Ми треба совет и мислење

Discussion in 'Канта' started by kika89, Dec 15, 2009.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

twilight123 и ти и он сте далеку од возрасни и далеку од спремни за сериозна врска уште од сега.
    НЕмој да правиш такви работи да го молиш и да плачеш пред него, гледаш дека не е заинтересиран, зошто да се понижуваш?
    Било што било, гледај одбегнувај го, па што ќе донесе времето, ќе си видиш.

2. ilenaki

ilenaki Популарен член

Twilight123 многу ми е жал и знам како се осеќаш, обично на твоја возраст така се реагира, премногу драматично и се се сваќа премногу сериозно. Ова ќе го поминеш уште неколку пати додека не созрееш малку повеќе.
    Сите претходно ти дадоа убави совети и најпаметно би било да ги послушаш. Верувај еден ден криво ќе биде само што си се понижувала, а за него нема да ти е гајле. Сочувај ја си гордоста на време, не губи време да му пишуваш ниту да размислуваш што мислел тој и што си направила ти. Само залудно го трошиш времето и ништо нема да постигнеш.
    Сигурно имаш другарки и други работи на кои што можеш да се посветиш и наскоро ќе престанеш да тагуваш.
    Дури и да ти се јави, па и да те моли не гледам причина да му се вратиш. Зошто би била со некој кој ти раскинал на таков начин и не му е гајле за тебе. А тоа дека други му збореле, избриши си го од паметот и не си давај лажна надеж. Кој и да зборел и што и да кажал (иако никој сигурно ништо не му рекол) ако тој вистина те сакал сигурно ќе ти дадел шанса да му објаснеш. (Ова совет и за понатака - на кој му значиш ќе најде начин да е со тебе, а кој не му значиш ќе најде оправдување да не е со тебе).

3. esperansa777

esperansa777 Популарен член

Направив глупост,му се вратив на бившиот :headbang: ,ете 20 дена сме во врска,цело време напнуваше да пробаме уште еднаш и едноставно сакав да проверам дали ќе ни успее овој пат,раскинавме пред 3 и пол год,си викам јас слободна и он исто,зошто да не,ама многу напнува и сака се да биде под негова контрола,нема доверба,се скаравме бидејќи несакав да му го дадам пасвордот на фб и ајде му го дадов и видов дека избришал некои со кои сум си пишувала пред да бидеме заедно,ми ги читал разговорите,и му велам а што е битно што сум пишала со некој пред да бидеме заедно,многу ме нервира :@.
    Ми вели дека сакал сериозна врска со мене а не ми дава да дишам,нема доверба,ме притиска,секој ден се слушаме и му давам отчет |( ,не сум навикната на овие работи,некако незнам,неможам да го поднесам некако,си останал тешок сељак,како што си беше,не би можела да издржам у брак со него,разводот не ни бега.
    Инаку минатиот викенд му велев дека сакам да одам на кафе со другарка ми и овој ми се наљути,и ај не отидов,и ајде во петокот му викам прави шо сакаш јас одам на кафе со другарка ми оддамна не сме се виделе,(а инаку сите знаат дека ми е бивши и му реков дека за почеток несакам уште ептен на јавни места да излегуваме рака под рака бидејќи нели осетив од почеток дека се ближи крајот само не се знаеше кога и плус од дома не ми дозволуваа да одам со него,фамилијата не им била ок)и овој седел у една пицерија со еден пар и уште еден другар и ми вика после дојдете тука и ајде отидовме,се сместивме со другарка ми :D ,и парот фини луѓе,муабет ово-оно,а другар му на овој дупка пијан,а и он беше изгледа,и за пола саат неколку пати излезе на цигар,и додека седеше го приметив дека со една од келнерките си праќат насмевки :x ,а мене некако ми кажа не се смеј :fubar: ,и веќе касно стана сакавме да си одеме со другарка ми а овој се заборави надвор на цигар,и се изнервирав,земавме се поздравивме со другите и излеговме а надвор го гледам овој си чепка на телефонот,пише со некој-а,и земав само чао му кажав а овој полека ми кажа ела тука,а надвор беа сите келнери,веќе пребираа столови,очигледно за да не чуе таа,изгледа си фрлиле око,и јас ништо,си заминавме,а овој ме здроби од звонење,премногу бев изнервирана за да му одговорам,вчера цел ден си звонеше,не му одговорив,неможам,се нервирам,немам храброст.
    Знам дека заслужувам подобар од овој,а ме нервира тоа што мразам раскинувања,разделби,моите другарки што беа си имат озбилни врски,нема ни со кој баш да излегувам,и сега ќе мора да му раскинам,цел ден ме утепа од звонење не сум му ни кренала,незнам ни што да му кажам,инаку да надополнам,не сме имале однос во овие 20 дена

