Ми треба совет и мислење

Дискусија во 'Канта' започната од kika89, 15 декември 2009.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. bodom.child

bodom.child Нов член

Се зачлени на:
    8 јануари 2014
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    0
    епа да .. ама сега незнам ни што прави ни кај оди со кого, па малку и се грижам можеби излегува и со други

2. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    5.414
    Допаѓања:
    35.011
    Епа незнам, штом толку си нестрплива и сакаш да знаеш каде е, јави му се. :)
    Јас на твое место, не би го направила тоа. Гордоста ми е пред се! :!: :D Сепак твоја одлука, мое беше да ти дадам совет. Со среќа! :)

3. bodom.child

bodom.child Нов член

Се зачлени на:
    8 јануари 2014
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    0
    секако, во право си :) сепак нема да му се јавам, само барав мислење ;)

4. happygirl

happygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    4.684
    Допаѓања:
    24.042
    Немам намера да се расправам и правдам за такви глупи и конзервативни мислења на одредени членки. Никаде не реков дека не сакам да бидам јас со дечко ми, напротив тоа ми е најголема желба.

Многу добро знам дека одлуката е само моја, ама многу ми помогнаа советите кои ги добив овде, благодарам на сите :)

Никој не знае што носи иднината, и што ќе се случи доколку отидам да живеам кај нив, или пак не. Се додека не се пробаат некои нешта во животот - не можеме предвреме да знаеме како ќе се одвиваат истите.

Му ја спомнав опцијата да живееме заедно како дечко и девојка, и му кажав дека ако има такви услови воопшто нема да се мислам дали да ја прифатам работата. Ама тој децидно одбива и да размислува на таа тема макар и за привремен период, и според него не било логично да живееме под кирија покрај условите кои тој веќе ги има кај него дома. Не го прифаќа тоа и мисли дека јас не сакам да бидам со него. Се лути бидејќи мисли дека јас не сакам да имам ништо сериозно со него и дека не гледам на долгорочен план. Се скаравме сега, и навистина не знам што ќе се случи.

Во секој случај, сигурна сум дека ако ја одбијам оваа понуда, после цело време јас ќе бидам таа што нема да сме заедно, а не далечината како што беше до сега. :!:

5. Bube22

Bube22 Активен член

Се зачлени на:
    3 јуни 2014
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    2
    А што мислиш ти девојко освен да ти се лути и да се скарате? Во право е дечкото. Не знам како те трпи. Ех да беа сите машки такви...

6. IvanovskaM

IvanovskaM Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јануари 2014
    Пораки:
    245
    Допаѓања:
    245
    Види он не размислува како што размислуваш ти. А искрено и неговите сигурно не се баш нај најсреќни да им отидеш дома. Еве јас имам брат и ако он дома ни донесе женска тука да живее, нема да кажам ни збор, а дали ќе ми е мило? Воопшто! Не би имала ништо против неа, но едноставно се прави гужва. Не знам какви услови имаат дома, ама во просечен стан плус една личност прави страшна гужва... Ако има цел негов спрат и да се гледате само на ручек или ни тогаш, онака на кафе низ двор/ пред зграда навака натака, ок.. Инаку не би било тоа тоа. Знаев дека така би те сфатил како да одбиваш напредок на вашата врска, тука стварно не знам како да му докажеш. Од една страна лутинава ти е доказ дека стварно сака иднина со тебе, а од друга па не ги почитува твоите планови него си тера по тие што он ги зацртал... Не оди кај него дома, нема да ти биде ок скоро сум 100% сигурна. Видете се ако може во овие 2-3 дена и разговарајте во живо подруго е да те гледа во очи додека му објаснуваш дека сакаш да си со него, ама премногу ти е да си со неговите. А пак ако тој планира цел живот да сте заедно со неговите... тоа е веќе плус проблем.

7. happygirl

happygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    4.684
    Допаѓања:
    24.042
    Токму сестра му е таа која ја најде работата за мене, така што таа е спремна да ми помогне да се вклопам што побрзо и на работа а и надвор од неа.

Викендот ќе одам кај него, па ќе зборуваме очи во очи. Сепак, за вакви работи не се прави муабет по телефон. :!:

На IvanovskaM му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    6.222
    Допаѓања:
    91.829
    ^не ми сте јасни вие што коментирате негативно и иронично зоштоо ???
    Секако секој кажува мислење ама имаjте осет малку и не измислувајте и не додавајте зборови од вас кои што happygirl не ги кажала.

