Ми треба совет и мислење

Дискусија во 'Канта' започната од kika89, 15 декември 2009.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. feminium

feminium Истакнат член

Се зачлени на:
    25 август 2012
    Пораки:
    1.709
    Допаѓања:
    1.740
    најди си попаметна работа, или барем само работа за почеток добро ќе е :)

2. exoticgirl

exoticgirl Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јули 2014
    Пораки:
    215
    Допаѓања:
    268
    Значи вака,таман кажав овој мојон се смири,ете го пак прави глупости ама овој пат не попуштам лесно.Проблемот е што тој работи по цел ден,и прва и втора смена додека нешто таму не си најдат друг,е мање битно тоа.Е проблемот е што почна да ми пребацува како се сум била со другарки и ми водеше инат демек штом си ти се со нив и јас вечерва со моите ќе излезам.Мене ми падна многу криво за тоа бидејќи јас секогаш кога ќе завршеше со работа бев со него.Конкретно вчера ме виде низ град(тој работеше таква му е работата по град),а јас пред тоа не му кажав дека ке излезам бидејќи еднаш не ми крена па не сакав да замарам и ме виде и вика само што ќе дојдов кај тебе викам еве сега си одам. И ми пиша порака вечер ќе одам со другарите мои да играм карти.Многу ме изнервира тоа викам фала ти.И после ми се јави јас се опнав по телефон и ок.Вечерта кога си дошол пак ми се јави и јас продолжив да водам инат да се опнувам за на крај да се испокараме и да ми каже ПРОДОЛЖИ ДА СИ ШЕТАШ СО ДРУГАРКИ И ТАКА САКАШЕ МЕНЕ ДА МЕ ОТКАЧИШ,викам фала ти изгледа имаш некоја друга причина штом така намерно правиш.И од тогаш го нема ни јас му се имам јавено,мислам дека има нешто друго во прашање не е до мене?Вие што мислите

3. SelinaKyle

SelinaKyle Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2014
    Пораки:
    254
    Допаѓања:
    2.149

Е добро можда криво му било што ти си со другарки, а он не и осетил потреба да се види со нив. Што има да му се лутиш што еден ден не сте се виделе бидејки тој бил со другари. Па и тој има живот, нека го нека оди. Мислам ти си крива зошто тој ти се јавил, а ти си водела инат. Јави му се извини се.

На Hipica му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Lotus-14

Lotus-14 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јуни 2014
    Пораки:
    372
    Допаѓања:
    664
    Неиде да некажам дека си имам и јас проблем.
    Месец дена излегувам со еден дечко, нормално на почетокот се си беше океј ама одпосле све се смени. Почнува едноставно да ме игнорира ама воопшто не ми обрнува внимание, добивам само сеен све е од бетер побетер. Освен да кренам раце незнам што друго да правам, све он нема време а уствари лаже суши! Најлесно е да кренам раце реално и да чекам да се сврти кругот, ама знам дека и така ништо нема да постигнам. Му пишувам искрено дека ич не ми се свиѓа како се однесува и не се ни правда, промена од 180 степени имам во рокот една недела зошто незнам. Ве молам за совет што да правам, искрено стало ми е до него 2 години како сум сама. :/

5. cresa-jagoda

cresa-jagoda Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јуни 2012
    Пораки:
    8.262
    Допаѓања:
    34.564
    Земете седнете поразговарајте, прашај го за причината за неговото однесување.
    Што ако си 2 години сама, па не е тој последниот дечко па да мораш да бидеш со него.
    Подобро сега после месец дена излегување да ставите крај, отколку да се малтретирате и двајцата во таква врска, која и не може да се нарече врска, штом те лаже и не ти обврнува внимание.

6. anichka94

anichka94 Популарен член

Се зачлени на:
    18 мај 2012
    Пораки:
    1.823
    Допаѓања:
    7.048
    ^ Хм епа вака..
    Случајно моето момче со кое одиме 6 месеци,и сме ептен поврзани,прилично доста време поминуваме заедно,беше дојден кај мене...а мене фб-от оставен,сум го заборавила.
    А никогаш не ми побарал пасворд,едноставно само начекал прилика.

Мене ми беше ок,не правам ништо,не испаничив виде дека нема ништо.
    Работата стана толку напната кога отвори во "history"
    копаше копаше.....бараше и најде како јас секој ден сум го посетувала профилот на мојот бивши.
    Буквално секој божји ден константно 5 месеци.

