Ми треба совет и мислење

Дискусија во 'Канта' започната од kika89, 15 декември 2009.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. trenchcoat-angel

trenchcoat-angel Истакнат член

Се зачлени на:
    31 август 2013
    Пораки:
    21
    Допаѓања:
    2
    Здраво! :D
    Многу ми се свиѓа еден ама не е од Македонија. Беше во моето училиште заедно со неговите другари, исто од странство. Го аднав на фб и прва му пишав и он ми врати и така се допишувавме за најнормални работи ама на крајот од разговорот малце како да флертуваше. Ја му стаив :) и он само ми мавна seen и тоа беше првиот разговор со него (пред 5 дена) и од тогаш се неаме допишувано. Глупо ми е да му пишам пак јас прва а сакам да се допишуваме...
    Инаку му ја лајкнав профилната слика ако се рачуна нешо :P
    А кога го гледам уклучен на чет имам голема желба да му пишам. ХЕЛП!?!

2. BeautyAndTheBeast

BeautyAndTheBeast Популарен член

Се зачлени на:
    10 јануари 2014
    Пораки:
    391
    Допаѓања:
    162
    Јас мислам да му пишеш пак ти,и правете си муабет нормално се.
    И потоа чекај он да ти пише прв следен пат,ако не ти пише тоа е тоа..
    Два пати ти си пишала,сега ќе биде негов ред.
    Не е убаво секогаш ти прва да пишуваш ќе примети он и ќе почне да ти се занесува и ќе си ги дигне акциите сигурна сум.
    Ако сака ќе ти пише,не се секирај.

3. mila-88...j

mila-88...j Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2013
    Пораки:
    209
    Допаѓања:
    60
    Прво незнам од каде да почнам,зашто после ова знам какви одговори следат.Ме мачи тоа што луѓето се менуваат,синока пак после долгата расправија со дечко ми сфатив дека морам да се помирам со тоа дека се тече,се се менува.Станува збор за дечко кој беше највнимателниот,најромантичниот дечко што го познавам,за тој дечко денеска да стане човек кој за годишнината од врската да не сака ни да го спомне тоа.Се чувствувам многу запоставено од негова страна,дали е тоа затоа што сме разделени еве уште малку 3 год.дека имаме врска на далечина и се гледаме на неколку месеци?Тој вели дека нема такво нешто,дека не е сменет,а мене тоа и ме нервира што тој не забележува промена.Незнам како да с еоднесувам,што да правам..Само го сакам истото внимание како порано.Совет или мислење? :^)

4. gingerchild

gingerchild Популарен член

Се зачлени на:
    19 август 2011
    Пораки:
    1.495
    Допаѓања:
    4.994
    Зависи колку време се однесува вака. Можеби е само некој период, можеби постои нешто сосема трето што го мачи, па сега избувнува така. Почекај и види, доколку ваквото однесување продолжи тогаш отворено прашај го и разговарајте.

5. mila-88...j

Се зачлени на:
    4 јули 2013
    Пораки:
    209
    Допаѓања:
    60
    Пробав,разговаравме он цело време кажува дека исто му значам,дека тоа то го чувствува за мене не е сменето,а сепак однесувањето му е сменето.Незнам што да мислам стварно,можеби е тоа што кажуваш ти за некаков период,Незнам не ми е јасно

6. BeautyAndTheBeast

BeautyAndTheBeast Популарен член

Се зачлени на:
    10 јануари 2014
    Пораки:
    391
    Допаѓања:
    162
    Искрено да правиме муабет,дали он тебе ти значи исто сега отколку порано?
    Зашто ако сфатив добро на почеток не сте имале врска на далечина?

Јас сепак настојувам на тоа дека далечината си го прави своето..Но можеби нема врска можеби е само период.А можеби и друго нешто е во прашање..Почекај времето ќе покаже :)

7. mila-88...j

Се зачлени на:
    4 јули 2013
    Пораки:
    209
    Допаѓања:
    60

секако дека ми значи исто,дури и многу повеке од порано.Аа од почетокот на врската сме разделени,цело време ние одржуваме врска на далечина.Уте малку ни остана,се надевам ке издржеме.Сепак ти благодарам за совет.

