Ми треба совет и мислење

Дискусија во 'Канта' започната од kika89, 15 декември 2009.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. omg92

omg92 Популарен член

Се зачлени на:
    22 март 2014
    Пораки:
    325
    Допаѓања:
    584
    Свашта... и да, најдобро би било број да смениш пошто не бидува изгледа поинаку.
    Или купи му јаже и прати му го ако знаеш кој е, ете сакал да се обеси па помогни му. :D

На eloves му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Nausicaa

Nausicaa Форумски идол

Се зачлени на:
    1 декември 2013
    Пораки:
    3.452
    Допаѓања:
    20.085
    eloves, јас вака би направила - следен пат кога ќе ти врти, кажи му дека не ти се допаѓа неговото постојано звонење и дека тоа што го прави на фб не е во ред. Биди сериозна и остро кажи му да престане да те контактира, потенцирај му дека не сакаш повеќе ништо да имаш со него! Ако продолжи, кажи му дека ќе се обратиш во полиција зошто тоа што тој го прави е демнење и не е нормално. Ако и после заканата си продолжи по старо, тогаш време е тато да стапи на сцена со некоја ефективна изјава од типот на`Ако и се јавиш уште еднаш, ќе ти ги скршам нозете` ;)

И немој да мислиш дека ова не е сериозно, иако најверојатно станува збор за напорен и очаен по девојка типац, ама види што се случи во Србија, лудаци и психопати има насекаде а мене однесувањето на дечково за кој пиша воопшто не ми се допаѓа. Ова мора да престане под итно, а земањето нов број не е решение - како што ти го разбрал стариот, ќе ти го дознае и новиот.

На eloves и Daydream им се допаѓа ова.
  3. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.414
    Со маЊаци нема што да се замара, нив никој не ги плаши единствено тато.
    Еловес тато некаму се јави и да го напика таму кај што не треба, а ако пак се јави тогаш реално да го пикне во дупчето.

4. Ruzica00

Ruzica00 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 декември 2012
    Пораки:
    121
    Допаѓања:
    172
    Само едно за маЊаци( што вика Далерон), тотален игнор! Ама сериозно.Имав таква ситуација, и знам. Колку и да се трудиш да му објасниш, тој нема да те разбере.Не му дигај кога ти ѕвони, ако ти се јави од друг број, кога ке го слушнеш дека е он, кажи дека е грешка и затвори. Не му дозволувај да те зазборува нити да ти објаснува нешто. Ако ти пишува на фб игнорирај исто. Колку и да те испровоцира нешто да кажеш или напишеш, контролирај се и молчи.
    Тоа неговото е манијакално понашање, и тој нема да се разбере со зборови. Него му е потребно внимание од твоја страна. Ама било какво внимание :!:
    И да му се развикаш и да го навредуваш, тој успеал во својата намера, го добил посакуваното внимание (без разлика што е негативно)
    Бев јас во таква ситуација мила, дури цели 2 ипол години...

5. eloves

eloves Популарен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2013
    Пораки:
    2.669
    Допаѓања:
    7.606
    МУ кажав на татко ми рече уште еднаш ако се јави дај ми го па јас ќе му кажам. Ама го нема денес нешто. Инаку идејата со јажето ми се допаѓа. Јас би го сменила бројот ама за некое време нов телеофн ќе си земам со број и затоа да не фрлам пари само за џабе. А тој ако сака и пак ќе го најде ама работата е во тоа да не ми се јавува.

На okcenzi му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Ivanna92

Ivanna92 Нов член

Се зачлени на:
    13 август 2014
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    1
    сите ми велат дека е женкар

Девојки се запознав со едно машко се допишувавме на фб имаме излезено на кафе 3 пати со мене се однесува ок ми праќа пораки за добра ноќ или добро утро и слично но сите што го познаваат ми велат да не се лажам дека е женкар дека така прави само да ме придобие дека му сум само забава.Тој има 22 години.Кога ќе се сретниме се поздравува ме гушка ми се насмевнува.Незнам што да мислам :(

7. Tatjana95

Tatjana95 Популарен член

Се зачлени на:
    4 август 2014
    Пораки:
    360
    Допаѓања:
    1.115
    Па добро, не се брзаме никаде, така? Остави нека помине некое време.. Ќе видиш дали ќе му се задржи интересот на типот. Не мораш одма да му се дадеш ;) После сама ќе сфатиш дали е женкар или не е.
    Пораките за добра ноќ ми се многу клише, односот што го опиша ме потсеќа на некој што сака лесно да улови нешто.. Ама којзнае :) Етикетите често се добиваат со причина, ама знаат да се случат и грешки. Во секој случај, мој совет е да почекаш... Лесно ќе сфатиш дали се работи за сериозен човек. Имаш време ;)

8. eloves

eloves Популарен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2013
    Пораки:
    2.669
    Допаѓања:
    7.606
    Што сакаш мисли ама не дозволувај на тоа да влијаат другите. Дозволи си самата на себе да го запознаеш. Дозволи да помине некое време и сама ќе сфатиш дали е женскар или не.