4. Madam-A

Madam-A Популарен член

E што да ти кажеме бе срце?
    Еве ти издвоив реченици што сама си ги кажа и ти се јасни. Очигледно ни сама не сакаш да си со него.
    Во врска со ова: ме нервира тоа што мразам раскинувања,разделби,моите другарки што беа си имат озбилни врски,нема ни со кој баш да излегувам,и сега ќе мора да му раскинам - епа ај ако не иди со него поради ова горе... мислам стварно не разбирам :x Ќе најдеш некој друг де (и за дечко и за друштво праам маубет). Како тоа по секоја цена терате со врски кои не ги сакате не ми е јасно :?:

esperansa777 likes this.
  5. ColoursOfTheRainbow

ColoursOfTheRainbow Популарен член

Здраво на сите. Порано бев опседната со едно момче со кое што се знам уште од градинка, а потоа се појави друг. Станавме со него најдобри другари, а тој беше заљубен во мене. Јас не сакав да го засакам затоа што без опседната со ова момчето од градинка, но се заљубив во него. Тој многу се трудеше за да ме освои, беше предобар со мене. Сега кога ме доби, ме смува (после моето оддалечување кога ќе се обиде да го направи тоа) и само ме повредува. Многу се смени. Цело верме ме игнорира, ми рече дека не го боле к*** за мене. Неќна на роденденот на најдобрата другарка цело време ме игнорираше, кога пушеа на тарасата со мој најдобар другар испаднав и јас, потоа другар ми си влезе, абе да бев невидлива повеќе ќе ме забележеше мислам. После излезе и другарка ми (со уште некој), на неа и зборува, мене ме игнорира, а потоа кога си влегоа сите, ме остави сама на тарасата. Влегов и јас, другарките се сликаа во спалната и им викам „Не можам знаете ли колку ме игнорира“ а и другарка ми што беше надвор го приметила тоа. Толку ме повредува што ми се прели чашата и заплачев и се сокрив во другата соба. Потоа влезе тој со најдобриот другар (кој потоа си излезе) и ме фати како плачам, ме гушна ми се извини и ми кажа дека ме сака. Во тој момент му поверував, ама сега ми делува тоа како лажна надеж. Вчера цела вечер го чекав да ми се јави, и не ме побара да се видиме, дури ме одмина кога поминав со другарките покрај него (демек не ме видел).. Другаките ми велат дека не смее вака да се однесува со мене и да ме мота, да превземам нешто а јас си стојам цврсто зад „Му верувам“. Не знам што да правам, ме повредува и ме игнорира, ме мота како што сака, не можам со него, ама не можам ни без него. Го сакам, дајте ми совет и мислење.

6. diamonds.in.the.sky

diamonds.in.the.sky Истакнат член

Ем сака да те врати, ем со други ова она?!
    А бре девојче, од исти камен се сопка ли двапати?!
    Тргни се од овој додека е уште време, ќе си најдеш ти некој, за секое грнче си има капаче. ;)

7. diamonds.in.the.sky

diamonds.in.the.sky Истакнат член

И што сега, ќе се понижуваш и ќе играш улога на жртва за едно е***о ТЕ САКАМ и тоа во наводници?
    :clap:

8. jovana03

jovana03 Популарен член

Esperansa777 - Мој совет - Бегај од него што можеш подалеку. Кога си и самата свесна дека не е за тебе што чекаш? Има други на светов, 100 пати имам пишано, светов не се врти само околу нив! Поарно сама и дома ќе седам отколку да се за**авам со некој што не знае да ме цени, и да ме почитува. Маж да ми е и нема да ми забрани со кој да се дружам и што да правам. Твој живот - твој проблем. После 3 години си ја отворила пак старата рана. Не вреди!

ColoursOfTheRainbow - Како можеш да му веруваш кога гледаш што ти прави? Те одбегнува? Одбегнувај го и ти него. Е**ти љубовта, не е тоа љубов срце, не може да те сака тој штом ти прави така.

