Ми треба совет и мислење

Дискусија во 'Канта' започната од kika89, 15 декември 2009.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. maggy95

maggy95 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јуни 2014
    Пораки:
    134
    Допаѓања:
    1.317
    Пред се фала ти на советот не можам да кажам дека не си во право,нз зошто едноставно не можам да ставам крај.Во карактер и двајцата сме мн слични бидејќи и дввајцата сме рак во хороскоп.Тој пред да иде со мене зад него имал 3 годшна вркса во која женската го излажала и сега тој мисли дек сте се такви.На моменти знае да ми ја покаже неговата љубов а на моменти и сосема друг едноставно јас треба да се навикнам на неговото расположение.

2. tea666

tea666 Нов член

Се зачлени на:
    23 јуни 2014
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    3

Spored mene, nikogas ne treba da postavuvas uslovi na nekoj od toj tip, sekoj covek ima svoja strast i son, i e glupo da mu kazes da izbere, mene taka nekoj da mi postavi uslov, za nekoja moja strast, bez somnenie ke ja izberam zatoa sto, taa e del od mojot zivot, i gradenje na licnosta, a vo vrskata e najvazno da se prikafate i podrzuvate vo sekoja smisla, i nikogas ne treba da se sporeduvas so nekoj ili nesto (vo ovoj slucaj predmet) ti si posebna, toa e posebno, pozz

На Marossa и Hipica им се допаѓа ова.
  3. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.111
    Си му поставила услов, што највеќе мрази некое машко е некој да му командува. Не ти е маж. Тој сам си е свесен за ризиците од моторот. И најверојатно типот те сакал. Си згрешила да, ама овој пат мислам дека ти си таа што треба да се јави пак, а не тој. Не го оправдувам типот, ама твојата преголема грижа придонела да го загубиш. Се знаат кои се неговите и твоите граници.

4. irina.007

irina.007 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 август 2013
    Пораки:
    96
    Допаѓања:
    76
    Се наоѓам во целосна депресија, имам прекрасна врска од 5 месеци , претходната ми беше полоша од пеколот . И конечно го пронајдов човекот кој целосно ме исполнува. Тие 5 месеци бевме постојано заедно се запознав и со неговите најблиски и тој со моите. Ама ете мораше да замине во странство на 3 месеци , мислев дека лесно ќе се навикнам на неговото отсуство , ама многу тешко оди. Ја губам самодовербата , многу сум љубоморна , не поминуваат деновите и не ми изглегува од главата. Се мислам дека сето тоа што го имавме дека ќе го снема кога ќе се врати , многу сум осамена и незнам како да продолжам понатаму...

5. hermosa

hermosa Популарен член

Се зачлени на:
    7 декември 2011
    Пораки:
    3.716
    Допаѓања:
    9.455
    Ирина,треба да се трудиш колку и да е тешко,да издржиш,ако е вистинска љубовта нема да оладат чувствата ,кога ќе се врати се ќе биде по старо.Tе разбирам но решение не е да очајуваш,сега е полесно може да гледаш што објавува на фејсбук и да се гледате на скајп и најважното ако нема причина да се грижиш,не дозволувај депресијата да те понесе,секое добро поздравче :hai:

6. mila7

mila7 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јуни 2013
    Пораки:
    542
    Допаѓања:
    487
    Го имам споделено ова, и во друга тема, но не добив многу одговори, се надевам оваа тема е по присутна. Имам еден проблем, ве молам за некој совет. Малку ќе биде долг постот, но за да ме сфатите поубаво.
    Пред една недела, си пишував со едно дете, ми се засвиѓа многу, ми кажуваше дека многу долго време ме барал, мн сум му се свиѓала,по цели денови пишувавме, и ајде излеговме после 4 дена, и проблемот е во тоа што после неколку излагања тој ми рече дека има девојка, јас сум 17, тој е 21. Ми рече дека не се гледат веќе 2 недели, ама официјално не раскинале, дека тој веќе не ја сака, дека и вели да раскинат, таа не сакала, а исто ја имал изневерено и порано а таа му опростувала секогаш. Кога слушнав, се разочарав, и му реков тогаш да ставиме крај на нашето гледање, имавме излезено само 6 пати, а тој рече не и не, мене ми е преубаво со тебе, јас нема да те пуштам така лесно. Му реков ако толку ти е убаво, раскини со нејзе,направи било што, не сакам утре да ме збораат,што ако дознае, зашто во случајов јас ќе бидам лошата, а женска му повредена.Ама и така е, но не сваќам како е толку глупа, ја има изневерно и порано а таа му опростува? Му реков дека ако сака да продолжиме нека расчисти со нејзе, па потоа ќе видеме. А тој ми рече барем да почекам некој месец, кога ќе оди на факултет женска му , тогаш ќе било полесно, не можел 3 годишна врска така лесно да заврши ... му требало време, сакал со добро да завршат, ми вика, чекам да згреши во нешто барем така ќе биде полесно, ми вика иако е кратко времево, ама сфаќам дека ми е многу убаво со тебе и ова нашево нема да дозволам да заврши преку ноќ. Јас си стоев на зборот, и тој рече јас ти кажев се, сега е твое, ама барем уште неколку пати да се видиме, па после како сакаш. Е ова ме повреди, значи уште неколку пати и готово, и му кажав дека тоа и му е целта, уште неколку пати и готово. И тој рече не е така, ама гледам дека несакаш, а јас нема да молам, јас не те гледам тебе како авантура како што ти мислиш, сакам да бидам со тебе, но дај ми време, се ќе се среди. И мене почнува да ми значи, што да правам? По мое ако сака да биде со мене, едноставно ќе и каже на девојка му дека не ја сака, нема да и дава повод да се надева, и ќе направи се друго, но вака несакам да се гледам, иако почнува да ми значи премногу, не можам да продолжам, сепак ми е жал за девојка му, и мислам дека се заебава и со двете. Уште кога слушнав таа ми опростува све, сфатив дека е глупа, и дека него му одговара. Ама зошто ми се јавува, ми пшува, толку е добар, мил, забавен, кај и да испаднам во град, го гледам, никој не знае за нас, по цел ден комуницираме и тој постојано напнува, дека уште некое време нивното ќе заврши, а се немале видено 2 недели, ја избегнува.. и не знам што да направам. Ве молам советувајте ме некако...Извинете за долгиот пост.

7. Justify

Justify Истакнат член

Се зачлени на:
    13 август 2013
    Пораки:
    47
    Допаѓања:
    163
    Ако би требало да бирате меѓу...1.perfect lover и не толку ...совпадлив карактер со вашиот ИЛИ 2.perfect match for your карактер и не толку добар...lover, за која личност би се решиле? И зошто? Ми треба мислење... :/

8. sadgirl21

sadgirl21 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2013
    Пораки:
    7.357
    Допаѓања:
    8.482

Мила, имам чувство дека не е девојка му повредена/глупа, туку ти ќе бидеш таа повредената.
    Не можел да прекине 3 год. врска, а во меѓувреме може да се гледа со друга.
    Што зборува тоа за човекот?
    Утре, ако бидете заедно, и на друга ќе и симнува ѕвезди и раскажува приказни дека не може да раскине сеуште со тебе. :wasntme:

Мое мислење е дека тој нема ни да раскине со неа, а со тебе ќе се гледа се до моментот додека да кажеш крај на бедните изговори. ;)

На Youknow му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.751
    Допаѓања:
    141.693
    Тешко прашање.
    Реално, луѓето се менуваат, а особено жената може да промени многу кај мажот. Јас сум имала можност да променам нечиј карактер, да омекнам, ама никогаш не сум направила подобар љубовник од некој. Едноставно, ако е лош во кревет, бегам.
    Многу е битно што не чини во карактерот и дали толку многу смета и дали е менлива работа, па за да знаеш дали да го задржиш. Сите имаме по некоја фалинка во карактерот, никој не е совршен.
    Ама не знам дали некој лош во кревет ке се подобри и дли некој воошто може да живее со некој кој не го задоволува во кревет.

