Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Ми треба совет и мислење

Дискусија во 'Канта' започната од kika89, 15 декември 2009.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Marilyn-Monroe

Marilyn-Monroe Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2010
    Пораки:
    1.805
    Допаѓања:
    5.895
    Само јас на 14 години бев осмо одделение, а сите останати 3-та година? ;(
    Не повторував, жими се... ;(

На Lov3 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. PePPa

PePPa Истакнат член

Се зачлени на:
    3 мај 2011
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    4
    :lol: проблемот не ви е во разликата во годините туку воопшто вашите години и ти си премногу мал за да зборуваш за љубовни проблеми а за неа ни да не зборувам. ама факт е дека ти е тешко на душичката, (тоа нема врска со годините ) инаку не би побарал помош.
    од друга страна, за каква ВРСКА правиме муабет тука |( ???? и дали има врска некоја освен што се симпатишете????
    ок ти се допаѓа девојчето тоа е во ред но мислам дека нема потреба да правиш некој дополнителен чекор (ако веќе не си направил :lol: ) мислам дека и двајцата сте многу мали за било што :!:

На sadangel му/ѝ се допаѓа ова.
  3. mime87

mime87 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2010
    Пораки:
    3.956
    Допаѓања:
    6.949
    ете зошто форумот најдобро е да го користат над 18 години

На SanjaKirchner и PePPa им се допаѓа ова.
  4. milky-candy

milky-candy Нов член

Се зачлени на:
    6 ноември 2010
    Пораки:
    703
    Допаѓања:
    715
    Морам да кажам дека Julli77 и LivingGlam беа потполно во право за советот што ми го дадоа на оваа тема...Замислете, јас пред само неполни 10 дена решив дефинитивно да се откажам од него, а ѕверскиот господин веќе има нова девојка...Не знам која му е и не ме интересира до толку за да копам по неговата приватност, ама претпоставувам дека е една од оние што му се лепат заради позицијата и парите што ги има...Како и да е, тој веќе со мене нема никогаш да се види... :) И воопшто не ми е криво што бев резервирана со него до максимум, впрочем и се гордеам со тоа - што не одев на викенди со него, што не одев на по вечери и скапи коктели и најважното - не спиев со него и не трчав како кученце по него и не му се јавував...Можеби требаше тактички и трпеливо да играм како што ми кажа Julli77 , но јас не сум способна за тоа... :worried:

На zhap4e и LivingGlam им се допаѓа ова.
  5. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    6.214
    Допаѓања:
    56.858
    Ах леле Милки, нема надеж за таквите :(
    Добро е што си се тргнала навреме, и што си толку силна девојка. Некоја ќе се зезне со него - цела среќа што тоа не си ти.

На milky-candy и zhap4e им се допаѓа ова.
  6. milky-candy

milky-candy Нов член

Се зачлени на:
    6 ноември 2010
    Пораки:
    703
    Допаѓања:
    715
    Дечки што мислите, дали да го блокирам на фб, скајп, па дури и на телефон бројот да му го блокирам... :@ Да бидам искрена, не ми е воопшто сеедно за ваквиот исход, посебно кога ќе отворам фб на почетна и му ги читам статусите, колку е заљубен и по 100 коментари одоздола - му честитаат за новата девојка... |( Да пресечам све од корен најдобро или така ќе покажам слабост со тоа? :|

7. Adi888

Adi888 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    6.188
    Допаѓања:
    23.221
    не го блокирај,и бившиот мој,от ко се скаравме одма си фати женска,па уште ми седи и на мсн и на фб, и сегде..пишеше премногу заљубени статуси једина љубав нз шо :doh: ..не дефинитивно, мое мислење ;)

На milky-candy му/ѝ се допаѓа ова.
  8. unique123

unique123 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 април 2011
    Пораки:
    312
    Допаѓања:
    374
    Мое мислење ти е да го блокираш од све и да го избришеш од својот живот. Со тоа него ќе го погодиш дури и ако ништо не му значиш, а на тебе ќе ти олесни. Ќе биде исто како никогаш и да не постоел(по некое време се разбира).