9. ColoursOfTheRainbow

ColoursOfTheRainbow Популарен член

НЕ. Немав намера да ме види како плачам, ниту пак планирам да се понижувам пред него, а ниту пак да глумам жртва.

jovana03 ти благодарам на мислењето

10. Rose-tulip

Rose-tulip Истакнат член

Ај и ја да си се пожалам тука....
    Значи ситуацијава...Се упознавме со дечково, се ок се фативме. Да потенцирам, ОН почна да напиња дали сме у врска сериозно нешо ова она, за после неколку месеци да каже дека не може више, дека не му се развивале чувства, дека он се водел по инстинкт, дека бил лош за мене, имал проблеми шо ја не сум ги разбирала бла бла бла абе филмои...Значи типов да се разбереме е за никаде, немал врски сериозни никогаш, една на времето нешо му ебала матер и сеа толку он раскрстил со чувства, абе вук- самотник у секоја смисла на зборот. Плус, без пари, со долгови, шо се вика некогаш и за јадење нема...што ја не го знаев тогаш, али нема везе(тоа биле проблемите шо немало да ги разберам). Ениуеј, ми раскина шо ми раскина, мене неочекувано тешко ми падна пошо ваљда прв пат у живот се заљубив(го најдов човекот хаха), али од моја страна молк, пошо нит сум таква да напињам коа ќе ми кажат дека е крај нит па сакам да се понижувам. И после некој ден ете ти го се јавува, као за глупост беше и ја го откачив, па нареден ден пак, па нареден ден пак и се видовме и почнавме пак да се глеаме али нешо лабаво као, за после месец два пак да ми каже дека не може да се глеа со мене и пак истите филмови, ама буквално истите, дури смешно ми е сеа вака коа се присеќам :) .... И пак ја ок, не планирам да те силам човече коа нејќеш и после едно месец дена ете ти го пак братот и ја се подадов пошо не знам како и на која основа се заљубив и тешко ми беше, не викам не само шо на него не му покажав. И пак ако ви се верува истата прича, пак по некое време не сакал да се глеаме, дал он шанса на нас али ја сум ја упропастила(пошо да се разбереме, ми имаше стапнато на жуљ со неговото понашање и со самото тоа шо се заљубив у него па и ја знаев да бидам злобна на зборови со него , обично секогаш), па после 2 минути кажа дека уствари на себе си дал шанса и дека не му се развиле чувствата, дека сакал да брка др девојки абе катасрофа, шејм он ми како и да е....Значи и ова го поминав, а претешко ми беше, прв пат да плачам толку од што ме болело...И после пак се појави , значи ова се дешава веќе 2 години отприлика, на ти го- дај ми го.....У меѓувреме и ја и он си иаме други дечковци/ девојки, али коа неаме никој у исто време, се глеаме. Значи го немам видено неколку месеци, пошо пред толку време ми се прели чашата и си реков готово е со тебе човек, толку, премногу шанси ти дадов...И стварно од тогаш ништо, пред некое време ете ти го пак, сеа со прашањето: зашто го игнорирам бе???? И да, да си кажам дека за секс само не сме си биле, ни он мене нит па ја на него, нешо као бути кол стандард не, зашо мн денови сме имале само уз пиво, храна, филм, муабет(мирен, али пооолн со омаловажување од моја страна и надмудрување од негова), гушкање и само спиење заедно. Мислам знам дека е смешно, и мене веќе ми е, верувајте, посебно вака коа правам ретроспектива..само работата е у тоа што ја имам дечко сега и се беше во ред дур не се јави овој пак, некако сега пак го мислам и не ми е више тоа тоа со дечково што сум и мн ми е страв дека е се тоа поради овој другиов. А баш мислев дека сум стигнала до некоја точка на напредок :/ Не барам да ме прекорувате пошо верујте ми доволно се прекорувам сама себе, само еве од ваша гледна точка шо мислите, [o e celava frka? Онака чисто ваше мислење, пошо јасно ми е дека и така се е отидено у к***ц посебно комуникацијава наша....Објективно ве молам, значи и машко некое ако има шо чита слободно нека се убаци у муабетов со мислење, чисто ме интересира пошо не сум кажала баш на некој за ова...Али бидете реални плиссс, нека боли ако треба, нема гајле ќе преживееме ;)

11. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Одржавај си ја врската со дечкото гледај да ја обновиш ,да внесеш малку страст за да не пропадне во вода ,зошто ако овој другиот продолжи да те прогонува дал во јаве дал во мислите ке неможиш да бидиш со дечко ти. Јас би ти рекла гледај си го дечкото гледај да успееш со него а овој батали го не ти треба ни муабет ни дружба ни филм гледање очигледно дечкото си има комплекс некој набиен ради неговата финансиска состојба и сам не може да се справи со тоа па си мисли не е веродостоен за да има врска некоја со девојка

