Ми треба совет и мислење

Discussion in 'Канта' started by kika89, Dec 15, 2009.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Ќе ти поставам едно просто прашање
    Тој ти рече дека сте во врска или не?

2. marisaa

marisaa Активен член

Ми рече уште на почеток, дека му е убаво со мене, дека му се свиѓам и дека отсега само со мене ќе излага, и ме праша дали ми е мене убаво со него, и толку друг муабет немаме правено, иако се слушаме секој ден....

3. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Ама не те прашал да му бидеш девојка, ти самата си го всадила тоа во главата. На него само му било убаво со тебе и сакал да искача. Сепак тој е возрасен, можеби не го сметал тоа за врска како ти. Јас мислам дека е најубаво да си разговараш со него најотворено за се и да му кажеш што ти смета кај него, биди си искрена, кажи му се што ти лежи на душа.
    Од др.страна не ми се свиѓа тоа што се гледате само за викенди, тој ако сака да се гледа со тебе ќе дојде да те види макар и на 5 минути, 10, ќе си поседите пред зграда или куќа.
    Значи тој се гледал во отворена врска со тебе. Јас би се наљутила кога би го видела со друга во град. А тебе не ти кажал така?
    Би те советувала да разговараш со него и доколку не се реши ТИ прва да ставиш крај на сето ова.

4. marisaa

marisaa Активен член

На почеток и ја малку се глупирав, уште од првиот месец, ме праша како сакам да се гледаме, и ја му реков најдобро е само викенд, а тоа го реков, зашто нејќав да се затрескам...... А инаку тоа девојчето, дојде кај него да се поздрави, и почнаа да се закачат... А вчера, за чудо големо,(пошто не е ни петок, ни сабота, ни недела) ме праша да се видиме за пола саат, ама ја не бев дома...... а инаку ќе излегов.И навистина не знам што да правам, се ми е испомешано.
    И да, најдобро е да преќинам, ама како, а да разговарам, нема шанси......

5. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Епа ако не пробаш секогаш ќе се каеш. Сега ти за овие 7 месеци си се затрескала. Не е добро да трпиш работи кои ти сметаат само зошто сметаш дека не сакаш да бидеш повредена. Подобро е кога ќе се отвориш и си кажеш се. Заеднички да се потрудите да ја спасите врската и да пронајдете подобро решение за вас двајцата.
    Ако не разговараш, секогаш ќе останеш во заблуда и со милион прашања не одговорени. Затоа собери храброст и разговарај.

6. WarriorAngel

WarriorAngel Популарен член

Имам дечко веќе 7 месеци што мислам дека не е малку :wasntme: и прашањево ми е како да им соопштам на моите а да не се исплашат или вознемират. Имам 19 години и ова ми е втора врска и нејќам веќе да ги лажам дека со другарки одам по концерти кога сум со него. :D Не сакам да се вознемират бидејќи претходната (која траеше околу 8-9 месеци) заврши ептен лошо. Типот беше премногу љубоморен, ме малтретираше психички цело време и за нив беше премногу болно да ме гледаат како плачам низ дома. Ова беше пред две години и долго време ми требаше да си ја повратам довербата во нив.
    Затоа, сакам да им кажам јас самата, не сакам да дознаат од други бидејќи сметам дека е нешто најлошо тоа, а сепак да не се плашат и вознемират дека пак ќе ми се случи истото, дека пак ќе се оддалечам од нив. Сега имаат доверба во мене само не знам како би реагирале пошто тато е така строг и чувствителен ептен.
    Највеќе ме интересира што би кажале родителите од форумов? :)

7. Anne15

Anne15 Истакнат член

Јас ќе си кажам мое мислење,нема да ти пречи,се надевам. :angel:
    Инаку сакав да кажам дека твоите родители мораат да се навикнат,тие мораат да сфатат дека ти си голема девојка,веќе возрасна личност која може да се грижи за себе.Во животот не се знае што не очекува.Затоа тие мораат да забораат на претходната врска,која лошо завршила,но тоа не значи дека и оваа врска ќе биде исти случај.Јас мислам да седнеш со твоите родители и да разговараш.Со убаво кажи им дека имаш нов дечко,да не се грижат,ако тебе ти е убаво и си среќна со него,верувај и тие ќе бидат среќни.Кажи им да го заборават тоа што било порано.Во животот мора да имаме барем една таква врска со лош крај,лоши спомени.Ти си возрасна,нема зошто да се ''плашиш'' oд твоите родители и нема потреба да ги лажеш.Нормално е на твои години да имаш дечко.Тие ако мислат така,дека секој ќе те повреди како ''тој'' што го кажуваш,тогаш што ќе биде?Ќе имаш ли ти врска некогаш така?
    Значи седни и направи си отворен разговор.Сигурно до сега си разговарала многу пати со твоите,а верувам дека тоа е единственото решение.Јас имам пријателка која порано имаше проблеми со нејзините родители за такви работи,но со постојано разговарање си ги реши проблемите. :)

WarriorAngel likes this.
  8. mimiiiii

mimiiiii Популарен член

Хепи те читав и во врски на далечина.. Јас би ти рекла спакувај ги стравовите на страна и направи го она што твојата интуиција ти го кажува. Од скоро секоја ситуација има назад , само не и за неискористените шанси.

