Ми треба совет и мислење

Discussion in 'Канта' started by kika89, Dec 15, 2009.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. 1209

1209 Форумски идол

Зошто бе врската да не е можна.На мојот дечко родителите му се седум години разлика, поточно мајка му е постара толку, се запознале чинам кога тој имал 20, па ете изградиле дом и добиле прекрасно семејство, но девојкава чинам е трол па поради тоа нема да се мачам совети да и` давам.

2. Cka

Cka Форумски идол

А што е битно кој е?

3. feminium

feminium Истакнат член

ха ха ха можно е да се деца кои им било здодевно виделе дека ти им збориш како на дечко ти нели (ти си не си) па им станало интересно :)

еднаш звоневме на една од скриен број и и викаме амори шо се праиш удрена не ми ги враќаш парите, а таа озбилно да должела пари па ко се запали жената- уште една недела те моолам бла бла бла...

можно е и случајов де е сличен :^)

не верувам дека 24годишник би звонел за вакви глупости :!:
    а иначе можеш да го снимаш разговорот и да пријави изглеа некаде незнам точно како беше

4. blueeparadise

blueeparadise Популарен член

Дечково беше во истиот смештај кога бев на одмор со другарка, се дружевме со неговото друштво, 3-4 дена цело време бев со него, ми се допадна многу но неговите другари искоментираа дека бил-не бил со мене му е сеедно, за мување не би му било проблем. Иако јас велам дека ми е само за еднаш, и сама знам дека не е така. Како и да е, таму ништо не бидна, на фејсбук ми лајкнуваше и денес ми пиша, а после одморот поминаа околу 15 дена.

И луѓе, не знам како да изреагирам. Секогаш кога ќе ми пише некој што ми се допаѓа не можам да се соберам, се чувствувам ко да сум се вратила во основно.. не знам што муабет да му свртам. Не викна со другарка ми да сме се собереле да се видиме, ми се пушти но одоколу, не на сељачки начин. Знаејќи се себе, ако излезам ќе се испосрамам, ќе изназборам глупости и се плашам дека ќе ја пропуштам шансата. Не знам како да се опуштам. И друго, според муабетиве, не сакам да ме откачи и да сум му само за еднаш, зошто не сум по тие краткотрајни авантури.

Не знам дали воопшто да излезам со него, зошто осеќам дека јас ќе се повредам накрај. И чудно ми е што помина толку време, и дури сега ми пиша.. Ах, од мува слон направив.

5. Lovely93

Lovely93 Истакнат член

Па има луѓе што не се замараат многу за одма да пишат, поготово ако е таков како што викаш, а може и намерно не сакал одма, не е толку важно тоа. Излези де, ете вика да се соберете заедно со другарка ти, не е ништо страшно, исто како што сте се дружеле и на одмор. Ако има хемија во меѓувреме ќе ја осетиш и подобро ќе знаеш како да постапиш. Нема што да се плашиш, ако не пробаш нема да знаеш, ако не ти се допаѓа неговото однесување, веднаш ќе си се повлечеш.

blueeparadise likes this.
  6. eloves

eloves Популарен член

Самата си си свесна за работите иако не мора да значи. На дечкото чим му е сеедно значи не е заинтересиран за нешто посериозно. А ти викаш дека несакаш да си му за еднаш. Чим така не прави ништо. Се работи за допаѓање кое ќе помине. Мислам подобро вака отколку да излезете еднаш и после од него ни трага, ни клас па ти да се луствуваш незнам ни јас како ....

okcenzi and blueeparadise like this.
  7. Lovely93

Lovely93 Истакнат член

Е добро де, и ако излезат па го снема голема работа, нема да му даде она одма па да ја искористи и да го снема, што губи? :D Пак ќе кажам, ако не пробаш не можеш да знаеш, многу пати вистинските работи ни се токму пред носот, а ги испуштаме од немање храброст. Барем кога ништо не губиш вреди да се проба. За почеток секако дека е обично допаѓање, не може љубов да биде. :D

blueeparadise likes this.
  8. blueeparadise

Абе вака кога бев со него насамо, мене ми беше океј и не ми изгледаше на "женкар" ,не си придавам важност ама заемно беше и таму и он да сакал, ете ќе ме смувал.. Туку јас се однесувам вака зошто сум била изгорена порано, и не сакам да се случи пак. Не дека после едно мување ќе се заљубам нормално, ама ете таква сум, лесно паѓам на некој што ми се допаѓа.

9. eloves

eloves Популарен член

Да, можеби ќе бидат во брак и ќе имаат 3 деца.
    Но треба да се земе секоја опција во предвид. Освен тоа дечкото најверојатно сам си рекол дека не му е проблем еднаш да се смуваат. Па на кое машко би му било проблем? Таа ако сака нека се смува со него, но после да не се жали дека не ја барал повеќе оти уште на почеток убаво се изјаснил.
    И ова не е карање, само мое мислење.

10. blueeparadise

^Ама он ништо не се изјасни, другари негови така кажаа на другарка ми, они со него не ни зборуваа. Другарка ми имаше краток муабет со него. Тој и рекол дека сака, но ете ништо не бидна зошто искрено немаше некој момент, не бевме ни сами.. За брак не сум ни јас сеуште. :wasntme: Шала.

