Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Ми треба совет и мислење

Дискусија во 'Канта' започната од kika89, 15 декември 2009.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. emi-src

emi-src Истакнат член

Се зачлени на:
    31 мај 2011
    Пораки:
    20
    Допаѓања:
    2
    i mene mi se slucuvase istoto i jas bev takva sekogas mislev deka ne mu se svigam i deka ne saka da bide so mene, no bev silna go napraviv prviot cekor i ne se pokajav,eve veke so nego sum 2 godini,i super mi e
    [mod-kirilica:i56u2wdr][/mod-kirilica:i56u2wdr]

На lloovvee му/ѝ се допаѓа ова.
  2. milky-candy

milky-candy Нов член

Се зачлени на:
    6 ноември 2010
    Пораки:
    703
    Допаѓања:
    715
    Темава ја утепав од барање... :$ Бидејќи тука ми се пишувани дешавките на љубовен план, само ќе се надоврзам на претходните постови... :worried:
    Што му е сега, што сака од мене? Наоѓа некои начини, во негов стил да почне повторно да ми се проближува...Не сум баш сигурна дека заслужува да премостам некои работи, посебно кога ќе ми текне како се понашаше, како некој дивјак, без никакви емоции...Знам дека не е променет воопшто...Нема сигурно на 30 години да се менува и тоа за мене специјално...Конкретно сакам да ми кажете - дали да си се држам на дистанца и да го игнорирам како и до сега или да попуштам малку па да видам што ќе биде...? Не сакам да се навлечам на него... :worried: :worried: :worried:
    Плеткање со него е како нож со две острици...
    Неколку од вас веќе ми кажавте што мислите и во право сте... :worried:

3. Bandzi

Bandzi Истакнат член

Се зачлени на:
    7 август 2011
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Ви се случило ли некогаш некого премногу да засакате,да бидете спремни се да сторите за него и тој за еден ден да заборави на се и за еден ден да ги турне сите карти кои заедно сте ги граделе со години..да замине со друга и да заборави на вас како никогаш да не сте биле дел од неговиот живот..мене ми се има случено и веќе подолг период не можам да се вратам во нормала.Тој си најде друга и сега изгледа дека е многу посреќен него шо беше со менее но јас сеуште не можам да го заборавам ,постојано мислам на него! ве молам помогнете ми шо да правам ;(

4. mecheto

mecheto Истакнат член

Се зачлени на:
    1 август 2011
    Пораки:
    23
    Допаѓања:
    4
    Истото ми се случи и на мене долго време тагував мислев дека е крај на светот дека за мене нема среќа и после неколку време се појави едно момче кое беше на се подготвено за мене и решив да почнам да се гледам со него и сега сме 2 години во прекрасна врска можеби и за тебе ке се појави некој таков некогаш не губи надеж кога најмалку очекуваш ке се појави некој ако не сама ке го најдеш :*

5. mime87

mime87 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2010
    Пораки:
    3.956
    Допаѓања:
    6.949
    Прво ќе те прашам дали вистина имаш 17 години?
    ако е така па мн.негативно размислуваш девојко ти си тинејџерка и сеуште што нема да видиш и поминеш во животот незнам на ваши години од каде толкава депресија ќе имаш и други дечковци и разочарувања нормален тек е тоа во животот така се градиме како личности
    разочарувања кој немал?но све поминува све е период мисли малку позитивно повеќе излегувај дружисе запознајсе со некого излези пробај да бидеш со друго дете среќна да имаш среќни мигови спомени времето ги лечи сите рани сите сме сведоци на тоа,немој на твои години да бидеш роб на минатото па не вреди си фатил друга и е среќен добро фатиси и ти и продолжиси со животот незначи дека другата е повеќе од тебе но ете можеби повеќе се фклупоуваат еден со друг како што рекле луѓето за неа бил потрудисе да бидеш и ти среќна со тоа измачување од минатото ништо не добиваш напротив се уништуваш