Прочитав се и се ставив на твое место затоа што и јас сум во таква врска веќе 3ипол години но нашата ситуација е друга.
    Јас мислам дека треба да одиш и да разговараш и со него и со неговите родители значи заедно.Сепак вие не сте малку време заедно добро се познавате еден со друг знаеш какви се неговите и како би те прифатиле.Ти овие работи најубаво ги знаеш ...
    Сестра му штом веќе ти кажала дека е тука и ќе ти помогне зошто да не :) голем + ти е што девојката ти се наоѓа многу во оваа ситуација .
    Разговарај види како ќе реагираат неговите сама остеи си на себе ако не пак оди кај нив но привремено пример додека се вклопиш и да се снајдеш со работата потоа можеш сама да си побараш некоја собичка или гарсоњера ако не се осеќаш удобно во нивната куќа.
    Штом велиш дека имаат услови јас го разбирам дечко ти зошто несака да оси во гарсоњера и да дава + пари.Но доколку сака да ти помогне мислам дека треба да се согласи на таков чекор барем и на кратко време .
    Одлуката е твоја а наше е да кажеме што мислиме и да ти помогнеме колку можеме.Јас ти посакувам среќа и размислувај позитивно не гледај само восегашноста прогледај малку и во иднина и кога веќе имаш добра шанса за работа не ја испуштај затоа што знаеш тешко е да се најде работа кај нас :)
    :*

На happygirl му/ѝ се допаѓа ова.
  9. SuperGirl24

SuperGirl24 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 март 2012
    Пораки:
    2.475
    Допаѓања:
    48.840
    Бубе22 ај смири си ги хормоните и олабави се малце.Ако тебе ти бил животниот сон да се омажиш уште во пелени на некој не му е .Баш напрпотив Хепи според напишаното има долга врска а пред се трезвен дечко со кој секако ке може да се разбере.Во ниту еден момент не кажа дека нејке да се земе со него,само не сака да го стори тоа од денес за утре.Па и да се омажи на 30 години,апокалипсата надвор нема да дојде а тој ако е прав дечко кој вистински ја сака ке ја почека да биде сигурна во себе и во својата одлука остатокот од животот да го поминат заедно. Годините никад не се причина за влез во брак како што ти алудуриаш него љубовота и спремноста за истиот чекор. А ако тој се ифорсира заради несигурност или страв од тоа да не остане стара мома ондак налет бракот во самиот старт е осуден на пропаст. Али ајде пророчица Клеопатра си па не ти замерувам за погрешните проценки исто ко што на нејзе не и замерувам коа ја глеам какви глупости тресе на телевизија.

Хепи сигурна сум дека и двајцата ке донесете решение и ке поволно за вас.Според напишаното ми делувате на двајца трезвени и паметни луге кои ке успеат да постигнат компромис само мој совет ти е да не се форсирате на ништо.Да си дадете време да размислите да испланирате да разговарате.Земи си и ти време за себе размисли,зборувај со твоите дома,легни си во кревет силно замижи и за момент помисли каква срека би ти донело секојдневието покрај него.Во истиот тој момент самите емоции ке ти го кажат вистинскиот одговор на твојата дилема.

Секое добро.

На BabyyBoo и happygirl им се допаѓа ова.
  10. amore12

amore12 Активен член

Се зачлени на:
    18 јуни 2014
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    21
    Феминки ве молам помогнете !

Здраво феминки ве молам помогнете не знам што да направам за да го предомислам значи вака имав дечко кој идевме 2 години и имавме односи раскинавме поради одредени причини сега имам др дечко кој многу го сакам и многу ме сака во врска сме 3 месеци ме праша дали сум скината не можев да му кажам бидејќи ме беше страв да не ме остави тој упроно прашуваше и морав да му кажам ми се налути зошто ке сум му кажала и јас му кажав дека неможев тоа да го кажам бидејќи многу го сакам и се плашам да не ми раскине а тој ми вели нема да ти раскинам само ке ти кажам дека многу сум гневен ќе се затворам и тоа нема да ми помине додека да имаме и ние односи....јас несакам бидејќи уште е рано 3 месеца сме заедно и небива..ама тој не разбира запна сега па сега ...што да правам ве молам помогнете ! Благодарам однапред !!

11. chache87

chache87 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 ноември 2013
    Пораки:
    425
    Допаѓања:
    312

???????????????? Da ne te ostavi????? 21 godina imas???? Dali si SKINATA?????

samo jas sum so tolku prasalnici????????