Ако го имаш на фб повремено, сакајќи или не сакајќи ќе се потсетуваш на него, може да имаш моменти и кога ќе ти биде тешко што вашата врска отишла во таков правец, вака срцка БРИШИ и мирна глава, ни дали е заљубен, дали не е, те боли ... нема ни да знаеш. Не не погодува она што не го знаеме
    Само ќе си олесниш :!:

9. stella83

stella83 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јуни 2010
    Пораки:
    218
    Допаѓања:
    130
    Милки штом типот испаднал такво идиотче не треба веќе да се замараш што ќе помисли тој, туку да си се ставиш себе си на прво место и да го направиш она што тебе ти одговара најмногу. Јас во ваков случај би го избришала од секаде (затоа што е очигледно дека ти значи нешто) и нема да се замарам веќе со него. Ако некој треба да си ја чука главата и да се мисли зошто и како, тогаш тоа е тој-тој се испонашал во случајов.

Ги прочитав и другите твои мислења во врска со него и она што го сфатив е дека тој за тој краток период кога сте се гледале и слушале најверојатно имал и други "кандидатки" во исто време, тоа ми е логично поради релативно краткиот период за кој си фатил друга девојка. Не знам колку години има типот и зошто сте прекинале контакт, но ако е твоја возраст неговото однесување е незрело и не му личи на годините.

Мислам дека него повеќе би го засегнало кога некогаш би те сретнал тебе во град и би видел дека ти си го надминала него и неговиот "неодолив" шарм (претпоставувам дека така тој си мисли за себе). Ми изгледаш на храбра девојка и само напред. :hai:

На zhap4e и milky-candy им се допаѓа ова.
  10. milky-candy

milky-candy Нов член

Се зачлени на:
    6 ноември 2010
    Пораки:
    703
    Допаѓања:
    715
    Фала дечки многу... :worried: Го блокирам од секаде - и од фб, скајп и од телефонот што ми се двата броеви од него, ќе им ставам блок...Нека мисли што сака - не ми е гајле..Инаку има 29 години, поточно 30 ќе полни за некој месец... :(

На LivingGlam му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Hipica

Hipica Форумски идол

Се зачлени на:
    31 декември 2009
    Пораки:
    14.369
    Допаѓања:
    14.821
    Абе јас не би играла со блок. Зошто да му го полниш егото и да се гордее што успеал да те повреди?
    На фб можеш едноставно да ги сокриеш неговите постови да ти ги покажува во Новости и готово.

12. milky-candy

milky-candy Нов член

Се зачлени на:
    6 ноември 2010
    Пораки:
    703
    Допаѓања:
    715
    Готово, блокиран е од секаде(фб, скајп, телефон...)...Само се надевам дека ќе успеам и во мисливе мои да го блокирам некако... ;(

13. stella83

stella83 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јуни 2010
    Пораки:
    218
    Допаѓања:
    130
    :up: Во секоја лоша работа има и нешто добро, барем јас така гледам на нештата. Подобро што тој се покажал каков е на почетокот отколку подоцна кога вистински би го засакала, така што и периодот да го заборавиш ќе биде пократок. А за него, секоја чест на понашањето кое воопшто не му доликува на возраста. Едноставно гледај на ситуацијава како да си се спасила од него и си направила простор за вистински маж во твојот живот.

Инаку многу ми е познато ваквото однесување, само што мојот (исто шкорпија и сега веќе одамна бивши) си ги покажа роговите многу подоцна, па јасно ми е како се чувствуваш, ама и тоа поминува.

14. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    6.214
    Допаѓања:
    56.858
    Добро е Милки што си го блокирала. Не е важно што ќе си помисли тој, не е важно неговото его, туку е важно што тебе ти пречи да го гледаш и да му ги читаш статусите (а вака искрено - такво изјавување на фб и такви коментари не ми прилегаат ни за 15 годишни тинејџери :^) ). Убаво ти кажа Стилас - среќа што се ослободи навреме. Глуп.
    Ти вредиш многу повеќе и ќе ти помине за некое време. :*

15. julie77

julie77 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2010
    Пораки:
    5.566
    Допаѓања:
    20.053
    Тогаш Милки дечкото е недораснат. Немаат врска годините за некого, има мажи цел живот се недораснати и желни за внимание од жени. Тотално гледај да заборавиш на него. За блокирање па не знам ... ама можеш и да го откачиш(избришеш) од сегде каде го имаш. Така само можеш да расчистиш скроз. А верувај кога ќе му поминат бубачките ќе те побара. ;) Секогаш се враќаат на она што го испуштиле од раце.
    Е тогаш ти ќе бидеш во голема предност. И ако времето покаже дека вие двајца треба да сте заедно така и ќе биде и покрај се.

16. karmin

karmin Истакнат член

Се зачлени на:
    22 мај 2011
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Ve molam za pomos..
    Deckoto sto mi se svigja e 19 godina a jas imam 16.. On znae deka jas imam cuvstva kon nego, dozna od celiot negov tim. On e kosarkar i jas se znam so site negovi drugari od tim a isto taka komsija mi e.. I pokraj toa sto znae se odnesuva mnogu normalno kon mene ne me izbegnuva ili slicno nesto .. No neznam sto da napravam za da mozam da go imam pokraj sebe...Zatoa sto drugar mu koga go prasal dali mu se svigjam on prekutel...Baska sto pred toa mislel deka imam 19 godini ....I koga mu kazale ne izreagiral loso ali ona kutenje mi e svarno mnogu tesko neznam kako da go zfatam..ve molam za pomos
    [mod-kirilica:1pvke2q5][/mod-kirilica:1pvke2q5]

17. Miro

Miro Истакнат член

Се зачлени на:
    19 мај 2011
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    4
    Видете вака барам совет во врска со една девојка ... Девојката е од мое мало и мн ја сакам неможам да издржам ден без да ја видам и она тоа го знае , а иначе се гледав одредено време со неа, а проблемот што не се гледаме веќе е тоа што девојката се плаши да не се заљуби многу во мене и дека несакала да пати после тоа ....барам некој совет ...

18. Lepaaa

Lepaaa Популарен член

Се зачлени на:
    5 февруари 2011
    Пораки:
    2.069
    Допаѓања:
    8.098
    Па вака...можда малце ќе те повреди моето мислење и пред се се извинувам за тоа :( али ја мислам дека не е тоа у прашање, она или несака да биде со тебе онака из чиста мира што би се рекло или налетала на некое друго парче... коа се работи за нештоо, нештооо посебно одма секој би се препуштил и тогаш не би размислувал со својот ум туку би го пуштил срцето едноставно да каже како се треба да иде понатаму... Ја мислам дека треба да си посветиш повеќе време на тебе, да ја тргнеп неа на страна и тоа што секогаш пали-да не ја бараш и да ја игнорираш ( не мислам да ја бришеш од фејсбук и некој слични такви глупости) :) ) туку мислам да почнеш да ја гледаш само како другарка, како личност која била дел од твојот живот али не е повеќе...има други женски кои и понатаму ке ти го земат умот, па тогаш ќе се смееш на се ова, на твоето патење и трудење да си со неа... едноставно несака ... ја тоа го мислам. поздрав и пиши што че направиш.

19. emi-src

emi-src Истакнат член

Се зачлени на:
    31 мај 2011
    Пораки:
    20
    Допаѓања:
    2
    Cim prekutel sigurno cuvstvuva nesto kon tebe slobodno priblizi mu se,nema da se pokaes!!!

20. kankus

kankus Популарен член

Се зачлени на:
    31 декември 2010
    Пораки:
    1.472
    Допаѓања:
    871
    се сложувам со еми-срц опушти се малку се ке и дојде на свое ;)

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.