6. wild.child15

wild.child15 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јуни 2010
    Пораки:
    70
    Допаѓања:
    13
    Еве и јас дојдов тука за да слушнам мислење од страна.
    Има еден дечко што ми се свиѓа мнооогу.И тоа веќе некој период.Само што, никогаш не сум имала контакт со него.Му го знам друштвото и со некои од нив се дружам ама со него сум само на здраво и тоа ако ни се сретнат погледите. Една другарка, се моташе со негов другар и се зафркавале нешто демек у смисла ајде да му најдеме нкоја на овој бе :D :D и другарка ми како случајно ме спомнала мене, јас не бев таа вечер испадната и рекле ’’Ајде утре ни 4цата да испаднеме“ .... но,утредента го сретнав, ми речи здраво и токлку....Никој повеќе ништо не спомна...Сигурна сум дека знае дека го свиѓам, и бидејќи тој сеуште нема направено ниту еден чекор за да ми се приближи јас мислам дека не ме гледа на тој начин.
    Незнам што да правам.Не сакам да мисли дека сум премногу затрескана по него или трчам по него, ама сакам да знам дали има надеж или воопшто не му се допаѓам.Некој совет? :worried:

7. Magnolija

Magnolija Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2009
    Пораки:
    1.674
    Допаѓања:
    7.652
    Кажи и на другрка ти па да проба да организира да се видите сите четврица. Ако пак ништо не испадне, значи тој не сака.

На mims-89 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. vlubena

vlubena Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јануари 2011
    Пораки:
    767
    Допаѓања:
    627
    Девојки имам еден проблем и ми треба совет и мислење не знам навистина не знам што да правам :( Па вака со дечко ми сме во врска 1 ипол година но јас сум многу љубоморна не сакам сам да шета некаде на кафина по кафичи и на некои други места .Тоа него многу му смета вчера сакаше да се скараме поради оваа работаа :sweat: но јас буквално го молев и му реков дека ќе се променам :doh: но тој во тоа не веруваше бидеќи многу пати претходно се имаме карано за истата работа и јас му имам речено дека ќе се променам но никогаш не сум успејала ;( но сепак ми даде уште една шанса и ми рече дека оваа е последна ;( ама пред да се согласи кажа некои работи кои многу ме повредија и не знам дали ги мислеше сериозно или во лутина ги кажа ;( кажа дека цела година ја потрошил залудно,и дека јас не го оставам да биде среќен туку го гушам и дека најдобро ќе биди да се разделиме бидеќи не сме исти (немаме исти карактери) јас го убедував бидеќи многу ми значи и бидеќи знаев дека до некаде јас сум кривата и на крајот се согласи , потоа силно ме исгушка и се понашаше како ништо да не се случило се однесуваше добро со мене , ме гушкаше ме бацуваше, постојано ми кажуваше дека ме сака .Јас знам дека сум крива бидеќи го гушам со мојата љубомора и сакам од се срце да се променам , но некако ме јади помислата на тие зборови кои ми ги кажа додека се каравме и не знам дали навистина уште ме сака или со мене е бидеќи го молев .Не знам што да правам да се обидам да се сменам или пак сето тоа ќе биде залудно :( А и заборавив да кажам дека вака и тој се однесуваше на почетокот на врската беше многу љубоморен но сватил дека така не оди и дека треба некои работи да се променат (барем така ми рече ) и ако се скараме не знам дали ќе можам да продолжам со животот знам дека многу сум мала за на овие години да паѓам во депресија и не знам што но со него имам поминато многу работи и добри и лоши и самата помисла дека можеби да се скараме ме полудува ;( Ве молам за совет и ви се извинувам бидеќи е многу долго и ве молам немојте да осудувате бидеќи и самата знам дека сум виновна само ве молам за совет и меслење Фала однапред :)