12. m3a3c3a3

m3a3c3a3 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 октомври 2011
    Пораки:
    414
    Допаѓања:
    259

А тој невин е и затоа е гневен ? Ма немој! :^)
    Ако те сака и те почитува нема толку да те напнува околу тоа.
    Направи го тоа ти ко ќе сакаш и кога ќе се чувствуваш спремна а не него кога ќе му текне.

13. XstrongerX

XstrongerX Популарен член

Се зачлени на:
    7 јули 2010
    Пораки:
    1.714
    Допаѓања:
    5.092

Зошто паѓаш на малограѓански уцени ? Гони го таму, уште ќе дискутираме средновековни проблематики.

Не разбрав ништо од пренатрупаниот текст со жестоко неуспешно доловено објаснување облеано во паника. Прибери се и откачи го.

Немаше потреба од темава.

На Ivy89, imelda и cinderella93 им се допаѓа ова.
  14. 2203

2203 Нов член

Се зачлени на:
    30 мај 2014
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    0

Draga ako go sakas i te saka ke odlucite zaedno koga da go napraivte toa sepak pogolemiot del od odluka e tvoj i koga mislis deka si spremna ke go napravite se najubavo

15. Abeja

Abeja Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    4.391
    Допаѓања:
    17.613

Мене ми изгледа дека фраеров сака што побрзо да те легне и да те остави.
    Ако беше сериозен, немаше да ти каже дека ќе биде гневен се додека не му дадеш. :rofl:

Имаш теми каде што можеш да го поставиш ова прашање. Друг пат разгледај по форумот, пред да отвараш нова тема.

На SimonaTino, cinderella93, calliope и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.814
    Допаѓања:
    109.765
    Бубе ти најде да даваш совети за љубов? Па ме отру во пораки со таа твоја порака како дечко ти сака да те шутне, како си љубоморна, како ова, како она.... Хепи за разлика од тебе размислува, тоа е разликата помеѓу девојка од 21 век и девојка од 19 век за каква што се претставуваш ти ;)

17. Marossa

Marossa Популарен член

Се зачлени на:
    8 септември 2012
    Пораки:
    2.398
    Допаѓања:
    6.869
    Јас би побарала едно фино објаснение зошто тој сака филм да гледа со друга девојка,а не со неговата? :^) (кога момче и девојка гледаат филм,ретко го догледуваат крајот :lol: )
    Кога веќе не ти дал објаснение,а не ти се јавува и го нема никаде,очигледно е решението,едноставно олади се,не го барај и уживај си. :)

18. femina90

femina90 Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    3.997
    Допаѓања:
    2.353
    Хепи, што велат твоите на ова?

19. happygirl

happygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    4.684
    Допаѓања:
    24.042
    Тие оставаат јас да одлучам, што и да решам ќе ме поддржат. Знаат дека врската ни е сериозна и го познаваат добро дечко ми. Свесни се дека кога-тогаш јас ќе отидам во неговиот град. Од друга страна пак, познавајќи ме мене одлично знаат колку многу ми е важна слободата во домот. Ама сепак, не се мешаат, чекаат на мене. :)

20. BabyyBoo

BabyyBoo Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јуни 2014
    Пораки:
    140
    Допаѓања:
    66
    Здраво девојки, јас сум нова овде на формумов и имам некои проблеми за кои би сакала да ми помогнете. Се работи за едно момче на моја возраст кое ми се допаѓа. Јас и тој како мали бевме другари но се бевме заборавиле, од мај оваа година некако повеќе се зближивме со него а и тој почна да ми лајкува сите слики на фб, ми пиша, зборувавме онака, но јас тогаш бев летната во друго и опседната со некои сосема трети проблеми и воопшто не му обраќав внимание со тоа што и тој се повлече ... :( Многу ми е жал за тоа сега но мислам дека е прекасно и дека повеќе и немам шанси кај него, пред некој ден така имаше нешто како забава и тој беше таму и баш на тој ден се погоди отварањето на првенството во фудбал кога играа Бразил и Хрватска и јас од досада отидов да гледам и седнав до него а тој ме гушна и јас почнав да се надевам дека повторно ќе ми пишува, ќе сака да се сретнеме и такви работи но ништо од тоа :'( освен тоа последниот пат кога се разминавме не ме ни гушна така си помина покрај мене, сосем е ладнокрвен а и мислам дека на забавата тогаш се изглупирав 360 пред него кога играв ама тоа сега не етолку важно. Сакам пак да ми обраќа внимание, да ми пишува, едноставно да му станам важна...како да го сторам тоа незнам што да направам помогнете

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.