9. franca

franca Популарен член

Се зачлени на:
    20 јули 2014
    Пораки:
    1.153
    Допаѓања:
    2.864
    Лесно е да препознаеш дали е женкар или не,а ако одговорот на Да,тогаш бегај подалеку,не ти треба некој таков,зашто да бидеш со некој на кој што не му значиш апсолутно ништо?По коментари на фб,можеш да приметиш (до некаде) ,колку време зборувате?Со тек на време ќе го откриеш и тоа,биди ладна сега за сега,ако некој те сака,нема да се зеза со тебе,и туку така да те остави.

10. awayfromyou

awayfromyou Истакнат член

Се зачлени на:
    27 август 2012
    Пораки:
    423
    Допаѓања:
    299
    Незнам повеќе што да правам.Ми треба совет.По раскинувањето со дечко ми,никако да ми се допадне друг,да ме привлече,воопшто не сум заинтересирана ниту за мувач ни за дечко.Смачено ми е од нив. :^) Единствена врска до сеа,која траеше година ипол.После раскинувањето ќе се видевме понекогаш и така се до јануари годинава.Не сум го видела 8 месеци.Тој си продолжи со животот,јас уште го сакам.Искачам,шетам,не дозволувам да паднам у депресија.Ама ете не бива.Млада сум има време,ама па од друга страна,имам потреба од некој,некој што ќе ме гушне,со кој ќе се чувстувам сигурна. :| Он многу ме повреди,многу страдав.Сепак,не се каам,на тоа гледам како лекција за понатаму.Не знам веќе што да правам,чудна сум си сама на себе.Има врски кои траеле со години, а ова моето како не знам што да е. Смачено ми е тој да ми е најбитен,кога ќе се спомне неговото име да се стресам целата.Не знам :doh:

11. Ivanna92

Ivanna92 Нов член

Се зачлени на:
    13 август 2014
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    1
    Ќе биде се остави на времето ќе го заборавиш дружисе запознавај нови другари другарки излегувај во ноќен клуб во некоја дискотека забавувајсе :)

На awayfromyou му/ѝ се допаѓа ова.
  12. eloves

eloves Популарен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2013
    Пораки:
    2.669
    Допаѓања:
    7.606
    Имаш 18 години и не разбирам кај брзаш? Нема светот да пропадне ако некое време бидеш без дечко. Подобро да помине некое време па потоа отколку уште сега да бидеш со некој за кој сигурно потоа ќе сфатиш дека не го сакаш оти уште мислиш на бившиот. И јас мислам некогаш па ништо. Ете тој си продолжил си животот епа фино лепо продолжи си и ти. На факлутет школо не одиш? И подобро е вака што повеќе не се гледате. И сигурна сум дека со тек на време ќе го заборавиш. Ако не се гледате не комуницирате нема што да се стресуваш. Подобро е така. Најди си друга занимација со која ќе го минуваш времето и така нема да имаш доволно време за да мислиш на нешто што останало во минатото. Тој да бил доволно добар за тебе сеуште ќе бил со тебе.

На awayfromyou и okcenzi им се допаѓа ова.
  13. Ivanna92

Ivanna92 Нов член

Се зачлени на:
    13 август 2014
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    1
    Па се познаваме скоро еден месец.Иначе на фб се прави вистински џентлмен по статусите што ги објавува.Објавува некои песни романтични како да е многу внимателен

14. eloves

eloves Популарен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2013
    Пораки:
    2.669
    Допаѓања:
    7.606
    Абе кои статуси само затоа што на фб објавил 5 убави статуси и ти заклучи дека не е џентламен. И сигурно е дека статусите му се копирани од некаде. Сите на фб објавуваат статуси дека се фини, добри дека мразат лицемерие и оговарање а уствари они го прават истото. Остави фб запознај го во живо па пиши ни. И 1 месец е краток период душо.

15. franca

franca Популарен член

Се зачлени на:
    20 јули 2014
    Пораки:
    1.153
    Допаѓања:
    2.864
    Го напоменав фб бидејќи јас бев во некој сличен случај од каде што многу ме спасија некој работи баш од фб XD Иначе,ми текна една идеа,адд го од лажен профил на фб и пишувај му,имам јас фулл лажни,пиши лп ако сакаш да ти дадам..(не се ни приметува дека се лажни) и да знам дека е незрел советов и не знам уште што......немора да ме напаѓате.

16. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    5.429
    Допаѓања:
    35.037
    Љубовта доаѓа кога не очекуваш. :) Млада си, не се брзај. Уживај додека си слободна.

17. poenta

poenta Форумски идол

Се зачлени на:
    29 ноември 2013
    Пораки:
    5.028
    Допаѓања:
    36.094

18. Tatjana95

Tatjana95 Популарен член

Се зачлени на:
    4 август 2014
    Пораки:
    360
    Допаѓања:
    1.115
    Врската ти била долга, па згора на тоа и прва. Нормално дека ќе ти биде тешко во прво време..
    Начин на кој можеш да си помогнеш е да најдеш некоја занимација, некое хоби, јако друштво.. Посвети се на нешто, било што и да е. Ако си раскинала и не се каеш, ако сметаш дека врската со него била грешка, тогаш сфати дека нема зошто повеќе да се преоптеретуваш со некој кој направил да ти биде лошо.. Ако ништо друго, ти потрошил 1ипол година за џабе. Ако тој не се интересира за тебе, зошто би се интересирала ти? Отстрани ги сите контакти со него, избриши го од фб ако тоа не се случило до сега, избегавај да го гледаш... Со тек на време ќе ти биде полесно :) Немој да се замараш со барање на нов, особено дури стариот уште не ти излегува од мозок.. Гревота е и за човекот, како би ти било да знаеш дека некој е со тебе за да си ја лечи душата од бившата?? :| Не е баш симпатично.. Остави да помине време, па тоа што треба само ќе си се појави. Поубаво е и за тебе да не скокаш од врска во врска.
    Опушти се, имаш време.. Некогаш може ќе ти биде мило што тој период си го поминала сама ;)

19. diamonds.in.the.sky

diamonds.in.the.sky Истакнат член

Се зачлени на:
    15 октомври 2012
    Пораки:
    217
    Допаѓања:
    196
    Женски, ми треба помош. Поточно не мене, туку на многу блиска личност. Ако се регистрира овде може и ќе се препознае, но како и да е, критична е ситуацијава. Другарка ми е во врска во врска веќе две и пол години, вели дека го сака многу својот дечко и дека не би можела животот да си го замисли без него, но не може да го заборави ни бившиот. Добро, не може да се рече дека и е бивши затоа што со него се гледаше без обврски, но верувајте, сведок сум самата колку само се сакаа. Таа во еден период му беше лута за буквално ситница и тогаш ја почна врската со сегашниот дечко, за која, од страна гледано, сите зборуваат наоколу дека е како бајка. :?: Ама јас и таа знаеме дека воопшто не е така. Го сака уште премногу, да го наречеме бившиот, стапуваат во контакт одвреме навреме, случајно ми откри дека пред месец време се има видено со него на кратко за 10 минути, вели го прегрнав само и му реков да оди, бидејќи требало тој да се види со неговата сегашна девојка со која бил во врска повеќе од година, незнам точно. Сега, виде слика на фејсбук на неговиот профил, онака во стравствена поза со девојка му додека биле на одмор (инаку не и е пријател бившиот на фејсбук) и мислам дека ќе се разболи. Излегува, но воопшто не се смее бре луѓе, дечко и прави напори да ја насмее, не знае што и е, само јас знам и неможам ваква да ја гледам. Еве денес ми покажа дека лицето и е осипано си гнојаници, инаку таа има бебешко нежно лиценце. Многу сум тажна, незнам како да и помогнам, премногу се соживувам во нејзината болка. Пред еден час зборувавме на телефон и ми вели МАЧЕ, НЕМОЖАМ, МИСЛАМ ДЕКА ЌЕ СЕ СРУШАМ НЕКАДЕ.
    Бившиот за кој зборував погоре и има речено дека многу ја сака и ако реши да прекине со сегашната врска тој е тука за неа, дека е подготвен на се да е со неа. Јас имам прочитано порака која и ја пишал после видувањето пред еден месец, дека не отишол кај девојка му после средбата со неа, неможел да ја допре со рацете со кои ја прегрнал неа. Мислам дека се сакаат луѓе, ама како да и помогнам, вели дека го сака сегашниот дечко, дека ако нему му раскине нема да може да биде среќна со никој.
    И, ајде разбери ја. Ќе се разболи, страв ми е. ;( ;( ;( :( :(

20. black-angel

black-angel Praefectus Vigilum Член на тимот

Се зачлени на:
    14 декември 2009
    Пораки:
    2.675
    Допаѓања:
    4.644
    ^^ добро бе девојче ај постирај го истово на секоја можна тема на форумов ! Доволно е во една веќе ти дадоа и совети , аман !

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.