9. Saxobeat

Saxobeat Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јуни 2011
    Пораки:
    207
    Допаѓања:
    99
    Срце јас сум во иста ситуација али овде и дечко ми е љубоморен се му пречи ништо само олади малце ако те сака искрено твој ке е јас со дечко ми одам 2 год и 9 месеци и веке се научив на тоа така да остај го некое време ( знам колку е теско кога одвнатре нешто те јаде ) али ке види дека не го испрашуваш и не му забрануваш тој самиот ке почне да ти кажува и кај бил и шо правел. Така да уживај ..... СО СРЕЌА.. :*

На vlubena му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Mistery

Mistery Истакнат член

Се зачлени на:
    3 декември 2010
    Пораки:
    767
    Допаѓања:
    1.626

жалам што вака ќе бидам директен, но не се согласувам со саксобит дека се што му треба е време. во нејзиниот случај може било така зашто и дечкото бил љубоморен, но во твојот е поинаку. Дечкото ти кажал дека го гушиш и тоа го мислел, во секоја смисла на зборот !!!! Значи му доѓло преку глава од твоите контроли и му пукнала цевката....Ако сакаш да си ја задржиш врската, ЌЕ МОРА да се смениш, друг начин нема. Јас искрено незнам како издржал он толку време....Затоа мораш да преземеш нешто во најбрз можен временски рок или пиши пропао...Знам дека ептен бев искрен со тебе и може те погодија овие зборови но може само така ќе сфатиш дека правиш грешка!!!! Ти со ова што го правиш покажуваш дека не му веруваш!!! А што е врска без доверба? Еден од најважните предуслови е довербата за врската да успее, а ти тоа го немаш моментално со твоите испади на љубомора...:Затоа веерувај му на дечко ти, остај го нека ужива, не го гуши....Зашто ако продужиш он ќе ги изгуби другарите заради тоа што нема да излегува со нив, а верувај има милијарда вакви случаеви, на крај ќе му пукне ептен филмот ќе те остави тебе и ќе биде без другари и ќе те обвинува со години после тоа.....И како за крај, стварно е едноставно...Сакаш да си заедно со дечко ти - прекини со секакви испади на љубомора...и тоа што мислиш дека е мал испад, не го прај зашто може да е голем !!!!!

гуд лак

На vlubena му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Marge

Marge Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    788
    Допаѓања:
    3.018
    Мислиш дека може да се промениш?Искрено се надевам!Си му ветувала до сега многу пати и никогаш не си го исполнила ветувањето...јас навистина незнам како издржал дечко ти толку време...можеби е сурово од моја страна,ама сум била во врска со љубоморен дечко и знам дека тоа е болест и дека никој на светов нема право да те контролира и да бара од тебе извештаи...ај стај се во негова кожа?Ако навистина го сакаш толку,пробај да се промениш,ама вистински да се промениш,не да ја потиснуваш љубомората во тебе...ако не можеш,ке ти раскине...не е крај на свет,но е твоја заслуга...

12. La.Reina.Del.Sur

La.Reina.Del.Sur Истакнат член

Се зачлени на:
    1 мај 2011
    Пораки:
    1.508
    Допаѓања:
    3.878
    имам еден другар кој подолго ми се свиѓа, но остана на тоа. Тој има девојка и се тоа... Но нашите разговори (на мсн, во живо, на тел) не изгледаат како другарски, нз како да објаснам... Но накратко ќе ви прераскажам еден разговор од пред некој ден (скоро сите се слични) и се надевам ќе ме сватите и ќе ми помогнете...
    почна со: Како си? Како е таму? (едно друго)....
    па после тоа: Женскати е права среќница што те има... (он одма мена тема).. па глупости зафркавања и почна да ми поставува прашања: *** ми кажа си ги сакала плажине после Градиште, и јас ги сакам иначе... Се сунчаш топлес ? и така нешто....
    па потоа те молам срце ќе ми пратиш некоја слика (демек) да видам како ти се менвет очите.. (и јас 2/3 слики му пратив) и потоа ми вика а може од тиее полетните, жешко е... и така тие муабети се вртеа цела ноќ (не фати 6 саат како и обично) и на крај ми вика ајде да си легнеме и јас (морав да вратам нели?) ам ми загина мечето, ќе го замениш ли вечерва? и он нема проблем ... и тоа беше.... Секоја вечер, секогаш кога ќе идеме на кафе слични муабети се вртат...
    Што е работава ? Веќе не знам што да мислам....
    Помош ве молам...фала однапред