Ситуацијата е далеку од идеална , ама е нов почеток и хеј не знаеш што те чека во животот и се може да се промени за кратко време. Не би советувала никој вака ама по твоите постови гледам дека има многу љубов меѓу вас. :)

9. lolwow

lolwow Нов член

После неуспешната врска која стои зад мене, си фатив нов дечко со кој сум во врска веќе 3 недели. Прво се дружевме некој период па потоа се фативме.Во врската дечково се покажа баш таков каков што отсекогаш сум посакувала. Првите 2 ипол недели со него ми беа прекрасни. Толку убаво се сложувавме во се, беше предобар со мене, во се ми угодуваше... па и нему му го кажував тоа често колку е тој нај нај и дека немам сретнато подобар од него. Истото и тој го кажуваше за мене. Но, во последно време тој не е истиот што беше. Не ми се јавува толку често како и порано, поретко излегуваме и се гледаме. Се случи да излеземе 2-3 пати и не поминало еден саат да каже дека мора да оди да заврши некои работи. Значи стално наоѓа некои глупи изговори. Имам чувство како да му е досадно со мене. Пред некој ден го седнав и разговаравме, го прашав во што е проблемот што така се понаша, јас ли сум крива нешто, да не го замарам премногу, не сака да биде со мене повеќе или што е работата. Му кажав ако не ти е убаво со мене кажи ми ќе прекинеме ако сакаш . И тој негираше цело времедека има некој проблем, ми кажа дека му е преубо со мене, дека нема сретнато таква ко мене бла, бла...После овој разговор 2-3 дена пак беше тој стариот, се нај нај, и од завчера пак го нема никаде .Ме игнорира. Не знам што да мислам веќе и што и како да правам понатаму. За овие 3 недели ептен се привразав за него и тешко ми е поради се ова што се случува. Што да правам? :(

10. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Гледам имаш 22 години и вака размислуваш. Мислам дека дечкото само го намалил видувањето за да види дали има чувства кон тебе, е сега тоа болдираното не се глупи изговори туку мислам дека дечкото можеби стварно има некоја работа. Ама сепак пак дошол да те види макар и 1 час. Мислам дека ти не ги цениш неговите ситници. Од др.страна 3 недели сте заедно, можеби тој се повлекол малце по малце зашто можеби сфатил дека не е за сериозна врска. Сето тоа зависи како ти си се поставила отпочеток спрема него и како си сакала да се одвива таа врска. Одеднадеш многу прашања го збуниле него. Остави некое време да видиш дали сам ќе те побара ако не јави му се и прекини ја врската со него.

11. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Кажи им сама ако си сигурна во сегашниот дечко и мислиш дека врската фукнционира добро соопшти им сама :) Имаш 19 години не си мала за да се криеш а ако ти е убаво со него немаш причина да ги лажеш родителите.Подобро да знаат навистина со кого си .
    Од искуство ти кажувам дека подобро е така. Имав и јас лоша врска во минатото која траеше многу подолго од твојата и заврши повеќе од лошо.
    Изгубив многу доверба во моите и тешко ја вратив назад ми требаше време.
    Со сегашниот дечко сум веќе 3ипол години а кога направивме година време од врската им кажав на моите дека имам нов дечко и дека сакам да го запознаат па самите со свои очи да го видат каков е и да го проценат :)
    Нема ништо поубаво за родителот ако ти си среќна со човекот кој си го одбрала самата и мислиш дека те прави среќна и не те вознемирува за ништо.

cresa-jagoda, poenta and WarriorAngel like this.
  12. lolwow

lolwow Нов член

Како прво, немам 22 год(иако така пишува), туку сум 18. Друго, разбирам да има работа некогаш ама нему секогаш нешто му излага кога сме заедно.Ке излезиме навечер , и не поминало време ќе му текне п душо јас морам да одам брат ми ме вика нешто да му помгам не ти знам што. Се нешто тој има. Исто и по телефон кога разговараме гледа да ме откачи што побрзо. Не беше таков на почетокот, а сега зошто е така не знам. Дали сум му станала досадна, дали сум нападна не знам. Ке видиме што ке биде.

13. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Ти си се навикнала 24/7 да бидеш со него,затоа така мислиш. Па мора да има, да не сакаш пари на дрво да растат. Па не мора да значи ако разговарате кратко дека те откачува. Мора да се работи, секако дека братму му е на прво место па ти секако дека ќе му помогне. Јас мислам дека сама драматизираш и си себична. Прашај го кој е проблемот, прашај го да не има некој проблем дома. Го преокупираш со твоите патетични прашања, а може тој самиот има проблем за кој незнае да ти каже. Тоа за досадна и нападна никој не знае, само тој самиот. Може те става на тест. Внимавај, гледај како ќе се одвива ситуацијата,истражувај го, набљудувај го па после донеси заклучок.