Rose-tulip likes this.
  12. little-girl

little-girl Истакнат член

Значи неможем више.. ќе цркнем.. излагам со едно дете .. више 2 месеца .. на први ќе праеме 2 месеца ама не сме во врска... излагаме секој викенд .. ама на почеток се криевме ... сега излагаме пред сите .. незнаем што му текна .. според мене уште ќе се криевме .. ама ајде .. нека му биде .. му дозволувам пошо јаа имав симпатии кон него уште од пред 4 месеци а на почеток го сакав како брат.. навистина бев поврзана со него и секоја лоша вест ме болеше исто како што би ме болело за брат ми ..али со тек на време тој ме засвиѓа а јас како што бев слаба на него попуштив .. сегаа по еден месец ги запозна сите мои другарки..мислев се ќе биде супер.. пошо ми коментираше на само .. дека на сите по нешто им фалело .. амаа слушнав зборење ... демек една од нив викнал на кафе преку нејзина братучедка .. ии сегаа ме јаде нешто од унутра... денеска немаmе ништо зборено али вчера гневно се понашаше спрема мене .. ниту сум му згрешила нешто ниту нешто сум му пререкла .. сакам да му дадам до знаење дека ми кажаа за неа .. не сакам да го расипам односот ни со него ни со неа ..а неможам директно да му кажам дека знам .. ниту пак да му кажам кој ми кажал... а морам да му кажам.. ама како?!многу сум нервозна .. и не сакам да го изгубам .. ама не сакам и да го делам со ни едно девојче а камо ли со другарка .. мии треба СОВЕТИШТЕ пошо до утре ќе си ги искорнем живциве целосно .. може не вреди.. али тоа е :(

13. disaster

disaster Истакнат член

НАЈБРЗ ОДГОВОР ВЕ МОЛАМ!!! :( :( :( :(
    Помогнете ми не знам ќе пукнам...
    Со дечко ми сме заедно 8 месеци значи... не знам како да го сменам тоа што он мене не ми "дава" да одам во ноќни клубови со моите другарки... Он мисли дека јас ќе направам нешто таа ноќ и дека ќе го изневерам...
    Другарките мои многу пати имаат отидено во дискотека и ми имаат речено а јас не одам, ми рекоа дека стварно сум глупа што дозволувам он мене да ме "манипулира" и што си дозволувам да ме контролира и да не ми верува...
    Го сакам и нејќам да се скарам со него заради ова...
    Му имам речено да иде со мене, но тој ми вика дека не му се свиѓа моето друштво..
    Како да го сменам ова? Кога го имам правено муабетов со него тој ми вика дека имал такво чувство дека нејќам да бидам со него...
    Како да му го сменам мислењето и да не ми прави вакви проблеми кога одам?
    А, и да надополнам ми вика демек кој дечко си дозволува женската толку многу да оди во дискотеки...

14. fatamorgana123

fatamorgana123 Популарен член

Епа ако не му одговараат ни едното,ни другото,ајде џиткаа...
    Како можи така да забранува?!Ако не му се допаѓа твоето друштво тоа не значи дека и ти не смееш да бидеш со друштвото и да излегуваш.
    Разговарајте и натерај го да сфати дека ти не си му забранувала,па ни тој не би требало.

15. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Мислам дека не треба секогаш да му угодуваш тоа што тој ти наредува ,т.е ти ја одзема слободата на некој начин.Да во врска сте се сакате но каде е довербата ? Тој ако има доверба во тебе и ако ти не си го навела на тоа да има такво мислење верувај дека не би имал такви мислења.Но сепак и јас сум против таквите забрани од машка страна :) Немора да го прашуваш едноставно договори се со другарките и кажи му излези забавувај се ,тој ако навистина те сака ќе го приффати тоа ,сепак ти неодиш да флертуваш одиш да се забавуваш а и не е убаво заради врската да ги запоставуваш другарките.Навистина од страна оваа негово однесување неизгледа вкусно и навистина е така...
    Ќе се налути,можеби и ќе се скарате но ќе свати дека ти си решена да бидеш со него без разлика каде си и со кој си излезена ... Му забрануваш ли ти нешто нему ? Разговарај отворено кажи му што имаш,немора да си секој викенд излезена со друптво по дискотеки но одржувај си ја и врската и другарството :)

Rose-tulip likes this.
  16. Isabel

Isabel Популарен член

Колку што можам да забележам тој не сака да биде со тебе, да сакал да биде со тебе ќе го издржел и твоето друштво и ќе ти го направел ќефот да излезиш со другарките кога веќе не ти дозволува да одиш сама со нив. Ма да јас мислам дека треба и тој проблем да си го решите, не смее да ти забранува така.