13. mime87

mime87 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2010
    Пораки:
    3.956
    Допаѓања:
    6.949
    искрено без навреда ефтини муабети
    (каква си,по блазе на тој кој те има посебна си бла бла бла)
    детето има женска како прво како второ оја муабет е толку прозирен што не ветува ништо барем мене така ми изгледа без навреда |(
    би ти препорачала да посветиш внимание на некој што е слободен како прво и основно
    (боже во денешно време доверба на никое машко аман :tmi: )

14. MacaLove

MacaLove Популарен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2011
    Пораки:
    2.399
    Допаѓања:
    6.337
    Мене ми изгледа како да сака само флерт. И копук е што се понаша вака,а има женска.

15. cinderella5

cinderella5 Популарен член

Се зачлени на:
    24 јули 2011
    Пораки:
    895
    Допаѓања:
    3.018
    јас мислам дека не сака нешто поозбилно со тебе.. но доколку и ти така сакаш може да го прашаш што правите? зошто се понаша така со тебе и дали нешто чувствува.. :)

16. La.Reina.Del.Sur

La.Reina.Del.Sur Истакнат член

Се зачлени на:
    1 мај 2011
    Пораки:
    1.508
    Допаѓања:
    3.878
    да знаев што да правам, и да знаев каде води сево ова немаше да барам совети тука...но сепак фала на сите...се надевам дека ќе ми помогнат овие совети :) :*

17. agirl17

agirl17 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 април 2011
    Пораки:
    526
    Допаѓања:
    165
    Јас мислам дека треба озбилно да поразговараш со него и да го прашаш што е работата со ваквите муабети ? Бидејќи очигледно е дека не сака ништо озбилно со тебе, а плус има и женска, па сигурно ти не сакаш да се почувствуваш како некоја која расипува врски.

18. bibka1

bibka1 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 август 2011
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    1
    ve molam pomognete mi so deckomi bevmo vo vrska 7 god i prekinavme pricinata vika deka bila deka ne me saka :( posle nekoe vreme od koga nemavme kontakt ic pak se najdovme i pocnavme da se muvame samo za vrska ne bil spremen mi vikakse. se ni bese ubavo pa posle pak pocna da se odalecuva od mene i sega pak prekinavme i mi rece deka vise za nas nema da ima nikakva sansa posto nemal nikakvi custva. neznam sto da pravam. dodeka bevmo vo vrska ni bese mnogu ubavo moze da se kaze deka site ni zaviduvaja site posakuvaja da imaa vrska kako nasata samo neznam sto tolku se smeni naednas. a ovoj period dodeka se muvavme mnogu bev povredena i pokraj toa pak sakam da ostanam so nego. neznam sto da pravam ;(

19. m2m2m2

m2m2m2 Популарен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2011
    Пораки:
    1.517
    Допаѓања:
    1.059
    Можам да претпотавам колку ти е тешко но сепак со сила убавина не бива. Ако не те сака повеќе не можеш ништо друго да направиш освен да се помириш со тоа и да продолжиш понатаму.

20. bibka1

bibka1 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 август 2011
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    1
    mnogu tesko mi e da go prifatam toa i mnogu mi e nestvarno poradi toa sto toj bese uvek zapalen za mene mnogu me sakase i odednas kako nesto da mu se gesi sto vaka naglo prekina so mene znam deka duri i on me sakase mnogu povice odkolku sto ja go sakav nego i zatoa nekako ne mozam da se pomiram so pomislata deka ne me saka

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.