Ми треба совет и мислење

Дискусија во 'Канта' започната од kika89, 15 декември 2009.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Nina23a

Nina23a Активен член

Се зачлени на:
    16 август 2014
    Пораки:
    71
    Допаѓања:
    19
    Фала ви многу за советите, ке се обидам да разговарам со него... И ке видам за понатака, ако продолжи така да се однесува ке морам да ја прекинам врската...

2. eloves

eloves Популарен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2013
    Пораки:
    2.669
    Допаѓања:
    7.606
    Премногу си млада за да се врзуваш посебно за ваков дечко. Имам спомнато и во други теми не се одалечувај од друштвото затоа што утре другден ќе раскинете и ти ќе останеш сама. Ја сне те соверувам да разговараш туку сериозно да си размислиш дали имаш потреба од ваков дечко. Што бара тој со тебе и твоите другарки? Вклучете го во друштво вие 5 девојчиења тој едно машко и озборувајте.
    Размисли си ама јас мислам дека на 17 години си премногу млада и сега е моментот кога треба да живееш да се забавуваш со другарки а не некој несозреан лигуш да ти поставува забрани и да те следи да не те остава на мира. Што е премногу премногу е.

На Nina23a му/ѝ се допаѓа ова.
  3. poenta

poenta Форумски идол

Се зачлени на:
    29 ноември 2013
    Пораки:
    5.028
    Допаѓања:
    36.094
    Со оглед на ситуацијата што ја опишуваш имаш врска со опсесивно љубоморен тип кој настојува да те третира како предмет што го поседува,па не ти преостанува ништо друго освен да го откачиш и да престанеш да размислуваш на него.Премногу си млада за некоја посериозна врска особено не со личност која ти го уништува социјалниот живот.На сите ни се потребни пријатели затоа што животот не се сведува само на партнерот.Секако дека тој го има примарното место,но потребни ни се дружење и комуникација и со други луѓе.Но,твојот дечко не е во состојба да го разбере тоа затоа што и не може според тоа како постапува.Единствено ти можеш да си помогнеш за да си ја зачуваш слободата и пријателите,а искуството од оваа врска нека ти биде поука за понатаму.
    Излегувај со другарки и пријатели и не се опседнувај многу со дечковци.Се во свое време.

На Nina23a му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Craven

Craven Нов член

Се зачлени на:
    17 август 2014
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Би сакала ваше мислење...Во врска сум со многу помал дечко од мене се работи за разлика од 10 год.Врската трае 10 месеци. На почетокот сакав врската да биде тајна затоа што ми беше срам од мојот потег(да се заљубам во дете од 20 год.).Темпото на оваа врска го одреди тој.Сакаше да дознаат сите за нас...Сакаше врската да биде сериозна...Кажа дома на неговите родители сите ја прифатија многу нормално нашата врска и сум многу сакана од сите негови роднини без оглед на годините.Се опуштив и јас и се течеше нормално.Разликата во години воопшто не се приметуваше во нашата комуникација.Јас му бев се.Љубовта растеше секојдневно немавме никакви расправии. Се на се совршено...Дури правеше планови дека до крај на оваа година ке се вериме...Но од пред три недели почна да се однесува чудно...Во моментот кога ни беше најубаво и супер си поминувавме како гром од ведро небо ми раскина...Не ми кажа никаква причина за тоа освен дека ке сум била многу посреќна без него...и дека ке ме повредел многу ако сме продолжеле...Бев збунета и се уште сум...Доби големи критики од неговите родители дека не смее така да се однесува со мене и не смее да си поигрува,па се смиривме.Но ништо повеќе не е исто...Вика дека ме сака премногу,но неговите дела покажуваат друго.Не ми се јавува толку често,не ми пишува пораки повеќе... не сака да се гледаме како порано...вика дека му треба само мир и дека не може да ми посветува внимание како порано.Јас сум многу толерантна личност и несакам да го притискам,но сфатив дека неговото однесување ме повредува мене..За овој период на затишје тој не излегува никаде,не се дружи ни со другари и немам никаков сомнеж дека прави нешто со некоја друга...но не е ни со мене.Не знам како да се однесувам...Дали е само период и ке му помине...Дали се сепак во прашање годините...Го сакам многу и сакам да е како порано но некако не гледам надеж за тоа.Кое е вашето мислење???

5. okcenzi

okcenzi Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2012
    Пораки:
    3.522
    Допаѓања:
    9.563
    Нашето мислење е дека најверојатно си трол, но небитно. На профил ти пишува дека имаш 32 год, а оде викаш дека си постара од дечкото 10 год, а тој има 20. Е сега 20+10=30.
    10 месеци сте во врска и веке му зборуваш на ДЕТЕ за веридба и брак. Неговите те прифатија одлично ( ова уште го немам видено). И да е вистина ова, јасно е дека ДЕТЕ не сака да се обврзе уште на 20 год со некоја тетка. Ивини ама така е. И како побогу се запозна со ова дете? Значи тој имал 19 год хмммм. Јас имам 28 и ни во лудило неможам да се замислам со 18 год ДЕТЕ. Па јас да не треба џепарлак да му давам и носот да му го бришам?

