Ми треба совет и мислење

Discussion in 'Канта' started by kika89, Dec 15, 2009.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. eloves

eloves Популарен член

Си-лала многу е поважно во оваа ситуација ти што сакаш, а не што мисли тој.
    Да не си му значела немало толку време да излегува со тебе, ако му било за нешто друго за еден месец ќе те шутнел ама очигледно е дека му значиш. Зошто не сте во врска незнам ама подобро е вака отколку да си во врска каде што нема чуства. Работата е, сакаш ти со него врска или не? Ако сакап отворено прашај го што понатаму. Ако тебе ти одговара оваа ситуација тогаш во ред, ама ако не најдобро ќе биде да го прашаш.

2. esperansa777

esperansa777 Популарен член

Сакам да одам на еднодневна екскурзија за Грција со другарка ми,мојов не ме пушта иако никогаш ништо лошо немам направено на одмор никогаш не пак на еднодневна,оваа година немам друштво за одмор и од работа одморот дома ќе си го поминам а тој ни ме пушта на еднодневна ниту пак посакал да одиме некаде заедно на викенд на пример,не е мн по шетањето одиме 7 месеци инаку

3. eloves

eloves Популарен член

Мислам дека еднаш дискутиравме околу ова, ако грешам се извинувам.
    ама нели ќе раскинеше?
    Како не те пушта? Те врза и не ти дава да мрднеш?
    Мислам не ве сфаќам бре девојки, барем некои од вас како дозволувате вашите дечковци да го живеат вашиот живот.
    ЕДНОДНЕВНА се работи за еден ден. Ако имаш можност зошто пак да не одиш, неможе цел живот дома затворена да седиш. А тоа што нему не му се оди никаде негов проблем, ти оди си со другарка ти и толку. Чим во врска те држи како куче на ланец (без навреди) во брак којзнае што ќе се случува.

esperansa777, okcenzi and Dentina like this.
  4. poenta

poenta Форумски идол

Тоа што тој не изразил желба да одите некаде заедно не значи дека и ти не треба да одиш никаде.Разговарај со него и објасни му дека си одлучна да одиш на еднодневна екскурзија со другарка ти со оглед на тоа што годишниот одмор ќе го поминеш дома.На секој му е потребна релаксација по секојдневните работни обврски.Само не се доведувај во ситуација да бараш согласност од негова страна.Кога ти противречи за еден ден отсутво од дома без ноќевање и патување со другарка, а што преостанува доколку сакаш да останеш неколку денови? Неговото однесување отвора сомнеж дека тој нема доверба во тебе и те третира како предмет во негова сопственост.
    И тоа го прави во врска која трае 7 месеци,а размисли што би се случувало во брак.
    Треба да одлучиш што понатаму и дали си подготвена да продолжиш во врска каде ќе бидеш изолирана од социјализација и комуникација со твоите пријатели.
    Секој одлучува за себе.

esperansa777, okcenzi and Dentina like this.
  5. okcenzi

okcenzi Популарен член

poenta и eloves убаво ти кажаа. Ако за толку краток период од врска, тој си земал за право да ти забранува смешни работи, замисли за некоја година. Ти тогаш нема да смееш ни во продавница да одиш. Едноставно кажи му дека КЕ ОДИШ, а не да бараш дозвола дали да одиш. и ако почне пак да ти забранува, прашај го која е причината. Ако има добра причина тогаш ок, а нема да има. А ти размисли дали сакаш да си во врска со некој недокован. Ако сакаш некој да ти го управува животот макар и на кратко за да осетиш како е, тогаш оди војска и имаш тамо команданти кои ке ти лупаат забрани.
    Не смеете да си дозволите да се изгубите себе поради некој дечко.
    А не смеете ни другарките да си ги откачувате и да им откажувате договори за било кој токмак.

eloves and esperansa777 like this.
  6. dushiche

dushiche Популарен член

На времето бевме така поголемо друштво, јас со девојката за која зборувам не бев блиска но поради дечко ми со нејзиниот така наречен дечко често излегувавме, ние како друштво знаевме дека тие се во врска ама тој така не се однесуваше, излегуваше до касно со нас а потоа ја собираше неа од дома и одеа кај него дома (сам живееше) Иако и беше дечко тој не ја ценеше ни малку, се однесуваше како да нема девојка.