8. dushiche

dushiche Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2013
    Пораки:
    834
    Допаѓања:
    603

Јас мислам дека дечко ти се плаши од тоа што следи понатаму. И самата велиш уште малко и нема да сте разделени, токму од тоа има страв, тоа е исто кога јас на пример си заминала негде или дечко ми, после 4 години заедно пред заминување и мене ќе ме плаши помислата што понатаму, како ќе биде кога нема да го гледам со месеци.
    Дечко ти се плаши од тоа како ќе биде да е постојано со тебе, а 3 години сте биле разделени.

9. Umbrella22

Umbrella22 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    3.951
    Допаѓања:
    33.921
    Полека работите си доаѓаат на место мајка ми го запозна и ептен го засака :D
    Е сега за кратко време следува и средбата со татко ми :sweat: човекот уште си стои на тоа дека тој не е за мене, уште издишува тешко и превртува очи кога и да се спомне неговото име |(
    Како да ја ублажам средбата не сакам татко ми да каже или направи нешто што не треба
    не сакам тој да се почувствува непријатно :worried:

10. missfortuna

missfortuna Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јануари 2014
    Пораки:
    404
    Допаѓања:
    171
    Уживај и кај мене така на почеток, па сега го сакаат повеќе од мене моите дома :D
    Татко ти ќе го каже тоа што го сака, сакала или не битно е да не се реагира бурно ;)

На Umbrella22 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. sagittarius57

sagittarius57 Популарен член

Се зачлени на:
    7 октомври 2013
    Пораки:
    1.013
    Допаѓања:
    2.270
    Слободна феминка за ЛП ? :wasntme:

12. B-O-N-I

B-O-N-I Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јуни 2013
    Пораки:
    65
    Допаѓања:
    15
    Што на пример кога дечкото се фали на другарите за неговите сексуални односи со девојката и кажува се до детали? Освен причината да излезе он фраер пред другарите друго објаснување немам.И ме чуди зошто машките се такви..не дека ние девојките не издаваме некои интересни детали околу тоа ама не навлегуваме толку во детали...Што би ми дале машките совет на ова и одговор зошто тоа го прават а и како да се справам...зошто не е баш убаво чуство да се сретнеш со другарите на дечкоти и тие да знаат се за вашата интима а ти да ги гледаш во очи...некој совет како да се справам со ова...

13. femina90

femina90 Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    3.997
    Допаѓања:
    2.353
    ЈАс не би се помирила со нешто вакво, некако ми е непоштовање спрема девојката, ок е некој општ коментар меѓу најблиски, ама најблиски ти се еден-двајца, не цело друштво. Не знам како би се справила, и да се расправаш, најверојатно пак ќе продолжи да си збори, а ќе скрие од тебе :|

14. Glasna

Glasna Популарен член

Се зачлени на:
    24 мај 2012
    Пораки:
    1.047
    Допаѓања:
    2.181
    сељачка работа :?: интима си е интима,не за џабе така и се условува,да си сакала до детаљ све да знаат ќе си го направела пред нив!!!не ќе чекаш погодно место за сами да бидете...или се работи за неизживеан сељак или едноставно нема респект кон тебе и врската со тебе ,па не те става на г'з :emo:

15. K-pozitiv

K-pozitiv Истакнат член

Се зачлени на:
    27 август 2013
    Пораки:
    462
    Допаѓања:
    143
    Бог да чува, навистина јас не разбирам. Тоа ми е само за фалење, како да се направи јако момче еб*ва нешто! Kaтастрофа :^) Направете муабет, кажи му се што мислиш. Од каде знаеш дека другарите знаат? Ти дофрли некој нешто од страна, или?
    Јас разбирам, ама тоа што си е интимно, си останува помеѓу вас двајца.. Што знам.. Ми нема смисла мене. :^)

16. dushiche

dushiche Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2013
    Пораки:
    834
    Допаѓања:
    603
    Јас не би се справувала со ситуацијата, би ја прекинала врската или пак нема да легне со мене се додека не се покае убаво.