Види тролче, се познавш по постот дека си забегано дете кое нема што да прави распустов. Можеби твоите не те пуштиле на одмор со другарките и си најде занимација на фемина. Арно ама и мене ми е досадно па и јас ке те тролам цела вечер.
    Инаку да ти дадам еден совет, кога веке пишуваш некој пост а се правиш 32 годишна, тогаш и пишувањата и зборовите треба да ти бидат на таа возраст. ЗНачи треба да расмислуваш како 32 год жена.

Ајде сега ке глумиме дека е вистина постов. И ајде да одговориш:
    1 колку заработуваш ти, а колку детенцето твое?
    2 дали за овие 10 месециго научи добро да плеска?
    3 дали твоите родители се радосни на твојот избор?
    4 дали неовите родители те викаат на семејни прослави?
    5 дали свекрвата твоја може да ти биде другарка? Ако претпоставиме дека и вие сте 10 год разлика.
    6 каков ти е свекорот?
    7 дали имаш золва, јатрва, девер?
    8 дали си остануваш на преспивање кај него или тој кај тебе?
    9 дали си шетате за рака или дали го носиш безбедно дома после излегувањето?
    10 дали бевте на одмор летово некаде и како си поминавте?
    11 дали планирате да имате деца и колку?
    12 кога ке се венчате каде сакате да живеете?
    13 дали целото твое друштво знае за вас и како тие ве прифакаат како пар?
    14 дали твоево дете се вклопува во расмислувањата на твоите пријатели?

ајде доволно се овие па ке продолжиме

На eloves и feminium им се допаѓа ова.
  6. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.111
    Добро, знаете се за дечковци, за љубов чак и за врска со ДЕТЕ.
    Но јас никаде не видов ЗАПИРКА??? Ги знаеш интерпукциските знаци?
    Овие точки... ми личат на дупка.

На feminium и Cka им се допаѓа ова.
  7. eloves

eloves Популарен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2013
    Пораки:
    2.669
    Допаѓања:
    7.606
    Сигурно дека не се приметувало оти од твоето пишување на форумот ми личиш не на 30 годишна жена туку на 15 годишно девојче. Ајде да речеме вистина е ова. Видел дечкото постара жена, поискусна, заинтересирана со него си рекол ајде да пробам зошто да не. 10 месеци и не е некој долг период. Тој има 20 години енос сака да излегува, да се забавува за женење сигурно ќе мисли после 5/6 години така да сега сигурно му е рано. А тебе ти дошло времето. Оваа врска од почеотк била осудена на крај но вие тоа не сте го приметиле. Сега работата е јасна. Ти си престара за дечкото.

На okcenzi му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Bundaa

Bundaa Истакнат член

Се зачлени на:
    19 август 2013
    Пораки:
    46
    Допаѓања:
    13
    Луѓе помагајте мислам дека срцево ќе ми експлодира.

Со дечко ми имавме периодов проблеми околу довербата,ми најде таму нешто на фб као демек сум си пишувала со некој,сум се гледала уште со бившиот,а тоа врска нема.
    Но јас сум малер,и излезе навистина дека треба да сумња,небитно тоа.

Тој од работа си иди во 7:20 секогаш.и мене тоа време ми заѕвони мобилниот со непознат.
    Кренав и нормално мислам дека е тој,ваљда се потрудил да ја измени бојата на гласот,но сепак гласот беше негов.

Изреволтирана му реков само ај не глуми и исклучив,не ни се потрудив да го продолжам разговорот.
    За потоа нормално да не ми рече,како можеш да разговараш толку долго со непознати.

По некоја минута му заѕвонив на неговиот,му викам како не тие срам
    Ми се заколна во се дека не е тој,толку многу ми се дереше што навистина изгледаше убедливо дека не е тој.не се користел тој со тие финти.
    Ова беше јаготка на шлагот.
    Но знам дека е тој,и ќе полудам оти не можам да му докажам.
    Мислам дека ќе полудам!!!

9. feminium

feminium Истакнат член

Се зачлени на:
    25 август 2012
    Пораки:
    1.709
    Допаѓања:
    1.740
    тоа е кога зема воздух, знаеш мора да земе повеќе воздух за да издржи до следните ...