14. WomanInRed

WomanInRed Истакнат член

Сама осеќаш кога нешто не е во ред. потполно те разбирам. Ние го гледаме тоа од друг агол и си мислиме можеби стварно дечкото има обврски или работа можеби го сваќеш погрешно. Но вистината е дека никој подобро од тебе не го знае тоа.
    Нема врска тоа си се навикнала 24/7 со него. Едноставно осеќаш кога нешто не е во ред. Јас мислам дека типов се оладил (а сите знаеме дека кога доаѓа до раскнување мушките се кукавици и по радо би умреле отколку да признаат дека не сакаат више да бидат со тебе) Така да биди и ти недостапна за него, бегај и ти. договори се да излезете и измисли саат пред состанок дека ти искочило нешто, или искочи малку па речи извини ме чека другарка или братучетка или слично. Можеби типов се преиспитува сеуште па не знае што се дешава со него, (нормална појава)

Он знае дека ти си луда по него (да го наречеме тоа така) а вака уствари му даваш до знаење дека не е тој најбитен од сите.
    На овој начин или ќе се освести ке свати што се случува чекај бе можеби ја губам, или ќе му биде добра причина за уште повеќе да се одалечи од тебе и да раскине (што е уште подобро, не ти треба таков што не знае да ти обврнува внимание)
    :) со среќа

lolwow and oblace1 like this.
  15. GiM

GiM Нов член

Незнаев каде па се решив овде да побарам помош....имав врска на далечина не се осекав спремна за да издржам во врска на толкава далечина можеби за некој не се ништо 80 километри но за мене се.....еднаш ја прекинав врската на многу кратко време но пак јас бев таа првата која се јави и ја смири ситуацијата...Мојот бивши дечко имаше голема љубов спрема моторите и истиот го поседуваше..никогаш ништо не му беше поважно од него ...Се плашев за него многу пати настрада од него и се што сакав е да го продаде ..и кога му реков да бира помеѓу моторот и мене тој го избра него...Тоа ме уби.После тоа ние раскинавме ,како минува еве времето сваќам дека навистина сум го сакала и сакам да сум со него но не планирам пак јас прва да го молам нека се покаже и он како маж па нека се јави..прегеска пишавме на фб се понашаше толку ладно ,ми рече нема да дозвлолува никој да го условува..Зарем еден мотор е поважен од љубов...А најмногу од се ме навреди коментарот на мајкаму оставија си има најдено некој друг па сега се фати за моторот како причина да раскинете....А јас само се грижев за него не сакав ништо лошо да му се случи...И сега јадна јас што да правам ????

16. Zule2000

Zule2000 Истакнат член

Ако можеш да го оставиш остави го, па каков живот мислиш да живееш понатаму. Сепак љубовта е слепа и нема граници но ме зачуди дека го избрал моторот место тебе па каква љубов би било тоа. И ако тој те сакал ќе се борел за тебе. Незнам ама јас сакање и љубов подразбирам некој да се грижи за на тебе да ти биде подобро. И како мислите да оди понатаму кога уште сега има вакво понашање. :doh:

17. maggy95

maggy95 Популарен член

Здраво на сите :) .Јас сум нова на сајтов и сакам да се обратам за помош.Епа вака пред 6 месеци стапив во врск која не мислев дека ке стане сериозна.Неможам некако да го разберам од една страна е мн љубоморен ми кажува дека ме сака, дека сум му едниствена,дека за секогаш сакал да биде со мене,а од друга страна ме лажи(беше излезен со другар и ми пиша порака како си отишле кај другар му дома и јас дознавам дека уствари биле излезени со неговите колешки за кои стално се караме повејке е со нив од колку со мене,а во моја близина не сака да има ни едно машко.Стварно нз како да постапам и работи за кои тој ги прави се плаши да не ги правам јас,на пр на фб не сака да седам да прифајкам и да имам машки и да не пишувам ни па да лајкам,додека тој случајно му го земав мобилниот и на фб имаше пишувано со момичиња.Прва врска ми е да напоменам јас имам 19 а он 22 години. Највејќе се плашам да не се заљуби во друга и да ме остави,а од друга страна ми ветува дека засекогаш ке бил со мене и дека вистински ме сакал и почитувал.Што да правам?

18. QweenSM

QweenSM Форумски идол

За да успее една врска, потребно е почит, и најмногу од се доверба!
    Тој еднаш те излажал, и пак ќе те излаже.
    Мое мислење е да размислиш убаво дали да продолжиш со него, бидејќи не е убаво толку да е љубоморен и воедно да те лаже.
    Ти посакувам среќа! :hai:

19. tea666

tea666 Нов член

Vo vrskata mora da postoi ramnopravnost, ja sekogas so toa se vadam :D, ako toj napravi nesto, i ja imam pravo da go napravam, pa sega ti vidi :D

20. tea666

tea666 Нов член

Thread Status:
Not open for further replies.