Ми треба совет и мислење

Дискусија во 'Канта' започната од kika89, 15 декември 2009.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Lovely93

Lovely93 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 септември 2013
    Пораки:
    2.637
    Допаѓања:
    2.020
    Двоумење

Девојко, сама треба да го знаеш одговорот на ова прашање. Со ова само ти докажува дека си му се допаѓала за да те легне, ништо повеќе. Сам ти кажал се, не знам што има да се мислиш. Е сега, знаејќи го тоа доколку мислиш дека е во ред и ти се сака, ти си знаеш ама добро размисли да не се каеш после. Сепак, колку и да ти е ќеиф, не вреди така да изгубиш невиност, но тоа е само мое размислување, може си од помодерните од кај те знам. :^)

2. oblace1

oblace1 Популарен член

Се зачлени на:
    18 март 2013
    Пораки:
    2.423
    Допаѓања:
    8.588
    A зошто се лепо фино не и плеснеш во фаца?
    Кажи и го оваа што ни го пиша нам.Нема што да чекаш да ти се јави прва.
    Незнам зошто бараш помош, да не помисли да се трудиш можеби околу неа?Сепак имај малку достоинство.
    Крај краева не ти треба таква другарка или ке се дружиш со некого како треба или ке пиеш кафе од душка на менка и вашето другарство ке се сведе на тоа.Нема потреба никого да молиш.Зборувај со неа отворено за да знаеш како да се поставиш, без секој се може, во краен случај ке си најдеш ново друштво па не е крај на светот.

3. Ninna4

Ninna4 Нов член

Се зачлени на:
    19 февруари 2014
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    2
    zdravo feminki, ve molam za sovet za slednava situacija. Vo vrska sum 5 meseci, dosega ni odese super, megjutoa toj studira vo drug grad i se viduvame samo za vikend.
    No toj vo posledno vreme pocna da probuva da me napravi ljubomorna so nekoi muabetii da ne mi posvetuva vnimanie vo nedela na kratko beshe dosol vo gradot i mi rece deka za malku ne mu se isplati da se vidime.uste edna situacija beshe koga mi rece na sala da si najdam zamena, zatoa sto ako toj mozel da ima zosto jas da nemam ... neznam sto da pravam, mnogu go sakam ama pocnuva toa mnogu da me nervira i da me povreduva.. ve molam sovet sto da pravam i kako toa i toj da go pocustvuva na svoja koza :devil:

4. Leonida2

Leonida2 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јули 2013
    Пораки:
    102
    Допаѓања:
    28
    после мојата долга долга врска почнав да се гледам со друг, еве веќе месец дена каде секој ден скоро се гледаме и во јавност и за викенди заедно (сеуште нема прашано за врска така да неможам да го дефинирам овај наш однос ) има еден проблем 2,3 дена каде не се има јавено да се видиме го нема онака по цел ден, а вчера мене ми вика зошто си ,,ладна,, а тој е тој што е ладен |( инаку не се слушаме по сто пати на ден онака само кога сакаме да се договориме за излегвање ....незнам како да му дадам до знаење дека тоа што го нема по цел ден мене ми смета ?

5. sadgirl21

sadgirl21 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2013
    Пораки:
    7.357
    Допаѓања:
    8.482
    Нина, 5 месеци не е баш доволен временски индикатор за да знаеш дали го сакаш безусловно. Или ако си сигурна во твоите чувства, не мора да значи дека и тој е.
    Мене ситуацијава не ми изгледа дека тој сака да те прави љубоморна, туку изгледа дечкото се обидува на индиректен начин да ти укаже како стојат работите.
    На твое место би го прашала што се обидува да ми каже-со замената, немањето барем миг за видување и сл. директно, нели не е фер да се залажувате.

Поздрав, и секое добро! :)

На Lovely93 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Bokchee

Bokchee Истакнат член

Се зачлени на:
    4 октомври 2013
    Пораки:
    658
    Допаѓања:
    810
    Добро, не ти е дечко па да ти кажува каде бил и зошто го нема. И зошто да ти смета, кога не сте ни во врска ни ништо? Без разлика што се гледате секој ден, може исто така да се гледа со други.

7. Peperutka-bt

Peperutka-bt Популарен член

Се зачлени на:
    18 март 2014
    Пораки:
    354
    Допаѓања:
    2.097
    Како што гледам по пишувањето ти сакаш врска и ако тоа е тоа што сакаш и ти е убаво со него можеш да го прашаш на што сте.

Би требало да добиеш некаков одговор сепак за да знаеш како те гледа тој во неговиот живот.