во случај да не е трол вошто се сомневам ;)

како може бре ја сеа да одам со 30 годишен и супер да ни е, тој пред женење ја пред кариера и живот :^)

Ок кај тебе би биле спротивни улогите де ама дека 20 годишник мисли да формира семејство баш и не верувам и да речеме дека ќе му помине “периодот на срдење“, ќе те земе стварно (нели тебе ти е време за мажење де) и што ќе си го чуваш како дете?? кој ќе го издржува семејството-тој којшто уште ја слуша мајка му дали да биде со некого или не :^)

нејсе за тоа што како постарите тука ќе ти кажуваат не јас јас сакав од аспект на дечково да ти кажам дека ни најмалку не вреувам дека би правел планови за формирање семејство на 20 години, може и се осетил притиснат од тебе и се оддалечил со време видел дека нема иднина врскава и решил да се оддалечи- подобра форма од да ти раскине оти тоа веќе пробал и не можел нели го притиснала мајка му...

На okcenzi му/ѝ се допаѓа ова.
  10. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.111
    Бунда... додека не имаш реални факти и докази дека е дечкоти, не избрзувај.
    Сега остави така како што е, дај му време да се смири и види дали ќе те побара.
    Ваоо што беше тоа толку итно.

11. Bundaa

Bundaa Истакнат член

Се зачлени на:
    19 август 2013
    Пораки:
    46
    Допаѓања:
    13

Се јави уште сто пати,јас бев таа која сакаше да се заврши разговорот.
    Го молев да признај дека е тој,навистина не заслужувам таква тортура.
    Ми вика јас не можам ништо против тоа ако тебе некој ти ѕвони со скријан.А мене во животов досега никој не ми заѕвонил со скријан.

И сега се се поклопува,ми ѕвонат мене бившите со скријан,никако нема да можам да докажам

12. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.111
    Феминиум - да не е трол шансите за тоа се 1 спрема милион.
    И да не е трол сепак дали на една 32 годишна жена не би и било срам баш по форуми да пишува за врска со помладо момче.
    Единствената работа за тоа ми паѓа дека таа можеби има пари па тој си видел прилика, но таа не го напишта тоа во нејзиното мислење.
    Од кога па воздухот паѓа во дупка на три точки...
    Глупости се тоа.

На feminium му/ѝ се допаѓа ова.
  13. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.111
    Првин ми велиш дека никогаш во животот не ти звонеле со скриен. А после пишував дека бившите ти звонеле. Како ги склопи коцките? Некако неповрзано ми пишуваш.( се надевам не си трол, пошто стварно сте деца со вакви работи). Ама кој сака нека е, што си се замарала сега ако сакаш да го загубиш дечкото звони му уште 30 пати. Абе деца тоа е детска работа, ти звонеле ти звонеле,што се замараш. Кој сака нека е, требаше да почекаш да се видите во живо и да му кажеш а не вака детско преко телефон.

14. Bundaa

Bundaa Истакнат член

Се зачлени на:
    19 август 2013
    Пораки:
    46
    Допаѓања:
    13
    И сега се се поклопува,"ми ѕвонат мене бившите со скријан",никако нема да можам да докажам

Читај...се се поклопува,така ќе си помисли.

15. feminium

feminium Истакнат член

Се зачлени на:
    25 август 2012
    Пораки:
    1.709
    Допаѓања:
    1.740
    за воздухот не ме свати :) ,
    Нели во прво одд не учеа кога ќе видеш точка застани земи воздух и продолжи со читање, е оваа дека нема ни запирки додека да стигне до следната пауза и треба баги време читање во еден здив. :)

нејсе, се согласувам за тоа дека не познаваме мн факти, дали има пари, што работи, како се запознаени... клучни моменти кои би дале одговор на ситуацијава оти сите се согласивме дека од километар се гледа дека врскава не е можна

како и да е како што кажа и ти и девојката пред нас се работи за трол не вреди

На buba4e89 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.111
    Ооо како ти текнаа хахахаха :rofl:

На feminium му/ѝ се допаѓа ова.
  17. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.111
    Ахам, сега те сфатив. Извини малку сум расеана.Епа тогаш значи тој бара рцка да се скара со тебе. Ако не е така нема да ти се скара.
    Патем колку години имате и колку време сте заедно?

18. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.762
    Допаѓања:
    141.763
    И јас на 15 години вртев од непознати. НОТ

Детска работа, ке ви помине по 15 години ке се смеете на ова.

19. eloves

eloves Популарен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2013
    Пораки:
    2.669
    Допаѓања:
    7.606
    Ако со дечко ти евентуално имате по 14 години можам да го разберам ова.
    За 19 годишна личност, најверојатно и дечко ти е тука некаде да се замараат со вакви глупости бившиот и пишел на фб, па некој и ѕвонел, па ѕвонење со скриени броеви мислам :o ако не си верувате и се карате за вакви глупости па што и воошто барате заедно.

20. Bundaa

Bundaa Истакнат член

Се зачлени на:
    19 август 2013
    Пораки:
    46
    Допаѓања:
    13
    Јас скоро 20 тој скоро 24 ...
    Не сме деца,затоа и толку ме погоди ова.
    И тој вика не сум бе дете јас да ти ѕвонам со скријан.
    И да не е тој,како да дознаам кој е....

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.