Ни самата незнам зошто сум го правела тоа,не сум ни била заљубена во бившиот.
    Но ете ми останала навика,да го посетувам неговиот профил,чисто од радозналост,не дека нешто ми значи.

Го разбирам неговиот гнев,повреден е,знам колку го боли.
    Сега мисли,дека со него одам само така,а сум опседната и неможам да го заборавам другиов.
    Ми рече дека немал ни сила да се кара,дека е оладен,и го изгубил секое чувство кон мене.
    Да го заборавам исто како да го закопале.
    Плачев го молев,свесен е колку го сакам....никогаш не сум паднала толку ниско пред никој.
    Крива сум знам.
    Но што сега ?
    Има ли шанси да се помине преку ова ?

7. WarriorAngel

WarriorAngel Популарен член

Се зачлени на:
    16 март 2012
    Пораки:
    1.824
    Допаѓања:
    5.092
    Нема што да се лутиш што отишол со другари. Штом секој ден после работа си се гледала со него, а во меѓувреме со другарките, сега и тој сакал да се види со другарите.
    Си можела да напишеш порака дека ќе излегуваш ама па и не мора бре цело време толку љубомора, нонстоп да најавуваш што че правиш. Јави му се, кажи дека не си сакала да го замараш на работа, објасни се како што си е, и дај му малце поголема слобода. Мила он не ти води инает, само си сака да си ги види и другарите, што е нешто сосем најнормално.
    Ај размисли малце, тебе ти е баш убаво распоредено времето. Преку ден си со другарки, после си со него, и имаш време за се. А тој, како да се организира ако работи по две смени?
    Не си правете притисок да се гледате секој ден. Некогаш може и ќе сака да си одмори после работа, може ќе му се спие, некогаш ќе сака да се види со тебе, ама некогаш и со останатите луѓе од неговиот живот.
    Или па, ако не можете веќе да се разберете како луѓе договорете се - една вечер тој со другари, една вечер со тебе. Имај малце разбирање дека не постоиш само ти во неговиот живот.

8. Lotus-14

Lotus-14 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јуни 2014
    Пораки:
    372
    Допаѓања:
    664
    Се сложувам потполно си во право и јас помислив на ова и за мене секогаш се се решава со разговор, ама ако веруваш неможам да поразговарам едноставно несака да се објаснува постои само игнорирање. Пробав еднаш коа бевме заедно и избегна тема, си се изнакажав јас, делумно се "оправда" и толку. Почнувам да се напнувам, решение негледам само бидејќи јас се трудам тој не. Како да се плаши да не се роди меѓу нас нешто повеќе, ограниченост гледам искрено и премногу е воздржан затворен и неможам да го проценам како карактер воопшто. :@

9. Lotus-14

Lotus-14 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јуни 2014
    Пораки:
    372
    Допаѓања:
    664
    Исто заборавив да си кажам му пишав јас на фб се што мислам, се разбира бидејќи немам прилика во живо и не изреагира никако. После пишувавме и однаеднаш ми опна сеен и сеа си зјапам во него со еден тон прашалници околу главава....

10. osmatetratka

osmatetratka Активен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2014
    Пораки:
    108
    Допаѓања:
    11
    Луѓе бевме нагости кај родниниве и пошо денес добив баш кај нив изненадно стрина ми рече да се избањам ако сакам кај нив али тоа купатилото им е многу комплицирано. И така јас си се избањав и таман да се облекувам насекаде со улошки распостранета и со лепенки и триста чуда потполно гола братучедми кој е на моја возраст си ја отвора вратава ширум и ме гледа и јас спискав али никој не ме слушна а он бргу ја затвори и он се усрами вика „затворај ја вратата со клуч бе“ уф живи срамотилаци како да се понашам сеа пошо се виде и улошки и интима и гради немав со ништо да се покријам уф :@ како да им кажам плус и на моиве

11. okcenzi

okcenzi Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2012
    Пораки:
    3.522
    Допаѓања:
    9.563
    Да се понашаш најнормално како ништо да не било

12. eloves

eloves Популарен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2013
    Пораки:
    2.669
    Допаѓања:
    7.606
    Понашај си се најнормално како ништо да не било. А си требала да ја заклучиш вратата. Ете братучед ти може незнаел дека си ти во моментот таму. Сепак и тој така не се влегува.