8. XstrongerX

XstrongerX Популарен член

Се зачлени на:
    7 јули 2010
    Пораки:
    1.714
    Допаѓања:
    5.092
    Дефинирај си себеси за почеток што сакаш од него. Штом ја спомнуваш предходната врска можеби не си спремна. Кога човек започнува нешто ново, нема место за старото во него. А да го побараш ти некогаш како за промена ? Ако сакаш да се видите, јави му се. Во право е дека си ладна, како да чекаш само тој да се потруди. Ако досега не си го направила тоа, јави му се побарај го, дај му знак дека ти недостига, дека сакаш да се гледате. Во спротивно, ќе те процени како незаинтерсирана, а себеси ќе се етикетира како нападен и досаден.
    Месец дена е доволно да се дефинира односот, седнете и разговарајте, само ако си на чисто со себеси. Се додека не сте официјално во врска, не гледам потреба да се слушате секој ден, по цел ден, ниту пак секој ден да се гледате, и да ти должи извинување и објаснување ако не те побара.

9. Lovely93

Lovely93 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 септември 2013
    Пораки:
    2.637
    Допаѓања:
    2.020
    Месец дена е и повеќе од доволно за да имаш право да го прашаш на што сте. Не е фер да ти го губи времето доколку ти посакуваш врска а тој не може да ти ја пружи. И ништо подобро од директно да разговараш со него и за јавувањето и за се.

10. dushiche

dushiche Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2013
    Пораки:
    833
    Допаѓања:
    603

Не му обрнувај премнуго внимание. Пробај ти да се одалечиш од него, бидејќи тој ти кажал да му најдеш замена, послушај го, и не му обрнувај внимание.

11. viki-dete

viki-dete Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јули 2013
    Пораки:
    686
    Допаѓања:
    765
    Штом ти спомнал замена, верувај дека тој веќе запознал друга, па сега оладува од тебе. Мој совет ти е да седнеш и да зборуваш со него, не заслужуваш да ти го троши времето залудно. Но, не дозволувај да изгледаш очајна, биди ладна, а можеш и стварно да го направиш љубоморен па да видеш како ќе реагира, ако му е сеедно, значи веќе го изгубил интересот за тебе, така да во тој случај мани го и најди си подобар.

12. viki-dete

viki-dete Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јули 2013
    Пораки:
    686
    Допаѓања:
    765
    Прво размисли си дали ти сакаш врска, бидејќи после долга врска понекогаш не е опција веднаш да се започне друга. Но, доколку сакаш седни и разговарај отворено со него, прашај го на што сте и како тој го дефинира ова.

13. blosson

blosson Популарен член

Се зачлени на:
    19 јули 2011
    Пораки:
    385
    Допаѓања:
    263
    Здраво феминки. јас сакав еден совет да ми дадете вака сега:
    Jас уште од мала од основно заедно учиме и сега се каравме со него иако и двата се сакавме по малку мислам кога некој како помала ке ме задеваше тој веднаш тргнува да ме брани :$ заедно учиме па кога некој настанвик се двоуми кај мене за 5-4 тој веднаш ме брани и вели 5 мислам барем јас така си велам дека и тој чувствува нешто спрема мене ама сега неможам да определам дали од другарска љубов или има симпатии спрема мене...и сега пак заедно во JБТ учиме заедно и сега нон стоп ме гледа и вака погледите ни се вкрстуваат и на крајот следи насмевка.. :D ај сега неможам да си ја сфатам ситуацијата дали треба јас по така како демек чуствувам нешто према него па да му пријдам мислам нееее да му понудам врска ама така со некој гест да сфатам шо е работата или пак да ги слушнам вашите мислење дали е тоа само другарска љубов или некои симпатии (мислам 15 години сме генерација тој неколку месеци е постар од мене) хелп плисс :o

14. TheUnbreakable

TheUnbreakable Активен член

Се зачлени на:
    14 декември 2013
    Пораки:
    39
    Допаѓања:
    17
    Здраво Блосон! Јас мислам дека и на него му се допаѓаш. Кога некој ни се допаѓа со него се однесуваме подобро, се обидуваме да го насмееме, па дури и самите се смееме на нивните (не)смешни шеги, се трудиме да им помогнеме најмногу што можеме, сакаме да минуваме повеќе време со нив... Тоа е моето мислење. :) Пробај да се зближеш повеќе со него, поминувајте повеќе време заедно. Со текот на времето, ако навистина му се допаѓаш ќе го покаже тоа.