На marama му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Adina

Adina Популарен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2013
    Пораки:
    1.048
    Допаѓања:
    8.016
    Begaj od tipov dodeka imas vreme srce.. Ubo ti kaza sadgirl21 ti ke bides povredena. On si ja imat devojkata za ozbilno,3 god vrska ne e za potcenvenje,taa koja go sakat i mu prostvit sve,a ti si novata,nova strast,nova avantura,koja ke zavrsi ko ke ti zdosadit tebe da cekas on da raskinit. mrazam vakvi tipovi!!! ako toj e tolku korekten zs cekal nekolku pati da se vidite pa da ti kazit deka imat zenska?? zs od pocetok ne ti rece Mila jas imam devojka,ama vo faza na raskinvenje sum,da pocekame da se sredam pa da se gledame,ne sakam da bides vtorata,ne sakam da te izgubam zato samo ke pisime dodeka ne rascistam so ovaa..?! ti si mala,sepak 17 imas,a on e sekako poiskusen.. begaj od ovoj tip Mila :D

11. WomanInRed

WomanInRed Истакнат член

Се зачлени на:
    13 мај 2011
    Пораки:
    1.605
    Допаѓања:
    1.607
    Мила 7

Абе ајде? Тој ако сака да раскине ке раскине, посебно машкото е кукавица кога се работи за раскинување, ќе ја најде и најмалата ситница како причина само за да раскине. А типов очигледно така му одговара, којзнае кои други работи му одговараат, па тебе ти врти филмови. Можеби и те гледа наивна, он искусен, нели со 3 години врска доста работи знае па сега ја пробува среќата. А таа срце мое не е глупа, во случајов он е глуп, машко не простува неверство доколку не ја сака женската, стави се на негово место? Он ако стварно не ја сака нејзе, неверството ке биде најголема причина поради која ке ја остави. Батали какви 3 години какви бакрачи, се разведуваат во брак а не пак во врска.
    Каква поголема грешка му треба од тоа што она го изневерила жити се? Ти искрено му веруваш? Јас разбирам дека тебе ти се допаѓа типов дека добар е дека е мил и слично. ама дај размисли ги малце муабетиве, не ги гледај од негов поглед.
    Верувај ми, собери сили и откачи го. Зошто истото што и го прави на женската ке ти го прави и тебе. КАжи му дека ти не си расипувач на врски, ако расчисти со своето минато и со себеси тогаш може да те побара, нека не мисли дека ти си му некоја резерва.

А тој нека собере муда малку и нека биде маж. Верувај, ќе бидеш многу разочарана од него, подобро не се повредувај себеси. Седни размисли си ама нигде не те води ова, само ќе се повредиш повеќе. Крај краева ни прв ни последен, има многу риби во морето ;)

12. fashionable09

fashionable09 Нов член

Се зачлени на:
    8 јули 2014
    Пораки:
    0
    Допаѓања:
    0
    Ispagjanje so nekoj bez obvrski

Epa vaka imam 16 god i imam ispadnato dva pati so edno mashko koe ima 23 god. Na pochetokot mi se svigjashe ama sega povekje ne i sakam da prestanam da se gledam so nego ama neznam kako da mu go kazham toa.. :?:
    Pa zatoa kje ve molam za soveti...fala vi odnapred :*

13. yeah

yeah Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јули 2012
    Пораки:
    193
    Допаѓања:
    64
    Moжеш ли да напишеш подетално, доколку не, тогаш најдобро е да седнеш и да размислиш која е причината за тоа што сакаш да му раскинеш, а потоа отворено кажи му како се чуствуваш и што мислиш за вашата врска ;) Се надевам ќе помогне :$ :*