13. cresa-jagoda

cresa-jagoda Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јуни 2012
    Пораки:
    8.262
    Допаѓања:
    34.564
    Не очекувај проблемите да ги решаваш преку фб, проблемите се решаваат со разговор во четири очи, ако со разговор очи во очи, не можете да си ги решите проблемите, можеби најдобро е да си дадете малку време еден на друг, сепак кратко се познавате. Треба и двајцата во тој период што ќе си го дадете да увидите дали се сакате, дали си недостасувате еден на друг додека сте разделени, дали таквата врска ќе ви биде уживање или измачување. Еден месец врска не е доволен за да се запознаете еден со друг. Остави времето да покаже, немој да избрзуваш и немој да веруваш слепо.

14. Lotus-14

Lotus-14 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јуни 2014
    Пораки:
    372
    Допаѓања:
    664
    Знам дека не е фб решение, ама лев е и во живо небива. Не го барам одреден период да не рече дека сум напорна и сл. Фала ти што се обиде да ми помогнеш и пред се ги прочита моиве проблеми. :)

На cresa-jagoda му/ѝ се допаѓа ова.
  15. julie77

julie77 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2010
    Пораки:
    5.566
    Допаѓања:
    20.074

Јасно е, треба да баталиш. Игнорирај, продолжи си понатака. Тој сам ќе те побара, ама не очекувај да ти ја каже вистината. Ти дај си шанса да запознаваш други момчиња. Живеј го животот.

На cresa-jagoda, Lotus-14 и tessie им се допаѓа ова.
  16. WarriorAngel

WarriorAngel Популарен член

Се зачлени на:
    16 март 2012
    Пораки:
    1.824
    Допаѓања:
    5.092
    Лотус најискрено, мислам дека сте излегувале колку што сте излегувале и тој почнал полека да се оддалечува. :(
    Најдобро би ти било да оставиш како што си е, престани да му ги дигаш акциите. Момче на кое му значиш нема да ти направи вака.
    Што ако две години си сама? Поарно сама отколку со погрешната личност што ќе ти ствара само нервози. :)

На Lotus-14 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.111
    Lotus jas bev vo istata situacija znaci ne se trudi toj potpolno nema ni da ti kaze sto e problemot i zosto se smenil za 180 stepeni. Taka da podobro ti raskini mu, ke ti bide polesno otkolku da cekas toj da te povredi poveke. Vise e jasno koga nekoe masko ke se oddaleci ili smeni za 180 stepeni deka e kraj i deka neznae kako da ti kaze. Toj razmisluva dvosmisleno. Em ne saka da te ostavi em neznae sto saka. Takov ne ti e potreben veruvaj. I jas sum 3 godini skoro sama pa nisto. Sto e tvoe ke si dojde. :*

На Lotus-14 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. SelinaKyle

SelinaKyle Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2014
    Пораки:
    254
    Допаѓања:
    2.149

Зошто па да им кажуваш на твоите ? Мислиш ли дека он ке каже, па него сигурно му е поглупо од на тебе.
    Не ти влегол намерно, веднаш изглегол и се извинил.
    Понашај се исто како и до сега. И не кажувај на сите. Не е ни битно, се случило.

19. Lotus-14

Lotus-14 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јуни 2014
    Пораки:
    372
    Допаѓања:
    664
    Не јас решив од пред некој ден дека се враќам на старите навики кои предобро ми влијаат. Читам, спортувам и правам се што и претходно ме зацврстуваше како личност. Или кармата ќе ми проработи и ќе го сврти кругот или само ќе дотурам пепел на проблемов. Со мал прст немрдам жими се, си ветив самата на себе. Човек пред се повеќе се сака себе, да дозволам некој да ме уништува нема шанси. Фала ви на сите што го потврдивте моето подсвесно мислење и ми дадовте поддршка. Не ве познавам, но од големо значење е тоа што сте отворени умови за да помогнете на било кој! :)

На cresa-jagoda му/ѝ се допаѓа ова.
  20. irina.007

irina.007 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 август 2013
    Пораки:
    96
    Допаѓања:
    76
    Ако е некој слободен за совет во лп

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.