17. Rose-tulip

Rose-tulip Истакнат член

Kако прво, да расчистиме една работа не си глупава, само си заљубена. Е сега, второ. Си го прашала ли дечко ти која е причината што он се чувствува така спрема тебе? Дали со нешто си му дала повод да нема доволно доверба? Во секој случај, треба да седнете и сериозно да разговарате, бидејќи недостаток на доверба е огромен проблем, можеби и најголемиот што би се појавил во една врска...Претпоставувам дека си ти уште млада и нормално е да сакаш да излегуваш по дискотеки и клубови со другарките и никој нема право тоа да ти го одземе. Затоа иако знам дека веќе сте го правеле муабетот, направи го пак, овој пат биди порешителна и стои цврсто на своите ставови. Знаеш, понекогаш треба да се покажат заби, особено кога станува збор за твојата слобода. Секако не велам дека треба одма на карање да ја тераш, само да делуваш поубедливо и цврсто додека ги изнесуваш своите ставови...Кажи му декаго сакаш, но дека си го сакаш и друштвото и слободата и дека во една врска се најбитни разбирањето и довербата. Кажи му дека со ваков став само може да те изгуби и дека притоа, тоа не е закана, туку само изнесување на фактичка состојба. Толку можам јас да ти кажам околу проблемов, се надевам ќе помогнам бар малце :)

18. XstrongerX

XstrongerX Популарен член

Без посебен повод и со надеж дека секому барем еднаш му се случило мене прв пат ми е непријатно да споделам проблем со вас.
    Значи, маж ми нема секс со мене. Ете, го реков :tmi:
    Тешко ми е да признаам дека заради многубројни причини сме лоша комбинација во кревет. Сакам предвремено да одговорам на советите јас да направам нешто околу тоа за тој да се заинтересира. Правам, дури изгледа очајно. Имаше еден период кај што немавме секс цел месец, а моменталната состојба е нешто повеќе од 2 недели. Толку очајно се трудев што чинам станав нападно досадна. Едноставно не беше расположен - никогаш ! Затоа пробав со обратна тактика, се оладив и му дадов простор, како нормален маж сексуалниот живот да му се сведува на монорачна :^) , интересно, веројатно во историјата од неговиот лаптоп има импресивна колекција на порн сајтови. Не појавува никаков интерес како одговор на било која моја провокација. Постојано е не не не. И кога имаме станува исклучително мрзлив. Иако ми е тешко да се сетам кога последен пат имавме секс во избледено сеќавање ми стои дека неколку пати со ред неможеше да го достигне врвот. На врв на параноја и срам сум ако ви раскажам дека последниве месеци имаме секс набрзина, полуоблечени без апсолутно никаква предигра, а фелацио за него е секс. Тотално не разбира, дека не дека ми пречи да го задоволам, ама е убаво некогаш задоволството да е обострано. Покрај тоа што имам нимфомански претензии на конец сум со нервите што незнам како да го решам ова. Мојата отворена сексуална природа е презентирана некаде низ категорија секс па вие пресудете дали сум јас здодевна личност кога станува збор за сексот.
    Незнам зошто, кога едвај ќе соберам храброст да разговарам на темава ме одбива со изговорите дека е уморен. Не верувам дека ме изневерува, постојано сме заедно, што значи проблемот е покомплексен од тоа.

Совет ??

19. mila25ve

mila25ve Истакнат член

а да разговараш отворено со него и да го прашаш директно зошто несака да имате секс, а да не биде тоа од типот дека секогаш е уморен, неможе цел месец да биде уморен и да не посака секс. Подлабок е проблемот само што несака да се отвори пред тебе, пробај нешто поеротско подвезици, лисици, докторки, лоша учителка било што :) и ако тогаш не се возбуди тогаш дефинитивно имате голем проблем

20. Waka-waka

Waka-waka Популарен член

XStrongerX,дали ова се случуваше и кога не бевте во брак?

Кај дел од мажите по бракот,се јавува поинаков начин на гледање на жената со која се. Како нешто чисто,нежно и за жал не сексуално.
    Жената се гледа како идна мајка на неговите деца и како индивидуа што треба да биде почитувана.
    Соодветно на тоа ,сексот се поистоветува со непочит кон жената.
    Тоа обично е вкоренето во потсвеста на некои мажи, особено истакнато кај мажи кои во детството имале пример на родителски пар кој не си искажувал нежност/претерано искажувал нежност.Или ако детето било случаен сведок на чин на водење љубов на родителите,кое на рана возраст детето го сфаќа како повредување на мајката или несоодветно му е објаснето од типот се боревме/тепавме/масиравме.
    Се решава со разговор со терапевт најчесто.

Thread Status:
Not open for further replies.