на игнор.

9. Marijana93

Marijana93 Популарен член

Ја како што сфатив он тебе цело време те откачува (1 месец се немате видено ) ... па ако те сака ќе најде време за тебе .. прво те вика на кафе а потоа ти се јавува и ти вика дека ќе оди на кафе у маало така? :^) и ти збор не му кажуваш??? како може за тебе да нема време а за други да има ? Ја да сум на твое место ќе го оставам и лом ќе го напраам ... сепак твоја е одлуката :)

10. Inna.Foxy

Inna.Foxy Нов член

Да да таков е, работи во телевизија камерман, и као он се е со луѓе со многу треба да се гледа, друштва различни, колеги бла бла и кога ќе му спомнам онака од околу за тоа одма се воспалува како неможе со сите да стигне да се види и многу други му се лутеле..и џабе е се :/

11. Marijana93

Marijana93 Популарен член

Ти треба да му бидеш на прво место а потоа колегите :)

12. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Епа врските со местенка баш и не завршуваат добро. Јас мислам дека на кантар ти се работите. Типот си оладил, може си му здосадила. Тој те откачува веќе 1 месец.Ако сака ќе најде време макар и 5 мин да се видите. Јас мислам да оставиш како што е, да не го бараш и кога ќе ти звони да не креваш макар 2-3 пати или крени и по краток муабет речи "еј морам да одам,извини се слушаме". Играј го малку и ти наместо тој да те игра тебе.

13. Cka

Cka Форумски идол

Аман од овие топло ладно игри. Кажи ми што имаш и оди си. Барај следен.

14. Amore

Amore Истакнат член

Со дечко ми се немаме слушнато скоро цела недела. Му пререков за една слика со една негова колешка и од тогаш не ми се ни јави. Денес го барав и му пишав порака ама нема повратна реакција. На фб цело време се чекира колку му е убаво и кај се шета. Ми викаа да не го барам, ама неможев да издржам и се покајав. Незнам што да правам.

15. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

И ти после оваа сеуште го викаш ДЕЧКО МИ :?:
    Очигледно е дека е готово ... и сигурно тоа што си му пререкла за сликата не била единствената пречка помеѓу вас ...

SimonaTino and Amore like this.
  16. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Ко дете се понаша, па не го барај. После он ќе те бара.

Amore likes this.
  17. sadgirl21

sadgirl21 Форумски идол

Има право Вики,се сомневам дека сте во врска веќе..
    Врска без да не се слушнете цела недела?
    Мислам дека и претходно имало некој проблем,само твоето пререкување било мотив плус за ескалирање.
    Не го барај веќе,и сама гледаш дека нема повратна реакција.
    Игнорирај го максимално ;)

Amore likes this.
  18. SimonaTino

SimonaTino Популарен член

Едвај ја чекал оваа прилика да се отараси од тебе
    Јас на твое место ќе си продолжам со животот, нема да го барам и ќе се чекирам кај шетам да види дека баш ме брига за него
    Па ако барем малку му значам тој ќе ме побара

Amore and Viktorijaaa5 like this.
  19. Fleur-De-Lis

Fleur-De-Lis Популарен член

Феминки, епилогот на приказнава : Во меѓувреме многу работи ни се случија! Дечкото ми рече дека размислувал многу за нас, и дека премногу комплицирал и филозофирал до сега, дека не сака да ме изгуби за ништо, и дека ќе се труди тоа што е меѓу нас да опстане! :)

20. K-pozitiv

K-pozitiv Истакнат член

1. Слика со колешка не значи дека не те сака, кога ке размислиш трезвено.
    2. Верувам дека сликата не е единствена пречка.
    3. Штом не те бара, не го барај. Гледаш дека на секој можен начин сака да ти покаже дека ужива и дека е добро без тебе.
    ...

Amore likes this.
Thread Status:
Not open for further replies.