Уживај во моментите со него, штом често сте заедно, излегувате, се слушате, опушти се, зборот те сакам и не е толку битен доколку ти покажува колку му значиш.

7. monikamonii

monikamonii Активен член

Девојки потребна ми е вашата помош
    Со дечко ми сме во врска веќе 1 година и 8 месеци,но во последно време имавме мн недоразбирања и караници,тој сакаше да направиме пауза од неколку недели ( 1-2 можеби и 3 ) бидејки навистина беше ужасно во последно време и ми кажа дека повторно ќе ме побара и дека ме сака сега се плашам дали навистина ќе ме побара бидејки навистина го сакам :( знам дека и тој ме сака има направено мн за мене но се плашам да не го изгубам ваше искрено мислење ве молам :(

8. okcenzi

okcenzi Популарен член

Душичке, штом те сака и го сакаш немој да се плашиш. Сите врски имале караници, ама малку може вие сте претерале. Јас би му рекла дека не сакам пауза ( која значи прекин на врската во тој период) туку дека ке го оставам на раат и не мора да се гледаме, но секако ќе сакам да се слушаме. Во тој период немој да предизвикуваш кавги и да павиш драми. Кажувај му почесто дека го сакаш и дека ти е потребен. :* :* Немој да дозволиш да изгубиш некој вреден.

9. korisnichka

korisnichka Популарен член

Па чекај да те побара. Никако немој ти прва да го бараш. А за тоа време излегувај си, шеткај со другарки, релаксирај се. Ако испадне дека тоа му смета, заборави го, не ти треба таков.. А бидејќи сте имале проблеми, многу е веројатно дека ќе му смета ако ја искористиш паузата за разонода. Бегај од посесивни кои не знаат што сакаат. Не ја зарпбувај личноста. Биди храбра. Поздрав.

10. okcenzi

okcenzi Популарен член

Мила мислам дека не си во право. Зошто да бега од него. Таа не ни кажаа за што поточно се расправааат. Можеби таа е премногу љубоморна и предизвикува караници. Зошто тој одма е виновен?
    Ако сака нека ни пише подетално, што и како е, па тогаш ке пишуваме вакви работи.

11. korisnichka

Не е должна да постапи по мојот совет. Но бара пауза, фер би било да ја добие. А после нека си видат до каде се :)

12. monikamonii

monikamonii Активен член

не не онака имавме недоразбирања кои доведуваа до караници инаку не е љубоморен не му смета ако излегувам не ми е забранил ништо ми има покажано дека навистина ме сака и поради тоа не сакам да го изгубам инаку рековме малку одмор за да се смириме и двајцата инаку ако продолжиме вака нема уште многу да издржиме во врска ми кажа дека ни е потребно време за да одмориме и да се смириме за да продолжиже потоа го прашав дали ќе ме побара навистина ми одг да рече знам дека ќе ни е тешко ажа мораме да направиме пауза го прашав дали ме сака ми одг те сакам,но потребно ни е време еве поминаа само неколку часа а ми недостига :(

okcenzi likes this.
  13. korisnichka

Во тој случај, биди трпелива. Потруди се.

14. korisnichka

Не знам колкави сте, ми изгледате млади :)

15. monikamonii

monikamonii Активен член

прашањево за мене се однесуваше или? :)

16. korisnichka

17. monikamonii

monikamonii Активен член

18. korisnichka

А тој?

19. monikamonii

monikamonii Активен член

исто :) еден месец е повозрасен од мене :)

20. korisnichka

Па супер :) Уживајте, ќе си дојде се' на свое место. Може и да се земете, можеби човекот се плаши од однината, а ти не го притискај. Биди добра со него.

Thread Status:
Not open for further replies.