Големо непочитување е тоа што го прави тој, јас разбирам дека никој не е наивен, се знае што се случува измеѓу дваица што се во врска, ама штом се фали и дели детали од интимата само едно објаснување има, или е преголем сељак или пак не те цени ни сака па затоа и зборува кај треба и не треба.

Дечко што ја сака и почитува својата девојка за такви работи со никој не зборува.

17. srcence1607

srcence1607 Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2012
    Пораки:
    2.368
    Допаѓања:
    2.475
    ^^
    Јас и дечко ми имаме односи веќе 6 месеци и дел од неговите другари дури и јас знам што прават со девојките, пози ова она детали глупости и мене ми е срам во нивно име, глупо ми е да ги погледнам во очи. Сме разговарале на таа тема и му имам кажано дека тоа е наша интима и несакам никој освен нас да знае што и како правиме насамо и он го почитува тоа бидејќи и он го сака истото. На таа тема и со другарите негови сум правела муабет и сите не гњават демек, идете долго зашто не му дадеш, ќе ви се свиѓа итн и двајцата си кажуваме дека сме немале, дека не сум спремна ова она и верувајте подобри се така односите :)

Да земе вака да раскажува по другари детали, што и како ја правам, каква сум гола, што сум му дала да праи, дали и како стенкам, пози глупости е срамота. Ја би се испокарала и раскинала. Океј ајде да каже, да имаме секс меѓутоа детали да раскажува, не проаѓа кај мене.

18. missfortuna

missfortuna Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јануари 2014
    Пораки:
    404
    Допаѓања:
    171
    Мразам споделување интимност со другарки, ако некоја ми кажи нешто или ме праша ок ете и јас ќе дознаам.
    Ама така да прашувам не иди во предвид..

19. Yeeah

Yeeah Популарен член

Се зачлени на:
    23 јули 2012
    Пораки:
    706
    Допаѓања:
    2.822
    епа вака.. си имам добра врска,имав многу луѓе околу мене но откако се фатив со овој дечко се одвоив дури и фб си го деактивирав. на фб кога се пуштав си имав еден дечко кој што мене ме знае уште како бебенце хехе,синот на другарот на тато.. со него многу убаво ми идеше муабетот и се требаше да се видиме и на крај ништо.. и веќе јас се фатив со овој сеа што сум,и он тогаш највеќе беше упорен спрема мене, ми ѕвонеше,ми пишуваше на телл но јас не реагирав. и сега си седам јас дома со моиве и гледам гости на врата кога што да видам го гледам НЕГО :o цела зачудена,збунета неочекувано.. И добро ајде си дојдов некако при себе и си седевме и ми вика те нема на фб и му викам си го деактивирав и ми вика па добро сеа имаш дечко не ти е потребен фб и јас му викам на него: ти имаш ли некоја? и ми вика: па има, ама сеуште ја нема онаа вистинската и му викам: ајде кје дојде хехе и ме прашуваше зошто не сум му кревала мислел дека е досаден ова она и некако се извадив јас и после пак се зазборевме и ме викаше на кеј да идеме да трчаме и добро и ми вика ама ако нејкеш да трчаме може и онака на кафе да си искочиме.. значи дечково е злато предобар е. во телефон ме потпишал: нате-малата дека он малце постар е од мене хехе и сеа сакав да ти кажам дека со дечко ми си имаме направено како договор ни јас со машки ни он со женски.. зошто и двајцата сме болно љубоморни и моравме да најдеме некое решение.. криво ми е сеа што повеќе мислам на овој сеа што дојде отколку на дечко ми..(не сакам да е така ама неможам од глава да си го извадам))!!!!

20. dushiche

dushiche Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2013
    Пораки:
    834
    Допаѓања:
    603
    Не те разбрав, ти сакаш како другарка да излезеш на кафе со дечкото или пак ти се свиѓа??
    Ако е само другарство во прашање кажи му на дечко ти дека ти е другар, син на пријатели и дури понуди му да излезете троицата на кафе, на тој начин ќе се зближите, ќе имаш пријателство со машко кое нема да му смета на дечко ти.
    Но доколку имаш симпатии со дечкото тогаш со твојот сегашен дечко подобро прекини и пробај со овој дечко, доколку не ти оди во врската подобро е на време.

На fairy90 му/ѝ се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.