П.С. Еден мал совет кој секогаш успева: Кажи му дека ти се допаѓа некое момче, или пред него загледај се во некое симпатично момче и искоментирај за тоа дека е убав. Ако се налути, натажи или пак искоментира за тоа како тоа момче не е добро за тебе, има девојка и слично, тоа дека има нешто. ;)

На blosson му/ѝ се допаѓа ова.
  15. blosson

blosson Популарен член

Се зачлени на:
    19 јули 2011
    Пораки:
    385
    Допаѓања:
    263
    Ќе ти го пробам советот мила :) :* и ќе ве известам за реакцијата

16. grivka

grivka Нов член

Се зачлени на:
    11 април 2014
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    zdravo феминки.vo vrska sum 4 god i super ni e.jas sum od drug grad ama tuka sedam i rabotam.ostanav za da sme zaedno da ne sme razdeleni.Mu zboruvam da se zememe za da ne plakam kirija posto rabotam i site pari gi davam za smetki,a toj neki vika rano mu bilo.toj ima 26 a jas 24.sekogas koga ke ja spomnaм taa tema toj mn se nervira i veli neki da go pritiskam,samo po sebe ke si dojdelo to posto ne bilo isto da si zenet i vo vrska.sekogas se karame za taa tema i jas prestanav da zboruvam za toa.ama od druga strana se nerviram si mislam deka nema da se zemime a onaka se drugo ni e ubavo i znam deka me saka pa pisete vase mislenje pozzzz

17. diamonds.in.the.sky

diamonds.in.the.sky Истакнат член

Се зачлени на:
    15 октомври 2012
    Пораки:
    217
    Допаѓања:
    196
    Мислам дека си направила голема грешка. Зошто го притискаш, небаре го запросуваш. А и неморало да седиш во друг град, зар ти немаш семејство, ако те сака врската ќе опстане без разлика на километрите. А и четири години не е малце. И точно е, во врска и во брак НЕ Е ИСТО, кога си во врска се е ТВОЕ, или неговото си е НЕГОВО. Во бракот е поинаку, овде се е НАШЕ. Не се стапува во брак туку така, како во филмовите. Може не се чувствува спремен, а со тоа што го притискаш, може да го изгубиш, бидејќи делуваш мошне очајно постојано ЗАПРОСУВАЈЌИ го. Лично јас, никогаш не би се осмелила на дечко ми да почнам да му зборувам за брак.

18. dushiche

dushiche Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2013
    Пораки:
    833
    Допаѓања:
    603
    Си избрзала со тоа што си му предложила да се земете.
    Но што е тука е, седни и кажи му ја ситуацијата, дека на овој начин сметките не ти се поклопуваат и дека сакаш да се вратиш во родното место или пак да почнете само да живеете заедно. Без да го притискаш пробајте да најдете заедничко решение. Тоа парче хартија нема ништо да смени доколку вие на сила направите нешто, затоа убаво размисли и ти, за да не се покаеш.

19. missfortuna

missfortuna Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јануари 2014
    Пораки:
    404
    Допаѓања:
    171
    Јас мислам дека тој не треба да се вознемирува и да делува толку недораснато за таа тема.
    Не му е рано, а не ти е ни тебе. Таман сте 24/26, 4 години во врска, си имаш работа...
    Не знам што има да се чека, повеќе.
    Освен доколку нема можност за живеење заедно, нема работа, нема пари и се чуствува како да е рано во тој поглед.
    И што не е исто во врска и да сте земени. Повеќе време ќе поминувате заедно.
    Што има да чека, до кога 30 години :^) :)
    Почнете полека, на почеток можеш да го викниш со тебе да живее.
    Не мора одма наеднаш, али на таму треба да оди, нели?

20. vlubena

vlubena Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јануари 2011
    Пораки:
    767
    Допаѓања:
    627
    Во врска сум 4 години и последно време имаме многу проблеми. Проблеми и од неговите родители, но и од страна на моите.Неговите родители не сакат да ја преправат куќата иако имаат пари, а дечко ми сака тоа да го среди и да се земиме, но тие постојано викаат дека немаат пари дека тоа не е така лесно и блблбл ама дечко ми знае како му е буџето дома и дека тоа не е така како што кажуват. Па сега моиве ми соопштува вест дека ќе имаат бебе а иако се стари 2 по 40 год. , кога му кажав јас не дечко ми тој почна некако ладно да се однесува со мене, постојано се караме и ми кажува дека е страмота тие со ќерка од 20 год. да имаат бебе. Јас се обидов на сите начини, но никако не можам да му објаснам дека од мене тоа не зависи и дека јас не сум виновна за тоа што тие ќе имаат бебе, па и на крај краева зошто да си ја уништуваме ние нашата врска заради тоа. Тој постојано ми зборува дека било страмота, дека ќе се смееле сите, како можело во исто време и ќерката и мајката да имаат деца (бидеќи планиравме на есен да се земиме) и такви некој работи. Јас не знам што да правам постојано се нервирам, и ми идат 300 филмови во глата, не знам дали тоа е што во последно време има и со домашните проблеми па зато вака реагира или незнам.Навистина не знам што да правам, што да мислам и како да реагирам ;(

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.