11. eloves

eloves Популарен член

Ех, епа тогаш гледај ти да се зближиш со него и сама да сфатиш каков е.
    Неговите другари можат да кажат се и сешто ама поважно е тој што мисли.

okcenzi and blueeparadise like this.
  12. okcenzi

okcenzi Популарен член

За тоа што те побарал после 15 дена нема врска посред мене, битно те побарал. Па можеби имал обврски кога се вратил од одмор. Можеби и тој собирал храброст за да пише. Ти излези и види како ке се одвива работата, па ако ти е убаво смувај се, ако не патот под нозе. А пак можеби и тој нема да сака само еднаш да се смувате.

eloves, blueeparadise and Lovely93 like this.
  13. hello-kitty.90

hello-kitty.90 Форумски идол

И јас и дечко ми да чекавме на другите,сега немаше да сме заедно.Нашите "блиски" ни местеа работа,а уствари ни збореа еден против друг.Многу доверба во други не.Излезете,па ќе видиш што можеш да очекуваш,не губиш ништо!

okcenzi, blueeparadise and Lovely93 like this.
  14. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Девојки да ве прашам нешто. Се гледате со еден тип и треба да стапите во врска и до сега се било во ред и наеднаш типот се менува за 360 степени и ви вели дека треба да останете другари.
    Што би помислиле вие?

15. blond.bunny

blond.bunny Истакнат член

Дека му е страв од обврски.

buba4e89 likes this.
  16. Daydream

Daydream Популарен член

Штознам, зависи и од другите детали од целата ситуација. :?:

Би помислила многу работи. Најверојатно прво дека можеби има некоја друга па јас не сум му повеќе интересна, потоа дека можеби некој, нешто му рекол за мене, па можеби е и малку незрел и неспремен за врска, а не знае како да ми каже...

Може многу работи да бидат, кажи нешто подетално за да ја процениме подобро ситуацијата, па да те советуваме. :)

buba4e89 likes this.
  17. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Или до сега те лажел дека те сака, или има друга. :)

Прво на ова би помислила, а можат и други работи да бидат. Но, како што рече Дрим, кажи ни по детално.

buba4e89 likes this.
  18. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Па типот има 27 години, се допишувавме на нет месец и пол, ама пред да одам на одмор тој дојде во Скопје да се видиме. Пиевме кафе и падна некој муабет. Мене ми изгледаше сериозен бидејќи тој има 27 години. Зборуваше како сака да си најде девојка, да се согласува со некоја, без кавги итн. Јас всушност таков барав. Ми изгледаше океј, јас се плашев да искочам пред тоа зошто му реков дека не сакам да бидам повредена. Правевме муабет, се отпуштив јас и на некој начин му верував, отидов на одмор немаше ден да не ми пише да ме праша како сум, што правам, немав кредит и сам ми пушти кредит, јас не му ни барав.
    Добро се тоа беше ок. Може да се каже дека наседнав на некој начин, но јас мислев дека 27 годишните машки се посериозен тип. Се вратив јас од одмор и тој дојде пак се видовме, правевме муабет, пиевме кафе се шетавме итн. и пред да ме испрати му зазвони телефонот му вртеше некоја девојка и тој само погледна и остави така. И после тоа го немаше два дена да се јави, што ми падна чудно зошто претходно секој ден ми се јавуваше да ме праша како сум што сум. И прееска пишував и јас го прашав што е работата зошто го нема? И тој наеднаш ми вели јас сакам да останеме другари, премногу брзо е се, многу бил искусен поминал се и ми вели ние сме слични карактери ќе се караме.Човек по 2 пати излегување одма му го знаел карактерот,абе ајде. И јас сфатив дека тоа има врска со девојката која му звонеше тогаш. И тоа отворено му го кажав и му реков дека требало да биде фер и да каже на почеток, му реков дека ми е криво што мисли дека може да ме направи будала, а за друго ич не ми е криво. И му реков дека јас со бивши не останувам другарка, и го избришав. И тој после сее што беше ме блокна.
    Си викам боже детска работа.

19. green.eyes

green.eyes Форумски идол

^^ bubace, можно е и да се уплашил од обврски, без разлика што кажувал дека сака да се среди, а да нема никаква врска со девојката што му звонела :?: Очигледно не му се баш средени мислите, искрено не би рекла дека е во твој интерес да почнете врска сега :) Барем нема да се нервираш ако евентуално има променливо расположение, или променлив однос кон тебе и вашата врска.

Или па евентуално да сфатил дека би била комплицирана врската зашто би била на далечина (бидејќи спомна дека дошол во Скопје за средбата), па колку теба да вложи во таа врска за која не би знаел дали ќе испадне нешто или не итн итн.

buba4e89 likes this.
  20. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Па можеби си во право не викам не. Иначе не е во мој интерес. Јас на почетокот кажав дека не сакам да брзам и да се залетувам, па да погрешам. Му реков да се гледаме, па ќе видиме што ќе биде. Искрено, јас се надевав бидејќи типот ми се свиѓаше надворешно. Но изгледа се преварив себе си повторно.

Thread Status:
Not open for further replies.