14. seasopraime

seasopraime Истакнат член

Се зачлени на:
    11 ноември 2013
    Пораки:
    347
    Допаѓања:
    98
    Извинете за рефератов,и фала за читањето и советот ..
    Епа вака него го сакам скоро 2 години,на почетокот само си пишувавме другарски потоа почна да ми кажува дека ме сака а и јас него,а бидејќи не сме од исто место не го знаев премногу добро(школски е на моја братучетка).. ми кажуваше дека нема женска некој ми го потврдија тоа како и најдобрата другарка а братучетка ми и некој други рекоа има ја поверував на тие што викаа дека нема си пишувавме се додека не ме блокира потоа после неколку месеци повторно ме додаде го прифатив и повторно си пишувавме ама не попуштав лесно тоа се случуваше неколку пати минатото лето отидов кај братучетка ми а таму го видов и него одкога се вратив од таму он раскина со девојката ми даде и пасворт и се да се уверам ама видов колку и е тешко на неа дека сака да умре и ги смирив на некој начин потоа во август повторно појдов а они беа веке раскинале уште пред да направат 1 год (пред 2 август) тогаш ми викаше да испаднеме јас несакав бидејќи знаев дека ке ме повреди и незнам што ми беше а премногу го сакав..последната вечер тогаш цело време бевме гушнати одевме заедно за накај дома ама само во образ го бакнав.. се до есенеска си пишувавме и ми кажуваше дека ме сака.. пред нова год најде женска и од нова па до пред месец и нешто му бев блокирана .. ме одблокира и го прифатив знаев дека нема сега женска а повторно на мене ке дојде (а таман поминуваше тоа неговото од кај мене престанував по малку да го сакам почнав да се одвикнувам од него) .. си пишувавме онака од време на време на почетокот ме му обрнував внимание подоцна и јас почнав да му пишувам .. во петокот на 4 заминав кај братучетка ми .. првата ден не ни се поздравивме пошто ја со цело нејзино друштво се поз со него не а он можеше да дојде .. братучетка ми таа вечер му рекла за да испаднеме ја и он во саботата и он сакал .. дојде саботата ии сите си разаминаа со дечковците/женските останавме ние насамо он ми рече прифатив и тоа и ја незнам како бев со него и се на се бевме 15 минути кои ке ги памтам многу .. тогаш дојде братучетка ми со дечко и и вој му вика на дечкото на бр да одат во кафич и вој му вика каков кафич бе сега и си заминаа ние останавме по неколку минути си заминавме седнавме кај др што се беа вратиле и не задеваа а не седнавме еден до друг дојде седна до мене поради нив несакаше тогаш да ме гушне одма потоа ме гушна дојде и неговиот најдобар другар и 2 цигара му изгаси за да ме гушне и вој ме гушкаше .. ни викаа да одиме уште таму он ќутеше и јас исто .. после некое време го викна другар му настрана и му кажа зошто нејќел изгледа и дојдоа напред седевме малку гушнати малку не .. дојде време да си одиме накај 1 полноќ беше гушнати се до неговата куќа и таму пред сите ме :* и си продолжив јас .. другата вечер односно неделата не дојде ни да се поздрави со мене а и другар му не беше тука ... незнам што е со него му пишав синојка (бидејќи бев само таму на викенд)

понеделник
    07.07.2014 22:58
    Јас
    Vishe ne se poznavame ?

07.07.2014 22:58
    Он
    neee daleku od toa

07.07.2014 22:59
    Јас
    epa mene taka mi stoi sinojke ne dojde ni da se pozdravish
    07.07.2014 22:59
    Он
    se brzaf

07.07.2014 23:00
    Јас
    au da za na sred selo

07.07.2014 23:00
    Он
    :D

07.07.2014 23:01
    Јас
    https://www.youtube.com/watch?v=X00YQaPwqUE slusaj
    Пушти видео
    EMINA JAHOVIC - NESANICA ( OFFICIAL VIDEO )
    www.youtube.com
    Novi spot Emine Jahovic za letnji hit "Nesanica"! Tekst: Emina Jahovic Muzika: Jovan Jovanov aranzman :Jovan i Ivan Jovanov rezija: Misa Obradovic Snimano na...

07.07.2014 23:02
    Он
    ajd
    ke slusam
    Јaс
    ae da ne ti smetam

Он
    ne mi smetas

07.07.2014 23:04
    Јас
    pa ne mi izgleda taka
    07.07.2014 23:05
    Он
    aj aj ke se gasam kidam da spijam

07.07.2014 23:06
    Јас
    ajde ubavo da spiesh

... а он беше прв со кој сум билаа до сега 300 мисли ми поминаа низ глава.. по ова сватив дека не сме заедно .. а претходно беше во кафичот и пиеше пиво 1 или 2 само има испиено ама не беше пијан .. што ли му е .. изгледа во опште не ме сака.. сега знам дека и вашите коментари ке ме уништат ќе речете млада си во најубавите и најлудите години .. ама многуууууу го сакамммммм ........ колку и да пробувам да го заборавам неможам само се уништувам се повеке и повеке ... ;( ;( ;( ;( ;(

15. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    5.426
    Допаѓања:
    35.025
    Ќе му кажеш искрено дека не сакаш да се гледаш веќе со него, што има тука да размислуваш како да му го кажиш тоа? :)

16. sagittarius57

sagittarius57 Популарен член

Се зачлени на:
    7 октомври 2013
    Пораки:
    1.013
    Допаѓања:
    2.270

Ти си напиша подолго си објасни ама јас ќе ти објаснам накратко дека дечкото те врти како сака, а ти тоа го дозволуваш. Ова не ти е љубов само си затрескана. Престани да му пишуваш очигледно нема посериозни намери со тебе, тоа блокирај, избриши, додади ти појаснува се. Ти му си како златна резерва, кога нема женска те бара, кога има те блокира, кога нема те додава, кога има те брише.. што повеќе да кажам. Батали го што поскоро !

17. mila7

mila7 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јуни 2013
    Пораки:
    542
    Допаѓања:
    487
    Фала на сите на советите.
    WomanlnRed, не го изневерила таа, туку тој и порано ја изневерил, а таа му опростувала, не тој.
    Иначе дознав дека ти се заедно повеќе од 3 години, и покрај се, сфатив дека тие се враќаат еден на друг. Одлучив да го баталам, или веднаш нека расчисти со неа (не верувам), или кога ќе ,,раскинаат,, после 1 месец, тогаш нека се јави па одново ќе започниме...

18. YoungandBeautiful

YoungandBeautiful Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2014
    Пораки:
    1.338
    Допаѓања:
    7.619
    Совет?! Да го баталиш во најскоро време! Што е со фраеров? Кога има женска не постоиш за него, кога нема знае да те побара. Што си му ти? Резерва? Кретен. Овој пат ти него блокирај го и никогаш немој да го одблокираш!

19. WomanInRed

WomanInRed Истакнат член

Се зачлени на:
    13 мај 2011
    Пораки:
    1.605
    Допаѓања:
    1.607
    SEASOPRAIME те молам да не не измачуваш со вакви нејасни постови. Пишо точка или нов ред за да можеме да ти помогнеме подобро во врска со проблемов. Инаку од мое гледиште, ти си се затрескала у типов а он си игра како му се посака. Тоа бриши/избриши од фб кажува само дека си му занимација. Не би ти рекла да го блокнеш зошто така ептен ќе се гледа дека ти е стало до него па вака само не му пишувај, он нема да ти пише прв секако (зошто повеќе од очигледно е дека гајле му е за тебе) ама и доколку се деси да ти пише, не враќај, само сеен напрај му ;) или пак зборувај и баш кога ќе се загрее со муабет речи му извини морам да идам ме чекаат другари/другарки/семејството

Гуд лак

Мила 7

Типов нема да расчисти со нејзе, не после 3 години врска. Верувај тоа ќе го знаеш само тогаш кога и ти ќе бидеш во таква врска, кога ке делиш се со некој човек. Ова е сериозна работа, не се плеткај со него, изгуби ги сите надежи, скрос расчисти со него и не помислувај дека има надеж он да се скара (дали за месец или година) и дека вие ќе бидете заедно. Најди си нова занимација, ќе помине верувај, колку и да изгледа тешко ;)

20. rak4estip

rak4estip Истакнат член

Се зачлени на:
    14 март 2012
    Пораки:
    167
    Допаѓања:
    228
    ке ве замолам за совет што да правам
    едно дете го знам од порано и на свадба кај другарката онака муабет општи си напраивме и по некое време (после 1месец) ми пиша на фб (се познава со татко ми) општо онака и на крај позз го татко ти ај да идеме на кафе ама мене не ми се идеше на кафе па му реков вечерта пред да идеме на кафе да шетаме. дечкотот се согласи излеговме друштво седевме муабет онака нај општи си праевме и после тоа 2 дена се слушавме и една нок излеговме седевме сами у кола си праевме муабет и така веке 2 -3 ноќи ама тој има женска од друг град и сега и кажал имам една другарка како сестра ми е па така да не ми е јасно секоја вечер сами во кола на темни места незнам совет ве молам :D

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.